избор на фото - никон Д90 или Канон Д50
Модератор: Общи модератори
- Nucl3arDru1D
- старши ентусиаст
-
- Кара: е30, е36, e39
- Мечтае да кара: ///M
- Детайли за колата: Nuclear Touring
kiko написа::yes: можеш ли да качиш някоя снимка правена с G9?
нали трябва да се рисайзва и снимката губи, но можеш да видиш тук:http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=111993&postdays=0&postorder=asc&start=15
етп нощна:
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- BMWPetar
- BMWPhotographer
-
- Кара: F10 530d xdrive LCI
- Мечтае да кара: Все по-хубави 5 серии
Колега, аз съм фанатизиран Канонец, но въпрекъ това те съветвам да не се замисляш, а да си вземеш д90, но трябва да ти е ясно, че ако искаш резултати, трябва да вложиш още доста пара в обективи...
Иначе тялото е много хубаво и ще бъде актуално още поне няколко години.
Иначе тялото е много хубаво и ще бъде актуално още поне няколко години.
"Когато пътят стана мокър, Audi quattro-то беше по-бързо в завоите, но просто някакси усмивката на лицето на шофьора на BMW-то беше доста по-голяма..." Джереми Кларксън, сравнение между Audi RS6 и BMW M5, Top gear
BMW Navi Doctor - ъпдейт на навигационни карти и ремонт на всички видове навигационни системи BMW
****F10 530d+ xdrive M-sport 2014
Gone, but not forgotten:
*E60 525d+ LCI M-sport 2008
*E60 530d+ 2004
*E39 540iA Individual 1998
*E39 523i 1997
*E34 520i M20 1990
BMW Navi Doctor - ъпдейт на навигационни карти и ремонт на всички видове навигационни системи BMW
Gone, but not forgotten:
*E60 530d+ 2004
*E39 523i 1997
*E34 520i M20 1990
- SKISA
-
-
- Кара: комби...нация и Вайълет!
мисля да си взема 18-200 е тоя обектив:
http://www.nikonusa.com/Find-Your-Nikon ... IF-ED.html
щото ми се вижда най-всеобхватен като работа.
яворе,ше се чуем да ме заведеш при тоя твоя човек да позяпам и да пощрякам малко....но работата отива накъм д90. са ше разгледам и д300 ,ма там сигурно вече и цената няма да ми хареса. зимам го и защото сина ще го запиша на курс по фотография и хем аз ш еси щракам наред,хем и той ш епочне с хубава машина да се учи.....! решението още не е взето засега.... като зяпам ,обаче канон нещо няма кво да фана да го сравня с д90....
http://www.nikonusa.com/Find-Your-Nikon ... IF-ED.html
щото ми се вижда най-всеобхватен като работа.
яворе,ше се чуем да ме заведеш при тоя твоя човек да позяпам и да пощрякам малко....но работата отива накъм д90. са ше разгледам и д300 ,ма там сигурно вече и цената няма да ми хареса. зимам го и защото сина ще го запиша на курс по фотография и хем аз ш еси щракам наред,хем и той ш епочне с хубава машина да се учи.....! решението още не е взето засега.... като зяпам ,обаче канон нещо няма кво да фана да го сравня с д90....
Д90 е перфектен, както каза BMWPetar ще е актуален дълго време.
Обективите са много по-важната част.
При всички положения е хубаво да се започне с твърд обектив, 50мм е идеален щото това е еквивалента на човешкия поглед. По този начин ще се научиш да кадрираш правилно, малко ще ти е недобно в началото но ще свикнеш. Ще се научиш и да се местиш крачка на пред или назад за да намериш кадъра който ти трябва и т.н.
Моят съвет е да вземеш тялото с точно с такъв обектив 50/1.4 или 50/1.8 втория е доста евтин и е много сполучлив.
След това ще влезеш в час и ще си купиш обективи кавито ти трябват, щото има голям вероятност да дадеш пари и да не го ползваш много този 17-200мм. А 50мм винаги е нужен.
Обективите са много по-важната част.
При всички положения е хубаво да се започне с твърд обектив, 50мм е идеален щото това е еквивалента на човешкия поглед. По този начин ще се научиш да кадрираш правилно, малко ще ти е недобно в началото но ще свикнеш. Ще се научиш и да се местиш крачка на пред или назад за да намериш кадъра който ти трябва и т.н.
Моят съвет е да вземеш тялото с точно с такъв обектив 50/1.4 или 50/1.8 втория е доста евтин и е много сполучлив.
След това ще влезеш в час и ще си купиш обективи кавито ти трябват, щото има голям вероятност да дадеш пари и да не го ползваш много този 17-200мм. А 50мм винаги е нужен.
- SKISA
-
-
е 50мм не влиза ли в 18-200!?!? нали е вътре в тва фокусно!?!? аз си мисля,че така ще имам и късо и дълго и зуум и ще съм се оборудвал все едно с три обектива в един!!
- Владо
- старши ентусиаст
-
- Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
- Мечтае да кара: още по-бавно
- Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD
сега много объркано става тука нещо с тези съвети
първо за 18-200ммм ... значи това е доскорошния макс като 11кратен зум... при всички тях страда качеството за сметка на обхвата... ако вярно такъв искаш, виж сигмата... на тестове разни я изкарват по-добра, а и е по-евтина от никора и канона...
за 50мм обективите... първо, човека каза, че иска пейзаж... кви пейзажи с 50мм ще прави, не знам... и второ, 50мм е човешкото око, обаче на фул фрейм... кропната матрица в тоз обектив отива на 75мм еквивалент /кроп на никонска матрица /или сони
//...
та като казах сони, хвърли един поглед на алфа 350, ей тъй, за спорта...

първо за 18-200ммм ... значи това е доскорошния макс като 11кратен зум... при всички тях страда качеството за сметка на обхвата... ако вярно такъв искаш, виж сигмата... на тестове разни я изкарват по-добра, а и е по-евтина от никора и канона...
за 50мм обективите... първо, човека каза, че иска пейзаж... кви пейзажи с 50мм ще прави, не знам... и второ, 50мм е човешкото око, обаче на фул фрейм... кропната матрица в тоз обектив отива на 75мм еквивалент /кроп на никонска матрица /или сони

та като казах сони, хвърли един поглед на алфа 350, ей тъй, за спорта...
- SKISA
-
-
сонито го пропускам без изобщо да говоря... гледал съм снимки на уж най-добрите им камери-не ме кефят!
сигмата е много добра като цена,обаче хората разпраат ,че при зуумов обектив трябва стабилизатор ,а сигмата няма. то май никоя сигма няма стабилизатор на изображението ,както и тамроните. та да не стане да зема евтиното и после да имам само некви размазани снимки.....
има кит на Д90 с 18-105 със стабилизатор ,който е добър като цена...!!чудя се дали да не се метна на него....! има и с 18-70 ,ма там хем е по-малък зуума ,хем и е без стабилизатро ,а разликата в цената е 200кинта...
сигмата е много добра като цена,обаче хората разпраат ,че при зуумов обектив трябва стабилизатор ,а сигмата няма. то май никоя сигма няма стабилизатор на изображението ,както и тамроните. та да не стане да зема евтиното и после да имам само некви размазани снимки.....
има кит на Д90 с 18-105 със стабилизатор ,който е добър като цена...!!чудя се дали да не се метна на него....! има и с 18-70 ,ма там хем е по-малък зуума ,хем и е без стабилизатро ,а разликата в цената е 200кинта...
- Владо
- старши ентусиаст
-
- Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
- Мечтае да кара: още по-бавно
- Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD
вр задължително, иначе вярно ще страдаш... 18-105 е перфектен диапазон... влиза широко, влиза и портрет.... ако гониш и пилци, по нататък и дълъг 

- SKISA
-
-
след толкова четене и смятане май вече решението е взето-зимам д90 с китовия 18-105 и само ше видя случайно в гърция да не е по-евтин и е мой!! нататък пилци ако се снимат-ше му мисля,ма по-скоро ше зема нещо твърдо на 55 или по-надолу и така.....
мерси на всички,включили се в темата.....
мерси на всички,включили се в темата.....
- BMWPetar
- BMWPhotographer
-
- Кара: F10 530d xdrive LCI
- Мечтае да кара: Все по-хубави 5 серии
Много ми се иска да ти кажа:взимай един 50д с такъв и такъв обектив и не се занимавай с глупости, но цената му е доста по-висока.
Много сериозно се замисли за купуване на апарата от Америка, определено си струва
Ето: БГ US
Направи си проста сметка кой вариант ти е по-изгоден.
Много сериозно се замисли за купуване на апарата от Америка, определено си струва
Ето: БГ US
Направи си проста сметка кой вариант ти е по-изгоден.
"Когато пътят стана мокър, Audi quattro-то беше по-бързо в завоите, но просто някакси усмивката на лицето на шофьора на BMW-то беше доста по-голяма..." Джереми Кларксън, сравнение между Audi RS6 и BMW M5, Top gear
Gone, but not forgotten:
*E60 530d+ 2004
*E39 523i 1997
*E34 520i M20 1990
Gone, but not forgotten:
*E60 530d+ 2004
*E39 523i 1997
*E34 520i M20 1990
Владо написа:вр задължително, иначе вярно ще страдаш... 18-105 е перфектен диапазон... влиза широко, влиза и портрет.... ако гониш и пилци, по нататък и дълъг
Ти с такъв ли снимаш?
Аз се чудех дали да го взимам ама нещо светлосилата не ме впечатли.
Дай някоя снимка да видя с него ако може да не е фотошопена или шарпната.
50мм го визирах като пръв обектив не за пейзаш а за учене. Верно че при фулфрейм е еквивалента на погледа ама пък светлосилата - ф1.4 го прави любим.
Както и да е дай да видиме 18-105 кво прай че ми е интересно. Ако искаш на ЛС пусни линкче и да си поговориме.
- ka4i
- ентусиаст
-
- Кара: Е46 touring
Skisa
както го виждам аз ти си за:
1. варянт - д80 + 18-200 ВР
2. варянт - д90 + 18-200 ВР
3. варянт - д300 + 18-200 ВР
Пс. С апаратите не е баш като с колите, да се учиш като даваш газ. Според мен и д40 ти е много, но като искаш хубаво д80 или д90. Колкото е по автоматизиран и колкото по малко неща има за пипане толкова по-хубави снимки ще правиш! Това ти го гарантирам, поне първите 2-3 годинки, освен ако не правиш по 5000 снимки на месец
Успех!
както го виждам аз ти си за:
1. варянт - д80 + 18-200 ВР
2. варянт - д90 + 18-200 ВР
3. варянт - д300 + 18-200 ВР
Пс. С апаратите не е баш като с колите, да се учиш като даваш газ. Според мен и д40 ти е много, но като искаш хубаво д80 или д90. Колкото е по автоматизиран и колкото по малко неща има за пипане толкова по-хубави снимки ще правиш! Това ти го гарантирам, поне първите 2-3 годинки, освен ако не правиш по 5000 снимки на месец

Успех!
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
тони6600 написа:Ако си начинаещ най-добре си вземи Д40х или Д60 разликата е единствено в софт и мегапикселите но на тези апарати снимките им са убиец, за обектив е най-добре 18-55мм по лесно се работи с него,не поради друга причина ами като минеш 55 минималното фокусно разтояние ти става 1,08 м,и познай ако мръднеш как ще се размаже образа, и ще ти се откачи ръката да връткъш, пък и ще ходиш с два и три обектива друго казва, а ако успееш да си намериш Д40 наистина ще останеш много доволен хора който са много по навътре от мен го хвалят още и са по доволни, другото което комплекта мисля беше около 1000-1200 лв,някаде там, но каквото и да вземеш не жали пари в никакъв случай да си вземеш защитни лещи за обективити.
http://www.argos.ie/static/Product/part ... 390847.htm
вижте какво излезе в Ирландия в Аргоса - много ме изкоши да го взема ,н о за сега се въздържам