...Данъци на МПС
Модератор: Общи модератори
62 мнения
• Страница 3 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
- ((:BuKcu:))
- старши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: F32 M4
don_mimo написа:и пак да питам ако не я регистрираш в данъчното и не плащаш данък на общината какво губиш?
как общината ще разбере 4е имаш кола а не си я регистрирал? като разбере това колко е глобата?
ако не си платил данъка можели да пътуваш в 4ужбина или на границата ще те спрат като длъжник на държавата? ( май много криминални филми гледам)
Ако не я регистрираш до 2 месеца след придобиване на МПС-то, те "обвиняват" в така наречената "данъчна измама" и си има санкции заради това. Дали губиш не знам, ама се вкарваш в е***и филма.
Информацията от КАТ се изпраща до общината, в която се води колата...по някакви техни си системи. Ако не си платиш данъка в определените срокове, се начислява лихва.
Идеята е, че не може ти да се облагаш с някакви авоари, в случая с коли, а пък държавата да не печели от цялата работа, щото ако не от тия дето плащат данъците, държавата няма откъде да взима приходи.
- Димитър Димитров
- младши ентусиаст
-
- Кара: внимателно.
- Мечтае да кара: сАмоЛеТ
Съгласен съм с теб колега но ако аз покажа договор че съм продал колата на човек от друга община как ще хванат края къде изобщо е тази кола и кой трябва да плаща((:BuKcu:)) написа:don_mimo написа:и пак да питам ако не я регистрираш в данъчното и не плащаш данък на общината какво губиш?
как общината ще разбере 4е имаш кола а не си я регистрирал? като разбере това колко е глобата?
ако не си платил данъка можели да пътуваш в 4ужбина или на границата ще те спрат като длъжник на държавата? ( май много криминални филми гледам)
Ако не я регистрираш до 2 месеца след придобиване на МПС-то, те "обвиняват" в така наречената "данъчна измама" и си има санкции заради това. Дали губиш не знам, ама се вкарваш в е***и филма.
Информацията от КАТ се изпраща до общината, в която се води колата...по някакви техни си системи. Ако не си платиш данъка в определените срокове, се начислява лихва.
Идеята е, че не може ти да се облагаш с някакви авоари, в случая с коли, а пък държавата да не печели от цялата работа, щото ако не от тия дето плащат данъците, държавата няма откъде да взима приходи.
- kOnPuBkA
- daytona violett
-
- Кара: e36+24
((:BuKcu:)) написа:Информацията от КАТ се изпраща до общината, в която се води колата...по някакви техни си системи. Ако не си платиш данъка в определените срокове, се начислява лихва.
А ти сигурна ли си че КАТ и Общината или по-точно Данъчната служба там имат вече връзка... Защото до съвсем скоро нямаха и съответно беше невъзможно някой да разбере че не си си регистрирал данъчно колата...
А дори и да разберат не могат насила да те накарат да си я регистрираш, защото това е носимо задължение.Т.е. проблем може да има ако решиш че искаш да я регистрираш в един момент, а не си го направил в определните срокове и ще те глобят... Но иначе никой не може да дойде у вас и да те кара да си я регистрираш или да те глобява, че не си.

Разбира се закона трябва да се спазва, но всеки сам решава.
Идеята ми е че нищо толкова страшно като цяло не може да ти се случи от това че не си си регистрирал МПС-то

HAPPINESS IS NOT AROUND THE CORNER, HAPPINESS IS THE CORNER!

IMPOSSIBLE IS NOTHING !

IMPOSSIBLE IS NOTHING !
Херо написа:((:BuKcu:)) написа:Съгласен съм с теб колега но ако аз покажа договор че съм продал колата на човек от друга община как ще хванат края къде изобщо е тази кола и кой трябва да плаща
1-Во ти набиват едни здрави суми за плащане.....После се правиш на ощипана мома и изписваш един ТОН хартия и една кофа мастило и ако имаш договор - Набичват го на следващия по веригата...

п.с.Не знам какво мислите колеги, НО аз бих си рискувал задника за нещо дето си струва и дето си заслужава да поема риск, но да имам голям "ROI"...
Данъци - смешно ми е да не ги платя....
п.с.с.Оправи си правописа "Херо" - не е задължително, но помага...

kOnPuBkA написа:
А ти сигурна ли си че КАТ и Общината или по-точно Данъчната служба там имат вече връзка... Защото до съвсем скоро нямаха и съответно беше невъзможно някой да разбере че не си си регистрирал данъчно колата...
А дори и да разберат не могат насила да те накарат да си я регистрираш, защото това е носимо задължение.Т.е. проблем може да има ако решиш че искаш да я регистрираш в един момент, а не си го направил в определните срокове и ще те глобят... Но иначе никой не може да дойде у вас и да те кара да си я регистрираш или да те глобява, че не си.![]()
Разбира се закона трябва да се спазва, но всеки сам решава.
Идеята ми е че нищо толкова страшно като цяло не може да ти се случи от това че не си си регистрирал МПС-то
1. КАТ и Общината имат връзка
2.В срок от две седмици след придобиване на МПС си длъжен да го зачислиш на отчет в общината...
3.Не могат да те задължат - Те просто те глобяват...И за тях е по-изгодно...
4.Кво страшно - Викаш общината нищо не може да ти направи, ЧЕ НЕ СИ ПЛАЩАШ ДАНЪЦИТЕ В/У ИМУЩЕСТВОТО...

- ((:BuKcu:))
- старши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: F32 M4
[quote="kOnPuBkA"]...[quote]
Аз доколкото знам имат връзка.
Ако "нямаше нищо страшно" от това да не си регистрираш колата и да не плащаш данъци, нали се сещаш, че никой нямаше да го прави. Иии държавата отдавна да е фалирала
Всеки придобил движимо/недвижимо имущество е длъжен /по закон/ да го регистрира и да му плаща данъци, обясних защо в първия ми пост.
П.С Ако си преведете данъка накуп има прИмоция от 5% по-малко
Аз доколкото знам имат връзка.
Ако "нямаше нищо страшно" от това да не си регистрираш колата и да не плащаш данъци, нали се сещаш, че никой нямаше да го прави. Иии държавата отдавна да е фалирала

Всеки придобил движимо/недвижимо имущество е длъжен /по закон/ да го регистрира и да му плаща данъци, обясних защо в първия ми пост.
П.С Ако си преведете данъка накуп има прИмоция от 5% по-малко

- kOnPuBkA
- daytona violett
-
- Кара: e36+24
Е вие пак не четете ами си навивате на пръста...Ениуей... 

HAPPINESS IS NOT AROUND THE CORNER, HAPPINESS IS THE CORNER!

IMPOSSIBLE IS NOTHING !

IMPOSSIBLE IS NOTHING !
КАТ и общината връзка НЕМАТ !!!!!!!!!!!!!!!!! връзката я правите вие като отидете да си декларирате МПС-тата.......и си го набивате сами .............
даваите си парите за по смислени неща,за гуми,за амортесьори и за други жайни неща ......... те поне спасяват животи .................а за плащането на данаци нали ви казах ......... само за последната година у банка по сметката на даначното превеждаш неква малка сума и с таиа бележка варвиш навсиакаде ...........за 12 години сам сменил около 20 МПС и не сам превел повече от 150 в даначното .........нали ви казах,само преди сделка пускате по едно платежно и в основание кадето пише вие пишете данак за ЛА с ДКН СА ХХХХ СА и сте готови ..........аиде стига за тая вечер
даваите си парите за по смислени неща,за гуми,за амортесьори и за други жайни неща ......... те поне спасяват животи .................а за плащането на данаци нали ви казах ......... само за последната година у банка по сметката на даначното превеждаш неква малка сума и с таиа бележка варвиш навсиакаде ...........за 12 години сам сменил около 20 МПС и не сам превел повече от 150 в даначното .........нали ви казах,само преди сделка пускате по едно платежно и в основание кадето пише вие пишете данак за ЛА с ДКН СА ХХХХ СА и сте готови ..........аиде стига за тая вечер

- SuperMoto_vt
- кандидат ентусиаст
-
И аз мойте коли досега не съм ги регистрирал в даначното и няма да ги регистрирам няма смисъл да се дават пари на вятъра (поне така мисля аз) то не са пътища са Офроуд а като се наложи да я продавам една бележка за 10лв по банков път и си готов 

kam1982 написа:...................евала на колегата .............. само така .................кажи им че няма нищо страшно !!!!!!!! !!!!!
След 18 г. възраст всеки сам отговаря за действията си , но защо да се правим на много печени като не си плащаме задълженията....Все пак има и "деца" във форума и им давате лош пример....
п.с.Само в тази територия е модерно да си тарикат и да не си платиш данъка за собствеността си...Цървули...

- Azrail
- UFO Pilot
-
62 мнения
• Страница 3 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5