Избор на Икономична Ефтина Ежедневка ?
Модератор: Общи модератори
- Feanor
- ентусиаст
-
- Кара: E39 535i '01
- Мечтае да кара: Mки, Ферарита и други глупости :)
Apassionata написа:А 316-ката хич не е икономична, е, 20 на 100 май не мога да докарам
Да ти покажа как се прави?

"Nothing gives one person so much advantage over another as to remain always cool and unruffled under all circumstances"
- titto
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е46 320i
- Мечтае да кара: БМВ и в отвъдното!
- Детайли за колата: Мууудна красавица, но си го изкарвам на служебната
За 2год.не е давало проблем ел.сервото, а колата се кара екстремно!!!slatanic написа:titto написа:Взимай едно Саксо VTS, няма да сбъркаш!Ако ти се дава газ-върви доста прилично без мн.доработки, а ако си го галиш ще е доста по-икономично от 25-цата ти!За здравина можеш да останеш учуден от този френски автомобил,само трябва да се гледа при покупка дали не е разкрачило задните гуми(торсион)!Другото е евтино и лесно за подръжка!
А това ел.Серво ти ли ще му го правиш 2 пъти в годината?
И каде ги видехте евтини тия коли незнам!

--------------------------------------------------------------------------------------------
Е12-M535i;Е30-318;Е34 Touring 525 TDS;Е36-318iS;Е46 320i
"FWD е като жена с малки ци.и-върши работа, но няма КЕФ...!!!"
- Apassionata
- РазБОЙниКА
-
- Кара: го на тройки
- Мечтае да кара: Е92/3 и 6-та серия
- Детайли за колата: Черна
Feanor написа:Apassionata написа:А 316-ката хич не е икономична, е, 20 на 100 май не мога да докарам
Да ти покажа как се прави?
Е, ай ся, имам няква идея... След като един фен ми каза, че я карам като пенсионерка тая кола

- Zaho
-
-
- Детайли за колата: mnoo fast ;)
titto написа:За 2год.не е давало проблем ел.сервото, а колата се кара екстремно!!!slatanic написа:titto написа:Взимай едно Саксо VTS, няма да сбъркаш!Ако ти се дава газ-върви доста прилично без мн.доработки, а ако си го галиш ще е доста по-икономично от 25-цата ти!За здравина можеш да останеш учуден от този френски автомобил,само трябва да се гледа при покупка дали не е разкрачило задните гуми(торсион)!Другото е евтино и лесно за подръжка!
А това ел.Серво ти ли ще му го правиш 2 пъти в годината?
И каде ги видехте евтини тия коли незнам!
как вървя с цените тея ВТС-ки ?
- titto
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е46 320i
- Мечтае да кара: БМВ и в отвъдното!
- Детайли за колата: Мууудна красавица, но си го изкарвам на служебната
От 3500("98,"99 год.) до към 6000 лв.! 

--------------------------------------------------------------------------------------------
Е12-M535i;Е30-318;Е34 Touring 525 TDS;Е36-318iS;Е46 320i
"FWD е като жена с малки ци.и-върши работа, но няма КЕФ...!!!"
- justboy
- Олдскул фен
-
- Кара: Строявайки пешеходците по тротоарит
- Мечтае да кара: E34 + s62 ]:)
Ако искаш малка пъргава нетолкова икономична Корса гСИ върви доволно, части - бол(евтини), мотора куче, верно пиива масълце(все пак е екотек), ама не е болка за умиране, един приятел наскоро ме вози в такава 1.6 16в гси 106 к.с. по-новия мотор без ограничетел или има такъв ама е след 8500 оборота, има спортно окачване, климатик, ел джунджурий върви много яко, ама мнооооооо яко(все пак тежи 900 к.г.) и си я взе за 3к. Ако търсиш 300% икономия и най-евтините части на пазара Голф 1.6 + газ, Голф 3 1.8(от пасат) + газ. Много са здрави най-скъпия ремонт, който може да ти се наложи на такава кола не надвишава 100 лева, да не говорим, че по моргите е пълно с такива.
Според мен варианта е твърдо немски, не френски, не японски.
Успех и да кажеш кво си си взел :-)
П.С. Ако голфа се кара на газ, е добре се смени датчик на Хол (25 лв)

E34, E38
- Zaho
-
-
- Детайли за колата: mnoo fast ;)
justboy написа:Ако искаш малка пъргава нетолкова икономична Корса гСИ върви доволно, части - бол(евтини), мотора куче, верно пиива масълце(все пак е екотек), ама не е болка за умиране, един приятел наскоро ме вози в такава 1.6 16в гси 106 к.с. по-новия мотор без ограничетел или има такъв ама е след 8500 оборота, има спортно окачване, климатик, ел джунджурий върви много яко, ама мнооооооо яко(все пак тежи 900 к.г.) и си я взе за 3к. Ако търсиш 300% икономия и най-евтините части на пазара Голф 1.6 + газ, Голф 3 1.8(от пасат) + газ. Много са здрави най-скъпия ремонт, който може да ти се наложи на такава кола не надвишава 100 лева, да не говорим, че по моргите е пълно с такива.
колега брат ми имаше голф3 1.4 98 в софия му харчеше 12 бензин
Един колега от офиса кара 1.6 96-та харчи му 10 сега зимата и то в Разлог (не е като в София градското тук)
Аз икономичен голф не съм срещал до сега ?

- Totogada
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше E36 320 Coupe
Колега една Астричка F (от първите) моно инжекция (1.4 или 1.6) на газ чудна работа ще ти върши.Здрава ходова част.. двигателиге здрави...икономична...части евтини 

R.I.P. Champion 1968 – 2007 Colin McRae
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
верно е,моят е 97ма 1,6 ,75к.с. ,в Сф под 10 не падам,верно и гумите ми са големички,ама...Zaho написа:justboy написа:Ако искаш малка пъргава нетолкова икономична Корса гСИ върви доволно, части - бол(евтини), мотора куче, верно пиива масълце(все пак е екотек), ама не е болка за умиране, един приятел наскоро ме вози в такава 1.6 16в гси 106 к.с. по-новия мотор без ограничетел или има такъв ама е след 8500 оборота, има спортно окачване, климатик, ел джунджурий върви много яко, ама мнооооооо яко(все пак тежи 900 к.г.) и си я взе за 3к. Ако търсиш 300% икономия и най-евтините части на пазара Голф 1.6 + газ, Голф 3 1.8(от пасат) + газ. Много са здрави най-скъпия ремонт, който може да ти се наложи на такава кола не надвишава 100 лева, да не говорим, че по моргите е пълно с такива.
Един колега от офиса кара 1.6 96-та харчи му 10 сега зимата и то в Разлог (не е като в София градското тук)

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
Zaho написа:justboy написа:Ако искаш малка пъргава нетолкова икономична Корса гСИ върви доволно, части - бол(евтини), мотора куче, верно пиива масълце(все пак е екотек), ама не е болка за умиране, един приятел наскоро ме вози в такава 1.6 16в гси 106 к.с. по-новия мотор без ограничетел или има такъв ама е след 8500 оборота, има спортно окачване, климатик, ел джунджурий върви много яко, ама мнооооооо яко(все пак тежи 900 к.г.) и си я взе за 3к. Ако търсиш 300% икономия и най-евтините части на пазара Голф 1.6 + газ, Голф 3 1.8(от пасат) + газ. Много са здрави най-скъпия ремонт, който може да ти се наложи на такава кола не надвишава 100 лева, да не говорим, че по моргите е пълно с такива.
Значи голф просто не си имал досега!
За 1.4 мотор е много разход 12 да ти кажа явно си е имал проблеми.
Аз от лични наблюдение над голф 2 1.6 ел.карбуратор(ИМА И ТАКОВА ЖИВОТНО!) мога да кажа само добри думи за него.
8литра на 100км. градско в София при яко каране!Над 60000км без проблеми за последните 6 години.Просто обслужване от към масла филтри,амотресиори и т.н.!Евтини части.Здраво и негниещо купе!
Нашия е германски и пак няма ръжди по него.
Извънградско при 100км в час 6,6.5 на 100.Е какво да искаш повече от тази кола на 19 години.
Другото което искам да кажа е за голф 3ките който аз лично нехаресвам като дизайн,но пък са по-нови все пак.
Големият им + е че половината им части са като на 2ките т.е. евтини и се намират лесно.Имат и повечко екстри,но пак си возят като каруца де!Обаче съм разбрал едно нещо.Двигател с обем по малък от 1.6 литра не е за автомобил.Невървят като цяло ако не са изцедени на макс,а харчат.Абе грозна работа!
Айде със здраве и не зимай корса,че са много малки.
Аз нали си купих преди,ама изкара 2 часа горката и после свърши в надин!

- cobrata_m3
- младши ентусиаст
-
Zaho написа:justboy написа:Ако искаш малка пъргава нетолкова икономична Корса гСИ върви доволно, части - бол(евтини), мотора куче, верно пиива масълце(все пак е екотек), ама не е болка за умиране, един приятел наскоро ме вози в такава 1.6 16в гси 106 к.с. по-новия мотор без ограничетел или има такъв ама е след 8500 оборота, има спортно окачване, климатик, ел джунджурий върви много яко, ама мнооооооо яко(все пак тежи 900 к.г.) и си я взе за 3к. Ако търсиш 300% икономия и най-евтините части на пазара Голф 1.6 + газ, Голф 3 1.8(от пасат) + газ. Много са здрави най-скъпия ремонт, който може да ти се наложи на такава кола не надвишава 100 лева, да не говорим, че по моргите е пълно с такива.
аз ти казах икономичен голф и същевремено много здрав но твойта работа е че не знаеш какво искаш ти хем така хем така аз като реша да си вземам евридейка не ме интересува дали била с климатик или климатроник или с ел огледала ма хем да върви и да има екстри и да не до 1000 лв и да не е гроб ми не става бе колега аз всичко което го търся в една кола си го имам в бавареца за кво ми е да го имам и в другата кола тя все пак е само за работа

- Bavarcho
- Пантерчо
-
- Кара: WBS нов внос
- Мечтае да кара: Е30 от скъпите
Зимаи Корса,най-доброто съотношение цена/здравина/разход!
Не се подлъгваи да взимаш Голф,секи вика части бол,много здрав двигател,ама за около година опит с техния бензин 1.8 просто няма такава мъка,гори яко,е върви ама много харчи(те за тва и слагат газ),частите не са толкова евтини,моита се развали и държеше постоянно обороти(3000) и тръгвах само на втора.
Не се подлъгваи да взимаш Голф,секи вика части бол,много здрав двигател,ама за около година опит с техния бензин 1.8 просто няма такава мъка,гори яко,е върви ама много харчи(те за тва и слагат газ),частите не са толкова евтини,моита се развали и държеше постоянно обороти(3000) и тръгвах само на втора.

- djpamboss
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е36 318is M42 Passat B5.5 131hp
аз ще ти предложа голфа който съм пуснал за продаване
Голф 3-ка 93-та година
1.9 дизел - разход 4-5/100
потдръжка - много евтина (има каре за смяна)
нова цена - 2000лв
ето обявата http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... highlight=
Голф 3-ка 93-та година
1.9 дизел - разход 4-5/100
потдръжка - много евтина (има каре за смяна)
нова цена - 2000лв
ето обявата http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... highlight=
Последна промяна djpamboss на 26 Яну 2009, 22:59, променена общо 1 път

Корста колега. И от мене един + . Все пак ти трябва кола да се придвижваш и работа да вършиш. Има и една крайност една лада
. За ремонти едва ли ще дадеш повече от 15 20 лева особенно ако си я правиш сам, за икономия газ към 10 11. Но оптималния варянт и за мен си е корса.

Последна промяна Пилев на 26 Яну 2009, 19:58, променена общо 1 път