"+" и "-" на бронировката
Модератор: Общи модератори
54 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4
- saleen
- старши ентусиаст
-
- Кара: Тъпата кака да маа с черпака
- Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
- Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....
alx написа:броня- глупости...
нищо не те спасява от втория .50 калибров куршум във стъклото... или 10тия 7.62х54
аз съм стрелял със .50 калиброва пушка във такъв "брониран" мерцедес изпаднал във автоморга и от 50 метра куршум влезе през едното стъкло и излезе от другото.. и това беше първия куршум- стъклото беше 3-4см дебело... не знам какъв "клас" беше бронята ама... така.. а муницията не беше дори бронебойна а най-обикновена фул-метъл-джакет.
пък и както каза някой- дори да е бронирана подходящо - няма да живееш във тая кола я...

Никой не мое ма връне на селу!
alx написа:GVT написа:Айде командосите пак налазиха
кви командоси кви пет лева? аз просто ти казвам личен опит. не е като да съм го прочел или чул някъде. от това по-не-командоско мнение- здраве му кажи...
за времето дето ти "купува" такава кола - това е друга тема. говориме чисто за това колко е ефикасна една такава броня а не за това как променя динамиката на "мероприятието"...
Споко приятелю,тва с командосите го казах в кръга на майтапа ,ама май не си ме разбрал.Можем много да поспорим дали е ефикасна или не.Ако няма престъпност,тази ниша в тоя пазар няма да я има.Заговорихме за латинска америка и пак ще дам пример,всеки който живее там и е малко над средното ниво е застрашен,както и неговото семейство.Такива коли са перфектни за придвижване като ти осигуряват защита от отвличане и улични грабежи.Ако си настъпил някъде мачарока по опашката и танк да караш няма да те спаси.
А за бг. не знам дали има смисъл от такава кола.

GVT написа:.... Бронирания автомобил не може да те спаси на 100%,но той ти дава време. Време през което да можеш да реагираш.... с обучена охрана която може да реагира при всякакви обстоятелства...

- ///peter
- старши ентусиаст
-
- Кара: Жи55АЕМЖИ
- Мечтае да кара: 911 turbo
- Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
оф, пално с разбирачи, в България е фрашкано с калибър .50 и греен барети да знаеш
Е вчера пробвах една застаряла вече flak 88 ца, да го ева размаза Б7цата на Гкласата 

///peter написа:оф, пално с разбирачи, в България е фрашкано с калибър .50 и греен барети да знаешЕ вчера пробвах една застаряла вече flak 88 ца, да го ева размаза Б7цата на Гкласата
ти нали знаеш че една такава пушка е по-малко от $10к и най-редовно излизат на gunbroker.com ? дори сърбите мисля че имаха успешен модел на такава пушка? колко мислиш че е трудно да си намери човек такава ако е във "тези" среди?
и за да боравиш със нея не трябва да носиш смешни шапки?
за това кой какво е пробвал- аз просто споделям. щях да си замълча но просто по темата има страшно много дезинформация и незнание и реших че моя опит колкото и да е скромен би бил интересен.
между другото същия мерцедес го стрелях няколко пъти малко зад предния калник (където има плочи отвътре да пазят двигателя) и всичките куршуми бяха пробили плочата и блока на мотора и бяха се спряли във самия двигател.... интересното беше че изстрелите във вратите обаче бяха тото защото някои минаваха през вратата други си "намираха" нещо отвътре и не влизаха във купето...
повечето хора които не са стреляли със .50 бмг просто остават изумени от пробивната мощ дори и на най-стандартния куршум. за бронебойни и запалително/бронебойни не ми се мисли...
всъщност като се замисля дори един най-обикновен калашник на 50 метра може да пробие жп релса във тънката и част... и това е 7.62х39 които е доста по-слаб от 7.62х54
ето една снимка дето намерих във нет-а показваща относителните размери на различни муниции.. има и калашник (7.62х39) за сравнение... разбираш ли сега за какво става въпрос?

алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
alx написа:...
всъщност като се замисля дори един най-обикновен калашник на 50 метра може да пробие жп релса във тънката и част...
Това, където и да го разправям, все ми се смеят, ама то сигурно, защото не са стреляли, както и повечето от пишещите.

You said: "Time will change!" What if it changes you?
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
е па какво има да се смеят,това е супер известен фактvicho написа:alx написа:...
всъщност като се замисля дори един най-обикновен калашник на 50 метра може да пробие жп релса във тънката и част...
Това, където и да го разправям, все ми се смеят, ама то сигурно, защото не са стреляли, както и повечето от пишещите.![]()

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- ms
-
-
- Кара: Кенеф от Инголщат
Смеят се защото казарма не са помирисвали (тоест Калашник са виждали на снимка или филм само) и не могат да повярват... Не, че аз съм го пробвал тоя номер с релсата, но от това което съм видял и пробвал го слагам към възможните неща...
всъщност ако трябва да бъдеме коректни само дългоцевния калашник е способен на това упражнение...
ако си със акс/у 47 (кринков)... не мисля че ще мине... да не говориме че самото уцелване на релсата на 50 метра е под въпрос...
ама те така или иначе са смятани да си ги носиш под шлифера или зад пасажерската седалка на колата...
и разбира се говориме за "стария" 7.62 калашник. 5.45х39 куршума на новия (ак 74) има скороста, но не и кинетичната енергия за такива "подвизи"...
ако си със акс/у 47 (кринков)... не мисля че ще мине... да не говориме че самото уцелване на релсата на 50 метра е под въпрос...

и разбира се говориме за "стария" 7.62 калашник. 5.45х39 куршума на новия (ак 74) има скороста, но не и кинетичната енергия за такива "подвизи"...
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
Стрелял съм в казармата и с Ак-47 7х62 и със АКУ -сгъваемия приклад,който оба4е има и версия 7х62 и 5х45.Като втория е с изместен център на тежеста и има вероятност да се отклони даже и от лист на дърво.Предимството му е че уцели ли човека може доста да се повърти вътре в теб преди да спре.Руснаците винаги са били крачка напред в оръжията,а пък Ак-то вече 50+ години си е номер 1!!
Интересно ми е колегата alx да ми каже с Барет ли стрелял или друга пушка и с оптика или без,понеже много ме кефят 50.кал но никога не съм виждал камо ли стрелял?
Интересно ми е колегата alx да ми каже с Барет ли стрелял или друга пушка и с оптика или без,понеже много ме кефят 50.кал но никога не съм виждал камо ли стрелял?
54 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4