фолио на предните прозорци
Модератор: Общи модератори
43 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3
- TheKiller
- младши ентусиаст
-
- Кара: '99 E46 318i
- Детайли за колата: M43B19TU
Pitbull_Germany написа:TheKiller написа:Pitbull_Germany написа:Абе, оставете тая гъзария. На кой му е мерак да гъзарее, да си гъзарееАз лично искам да сложа фолио или да ги опуша, защото моя приятел ми каза, че не напичало лятно време толкова кожата и като седнеш не ти завира задницата.
Колега TheKiller, сигурен ли си в това, което казваш, някакъв пряк опит или само така си чувал? Защото все си мисля, че всички тия С-овици, 7-ци и т.н. нито са със специален режим, нито са бронирани (поне голямата част).
шаро паро бате са 7-ците и с-овицитесигурен съм в това което говоря
Абе това ясно...мен мисълта ми е дали се шари някъде, за да ти изкарат някакъв документ или като те спрат всеки път им пускаш в касичката. Иначе варианта "Г-н Полицай, нещо май недовиждате...ето ви 20 лв. да си направите един преглед при специалист" винаги го има
Пускаш в касичката при всяко спиране

/// 6>4

- karal fiat
- Потребител
-
Archangel написа:Изрода написа:k1k0 написа:Аз бях сложил 100% и отпред но карах 2 вечери и нищо не се виждаи сам си го свалих след това сложих от най-светлото но навсякъде те спират и се почва.....затова най-добре не слагаи никакво
Добре де а защо след като на Мерцедеса са тъмни и под определен ъгъл са огледални- никога не са задавали дори и въпрос.Все си мисля че с наи светлото фолио ефекта ще е същият.
Пиша по темата ,защото и аз съм намислил при първите по свободни финанси да я облепя цялата със американското фолио с наи -малкия процент,и затова ми е интересно
То това е, което ги кара да те спрат ако го видят отдалеч.
А който беше питал как разбират, че имаш фолио - при мен ставаше така:
П - полицай, А - аз.
П - Добър ден, ..... от ......РПУ, вашите документи моля.
А - Добър ден (подавам документите)
П (Разглежда документите и ми връща всичко освен синия талон и талона за ГТП)
А - Има ли проблем?
П - Вдигнете стъклото до половината. (вдигам го) Надвесва се и задира ръба с нокът леко и фолиото колкото и перфектно да е изрязано се усеща, той го чопва съвсем леко, да е сигурен че съм видял.
И оттам знаете процедурата "Еееемааа, така съм я купил, старши", "Никога не са ми правили проблем", "нещо на добра воля да дам може ли и отивам да го махна веднага" и така
Сега да те отворя малко. като ти скапе фолиото му кажи струва 200лв. и го напиши в акта.
така по въпроса.
забранено е вярно, но няма определена глоба и според х** 185 и 186 глобата е 20лв. обаче при плащане в брой се иска касов бон. при неиздаване се викат даначни поне на постановка да напишат акт на куките за неиздаване на фискален бон поне за 500лв и проблема е в другата страна.
дано и сега съм бил полезен

весела бира колеги

- hemicharger
- старши ентусиаст
-
- Кара: всичко на колела
- Детайли за колата: E38 IAL 07.2001
Pitbull_Germany написа:TheKiller написа:Pitbull_Germany написа:Абе, оставете тая гъзария. На кой му е мерак да гъзарее, да си гъзарееАз лично искам да сложа фолио или да ги опуша, защото моя приятел ми каза, че не напичало лятно време толкова кожата и като седнеш не ти завира задницата.
Колега TheKiller, сигурен ли си в това, което казваш, някакъв пряк опит или само така си чувал? Защото все си мисля, че всички тия С-овици, 7-ци и т.н. нито са със специален режим, нито са бронирани (поне голямата част).
шаро паро бате са 7-ците и с-овицитесигурен съм в това което говоря
Абе това ясно...мен мисълта ми е дали се шари някъде, за да ти изкарат някакъв документ или като те спрат всеки път им пускаш в касичката. Иначе варианта "Г-н Полицай, нещо май недовиждате...ето ви 20 лв. да си направите един преглед при специалист" винаги го има
Има го и варянта, като те пусне да си ходиш, да звънне по станцията на колегите и те да те спрът след 1 км за да може и те да гушнат някоя почерпка.
От там се сещам за случката:
Преди около 5-6 години се прибираме с един приятел от неговото заведение, което се намира буквално на 1 км от тях и ни спират куки. Бяхме пийнали по 1-2 до 3 малки, та на духане му показа 0.8 промил. Пуснаха ни срещу 50то левка и продължихме пътя си по малките улички. БУКВАЛНО пред тях в насрещното се зададе друга патрулка на лампи и пак ни спря. Пак имаше същата процедура, като той им обясни с колко е "минал" преди 5 мин. и те се съгласиха на същата "почерпка". То всичко хубаво ама той имаше 100 лв. на цяло и им ги даде като си мислише че ще му върнат (тъй като се бяха съгласили на 50). Да ама дава им парите и те тръгват да си ходят

- Г-н Полицай, ееее няма ли да ми върнете все пак някакво ресто.....?
- Полицая: Амииии мойто момче ако искаш мога да ти върна паричките и да ти взема книжката! Как предпочиташ?
Та така, никога не подценявайте Полицейската изобретателност като става дума за пари
Drugs... rock 'n' roll... bad-ass vegas whores... late-night booty calls... shiny disco balls...
- Archangel
- старши ентусиаст
-
- Кара: N42B20 с ръкавици
- Мечтае да кара: Spitfire
karal fiat написа:
Сега да те отворя малко. като ти скапе фолиото му кажи струва 200лв. и го напиши в акта.
така по въпроса.
забранено е вярно, но няма определена глоба и според х** 185 и 186 глобата е 20лв. обаче при плащане в брой се иска касов бон. при неиздаване се викат даначни поне на постановка да напишат акт на куките за неиздаване на фискален бон поне за 500лв и проблема е в другата страна.
дано и сега съм бил полезен![]()
весела бира колеги
На теория всичко е така, обаче глобатата е не само 20лв., а спиране на автомобила от движение. Така че не минаваш само с фишче от новите. Ако го нямаше това щеше да стане както ти казваш.
Rainbow shaker,
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..
- Joro_BMW
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e36
- Мечтае да кара: m6
..
колега в гърция ако те пипнат теб с фолио на предните стъкла се прощаваш с колата техните закони са страшни но разбира се за козарите(гърците) е разрешено в гърция с черни стъкла там за наи-дребното те дънкат здраво един приятел за 1 пиратка в колата му лежа 3 месеца там..
Ние сме гъзетата със BMW-тата такива искате златна треска....яя виж мутресите със мерцедесите такива вземаме за наша сметка..
На технотест може да си имериш пропускливостта на стъклата. Поне им го има това в ценоразписа. Дали ти дава право да караш така, не знам.
Ето линк все пак http://www.technotest.bg/bg/pricelist.html
Ако някой отиде да пита и сподели, няма да има цена.
Ето линк все пак http://www.technotest.bg/bg/pricelist.html
Ако някой отиде да пита и сподели, няма да има цена.
- BMW дизайн
- ентусиаст
-
- Кара: икономично
- Мечтае да кара: на 1.2лв/л бензин
ре
Незнам до колко е вярно но съм чувал,че ако си собственик на някъква фирма и колата я ползваш и за служебна, ако имаш каса монтирана в нея (независимо големината)можеш да изкараш документ от КАТ че колата се използва и за инкасо и тогава можеш да направиш затъмняване на всички прозорци
но това е само слух не потвърден

- БОРКО-ЧИПА
- ентусиаст
-
- Кара: E65 745I;Е53 Х5;TVR;SKYLINE;E60 М5
- Детайли за колата: 745-Самолет:Х5-Болид:TVR-Истребител:SKYLINE-Шейна:М5-БЕЗ ДУМИ
Re: ре
BMW дизаин написа:Незнам до колко е вярно но съм чувал,че ако си собственик на някъква фирма и колата я ползваш и за служебна, ако имаш каса монтирана в нея (независимо големината)можеш да изкараш документ от КАТ че колата се използва и за инкасо и тогава можеш да направиш затъмняване на всички прозорцино това е само слух не потвърден
и аз съм го чувал същото нещо

няма ли някой по-отворен да каже да ли го има това като варянт

- obi_fix
- младши ентусиаст
-
- Кара: 525d '03
- Мечтае да кара: 760Li
от личен опит ти казвам да.....много се заяждат и правят проблеми и пишат актове...аз отидох в кат си сменя номерата и не ме пуснаха да излезна без да си махна фолиото.. но ако имаш връзки > нямаш проблеми 

- DanielzZz
- старши ентусиаст
-
- Кара: М4
Е добре,преди 2 години имаше подобна тема и половината форум каза,че при опушване ти издават сертификат,с който можеш да си караш спокойно.
- Pitbull_Germany
- ентусиаст
-
- Кара: само черни класики!!!
Overburner - NX написа:Е добре,преди 2 години имаше подобна тема и половината форум каза,че при опушване ти издават сертификат,с който можеш да си караш спокойно.
Абе и аз това казвам, щото помня, че наистина много хора го казаха тогава това нещо, ама пък знам ли дали не са се променили нещата?
Добре, де, при толкова хора от форума, които слагат фолиа и т.н. няма ли някой да се изкаже, като преди това се е поинтересувал? Не може да няма! Това е все едно да си хирург, ама да не си учил анатомия

--------------------------------------------------------
Fuck the Cola, fuck the pizza...all you need is 6 v redica!!!
Хубава кола, която не върви, е като хубава жена, която не прави секс!!!
http://www.metacafe.com/watch/181257/bmw_from_hell_2/
Fuck the Cola, fuck the pizza...all you need is 6 v redica!!!
Хубава кола, която не върви, е като хубава жена, която не прави секс!!!
http://www.metacafe.com/watch/181257/bmw_from_hell_2/
- BS_Comfort
- Потребител
-
- Кара: BMW
аз ще отговоря като човек които се занимава с фолиа за коли
1-по закон е напално забранено да се намаля видимостта на предните стъкла има допустим процент които е ако не са го променили е 30%(пове4ето стъкла които зеленеят са с фабрична тонировка 15%) имате право да си слойите още толкова,но за жалост на светлото фолио което съм виждал е 25% като се монтира на стъкло разликата е нулева демек няма смисал от него защото не дава никва разлика в стъклата
2-бележка може да се изкара че е фабрично затъмнена от официалните представители на марката автомобил но ако е доста стар автомобила едва ли някои ще ви издаде,ако колата е инкасо може са и тъмни предните стъкла също ако сте депотат,консул или някъкво държавно лице на доста висок пост там се лигитимираш с карта
3-при спиране и заяйдане от страна на полицая за фолио може да искате експертиза за доказване че сте прескочили позеволения процент на тониране изваршва се със специален уред които е кът внашата страна
4-нямат право да спират колата от движение това не се води техническа неизправност има право да пишат акт които е в размер на 20 до 30 лева това със спирането от движение незнам от каде го измислиха но се наложи
надявам се да съм помогнал и да съм бил изчерпателен в обясненията
1-по закон е напално забранено да се намаля видимостта на предните стъкла има допустим процент които е ако не са го променили е 30%(пове4ето стъкла които зеленеят са с фабрична тонировка 15%) имате право да си слойите още толкова,но за жалост на светлото фолио което съм виждал е 25% като се монтира на стъкло разликата е нулева демек няма смисал от него защото не дава никва разлика в стъклата
2-бележка може да се изкара че е фабрично затъмнена от официалните представители на марката автомобил но ако е доста стар автомобила едва ли някои ще ви издаде,ако колата е инкасо може са и тъмни предните стъкла също ако сте депотат,консул или някъкво държавно лице на доста висок пост там се лигитимираш с карта

3-при спиране и заяйдане от страна на полицая за фолио може да искате експертиза за доказване че сте прескочили позеволения процент на тониране изваршва се със специален уред които е кът внашата страна
4-нямат право да спират колата от движение това не се води техническа неизправност има право да пишат акт които е в размер на 20 до 30 лева това със спирането от движение незнам от каде го измислиха но се наложи

надявам се да съм помогнал и да съм бил изчерпателен в обясненията

43 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3