Има ли смисъл...
Модератор: Общи модератори
54 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4
- b2
- старши ентусиаст
-
- Кара: F15 X5; F10 M5 Stage 2
Тука не си упсял да влезеш да учиш - там ще успееш ли!? Тука с кво се занимаваш/си се занимавал?? Тука поне пробвал ли си се в това което ти се отдава и смяташ че си добър, провалил ли си се? Там кво ще работиш? Тука няма ли такава работа? Много ли е по-ниско платена или по-малък шанс има за развитие?
Там смяташ да отидеш и веднага да изкочат оферти да работиш това, което ти харесва и в което си добър за яките кинти?
Всъщност от какво бягаш тук и какво търсиш там? Ти беше в чужбина, така че си си изградил някакво впечатление - в Испания беше нали? Честно казано от всякъде където съм ходил досега там най-много ми хареса, но много малко бях там и може би само хубавото съм видял.. Работи ли там - какво ако не е тайна?
Аз смятам, че копачите тук и в чужбина остават копачи. Само може би там с минимална заплата поддържаш някакъв "нормален" стандарт - ама и това така ли е не съм сигурен?
Там смяташ да отидеш и веднага да изкочат оферти да работиш това, което ти харесва и в което си добър за яките кинти?
Всъщност от какво бягаш тук и какво търсиш там? Ти беше в чужбина, така че си си изградил някакво впечатление - в Испания беше нали? Честно казано от всякъде където съм ходил досега там най-много ми хареса, но много малко бях там и може би само хубавото съм видял.. Работи ли там - какво ако не е тайна?
Аз смятам, че копачите тук и в чужбина остават копачи. Само може би там с минимална заплата поддържаш някакъв "нормален" стандарт - ама и това така ли е не съм сигурен?
Dark Side of the Force is а pathway to many abilities some considered to be unnatural.
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
павката написа:тука ако няма тате,мама и чичо работата е тотал.пак си,бачкаш и нищо.и тая робска мисъл,всички навели главите,нямат мнение,нямат куража да се надигнат и да предявят исканията си и кво става-на едно стадо от над 5 човека им трябва едно лайненце,дето ще се мазни на шефо и пейзажа омазан.ти ходи гради кариера,учи,блъскай се и кога те натопят,че си кофти,ставаш неудобен и всичко почва отначало.
ако тука е хубаво,няма да сме на този хал.повечето нашенци успяват с труда си навън и биват оценени.щом момчето пита за съвет,значи не е предрусал лигльо с еврата на тате и там ще е по-добре да се развива отколко тука.
тука е хубаво,кога вашите ти наредят живота и после си бачкаш за гъзо и уикенда обикаляш чалгиите или правиш се на студентче,мориш запотени колеги(жки) от близките градчета,ама кога нещо стане с родителя ти става тегаво и се оттегляш от светския живот.
тъй че пич,бягай докато си малък и след години твоето семество ще ти е благодарно,а ти ще качваш снимки тука,колко ти е зле там..

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- Spit-Fire
- Scrapyard user
-
- Кара: Peugeot 3008 + Yamaha Tracer 9GT
Бе аз тука не съм успял щото още не са ми дошли изпитите
Ще се пробвам все пак. Бях в Испания да, за 2 месеца. Какво ми хареса ли - всичко. Не ми хареса само това, че нямах приятели и с кой да си кажа две думи понеже не си бях поставил за цел да уча езика.
Не смятам, че ако отида там веднага ще почна супер работа за супер кинти и ще стана батка. Но с времето може би.
Обичам България, не ме разбирайте грешно. Просто всеки нов ден се плесвам с ръка на челото за поредния станал абсурд. В България за да си пълноценен човек ( поне това е моето виждане за пълноценност ) трябва да печелиш доста. А това тук не става туко така. Бих искал да мога да си напълня колата до горе и да се разходя някъде, без да ми пука за разхода и дали ще се потроши нещо. Бих искал като ми се прииска да си купя някоя дрешка да мога да извадя пари веднага. Бих искал тази дреха да струва наистина толкова, колкото струва а не да дам 300 лв. за анцуг найк произведен в Хасково. Бих искал ако ми се кара сноуборд или сърф да мога да отида да го направя. Честно казано на мен много ми се ЖИВЕЕ, а това в България живот ли е? Гледаш едни и същи ядосани и намусени физиономии навсякъде, всеки те гледа намръщено, обслужването е капут навсякъде. Ако почна да изброявам сигурно ще ми свърши мястото в поста за това ще спра до тук.
П.С. За справка на Борко, интересувам се единствено от компютри и всичко свързано с тях, друго нещо не ми доставя удоволствие. Е, колите също, но не желая да ставам автомонтьор, осен в заводите на БМВ

Не смятам, че ако отида там веднага ще почна супер работа за супер кинти и ще стана батка. Но с времето може би.
Обичам България, не ме разбирайте грешно. Просто всеки нов ден се плесвам с ръка на челото за поредния станал абсурд. В България за да си пълноценен човек ( поне това е моето виждане за пълноценност ) трябва да печелиш доста. А това тук не става туко така. Бих искал да мога да си напълня колата до горе и да се разходя някъде, без да ми пука за разхода и дали ще се потроши нещо. Бих искал като ми се прииска да си купя някоя дрешка да мога да извадя пари веднага. Бих искал тази дреха да струва наистина толкова, колкото струва а не да дам 300 лв. за анцуг найк произведен в Хасково. Бих искал ако ми се кара сноуборд или сърф да мога да отида да го направя. Честно казано на мен много ми се ЖИВЕЕ, а това в България живот ли е? Гледаш едни и същи ядосани и намусени физиономии навсякъде, всеки те гледа намръщено, обслужването е капут навсякъде. Ако почна да изброявам сигурно ще ми свърши мястото в поста за това ще спра до тук.
П.С. За справка на Борко, интересувам се единствено от компютри и всичко свързано с тях, друго нещо не ми доставя удоволствие. Е, колите също, но не желая да ставам автомонтьор, осен в заводите на БМВ

The person who risks nothing, does nothing, has nothing, is nothing, and becomes nothing. He may avoid suffering and sorrow, but he simply cannot learn, feel, change, grow or love. Chained by his certitude, he is a slave; he has forfeited his freedom. Only the person who risks is truly free.
- Владо
- старши ентусиаст
-
- Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
- Мечтае да кара: още по-бавно
- Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD
че то там румънския и българския са официални вече
ква чужбина... иди виж как ще ти се отрази, ако не ти изнася, ела си учи тук догодина...
няма да избяга ...

ква чужбина... иди виж как ще ти се отрази, ако не ти изнася, ела си учи тук догодина...

- b2
- старши ентусиаст
-
- Кара: F15 X5; F10 M5 Stage 2
Ми аз точно май в сферата на компютрите (въпреки, че е доста "обширна") познавам най-много хора дето са успели да стигнат до ниво дето могат да си позволят това, към което ти се стремиш. Ама за разлика от теб те не са смятали, че възможностите за развитие са нищожни и че нямат шанс преди да са опитали поне веднъж..
А и говорите за нацупените физиономии по улиците - ми с тези черни мисли дето са ви в главите препдолагам, че наистина вечно ти е криво към всички и си кисел.
П.С. И друго се сетих за компютурите
Точно в тази сферамястото където се намираш има най-малко връзка с възможностите за реализация, защото е най-малък проблем да работиш за чужда компания или плода на труда си да го предлагаш на чужди пазари и най-важното труда ти оценен на "европейските" стандарти без дори да излизаш от родината.
Не че те карам да си седиш в БГ - ти си преценяваш, просто дискусията ми е интересна.
"Искаш ли утре да имаш нещо, което го нямаш днес? Тогава днес направи това, което не си правил вчера."
А и говорите за нацупените физиономии по улиците - ми с тези черни мисли дето са ви в главите препдолагам, че наистина вечно ти е криво към всички и си кисел.

П.С. И друго се сетих за компютурите

Не че те карам да си седиш в БГ - ти си преценяваш, просто дискусията ми е интересна.
"Искаш ли утре да имаш нещо, което го нямаш днес? Тогава днес направи това, което не си правил вчера."

Последна промяна b2 на 29 Яну 2009, 22:10, променена общо 1 път
Dark Side of the Force is а pathway to many abilities some considered to be unnatural.
Re: Има ли смисъл...
Spit-Fire написа:...
ако просто искаш да заминеш за да си търсиш щастието навън- недей. света е пълен със българи на които би им било по-добре във българия... но просто са избрали да не го осъзнават.
ако имаш вариант да заминеш да учиш някъде за да добиеш ценз - тогава аз лично мисля че си заслужава защото.... сега ти е времето да правиш такива промени във живота си.
демек- гастарбайтерство- не. учение- да.
а като се изучиш - ще си решиш дали искаш да си ходиш или да останеш там където си.
така го виждам аз
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- Spit-Fire
- Scrapyard user
-
Лошо е, че тук в България нямам никакъв старт, нямам връзки и тн. Демек трябва да почна от нула. Там поне мога да разчитам, че има кой да ми помогне в търсенето на работа в началото. Има време, ще го мисля. Където и да си ако си с нагласа, че ти харесва винаги ще ти е хубаво. Когато бях в Мадрид миналото лято за 2 месеца никога няма да забравя едно единствено нещо. Часът е към 21:30. Свършил си работа и поемаш с колата по околовръстното към къщи. Слънцето тъкмо залязва и е огнено-червено и всичко това се отразява в лъскавия асфалт. Подпрял си ръка на отворения прозорец и с нея подпираш главата си и си пуснал на CD-то някое добро хард рок-че. Не, че в България това го няма, но там просто беше някак си.... магическо...
The person who risks nothing, does nothing, has nothing, is nothing, and becomes nothing. He may avoid suffering and sorrow, but he simply cannot learn, feel, change, grow or love. Chained by his certitude, he is a slave; he has forfeited his freedom. Only the person who risks is truly free.
- ACCELERATOR
- младши ентусиаст
-
- Кара: E34
- Мечтае да кара: E34
Гледам - никъде не споменаваш думата „гадже“
Така че - бягай, докато е време, че току виж те вързала някоя мацка, и тогава вече - край
Добре ще е също преди да отидеш малко да се подготвиш този път с езика. Така по-бързо ще се социализираш, и няма да ти е толкова самотно. Там хората също са доста отворени, и обичат да се забавляват, не е като в някои други страни от ЕС..

Така че - бягай, докато е време, че току виж те вързала някоя мацка, и тогава вече - край

Добре ще е също преди да отидеш малко да се подготвиш този път с езика. Така по-бързо ще се социализираш, и няма да ти е толкова самотно. Там хората също са доста отворени, и обичат да се забавляват, не е като в някои други страни от ЕС..
- Bogat-Beden
-
-
твойто решение си го взел отдаааааавна ,колегаSpit-Fire написа:Лошо е, че тук в България нямам никакъв старт, нямам връзки и тн. Демек трябва да почна от нула. Там поне мога да разчитам, че има кой да ми помогне в търсенето на работа в началото. Има време, ще го мисля. Където и да си ако си с нагласа, че ти харесва винаги ще ти е хубаво. Когато бях в Мадрид миналото лято за 2 месеца никога няма да забравя едно единствено нещо. Часът е към 21:30. Свършил си работа и поемаш с колата по околовръстното към къщи. Слънцето тъкмо залязва и е огнено-червено и всичко това се отразява в лъскавия асфалт. Подпрял си ръка на отворения прозорец и с нея подпираш главата си и си пуснал на CD-то някое добро хард рок-че. Не, че в България това го няма, но там просто беше някак си.... магическо...

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- pepi_sky
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E60 LCI 530XD
Пали с 300 натам, пък в крайна сметка и нищо да не излезне нищо не си загубил. Винаго мижеш да се върнеш тук и да започнеш с делата в БГ-то ! 

Нека по темата се изкажат повече хора, които са минали по тоя път и имат реална преценка. Аз от моя гледна точка мога да кажа, че останах тук преди време по няколко причини. Една от тях е старта и връзките, за които говориш, но с времето осъзнавам, че доста от нещата си зависят от теб, никой не може да свърши твоята работа и да ти падне отгоре всичко. Не съм и очаквал, че ще е по друг начин, просто ти казвам, че връзките не те правят автоматично богат, влиятелен, щастлив и т.н. Познавам някои хора, които са доста заможни и със стабилен бизнес, но техните деца, въпреки опитите, не се оправят и са на загуба. Друга причина, поради която не заминах, е обстановката-навън навсякъде си чужд. Доста мои приятели заминаха, незнам колко от тях са щастливи, но като цяло всички с нетърпение чакат момента, в който ще се върнат за 2-3 седмици тук. Естествено, всичко е строго индивидуално и все пак човек се настройва и пригажда където и да е и това е нормално. Може би аз съм избрал да се пригодя тук със всичките абсурди и глупости, не е лесно, на доста неща се дразня, но причината е по-скоро в глупостта на хората, от там и всичко друго тръгва на зле. Но като цяло, ако се върна назад и искам да уча нещо, за което тук нямаме стабилно образование, със сигурност бих заминал, но с идеята, че ще се върна след това. Абе сложно е, затова нека пишат тези, които са го изживяли това.
- Spit-Fire
- Scrapyard user
-
Абе взел ли съм го, не съм ли го взел... Лоша работа в уравнението е, че майка ми ме натиска да уча нещо тук, дори и да не е каквото искам. Когато кандидатствах след 7-ми клас преди години исках в строителен техникум, защото исках да стана архитект. Е - нема бате - ПМГ та ПМГ. Сега излизам от ПМГ-то с един гол и мазен в ръцете. Питаха ме през годините "ти що се записа ПМГ като си искал такова, сега излизаш от ПМГ-то без занаят дори" и аз викам - ЕМИ БАЦЕ ЗАПИСАХ В ПМГ-ТО ЩОТО ВИЕ МЕ НАКАРАХТЕ ТАМ !!! Сега ме е страх да не стане същото като тогава. Е. викат ми, пробвай тук пък като на ти хареса отивай. Е, ДА МУ.. МАЙКАТА колко години от живота си трябва да загубя за да правя нещо, което някой друг ме е посъветвал. Не ме е яд за 5-те загубени години в ПМГ защото не бяха толкова загубени. Ама ме е яд, че аз излизам от тва ПМГ с 4-ки и 5-ци и съм учил здраво а тея в техникумите имат диплома 6.00.
- Bogat-Beden
-
-
Аз като се замисля,адски много пъти съм съжалявал,че не съм роден някъде там...Но съдба..сега както и да се въртим,дупето все ще е отзад
и все е тегаво,и тук и там,такава е орисията на мнозинството от нас ,мисля
П.С. Радвам се адски много ,че не съм се родил в Зимбабве например-няколко трилиона процента инфлация,над 90 процента безработица,е тва вече е криза и наистина няква кошмарна пародия на държава ,без думи....

П.С. Радвам се адски много ,че не съм се родил в Зимбабве например-няколко трилиона процента инфлация,над 90 процента безработица,е тва вече е криза и наистина няква кошмарна пародия на държава ,без думи....

54 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4