Ограждане на тротоара с верига за паркиркинг
Модератор: Общи модератори
54 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4
- hemicharger
- старши ентусиаст
-
- Кара: всичко на колела
- Детайли за колата: E38 IAL 07.2001
sonny написа:Ако има проект и разрешение от общината е законно
Имам, ама не мога да ти кажа как съм го взел

Drugs... rock 'n' roll... bad-ass vegas whores... late-night booty calls... shiny disco balls...
- Zapa
- ентусиаст
-
- Кара: сивушка на нафта
предлагам да насочим темата към вечните спорове София-прованса, централно родените vs. кварталите, софийското жителство, туртуара пред нас също си ми принадлежи по дифолт и т.н. 

- Владо
- старши ентусиаст
-
- Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
- Мечтае да кара: още по-бавно
- Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD
а ние пък в ориндж каунти вече си заграждаме
а най са ми интересни като паркират тримката, и си дигнат и стойките
... тук единия се е усетил ...
колкото до катанчетата, малко секундно лепилце с памуче вътре върши чудеса
... няма отваряне вече...

а най са ми интересни като паркират тримката, и си дигнат и стойките

колкото до катанчетата, малко секундно лепилце с памуче вътре върши чудеса

Какво правим в моя случай.
Центъра на Варна. Има подземен гараж с 13 клетки, реално аз и още 2-3 коли имаме желание да го ползваме.
Гаража вече е на 11-12 години, колата е била в него сумарно 2-3 седмици.
То няма нерви за таз работа.
Сега 2-3 коли си стоят на улицата и си заемат място, а гаражите стоят празни. Как да не го яд човек, че като е купуван гаража е струвал колкото половин апартамент.
Днес гледам имаше пред гаража спряно едно Е46 комби ( мамицата му мръсна), после няква друга бръкма беше спряла. То вече не ми прави впечатление.
Хем тротоара през който трябва да минеш за да влезеш в гаража е на общината, хем спират върху него, хем не може да се ползва постъпа към гаража.
Надали може да се сложи бариера, че веднага ще надигнат вой.
Абе тъпотия до шия.
Центъра на Варна. Има подземен гараж с 13 клетки, реално аз и още 2-3 коли имаме желание да го ползваме.
Гаража вече е на 11-12 години, колата е била в него сумарно 2-3 седмици.
То няма нерви за таз работа.
Сега 2-3 коли си стоят на улицата и си заемат място, а гаражите стоят празни. Как да не го яд човек, че като е купуван гаража е струвал колкото половин апартамент.
Днес гледам имаше пред гаража спряно едно Е46 комби ( мамицата му мръсна), после няква друга бръкма беше спряла. То вече не ми прави впечатление.
Хем тротоара през който трябва да минеш за да влезеш в гаража е на общината, хем спират върху него, хем не може да се ползва постъпа към гаража.
Надали може да се сложи бариера, че веднага ще надигнат вой.
Абе тъпотия до шия.
- Archangel
- старши ентусиаст
-
- Кара: N42B20 с ръкавици
- Мечтае да кара: Spitfire
Срещу моя блок има кафе и редовно някакви таралясници се паркират на входа на дворното място-паркинг зад блока.
Интересното е, че кафето е скъпо и редовно идват мутри от околните квартали и никога не са си паркирали колите така. Само някакви бесни селянчета със таралясници.
Нямам верига на входа към паркинга, но сме се събрали съседи и скоро ще слагаме бариера с дистанционни, че иначе през деня и паркинга пълнят.
А не сте напълно прави като става дума за слагането - при добро желание стават нещата, повечето части от тротоара са идеални части към парцелите на блоковете и с общо съгласие на целия блок могат да поставят и танк ако искат.
Ние така наслагахме колчета на тротоара и вече хората могат да си минават спокойно по него.
Интересното е, че кафето е скъпо и редовно идват мутри от околните квартали и никога не са си паркирали колите така. Само някакви бесни селянчета със таралясници.
Нямам верига на входа към паркинга, но сме се събрали съседи и скоро ще слагаме бариера с дистанционни, че иначе през деня и паркинга пълнят.
А не сте напълно прави като става дума за слагането - при добро желание стават нещата, повечето части от тротоара са идеални части към парцелите на блоковете и с общо съгласие на целия блок могат да поставят и танк ако искат.
Ние така наслагахме колчета на тротоара и вече хората могат да си минават спокойно по него.
Rainbow shaker,
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..
- M2PR
- старши ентусиаст
-
- Кара: звездомобил
vicho написа:M2PR написа:Евала на тия хоращото то нема оправия иначе
Напълно съм за
![]()
![]()
![]()
![]()
И аз мисля да слагам нещо тука долу, щото блока се напълни с некви селянчета, дето си идват с по 2-3 ретро соц возила от село и край - няма къде да се паркира![]()
Миналата година отпред имаше 2 колони за паркиране, сега има 4 и пак който се прибере по-късно няма къде да паркира, мамицата имщото разбираш ли те тея антики трябва да седят тука да си ги наглеждат, нищо че не ги карат
![]()
![]()
(отделно, че непрекъснато минават някви други гости на тея горепосочените и паркират още повече като араби в пустиня и долу просто има пространство само да минеш транзит![]()
![]()
)
така, така
аз на центъра в синята зона съм си опънал една верига между 2 колчета и само там си спирам, никой не смее да ми каже нищо, даже и общината![]()
![]()
![]()
ако не НА ЦЕНТЪРА

хммммммммммммммм... винаги включванията ти по мои цитати са единствено и само тогава, когато коментирам селинджърите и тяхното небитие в "големия град

АПНИ, БАБА, 'АПНИ
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
M2PR написа:vicho написа:M2PR написа:Евала на тия хоращото то нема оправия иначе
Напълно съм за
![]()
![]()
![]()
![]()
И аз мисля да слагам нещо тука долу, щото блока се напълни с некви селянчета, дето си идват с по 2-3 ретро соц возила от село и край - няма къде да се паркира![]()
Миналата година отпред имаше 2 колони за паркиране, сега има 4 и пак който се прибере по-късно няма къде да паркира, мамицата имщото разбираш ли те тея антики трябва да седят тука да си ги наглеждат, нищо че не ги карат
![]()
![]()
(отделно, че непрекъснато минават някви други гости на тея горепосочените и паркират още повече като араби в пустиня и долу просто има пространство само да минеш транзит![]()
![]()
)
така, така
аз на центъра в синята зона съм си опънал една верига между 2 колчета и само там си спирам, никой не смее да ми каже нищо, даже и общината![]()
![]()
![]()
ако не НА ЦЕНТЪРА![]()
![]()
нема къде
![]()
![]()
важно е на центъра така да се прави
![]()
хммммммммммммммм... винаги включванията ти по мои цитати са единствено и само тогава, когато коментирам селинджърите и тяхното небитие в "големия град" ...
![]()
![]()
Ем` така де, и аз мразя селяните, трябва да ги изгоним от красивата ни столица... ВЪН СЕЛЯНИ!!! Не ни паркирайте по паркОместата, не ни газете тревата, ходете си.
п.с. Върнете жителството

You said: "Time will change!" What if it changes you?
- Ivo Georgiev
- младши ентусиаст
-
- Кара: 5er-Reihe
И пред моя блок има подобни изпълнения. Най-много ме дразни това, че има заключени две места на които няма коли
. Да не говорим, че понякога ако е празно място без верига, а някой които вече си е заключил такова се прибере и го мързи да отключва паркира там
и в същото времедругите коли по тревните площи

Това със заграждането явно е станало мода. И пред моя блок си имаме вече поне 20 места така заградени, включително и аз
Голяма селяния е, но от друга страна е гадно като се прибереш и да няма никакво място пред входа ти. Да не говоря, че толкова пъти съм се прибирал и е имало коли, които не са от блока, а са спряли и са заели място поне за 2ма. Просто в София вече има адски много коли и два пъти повече идиоти, които ги карат.

Тва с идиотите е верно да му се не види. Изобщо не им дреме 4е като спрат и заемат място за 2 коли и 4е някой дето там живее няма къде да спре като си дойде. Така 4е селско не селско заграждането си става необходимо май в някой момент ако не искаш постоянно колата ти да седи пред 4ужди блокове, където пък някой да я нядере 4е била на неговото място или да ти среже гумите и т. н. 

- saleen
- старши ентусиаст
-
- Кара: Тъпата кака да маа с черпака
- Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
- Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....
- Иво
- шПерко
-
- Кара: '90 BMW 316i
- Мечтае да кара: Платноходка
- Детайли за колата: Шпер 4.27 Точка! :)
mangini написа:Това със заграждането явно е станало мода. И пред моя блок си имаме вече поне 20 места така заградени, включително и азГоляма селяния е, но от друга страна е гадно като се прибереш и да няма никакво място пред входа ти. Да не говоря, че толкова пъти съм се прибирал и е имало коли, които не са от блока, а са спряли и са заели място поне за 2ма. Просто в София вече има адски много коли и два пъти повече идиоти, които ги карат.
Нещата могат да се гледат от много гледни точки. Аз ако дойда на гости на някой от твоя блок къде да спра примерно? Всички тези места са обюинска собственост и никой няма право да си ги просвоява без разрешение. Това как ще се разберете с въпросните хора е друг въпрос. Ето, аз съм в къща. Пред гаражите ми постоянно паркираха коли блокирайки не единия само, ами и двата директно. Поговорих с въпросните хора и се разбрахме. Пробвах с добро, защото нервите не са решение. Естествено имаше и такива, които се правеха на ударени и наистина биваха ударени, с Ладата Нива направи си ги подбирах и ги местих. Разбраните хора са разбрани. Може би трябва да съм адски щастлив, че съм в Банкя. Колкото и да е грозно ще си сложа теглич. Аз съм им казал, че ако ми се наложи да излизам спешно, недай си боже да се случи нещо ще им минавам през колите. Та така... Само ще ви кажа, че нервите не водят до нищо. Между другото някой да знае къде се продават лепенки със знака, забранено спирането ( вкл. престой ) с хикса?

- Иво
- шПерко
-
П.П. И не съдете вече толкова по регистрациите на колите. Хора си купуват коли отвсякъде. Аз съм си в София, но съм с регистрация PK на всички коли, това е.

- hemicharger
- старши ентусиаст
-
- Кара: всичко на колела
- Детайли за колата: E38 IAL 07.2001
М/у по закон трябва да си сложите лепенка "гараж" на гаражната врата за да имате основание за да извикате паяк да вдигне нарушителя
Drugs... rock 'n' roll... bad-ass vegas whores... late-night booty calls... shiny disco balls...
- Иво
- шПерко
-
hemicharger написа:М/у по закон трябва да си сложите лепенка "гараж" на гаражната врата за да имате основание за да извикате паяк да вдигне нарушителя
Имаш ли идея някоя фирма да продава такива? Иначе аз в Банкя трудно ще извикам паяк ама поне ще им соча лепенката докато им се карам. Друг вариант е да извикам някой познат и му затапваме колата броня в броня. теглич в теглич за ден-два

54 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4