Избор на Икономична Ефтина Ежедневка ?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: E39 535i '01
Мечтае да кара: Mки, Ферарита и други глупости :)

Мнение от Feanor » 26 Яну 2009, 17:58

Apassionata написа:А 316-ката хич не е икономична, е, 20 на 100 май не мога да докарам :lol:

Да ти покажа как се прави? :lol:
"Nothing gives one person so much advantage over another as to remain always cool and unruffled under all circumstances"

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 320i
Мечтае да кара: БМВ и в отвъдното!
Детайли за колата: Мууудна красавица, но си го изкарвам на служебната

Мнение от titto » 26 Яну 2009, 18:06

slatanic написа:
titto написа:Взимай едно Саксо VTS, няма да сбъркаш!Ако ти се дава газ-върви доста прилично без мн.доработки, а ако си го галиш ще е доста по-икономично от 25-цата ти!За здравина можеш да останеш учуден от този френски автомобил,само трябва да се гледа при покупка дали не е разкрачило задните гуми(торсион)!Другото е евтино и лесно за подръжка! ;)

А това ел.Серво ти ли ще му го правиш 2 пъти в годината?
И каде ги видехте евтини тия коли незнам!
За 2год.не е давало проблем ел.сервото, а колата се кара екстремно!!! :dunno:
Изображение
--------------------------------------------------------------------------------------------
Е12-M535i;Е30-318;Е34 Touring 525 TDS;Е36-318iS;Е46 320i
"FWD е като жена с малки ци.и-върши работа, но няма КЕФ...!!!"

РазБОЙниКА
Аватар
Кара: го на тройки
Мечтае да кара: Е92/3 и 6-та серия
Детайли за колата: Черна

Мнение от Apassionata » 26 Яну 2009, 18:12

Feanor написа:
Apassionata написа:А 316-ката хич не е икономична, е, 20 на 100 май не мога да докарам :lol:

Да ти покажа как се прави? :lol:

Е, ай ся, имам няква идея... След като един фен ми каза, че я карам като пенсионерка тая кола :lol: Следя внимателно в кои моменти една стрелкичка е в крайно дясно положение ;)
Изображение

Аватар
Детайли за колата: mnoo fast ;)

Мнение от Zaho » 26 Яну 2009, 18:12

titto написа:
slatanic написа:
titto написа:Взимай едно Саксо VTS, няма да сбъркаш!Ако ти се дава газ-върви доста прилично без мн.доработки, а ако си го галиш ще е доста по-икономично от 25-цата ти!За здравина можеш да останеш учуден от този френски автомобил,само трябва да се гледа при покупка дали не е разкрачило задните гуми(торсион)!Другото е евтино и лесно за подръжка! ;)

А това ел.Серво ти ли ще му го правиш 2 пъти в годината?
И каде ги видехте евтини тия коли незнам!
За 2год.не е давало проблем ел.сервото, а колата се кара екстремно!!! :dunno:

как вървя с цените тея ВТС-ки ?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 320i
Мечтае да кара: БМВ и в отвъдното!
Детайли за колата: Мууудна красавица, но си го изкарвам на служебната

Мнение от titto » 26 Яну 2009, 18:28

От 3500("98,"99 год.) до към 6000 лв.! ;)
Изображение
--------------------------------------------------------------------------------------------
Е12-M535i;Е30-318;Е34 Touring 525 TDS;Е36-318iS;Е46 320i
"FWD е като жена с малки ци.и-върши работа, но няма КЕФ...!!!"

Олдскул фен
Аватар
Кара: Строявайки пешеходците по тротоарит
Мечтае да кара: E34 + s62 ]:)

Мнение от justboy » 26 Яну 2009, 18:41

Ако искаш малка пъргава нетолкова икономична Корса гСИ върви доволно, части - бол(евтини), мотора куче, верно пиива масълце(все пак е екотек), ама не е болка за умиране, един приятел наскоро ме вози в такава 1.6 16в гси 106 к.с. по-новия мотор без ограничетел или има такъв ама е след 8500 оборота, има спортно окачване, климатик, ел джунджурий върви много яко, ама мнооооооо яко(все пак тежи 900 к.г.) и си я взе за 3к. Ако търсиш 300% икономия и най-евтините части на пазара Голф 1.6 + газ, Голф 3 1.8(от пасат) + газ. Много са здрави най-скъпия ремонт, който може да ти се наложи на такава кола не надвишава 100 лева, да не говорим, че по моргите е пълно с такива.
Според мен варианта е твърдо немски, не френски, не японски.
Успех и да кажеш кво си си взел :-)
П.С. Ако голфа се кара на газ, е добре се смени датчик на Хол (25 лв)Изображение
Изображение
E34, E38

Аватар
Детайли за колата: mnoo fast ;)

Мнение от Zaho » 26 Яну 2009, 18:54

justboy написа:Ако искаш малка пъргава нетолкова икономична Корса гСИ върви доволно, части - бол(евтини), мотора куче, верно пиива масълце(все пак е екотек), ама не е болка за умиране, един приятел наскоро ме вози в такава 1.6 16в гси 106 к.с. по-новия мотор без ограничетел или има такъв ама е след 8500 оборота, има спортно окачване, климатик, ел джунджурий върви много яко, ама мнооооооо яко(все пак тежи 900 к.г.) и си я взе за 3к. Ако търсиш 300% икономия и най-евтините части на пазара Голф 1.6 + газ, Голф 3 1.8(от пасат) + газ. Много са здрави най-скъпия ремонт, който може да ти се наложи на такава кола не надвишава 100 лева, да не говорим, че по моргите е пълно с такива.
П.С. Ако голфа се кара на газ, е добре се смени датчик на Хол (25 лв)Изображение

колега брат ми имаше голф3 1.4 98 в софия му харчеше 12 бензин

Един колега от офиса кара 1.6 96-та харчи му 10 сега зимата и то в Разлог (не е като в София градското тук)
Аз икономичен голф не съм срещал до сега ? :roll:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше E36 320 Coupe

Мнение от Totogada » 26 Яну 2009, 19:07

Колега една Астричка F (от първите) моно инжекция (1.4 или 1.6) на газ чудна работа ще ти върши.Здрава ходова част.. двигателиге здрави...икономична...части евтини :D
Изображение
R.I.P. Champion 1968 – 2007 Colin McRae

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 26 Яну 2009, 19:07

Zaho написа:
justboy написа:Ако искаш малка пъргава нетолкова икономична Корса гСИ върви доволно, части - бол(евтини), мотора куче, верно пиива масълце(все пак е екотек), ама не е болка за умиране, един приятел наскоро ме вози в такава 1.6 16в гси 106 к.с. по-новия мотор без ограничетел или има такъв ама е след 8500 оборота, има спортно окачване, климатик, ел джунджурий върви много яко, ама мнооооооо яко(все пак тежи 900 к.г.) и си я взе за 3к. Ако търсиш 300% икономия и най-евтините части на пазара Голф 1.6 + газ, Голф 3 1.8(от пасат) + газ. Много са здрави най-скъпия ремонт, който може да ти се наложи на такава кола не надвишава 100 лева, да не говорим, че по моргите е пълно с такива.

Един колега от офиса кара 1.6 96-та харчи му 10 сега зимата и то в Разлог (не е като в София градското тук)
верно е,моят е 97ма 1,6 ,75к.с. ,в Сф под 10 не падам,верно и гумите ми са големички,ама... :roll:
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

ентусиаст
Аватар

Мнение от slatanic » 26 Яну 2009, 19:08

Zaho написа:

Значи голф просто не си имал досега!
За 1.4 мотор е много разход 12 да ти кажа явно си е имал проблеми.
Аз от лични наблюдение над голф 2 1.6 ел.карбуратор(ИМА И ТАКОВА ЖИВОТНО!) мога да кажа само добри думи за него.
8литра на 100км. градско в София при яко каране!Над 60000км без проблеми за последните 6 години.Просто обслужване от към масла филтри,амотресиори и т.н.!Евтини части.Здраво и негниещо купе!
Нашия е германски и пак няма ръжди по него.
Извънградско при 100км в час 6,6.5 на 100.Е какво да искаш повече от тази кола на 19 години.
Другото което искам да кажа е за голф 3ките който аз лично нехаресвам като дизайн,но пък са по-нови все пак.
Големият им + е че половината им части са като на 2ките т.е. евтини и се намират лесно.Имат и повечко екстри,но пак си возят като каруца де!Обаче съм разбрал едно нещо.Двигател с обем по малък от 1.6 литра не е за автомобил.Невървят като цяло ако не са изцедени на макс,а харчат.Абе грозна работа!
Айде със здраве и не зимай корса,че са много малки.
Аз нали си купих преди,ама изкара 2 часа горката и после свърши в надин! :weed:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от cobrata_m3 » 26 Яну 2009, 19:10

Zaho написа:

аз ти казах икономичен голф и същевремено много здрав но твойта работа е че не знаеш какво искаш ти хем така хем така аз като реша да си вземам евридейка не ме интересува дали била с климатик или климатроник или с ел огледала ма хем да върви и да има екстри и да не до 1000 лв и да не е гроб ми не става бе колега аз всичко което го търся в една кола си го имам в бавареца за кво ми е да го имам и в другата кола тя все пак е само за работа ;) айде успех в търсенето :D

Пантерчо
Аватар
Кара: WBS нов внос
Мечтае да кара: Е30 от скъпите

Мнение от Bavarcho » 26 Яну 2009, 19:10

Зимаи Корса,най-доброто съотношение цена/здравина/разход!

Не се подлъгваи да взимаш Голф,секи вика части бол,много здрав двигател,ама за около година опит с техния бензин 1.8 просто няма такава мъка,гори яко,е върви ама много харчи(те за тва и слагат газ),частите не са толкова евтини,моита се развали и държеше постоянно обороти(3000) и тръгвах само на втора.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е36 318is M42 Passat B5.5 131hp

Мнение от djpamboss » 26 Яну 2009, 19:25

аз ще ти предложа голфа който съм пуснал за продаване
Голф 3-ка 93-та година
1.9 дизел - разход 4-5/100
потдръжка - много евтина (има каре за смяна)
нова цена - 2000лв

ето обявата http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... highlight=
Последна промяна djpamboss на 26 Яну 2009, 22:59, променена общо 1 път
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Hugo Boss » 26 Яну 2009, 19:44

Добре де, като теглиш чертата за подръжката на 2 автомбила- ГО, технически прегледи, каско, гуми и данъци, по евтино ли ще ти излезне!?
Аз пък бих ти препоръчал Ауди 80 :roll:

ентусиаст
Аватар
Кара: e65

Мнение от Пилев » 26 Яну 2009, 19:54

Корста колега. И от мене един + . Все пак ти трябва кола да се придвижваш и работа да вършиш. Има и една крайност една лада :help: . За ремонти едва ли ще дадеш повече от 15 20 лева особенно ако си я правиш сам, за икономия газ към 10 11. Но оптималния варянт и за мен си е корса.
Последна промяна Пилев на 26 Яну 2009, 19:58, променена общо 1 път

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата