Пистов мотор или скутер?
Модератор: Общи модератори
44 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3
ACCELERATOR написа:Скутера се кара много гадно - гумите са прекалено малки, оттам и жироскопичният ефект (силата, която държи двуколесните да не падат), и са много нестабилни. Отделно самата стойка е ниска - освен, че като си на ниско не те виждат, а и ти самият не виждаш - например пресичащ човек зад кола и т.н., което е важно в града.
Пистарка 50-125 е смешно. Затова аз бих ти препоръчал някое леко ендуро със шосейни гуми - примерно Дерби 50 кубика, или нещо от сорта. Ако имаш А - може и 125. Предимствата - леко и високо, кара се като колело; меко окачване, дупките не ги усещаш; става и за офроуд, качването на бордюри не е проблем, нито пък лоши пътища, или липса на такива. Освен това свикваш да боравиш със скорости.
Имам само М, но не мисля да искарвам за 125cc.
Ендуро-тата на каква цена вървят?
За гумите на скутера ще потърся колко широки мога да намеря, поне до 150мм можеби

- ACCELERATOR
- младши ентусиаст
-
- Кара: E34
- Мечтае да кара: E34
Derbi 50cc са около 1500лв, и то за модели след 2002-2003. Испански са, и вървят доста за кубиците си.
Това е 2005г модел. За града е идеално, и според мен е 100 пъти по-добро и практично от скутер.
Иначе за скутерите - проблема е в малкия диаметър, а не в широчината. Примерно едно колело спокойно можеш да си го караш с 15км/ч без ръце, и няма да паднеш, докато я се опитай да направиш същото със скутер, че дори и при по-голяма скорост
М/у другото - има и още един вариант - един пич наскоро продаваше комплекти за колело - 80цц с резервоар и всичко, много готино изглежда. Прилично твърдо колело (Драг) + комплекта излиза около 500лв.
Това е 2005г модел. За града е идеално, и според мен е 100 пъти по-добро и практично от скутер.

Иначе за скутерите - проблема е в малкия диаметър, а не в широчината. Примерно едно колело спокойно можеш да си го караш с 15км/ч без ръце, и няма да паднеш, докато я се опитай да направиш същото със скутер, че дори и при по-голяма скорост

М/у другото - има и още един вариант - един пич наскоро продаваше комплекти за колело - 80цц с резервоар и всичко, много готино изглежда. Прилично твърдо колело (Драг) + комплекта излиза около 500лв.
- Toni Montana
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: F34 318dA, E39 520i, Civic 1,6i
- Детайли за колата: 2016 F34 318dA LCI, 1997 Е39 520i, 2004 Honda Civic 1.6i
Айде и аз да изтърся мойто мнение.
Значи имам приятел дето има Квазаки ZXR 600. Това му е първия мотор. Той казва че като го е зимал е мислел дали да земе такъв по скъп и по спортен (ZXR 600) или някоя по стара кошница с 2 цилиндъра от рода на Хонда CB 500. Сега казва че се радва че е зел по съпия мотор и че благодарение на него 3-4 пъти му се е разминавало падането. Казва че ZXR има по добри спирачки и предно окчване. И благодарение на по доброто окачване при екстремни ситуации (дупки, бабуни и т.н.) с кавазакито имал по голям шанс да не падне. Това важи разбира се и за други 4 цилиндрови от тоя клас - Honda CBR 600, Suzuki GSX-R 600 и т.н.
А ти понеже имаш само категория М това многа да кажа - досега съм имал 3 моторетки кат. М:
- Simison S51 89г. 4 скорости
- КТМ GO 50 95г.
- Piaggio Diesis 50 2002г.
От тез трите най голям кеф да караш прай Симсонката! Все пак имаш си резервоар между краката като на иснински мотор и имаш скорости.
КТМма беше много раздрънкан.
Пиаджото още го имам. Мога само добри неща да кажа. То е с въздушно охлаждане, което според мен е плюс. Иначе гледам други колеги ти препоръчват Априлия. Тя е по спортна. Според мен Пиаджо и Априлия са нещо като Фиат и Алфа Ромео при скутерите. Пиаджото е по евтино и просто. Имменно за това ти препоръчвам именно Пиаджо, по възможност с въздушно охлаждане. Моторетката дига 80км/ч със серииния ауспух, 2тактова е ама, гори 3,5 - 4л. Седалката е малка. за 2ма души да седнат е почти невъзможно. За един е О.К. Има добри спирачки и достатъчно място за багаж.
Значи имам приятел дето има Квазаки ZXR 600. Това му е първия мотор. Той казва че като го е зимал е мислел дали да земе такъв по скъп и по спортен (ZXR 600) или някоя по стара кошница с 2 цилиндъра от рода на Хонда CB 500. Сега казва че се радва че е зел по съпия мотор и че благодарение на него 3-4 пъти му се е разминавало падането. Казва че ZXR има по добри спирачки и предно окчване. И благодарение на по доброто окачване при екстремни ситуации (дупки, бабуни и т.н.) с кавазакито имал по голям шанс да не падне. Това важи разбира се и за други 4 цилиндрови от тоя клас - Honda CBR 600, Suzuki GSX-R 600 и т.н.
А ти понеже имаш само категория М това многа да кажа - досега съм имал 3 моторетки кат. М:
- Simison S51 89г. 4 скорости
- КТМ GO 50 95г.
- Piaggio Diesis 50 2002г.
От тез трите най голям кеф да караш прай Симсонката! Все пак имаш си резервоар между краката като на иснински мотор и имаш скорости.
КТМма беше много раздрънкан.
Пиаджото още го имам. Мога само добри неща да кажа. То е с въздушно охлаждане, което според мен е плюс. Иначе гледам други колеги ти препоръчват Априлия. Тя е по спортна. Според мен Пиаджо и Априлия са нещо като Фиат и Алфа Ромео при скутерите. Пиаджото е по евтино и просто. Имменно за това ти препоръчвам именно Пиаджо, по възможност с въздушно охлаждане. Моторетката дига 80км/ч със серииния ауспух, 2тактова е ама, гори 3,5 - 4л. Седалката е малка. за 2ма души да седнат е почти невъзможно. За един е О.К. Има добри спирачки и достатъчно място за багаж.
Последна промяна Toni Montana на 29 Яну 2009, 1:48, променена общо 1 път

- paparazzo
- кандидат ентусиаст
-
ACCELERATOR написа:Скутера се кара много гадно - гумите са прекалено малки, оттам и жироскопичният ефект (силата, която държи двуколесните да не падат), и са много нестабилни. Отделно самата стойка е ниска - освен, че като си на ниско не те виждат, а и ти самият не виждаш - например пресичащ човек зад кола и т.н., което е важно в града.
Пистарка 50-125 е смешно. Затова аз бих ти препоръчал някое леко ендуро със шосейни гуми - примерно Дерби 50 кубика, или нещо от сорта. Ако имаш А - може и 125. Предимствата - леко и високо, кара се като колело; меко окачване, дупките не ги усещаш; става и за офроуд, качването на бордюри не е проблем, нито пък лоши пътища, или липса на такива. Освен това свикваш да боравиш със скорости.
ич няма да сбъркаш ако се съобразиш с това което е писал...
но в крайна сметка ти решаваш....

- Bavarcho
- Пантерчо
-
- Кара: WBS нов внос
- Мечтае да кара: Е30 от скъпите
ACCELERATOR написа:Иначе за скутерите - проблема е в малкия диаметър, а не в широчината. Примерно едно колело спокойно можеш да си го караш с 15км/ч без ръце, и няма да паднеш, докато я се опитай да направиш същото със скутер, че дори и при по-голяма скорост![]()
.
Ти си мислиш така,това е въпрос на това дали можеш да караш изобщо,и можеш ли да осещаш мотора.
Тва си е вярно че скутерите са малко по нестабилни,ама можеш ли да караш няма ядове,аз с моя си карам по завоите с 50 и си се наклонявам без проблем.
Абе скутера е най-практичното,и да ти се развали ремонт ше си правиш сам(за моя го разколачих сам и си го събрах пак),са верно друго си е осещането от скоростите ама колегата,му е рано за ендуро,пистара,поне така си мисля.

Bavarcho написа:ACCELERATOR написа:Иначе за скутерите - проблема е в малкия диаметър, а не в широчината. Примерно едно колело спокойно можеш да си го караш с 15км/ч без ръце, и няма да паднеш, докато я се опитай да направиш същото със скутер, че дори и при по-голяма скорост![]()
.
Ти си мислиш така,това е въпрос на това дали можеш да караш изобщо,и можеш ли да осещаш мотора.
Тва си е вярно че скутерите са малко по нестабилни,ама можеш ли да караш няма ядове,аз с моя си карам по завоите с 50 и си се наклонявам без проблем.
Абе скутера е най-практичното,и да ти се развали ремонт ше си правиш сам(за моя го разколачих сам и си го събрах пак),са верно друго си е осещането от скоростите ама колегата,му е рано за ендуро,пистара,поне така си мисля.
Много точно казано колега

За сега съм решил нещо без скорости, а пък по-нататък ще взема нещо с по-големи кубици и скорости

- justboy
- Олдскул фен
-
- Кара: Строявайки пешеходците по тротоарит
- Мечтае да кара: E34 + s62 ]:)
Един мой човек продава скутер Априлиа Леонардо 250цц. Ето я обявата, ако те итнересува ми пиши лично много му е як мотора.
""""""Това е скутера който продавам. Средата на 2001-ва година е първата регистрация, аз съм втория собственик. Внесен е от Италия преди година, беше на 1600 км. Сега в момента е на 13000. Аз съм ги навъртял всичките. Има забележки по външния вид. 250 кубика, 19 конски сили. Цената е 2400 просто ориентировъчно, нито е крайна, нито е затворена за коментари. Регистриран е миналата година на 27 декември. Причината поради която го продавам е много лична, затова не искам да я излагам на показ.
Снимки слагам, но предполагам повечето го знаят.
http://w3.bikepics.com/pics/2008/08/22/ ... 1-full.jpg
http://w3.bikepics.com/pics/2008/08/22/ ... 3-full.jpg
"""""""""""
Щях да му пусна линк към обявата, но е от локален форум, до който няма достъп. Ако те интересува пиши ми ЛС. Гарантирам че не е падано с този мотор.
В момента е с платен данък, сменено масло и последна цена 2200
В града ще си номер 1, извънграда върви макс скорост му е към 140-145.
""""""Това е скутера който продавам. Средата на 2001-ва година е първата регистрация, аз съм втория собственик. Внесен е от Италия преди година, беше на 1600 км. Сега в момента е на 13000. Аз съм ги навъртял всичките. Има забележки по външния вид. 250 кубика, 19 конски сили. Цената е 2400 просто ориентировъчно, нито е крайна, нито е затворена за коментари. Регистриран е миналата година на 27 декември. Причината поради която го продавам е много лична, затова не искам да я излагам на показ.
Снимки слагам, но предполагам повечето го знаят.
http://w3.bikepics.com/pics/2008/08/22/ ... 1-full.jpg
http://w3.bikepics.com/pics/2008/08/22/ ... 3-full.jpg
"""""""""""
Щях да му пусна линк към обявата, но е от локален форум, до който няма достъп. Ако те интересува пиши ми ЛС. Гарантирам че не е падано с този мотор.
В момента е с платен данък, сменено масло и последна цена 2200
В града ще си номер 1, извънграда върви макс скорост му е към 140-145.

E34, E38
- ACCELERATOR
- младши ентусиаст
-
- Кара: E34
- Мечтае да кара: E34
Bavarcho написа:...
Абе скутера е най-практичното,и да ти се развали ремонт ше си правиш сам(за моя го разколачих сам и си го събрах пак),...
И кое му е практичното

Че като минеш през някоя дупка все едно си на лагерница

Я го качи на някой малко по-висок тротоар без да слизаш и да го носиш, да те видя?
Ако си със скутер до кола, или между две коли, все едно те няма за останалите участници - колите те закриват, все едно си седнал на табуретка.
И защо си мислиш, че Дербито или кое да е двутактово ендурце е по-трудно за ремонт от един скутер?! Толкова са прости, че ако можеш да разглобиш колело, ще се справиш и с него.
Виж тук какво могат тия моторетки, и после ми говори кое е практично:
http://www.youtube.com/watch?v=w73r-Sy3uCQ
За мен „практично“ в града означава да можеш да минеш откъдето си поискаш, ако се налага - дали ще е някоя разкопана улица, тротоар, строеж, а защо не и да слезеш по някое стълбище директно с мотора!
Единственото практично нещо в скутера, за което се сещам, е че заема по-малко място в гаража...
- GeorgiMarinov
- младши ентусиаст
-
- Кара: F80 M3 Competition
- Мечтае да кара: E30 M3 Sport Evolution 1990, E36 M3, Е46 М3 CSL, E90 M3 CRT
според мен .. точно за градски условия си е скутера ... то ако беше толкова зле колкото го плюете нямаше да ги кара никой ... но по добре е от ендурутата със скорости ... пък и скутерите имат багажници с по голям обем ... и са точно за градски условия със автоматичната скоростна кутия ...
пък и по лесно се шмугваш между колите :Р

j0r33tt0 написа:според мен .. точно за градски условия си е скутера ... то ако беше толкова зле колкото го плюете нямаше да ги кара никой ... но по добре е от ендурутата със скорости ... пък и скутерите имат багажници с по голям обем ... и са точно за градски условия със автоматичната скоростна кутия ...пък и по лесно се шмугваш между колите :Р
Ахам и после като се шмугнеш те има у нощен труд отзад.
Колко такива със скутери съм щял да ги налазя с тръбния ключ по пътищата от малоумни маневри и недоглеждане във безмисленосложените им огледала само аз си знам.
Скутера е малоумна тротинетка за мен!Няма стабилност там.Резервоара каде ти е да го стиснеш м/у краката.
Другото което трябва да се отбележи че в бг няма пътища който стават за каране.Дупки колкото искаш и на най различни места.
И като се бутнеш в поредната такава решил да се шмугнеш м/у колите и се повлачиш по асфалта и тия зад тебе с колите почнат да се чудят на каде да бягат да не те сгазят тогава ще разберете че скутера за бг условия е неприложим.Другия основен проблем е че всеки се качва и решава че е вече кара като Роси и се почват едни слаломи м/у колите и от там ОЛЕЛЕ след това.Но карайте си скутерите и се радвайте на скороста и радоста от това да караш дърворезачка!
И те така!

- Toni Montana
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: F34 318dA, E39 520i, Civic 1,6i
- Детайли за колата: 2016 F34 318dA LCI, 1997 Е39 520i, 2004 Honda Civic 1.6i
според мен не е точно така. то верно че има хора дето се мислят за роси но ако нямаш пари за кола а не ти се вози на автобуси кво прайш а?
поне при мен беше такъв случая. пък и скутера има по голям багажник да си мъкеш бирица например!
добре че вече имам кола и не ми се налага да го карам...
поне при мен беше такъв случая. пък и скутера има по голям багажник да си мъкеш бирица например!

добре че вече имам кола и не ми се налага да го карам...

- Bavarcho
- Пантерчо
-
- Кара: WBS нов внос
- Мечтае да кара: Е30 от скъпите
Да това че багажника е голям + са скутера.
Вие си говорите на изуст без да сте карали истински скутер.(аз съм много голям фен на ендуратата ама за града не са практични)
Има скутери които са си достатъчновисоки за да се качват на тротоара и да минават през дупки.
Тези ниските скутери им спряха произвидството през 90г..
Пъкй колегата е начинаещ,по удибно ше му е скутер,отколкото да сменя на всеки светофар.
Вие си говорите на изуст без да сте карали истински скутер.(аз съм много голям фен на ендуратата ама за града не са практични)
Има скутери които са си достатъчновисоки за да се качват на тротоара и да минават през дупки.
Тези ниските скутери им спряха произвидството през 90г..
Пъкй колегата е начинаещ,по удибно ше му е скутер,отколкото да сменя на всеки светофар.

44 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3