Палене след 4 месеца покой?
Модератор: Общи модератори
52 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4
plradev написа:
Това е М3 бе колега,не говорим за Жигулатор или Московец на които ти дреме к'во ще им стане.Нормално е колегаа да има някакви притеснения и всичко би му било полезно...Ако на някой не му дреме кво ще се случи с мотор,който е леееееко спесифичен(още повече за ремонт в БГ), да върти ключа и да излиза на пилеж след 5 секунди от гаража...,ама тука не е баш така..
Колега,
Ако си мислите, че карам Соц. возило се бъркате доста....Знам разни хитрости, но при толкова "компетентни" хора нема смисъл да се обаждам...
п.с.И като е М3 и да викнем от НАСА ли да го запалят...

- Penchev
- Сватбаря
-
- Кара: Opel Zafira А OPC
Ама то може и нищо да не се случи , може да се случи нещо лошо ,гаранция няма в нищо ...
Аз споделих какво бих направил ,не налагам мнението си на никого
Азраил ще си реши какво да прави
п.с. aygofan ти какво правиш след като е седяла колата повече от половин година ,просто влизаш и палиш ли ? Сподели ,обадил си се в темата ,така ,че е редно да посъветваш колегите си
Георги Пенчев
Аз споделих какво бих направил ,не налагам мнението си на никого

Азраил ще си реши какво да прави
п.с. aygofan ти какво правиш след като е седяла колата повече от половин година ,просто влизаш и палиш ли ? Сподели ,обадил си се в темата ,така ,че е редно да посъветваш колегите си

Георги Пенчев
- Stoyan7777
- младши ентусиаст
-

аз ще кажа какво правя, защото всяка зима прибирам
мойта...не става за зимата, много е ниска.
Задължително акумулатора е паднал, задължително.
Слагам на контакт за няколко секунди (не знам защо)
и паля. Не я форсирам...Като стрелката си стигне
средата-тръгвам. След няколко дена си сменям маслото
и това е... Никво масло не слагам в свещите, буталата или
каму ли в резервоара...Не го права за първи път, а на колата
нищо и няма

- El Diablo
- старши ентусиаст
-
- Кара: E70
и аз подкрепям Пенчев, дори бих я закарал в Дару само и само да сипат масло където трябва, за да няма никакво износване, това е скъпа и хубава кола, с които мотор не може да се рискува и да се залага на късмета дали после ще има проблем с мотора или не..
за мен сега старта ще бъде все едно НЯМА масло в мотора /ако не се долее там където каза колегата Пенчев/
за мен сега старта ще бъде все едно НЯМА масло в мотора /ако не се долее там където каза колегата Пенчев/
- Azrail
- UFO Pilot
-
Колеги, отклонихте се малко...
Първо, това преди всичко е БМВ. Да, смахнат съм - за мен БМВ значи много повече от кола.
Второ, тази кола ми е дала повече кеф отколкото съм имал през съществуването си, взето всичко заедно. Обичам я почти колкото семейството си. Един ден на пистата vs. един ден с Angelina Jolie - hmmm, трябва да проверя маслото
Дали съм прав или не - нека всеки отсъди наум, не тук.
Идеята е друга. Не искам като я запаля, да я измъчвам. Измъчих я с неадекватността си достатъчно.
Тук идва мястото да благодаря на няколко души за наистина адекватните отговори. Единственото, за което не се бях сетил е за "гняЗта" в резервоара.
Това, което мисля да направя в момента е - да я закарам в сервиза за няколко неща:
Сваляне и почистване на резервоар
Смяна на всички консумативи (вкл. ремъци и ролки)
(евентуално) наливане на малко масло в цилиндрите
Почистване на дюзи, инжекцион, помпи (вкл. въздушна - да, има и такава, Pierburg
), смяна на хидравлично масло, спирачно, профилактика на скорости и всички други системи.
Тази кола заслужава поне толкова грижа, колкото тя е положила за мен през изминалите близо 2 години. Искам когато се събуди от симния сън, да се събуди с желание за нови подвизи
Благодаря отново на всички, писали в темата - накарахте ме да си припомня колко много държа на тази кола и колко много ми е липсвала, всъщност...
Поздрав за всички "влюбени" - http://vbox7.com/play:f8782229
Грижете се за БМВ-то си така, както то се грижи за вас. One happy family
Първо, това преди всичко е БМВ. Да, смахнат съм - за мен БМВ значи много повече от кола.
Второ, тази кола ми е дала повече кеф отколкото съм имал през съществуването си, взето всичко заедно. Обичам я почти колкото семейството си. Един ден на пистата vs. един ден с Angelina Jolie - hmmm, трябва да проверя маслото

Идеята е друга. Не искам като я запаля, да я измъчвам. Измъчих я с неадекватността си достатъчно.
Тук идва мястото да благодаря на няколко души за наистина адекватните отговори. Единственото, за което не се бях сетил е за "гняЗта" в резервоара.
Това, което мисля да направя в момента е - да я закарам в сервиза за няколко неща:
Сваляне и почистване на резервоар
Смяна на всички консумативи (вкл. ремъци и ролки)
(евентуално) наливане на малко масло в цилиндрите
Почистване на дюзи, инжекцион, помпи (вкл. въздушна - да, има и такава, Pierburg

Тази кола заслужава поне толкова грижа, колкото тя е положила за мен през изминалите близо 2 години. Искам когато се събуди от симния сън, да се събуди с желание за нови подвизи

Благодаря отново на всички, писали в темата - накарахте ме да си припомня колко много държа на тази кола и колко много ми е липсвала, всъщност...
Поздрав за всички "влюбени" - http://vbox7.com/play:f8782229
Грижете се за БМВ-то си така, както то се грижи за вас. One happy family

MORE BEER!
Не разбирам много, но от 5 месеца двигателя ми е разглобен и частите все още имат финен слой масло по тях и не са ръждясали. Все пак маслото не е вода и не изветрява, особено при лагерите. Единственото място може би е в цилиндрите, където буталата са в долно положение. И пак е малко вероятно, колата е била в гараж, не навън.
Едно време помня комшиите лашкаха колите(соцвозилата)на четвърта да развъртят маторя, ма при таз кола мисля, че няма какво особено да се направи, освен да палиш и да караш. Пък и предполагам не я караш с 86Н и M10D. Евентуално след това трябва да провериш маркучите за течове на бензин и антифриз. Надали ще има проблем, това не е жига или мускал.
P.S. А, и колега Пенчев, това за ВИС и кокошките беше готино, може да напишеш по-подробно в друга тема.
Едно време помня комшиите лашкаха колите(соцвозилата)на четвърта да развъртят маторя, ма при таз кола мисля, че няма какво особено да се направи, освен да палиш и да караш. Пък и предполагам не я караш с 86Н и M10D. Евентуално след това трябва да провериш маркучите за течове на бензин и антифриз. Надали ще има проблем, това не е жига или мускал.

P.S. А, и колега Пенчев, това за ВИС и кокошките беше готино, може да напишеш по-подробно в друга тема.

- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
.
Последна промяна steeN на 28 Сеп 2019, 11:58, променена общо 1 път
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- ///M Body Shop
-
-
- Кара: E39
Не много по темата но:
Преди години едно приятелче, поради глупоста си да кара само на газ доста време без и секунда на бензин (около година), реши накрая да я пробва, и точно след 200-300 метра мотора цимент
Та мисълта ми е, че нашия прекрасен бензин, а и след доста престой си е страшна работа.
Аз ако съм (за тази кола), задължително ще изхвърля всичкия бензин, промивки и т.н.
Успех колега и дано всичко да е 6 със звяра
Преди години едно приятелче, поради глупоста си да кара само на газ доста време без и секунда на бензин (около година), реши накрая да я пробва, и точно след 200-300 метра мотора цимент

Та мисълта ми е, че нашия прекрасен бензин, а и след доста престой си е страшна работа.
Аз ако съм (за тази кола), задължително ще изхвърля всичкия бензин, промивки и т.н.
Успех колега и дано всичко да е 6 със звяра

бахти глупостите където изписахте повечето...заеби колега викай НАСА да я пали тая кола и си свиркай
Един крайно ограничен и отчайващо глупав бездарник с отрицателен коефицент на интелигентност, както си джитка из интернет, започва да чете това.....
Синтаксис от ергативен тип, в който пециенсът е в субектна позиция, а агенсът - в ергативна
Какво е П.У.Т.К.А ?
Това е Пункт за Управление и Тактическа Координация на Авиацията
Синтаксис от ергативен тип, в който пециенсът е в субектна позиция, а агенсът - в ергативна
Какво е П.У.Т.К.А ?
Това е Пункт за Управление и Тактическа Координация на Авиацията
- mihal
- ентусиаст
-
- Кара: E39 520i touring 2001/9
Извади кабела на бубините и повърти малко на стартер само
... ливни и малко масло отгоре.
цилиндрите може и да са се окислили вече
, затва и през свещите мо малко масълце

цилиндрите може и да са се окислили вече

- SKISA
-
-
- Кара: комби...нация и Вайълет!
във връзка с темата - ако е седял бензина доста време в туба -има ли проблем за колата да се кара!? в смисъл то е ясно ,че е малко изветрял ,ма инааче проблем има ли да се сипе и да си се кара!?
а иначе за питането на азраил-аз не бих правил чак толкова подготовки преди палене,но със сигурност ще я оставя да загрее и ще я карам лекичко първият половин час ,както и ще си сменя маслото и филтрите след няколко дни....!!! така или иначе те са освен за брой километри и заа време.....!!
а иначе за питането на азраил-аз не бих правил чак толкова подготовки преди палене,но със сигурност ще я оставя да загрее и ще я карам лекичко първият половин час ,както и ще си сменя маслото и филтрите след няколко дни....!!! така или иначе те са освен за брой километри и заа време.....!!
- LuBo1
- води статистиката
-
- Кара: '07 X3 LCI 3,0sd
- Детайли за колата: '93 318is
'95 328Ti
'95 318is
'00 328Ci
'04 330xd
'07 X3 3.0d
'07 X3 3.0sd
'01 730d
Penchev написа:LuBo1 , успех с твоите разбирания![]()
Само ,че май така и не разбра за какъв автомобил става въпрос - на какъв пробег е - аз поне съм я видял колата със сигурност![]()
Имобилайзера му е вграден ,какво значи "не го изключвай веднага"Това да не ти е Орел Астра "БМВ килър" с имобилайзер пляснат от бай Иван под корите под волана
![]()
Георги Пенчев
Докат съм си писал мнението и ти си изхакал твоито така че става малко недоразбирателство , но аз ще отговоря.
Дам , баи Иван не само под волана ми беше изпляскал един , а и в допълнителната аларма. Все пак колата ми струваше едва 4к , ама не исках да се разделям с нея. Знам ли някои завистливко с БМВ може да е прочел кво пише назадния джам и да я открадне да види от къде и идва пауара

А и още нещо супер бързата Астра тип "БМВ КИЛЪР" не беше палене точно 4 месеца! Запали след като повъртях на стартер да и се напълнят повдигачите. Само за доуточнение моторетката беше на над 300хил км

Но и това е идея дето го казва Пенчев , аз не знам на колко К е мотора или с кво масло е ,така че послушаи него

- titto
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е46 320i
- Мечтае да кара: БМВ и в отвъдното!
- Детайли за колата: Мууудна красавица, но си го изкарвам на служебната
Много ясно, че ПИСТАТА, тая кака се сбабичоса нещо напоследък!aygofan написа:Azrail написа: Един ден на пистата vs. един ден с Angelina Jolie - hmmm, трябва да проверя маслото
![]()
![]()

Брат, заключвай темата вече, че май ще се откажеш да я палиш колата след толкова сложни процедури...!?

--------------------------------------------------------------------------------------------
Е12-M535i;Е30-318;Е34 Touring 525 TDS;Е36-318iS;Е46 320i
"FWD е като жена с малки ци.и-върши работа, но няма КЕФ...!!!"
52 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4