Да ми помогнете за избор на лаптоп

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Аватар

Мнение от TUZara` » 30 Ное 2008, 18:40

Вариантите на ХП Павилион са добри...Аз съм с такъв и съм изключително доволен,но моя е от по-висок клас,по-малките нз как се представят,нямам наблюдения над тях,но предполагм а добри.

http://www.plesio.bg/vsichki-notebooks- ... 34627.html няма да сбъркаш

баварски фанатик
Аватар
Кара: нещо...
Мечтае да кара: McLaren F1 LM

Мнение от Dimo » 30 Ное 2008, 19:06

само да кажа, имах доста добри впечатления от HP и честно казано последните 2 които взех ме разочароваха много, понеже се оказа че са им изпардяли колонките и пращят когато звука е над 50% увеличен, единия седя 1 седмица в сервиза, върнаха го и казаха че проблем няма, въпреки че се чува ясно проблема, после пак им го дадох и седя пак почти месец и пак ми го върнаха уж без проблем, а втория го купих наскоро и се оказа че проблема явно им е сериен и сега е в сервиз., така че прави си сметката ;)

Аз бих ти предложил да залагаш на Асус ;)
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: Е65 745d
Мечтае да кара: Мотор с Кош!
Детайли за колата: Огин!

Мнение от sambeto » 30 Ное 2008, 19:15

Послушай Dimo за Асус и виж модела,който съм ти предложил по нагоре ;)

TUZara` предполагам не знаеш,че серията Pavilion нямат лицензирани сервизи в България (все още),и ако нещо стане с лаптопа ще се наложи да почакаш известно време докато частта дойде от Щатите :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kdl » 30 Ное 2008, 19:48

Гледам на свободно съчинение сте го ударили ;) Айде точно за HP-та да не говоря аз ;) Имат едни хубави Compaq серии. Pavillion e хамериканския стил боза на една голяма тухла, която да носиш със себе си и да ти тежи без особен смисъл. Как очаквате лаптоп да става за игри? Това е компромис. Хем е голям, хем не е продуктивен като десктоп поради много обективни фактори, основния от които е охлаждането. Големите лаптопи имат по-чупливи корпуси, освен ако не са адски скъпи серии като Sony и Apple. Никой не обича да му се разскърца компютъра на първия месец.

Затова стига сте вкарвали момчето във филми. Идеята е лаптопа да е малък и удобен за пренасяне. За това HP като пуснаха едни хубави малки 14" widescreen серии решиха да вкарат слогана "The computer is personal again".

Apple Macbook е истинския лаптоп, но си идва на цена. Ако е въпросът да се ползва машина за нормални дейности, то всеки 13 или 14 widescreen лаптоп на пазара е добър, стига да е с Intel-ски процесор. АМD от години не ги харесвам за работа. Защо Интел? Зашото има много добра ефективност, която позволява продължителна употреба на батерия и не греят, ако корпуса е добър. Защо не 15? Защото 15ките идват на ишлеме и ги сглобяват тук. Просто 15" се има за много масов компютър и печелят най-много от тях. Освен това не съм видял още евтин лаптоп с добър дисплей 15", с поне 1400dpi хоризонтал.

Затова: Харесваш си нещо малко и евтино от класа на Аsus, Lenovo, Acer (но не 15") и избягвай Toshiba. Dell са доста далеч от челните позиции, не както посочи колегата по-горе. Бяха преди 4-5 години на ниво по продажби конкурент на HP. Сега горе кротко си седят IBM/Lenovo & HP.

За останалите 500-600лв. си купи един плейстейшън и разбери наистина какво е да играеш игри :D

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от biberon4o » 30 Ное 2008, 20:25

liloff написа: и избягвай Toshiba. Dell са доста далеч от челните позиции, не както посочи колегата по-горе. Бяха преди 4-5 години на ниво по продажби конкурент на HP. Сега горе кротко си седят IBM/Lenovo & HP.

http://news.laptop.bg/?p=409
Има истина една,
BMW се казва тя,
шофирам ли я спира винаги дъха ми,
подавам ли и газ от радост пили гуми,
тази марка е Велика сила, сбъдва тя мечтите,
на всеки верен фен със синьо-бял пламък във очите! ;)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от CarrollShelby » 30 Ное 2008, 20:28

Аз си купих лаптоп Toshiba Satellite A300-149 преди около 2 месеца.Доста съм доволен от него.Има си 2 години международна гаранция и всякакви други екстри.Излезе ми около 1400лв.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от D3BEP » 30 Ное 2008, 21:00

Аз пък имам Тошиба, про серията.
И ще ти кажа, че е голем мит, че АМД - тата греели.
Това се говори от 15 години.
Първи амд въведоха 13, 9 и т.н. микронна технология на процесора,
в следствие на която работната тенпература на амд при същото охлаждане е даже по - ниска от на Интел.
От 10 години не съм видял прегрял АМД процесор. Как се случва? Като спре охлаждането и го опрем до парното?

И при Интел кешът е много голяма уловка, силата на процесора зависи преди всичко от това, иначе е бавен, кокото и ще херца да е. Дуал, муал, триал, гледай му кеша.
Докато при АМД не е така.

В заключение: въпрос на вкус. Аз съм крайно доволен от сателитите про, с АМД дори.
И всъщност съм получавал лоши отзиви за Асус.

Но:
Всички лаптпи ползват едни и същи части. В случая марката е просто конфигуратор, не е производител.

След като търсиш игри, ти трябва лаптоп с голям процесор, 3+ гб. рам силна видеокарта и добър дисплей. Това гледай.
Зарежи марките, все е тая.

ентусиаст
Аватар
Кара: Е65 745d
Мечтае да кара: Мотор с Кош!
Детайли за колата: Огин!

Мнение от sambeto » 30 Ное 2008, 21:08

biser_vasilev написа:
liloff написа: и избягвай Toshiba. Dell са доста далеч от челните позиции, не както посочи колегата по-горе. Бяха преди 4-5 години на ниво по продажби конкурент на HP. Сега горе кротко си седят IBM/Lenovo & HP.

http://news.laptop.bg/?p=409

Има логика,ама ако не беше цената всеки ще предпочете Alienware ;)
Къде се изгуби автора на темата да каже в крайна сметка какво ще вземе ? :mhihi:

п.с. ДЗВЕР на всеки който поне малко разбира от компютри му е ясно,че Интел са много по производителни от АМД ;)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от D3BEP » 30 Ное 2008, 21:33

sambeto написа:
п.с. ДЗВЕР на всеки който поне малко разбира от компютри му е ясно,че Интел са много по производителни от АМД ;)

Всъщност технологията е малко различна.

Но на същият този(който разбира), Стамбе, му предай от мен, че:
- интелският процесор е далеч по - скъп от амд
- от тая гледна точка следва да сравниш мобилен процесор на Интел на 1,5 горе доле с АМД на 2,5....
И.. сметката не излиза... Щото производителността е 10% по - висока, а цената - 2 пъти по - висока.
А останалите предимства на Интел, както казах , са митологични. Не съм казал, че са еднакви процесорите, даже напротив.

Поздрави!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kdl » 30 Ное 2008, 21:56

Не ми се искаше да изпадаме в тази насока на разговора. И Дзвера е прав за АМД до някъде. Процесора си е идеален, но Майкрософт работят с Интел като прайм партнер и всичко се разработва за тях. Затова са и по-скъпи ;) Не че нещо... Но все пак са добри процесори и винаги са били.

a това от news.bg въобще няма да го коментирам. "Научните изследвания показват, че Savex е предпочитания прах за пране от повечето домакинства." :mhihi:

BMWPhotographer
Аватар
Кара: F10 530d xdrive LCI
Мечтае да кара: Все по-хубави 5 серии

Мнение от BMWPetar » 30 Ное 2008, 22:34

Оф не знам, от толкова противоречиви мнения се обърквам, но мисля все пак да се насоча към делл. Имам двама приятели с лаптопи от тази марка и няма никакви забележки.
Гледам едно Студио и едно Востро, имам връзки в мултирама и май в лаптоп, ще отида и на двете места, ще хващам един за ушите и ще подаря една хубава бутилка нещо този, който ме уреди, пък квото стана 8)
"Когато пътят стана мокър, Audi quattro-то беше по-бързо в завоите, но просто някакси усмивката на лицето на шофьора на BMW-то беше доста по-голяма..." Джереми Кларксън, сравнение между Audi RS6 и BMW M5, Top gear

BMW Navi Doctor - ъпдейт на навигационни карти и ремонт на всички видове навигационни системи BMW

****F10 530d+ xdrive M-sport 2014

Gone, but not forgotten:

*E60 525d+ LCI M-sport 2008
*E60 530d+ 2004
*E39 540iA Individual 1998
*E39 523i 1997
*E34 520i M20 1990

старши ентусиаст
Аватар
Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
Мечтае да кара: още по-бавно
Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD

Мнение от Владо » 30 Ное 2008, 22:57

:mhihi: бисере, пусни една анкетка и за белия хляб... предполагам ще излезе най-хубав у нас :mhihi:

Аватар

Мнение от TUZara` » 30 Ное 2008, 22:58

[quote="sambeto"][/quote]

Да,знам.Този който си взех аз е от Испания HDX9000 и е найстина уникална машина,дано да нямам проблеми с него защото има гаранция,но трябва да патува до испания а не смея да го пращам по автобуси и тен подобни щот дадох пари колкото за Е36 за него...Найстина Павилионите са много добри машини и ХП като цяло.Само един недостатък има моя....Не мога да му намеря 21 инча чанта и го разнасям в един секси плик от възглавница с тигрова шарка :mhihi: :mhihi:

Аватар
Кара: комби...нация и Вайълет!

Мнение от SKISA » 30 Ное 2008, 23:02

колега,малко да се възползвам от темата ти....!
я кажете в тая връзка аз преебал ли съм се с некво фуджицо-сименс еспримо!?!? мъничък е -12инча,има камерка и блутуут и уайфай...! до са не е давал ядове. само тъч скрийн ми липсва. и още в тая връзка-имам едно ейч пи -джорнада 7 инчово с тъч-скрийн ,но сега такъв модел май изобщо не се прави. търся си малко писи с тъчскрийн и хардуерна клавиатура...! некви предложения!?

Потребител
Аватар

Dell

Мнение от percei » 29 Юли 2009, 9:24

http://intelinet.bg/shopping/product.php?p=1845
Забележи, че има 5 години гаранция, плюс това Dell са супер стабилни. Имам един Latitude 505 от 5 години и все още си работи.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата