Екипировка за мотор

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар

Мнение от slatanic » 19 Яну 2009, 2:09

bobi 318 is написа:
madpetio написа:Да знаеш че всичко е доста скъпо...
Особено не жали пари за каска!
За мен най-добрата е SHOEI има и много други марки но важното е да е от високия им клас!
Цена тук съм виждал от 800лв до над 1000лв на вън цената е малко по-ниска особено ако уцелиш промоция!
Когато е реплика на даден състезател от MotoGP цената може да надхвърли 1500лв

http://www.louis.de
Когато пътувам го посещавам редовно;)

Един съвет колкото можеш по-малко карай мотора в София!!! ;)
Колега,напално си прав SHOEI и ARAI са наи добрите каски,аз ли4но си взех SHOEI XR 1000 diabolik,уникален дизаин, удобство сащо и много лека,но и цената им е висока,моита е 500EU.ина4е има и по 200 300лв.някакви.Специално за каската те саветвам да не правиш компромис :!: A екипа може и по ефтин.пс.какав е мотора колега.4ерно R1 :bowdown: :)

С тия 750 кубици няма как да е! :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: touring 318tds

Мнение от Shider » 19 Яну 2009, 9:21

Ако ще и 1500 кубика да е!
Всеки вика - каска към 1000лв... И по-евтина върши работа. Важното е да е сертифицирана - DOT, SNELL, ECE - все сериозни стандарти. И за 150лв има сертифицирани такива. И при тях новото на безопасност е достатъчно. Оттам нагоре вече говорим за комфорт - шум, тегло, проветрение и т.н. Класът 300-500лв също дава много добро сътношение комфорт/цена - за безопасност няма какво да коментираме. Марките са: Nolan, Caberg, Airoh, Marushin, Uvex и т.н. Много голям процент от мотористите (тук и по света) ползват точно такива.
При по-скъпите комфорта може да се увеличи малко (но не е задължително), за сметка на доста по-висока цена и суета (и гъзарийка може да се каже).
Аз лично от доста време ползвам само флип-шлемве - екстра от типа: като свикнеш с нея, се чудиш как си карал преди това без нея...
За впечатления - мога да споделя за няколко от средния ценови клас.

И - каската е важна, но не пренебрегвай останалата екипировка. По мото-форумите има страшно много информация - и много простоти изписани, де...

Колегите го казаха, но никога няма да е достатъчно - внимателската и карай така, че все едно другите не те виждат... :idea: Разгледай хубаво единия линк от подписа ми!

Леко, безаварийно и много късмет! ;)

"Баба Яга" Склад
Аватар

Мнение от speedmaster » 19 Яну 2009, 12:31

айде и аз да си кажа :)

миналата година и аз припалих по моторите обаче не бях сигурен какъв мотор точно искам ...

след поредица случки с мои приятели из града категорично се отказах от пистовите машини

колегите много точно са го казали НЕ КАРАЙ ИЗ ГРАДА!!!

ако трябва да се наемам с груба статистика е горе долу веднъж в годината -фаталити !

колкото и да си внимателен има хиляди невнимателни недоспали неопитни... които просто няма да разберат откъде си дошъл и къде си отишъл

да не говорим за наглите простаци които ше те утрепат нарочно

само за да се похвалят после в кръчмата "дето са на сметка"

дотук хубаво ма то тръпката си е тръпка ...:)

аз се спрях на ендуро машините

идеята е че в гората няма как да мръдне дървото и да те смаже

и ако си внимателен имаш доста повече шанс да се изкефиш без да знаеш малките имена на докторите в травматологията

другото което ми направи силно впечатление е че чувството на ендуро с малко над 100 е сходно с усещането на пистов мотор едва след 200++

от там нататък всеки си знае :)

като екип ползвам

каска-фокс

броня -уфо

ботуши -гаерне
:) Изображение

"отиваме там,където гледаме-просто така сме устроени"

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e36 328 touring

Мнение от sv » 19 Яну 2009, 21:35

speedmaster написа:айде и аз да си кажа :)

аз се спрях на ендуро машините

идеята е че в гората няма как да мръдне дървото и да те смаже

Хе-хе, правилен избор, както казва един приятел "В гората дърветата не завиват без мигач" :lol:
Виж каде и кога се събираме и ела да покараме заедно ;) http://forum.moto-zone.bg/index.php/topic,12281.0.html

младши ентусиаст
Аватар
Кара: каручки

Мнение от horhef » 20 Яну 2009, 10:40

За тези ръкавици с карбон съм чувал, че при падане се чупел и може да ти се забие в ръката. Има ли нещо вярно или това са от градските митове и легенди?

Зайо-Байо
Аватар
Кара: Пръскан кенеф
Мечтае да кара: Мка комби
Детайли за колата: Некво шарено и некво хамелеоново..

Мнение от uricatoli » 20 Яну 2009, 13:24

horhef написа:За тези ръкавици с карбон съм чувал, че при падане се чупел и може да ти се забие в ръката. Има ли нещо вярно или това са от градските митове и легенди?

Няма такова нещо.. Има ръкавици дето са със стоманена тел... просто се хлъзгаш на тях.. Особенно ако си и с тел по якето :mha:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e30 '88 & e34'95

Мнение от Turbonetics » 20 Яну 2009, 16:14

www.moto-zone.net
това е мястото
B.M.W. Motorsport

Е30 Fanatic
Аватар
Кара: Ford Ranger 2019
Мечтае да кара: corvette c7 zr1

Мнение от N.Mihaylovski » 20 Яну 2009, 21:23

И тези ен са лоши www.troyleedesigns.com 8) :twisted:
Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е90 320D 163 hp

Мнение от panter » 20 Яну 2009, 22:12

Колега с мотора шега не бива ;)

Ето тук може да прочетеш за екипировката доста неща :http://www.bikerz.bg/viewtopic.php?f=1&t=1362

10 начина да си в безопасност на моторhttp://www.bikerz.bg/viewtopic.php?f=1&t=1505

Как да си купим мотоциклетна каска http://www.bikerz.bg/viewtopic.php?f=1&t=746

размер на ръкавици/gloves sizing http://www.bikerz.bg/viewtopic.php?f=1&t=5890

Има още доста интересни неща в този форум който ще са ти от полза като ще си на мотор - прчети ги !!!

;) Имам и линкове към адреси на магазини за части и аксесоари за мотори -български и чужди :lol: Ако те интересува нещо питай на лични или тук ;)

ПС Какъв мотор си взел , че не разбрах :lol:

Предишна

Назад към Извън Темата