"+" и "-" на бронировката

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Тъпата кака да маа с черпака
Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....

Мнение от saleen » 28 Яну 2009, 23:35

alx написа:броня- глупости...

нищо не те спасява от втория .50 калибров куршум във стъклото... или 10тия 7.62х54

аз съм стрелял със .50 калиброва пушка във такъв "брониран" мерцедес изпаднал във автоморга и от 50 метра куршум влезе през едното стъкло и излезе от другото.. и това беше първия куршум- стъклото беше 3-4см дебело... не знам какъв "клас" беше бронята ама... така.. а муницията не беше дори бронебойна а най-обикновена фул-метъл-джакет.

пък и както каза някой- дори да е бронирана подходящо - няма да живееш във тая кола я...

:roll: Това да не е било "Драгунов?"
Никой не мое ма връне на селу!

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 28 Яну 2009, 23:50

7.62х54 е муниция за мосин-наган от едно време (руско-царистко)... сега се използва за драгунов и разновидностите й (да не се бърка със 7.62х39 което е муниция за калашник)

.50 е друго животно. потърси из нета. (жокер - barrett 82a1)...
алекс
трабант 601с
разни други возила

ентусиаст
Аватар

Мнение от GVT » 28 Яну 2009, 23:53

alx написа:
GVT написа:Айде командосите пак налазиха :lol:

кви командоси кви пет лева? аз просто ти казвам личен опит. не е като да съм го прочел или чул някъде. от това по-не-командоско мнение- здраве му кажи...

за времето дето ти "купува" такава кола - това е друга тема. говориме чисто за това колко е ефикасна една такава броня а не за това как променя динамиката на "мероприятието"...

Споко приятелю,тва с командосите го казах в кръга на майтапа ,ама май не си ме разбрал.Можем много да поспорим дали е ефикасна или не.Ако няма престъпност,тази ниша в тоя пазар няма да я има.Заговорихме за латинска америка и пак ще дам пример,всеки който живее там и е малко над средното ниво е застрашен,както и неговото семейство.Такива коли са перфектни за придвижване като ти осигуряват защита от отвличане и улични грабежи.Ако си настъпил някъде мачарока по опашката и танк да караш няма да те спаси.
А за бг. не знам дали има смисъл от такава кола.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Nightmare » 29 Яну 2009, 0:15

Гледах съм предаване специално за ателие в което се правят тежки бронировки на коли и джипове.Та алх е прав че след втория макс третия патрон стъклото поддава ;)

ентусиаст
Аватар

Мнение от WALL » 29 Яну 2009, 11:00

GVT написа:.... Бронирания автомобил не може да те спаси на 100%,но той ти дава време. Време през което да можеш да реагираш.... с обучена охрана която може да реагира при всякакви обстоятелства...

:clap: :clap: :clap: :yes: Ето това е предназначението на бронираните автомобили. Явно колегата ми е колега и знае за какво става въпрос.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Жи55АЕМЖИ
Мечтае да кара: 911 turbo
Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 29 Яну 2009, 11:31

оф, пално с разбирачи, в България е фрашкано с калибър .50 и греен барети да знаеш ;) Е вчера пробвах една застаряла вече flak 88 ца, да го ева размаза Б7цата на Гкласата :lol:

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 29 Яну 2009, 21:50

///peter написа:оф, пално с разбирачи, в България е фрашкано с калибър .50 и греен барети да знаеш ;) Е вчера пробвах една застаряла вече flak 88 ца, да го ева размаза Б7цата на Гкласата :lol:

ти нали знаеш че една такава пушка е по-малко от $10к и най-редовно излизат на gunbroker.com ? дори сърбите мисля че имаха успешен модел на такава пушка? колко мислиш че е трудно да си намери човек такава ако е във "тези" среди?

и за да боравиш със нея не трябва да носиш смешни шапки?

за това кой какво е пробвал- аз просто споделям. щях да си замълча но просто по темата има страшно много дезинформация и незнание и реших че моя опит колкото и да е скромен би бил интересен.

между другото същия мерцедес го стрелях няколко пъти малко зад предния калник (където има плочи отвътре да пазят двигателя) и всичките куршуми бяха пробили плочата и блока на мотора и бяха се спряли във самия двигател.... интересното беше че изстрелите във вратите обаче бяха тото защото някои минаваха през вратата други си "намираха" нещо отвътре и не влизаха във купето...

повечето хора които не са стреляли със .50 бмг просто остават изумени от пробивната мощ дори и на най-стандартния куршум. за бронебойни и запалително/бронебойни не ми се мисли...

всъщност като се замисля дори един най-обикновен калашник на 50 метра може да пробие жп релса във тънката и част... и това е 7.62х39 които е доста по-слаб от 7.62х54

ето една снимка дето намерих във нет-а показваща относителните размери на различни муниции.. има и калашник (7.62х39) за сравнение... разбираш ли сега за какво става въпрос? :)

Изображение
алекс
трабант 601с
разни други возила

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от JANI » 29 Яну 2009, 22:16

хахахахъ колегата намерил БРОНИРАНА 725 ПА И ФОРСИРАНА аууу , зна4и и аз съм подсигурен ако тръгнат да ме стрелят

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Loop » 29 Яну 2009, 22:33

Някой колега беше споменал, че е гледал филмче за направата на такива коли, ако може да кажете под какво име да го търся или някакъв линк, за да го изгледам филмчето, че ми стана интересно!

Извинявам се за офф-топика!

Поздрави.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 29 Яну 2009, 22:56

alx написа:...
всъщност като се замисля дори един най-обикновен калашник на 50 метра може да пробие жп релса във тънката и част...

Това, където и да го разправям, все ми се смеят, ама то сигурно, защото не са стреляли, както и повечето от пишещите. ;) :idea:
You said: "Time will change!" What if it changes you?

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 29 Яну 2009, 23:31

vicho написа:
alx написа:...
всъщност като се замисля дори един най-обикновен калашник на 50 метра може да пробие жп релса във тънката и част...

Това, където и да го разправям, все ми се смеят, ама то сигурно, защото не са стреляли, както и повечето от пишещите. ;) :idea:
е па какво има да се смеят,това е супер известен факт :roll: И аз не съм стрелял със АК,но специално това за релсата още дядо ми(мир на праха му!) го разказваше(бивш военен,участник във Втората световна)
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

Аватар
Кара: Кенеф от Инголщат

Мнение от ms » 29 Яну 2009, 23:36

Смеят се защото казарма не са помирисвали (тоест Калашник са виждали на снимка или филм само) и не могат да повярват... Не, че аз съм го пробвал тоя номер с релсата, но от това което съм видял и пробвал го слагам към възможните неща...
Изображение
Изображение

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 29 Яну 2009, 23:58

всъщност ако трябва да бъдеме коректни само дългоцевния калашник е способен на това упражнение...

ако си със акс/у 47 (кринков)... не мисля че ще мине... да не говориме че самото уцелване на релсата на 50 метра е под въпрос... :lol: ама те така или иначе са смятани да си ги носиш под шлифера или зад пасажерската седалка на колата...

и разбира се говориме за "стария" 7.62 калашник. 5.45х39 куршума на новия (ак 74) има скороста, но не и кинетичната енергия за такива "подвизи"...
алекс
трабант 601с
разни други возила

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ja » 30 Яну 2009, 0:17

На полигоните около Елхово имахме ткива релси набити в земята точно на 50 метра от рубежа и да ви кажа имаше доста демидж по тях. Са незнам дългоцевен ли е бил или не щото аз пуцах с 5.45 а той никакъв го нема с релсите :)

Сори за офа ;)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от dieselboy » 30 Яну 2009, 0:27

Стрелял съм в казармата и с Ак-47 7х62 и със АКУ -сгъваемия приклад,който оба4е има и версия 7х62 и 5х45.Като втория е с изместен център на тежеста и има вероятност да се отклони даже и от лист на дърво.Предимството му е че уцели ли човека може доста да се повърти вътре в теб преди да спре.Руснаците винаги са били крачка напред в оръжията,а пък Ак-то вече 50+ години си е номер 1!!
Интересно ми е колегата alx да ми каже с Барет ли стрелял или друга пушка и с оптика или без,понеже много ме кефят 50.кал но никога не съм виждал камо ли стрелял?

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата