Нелеп инцидент и как можеше да бъде предотвратен
Модератор: Общи модератори
- cucko
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530d touring
А аз защо ли имам чувството че това нещо ако блокира газ-та и спирачката какво би трябвало да направя...
Гледам че колата се движи без аз да натискам нищо...т.е. нещо се е преебал по-скоро газта от колкото спирачка..единствения вариант който бих направил е да изгася моторя още докато съм на някаква предавка и да започна с ръчната да спирам..защото така или иначе спирачката я няма...
Бих направил всякакви опити да предотвратя от колкото да губя време да звъня на някого..
Все пак ако не е някаква постановка жалко за човека..
Гледам че колата се движи без аз да натискам нищо...т.е. нещо се е преебал по-скоро газта от колкото спирачка..единствения вариант който бих направил е да изгася моторя още докато съм на някаква предавка и да започна с ръчната да спирам..защото така или иначе спирачката я няма...
Бих направил всякакви опити да предотвратя от колкото да губя време да звъня на някого..
Все пак ако не е някаква постановка жалко за човека..

- Runnaway
-
Е46нтусиаст
-
- Кара: M3 E46
- Мечтае да кара: M3 E46
- Детайли за колата: BMW E46 M3 '03 - Carbon Black & Manual Gearbox
Надали на 166 не са му дали идея да свали предавките. Което ще рече, че колата наистина е била автоматик. Аз лично щях да избера някакво равно място в страни от пътя или някоя мантинела, в която да убия скоростта.. Имайте предвид, че ако педала на газта е блокирал .. т.е. колата е с пълна газ, дори и да намалиш автомобилът автоматично ще ускорява, след като преодолееш препятствието .. Намалянето на скоростта в друг автомобил е възможно единствено и само, ако човекът пред теб знае какво върши .. и как да го свърши, за да не загинат и двамата.
- vlado_78
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E36 320i/E46 320d
Ето как се спира без спирачки,вижте го може да ви е от полза някой ден (да не дава господ) http://www.youtube.com/watch?v=tvgnMyZA4aQ
- AGD
- младши ентусиаст
-
- Кара: F15 xDrive30d N57T
- Мечтае да кара: 911 Turbo
Имаше преди време съвети за предотвратяване на катастрофа. Завършваха така - Каквото и да правите, опитайте да избегнете челен удар. Колко човека от вас при сходна неизправност ще се обадят в КАТ ? Вярно, че е лесно да разсъждаваш пред компютъра, а не зад волана на неуправляем автомобил, но каква полза може да има от губене на време и звънене на полицията ?
Жалко за човека, абсолютно нелепа смърт.
Жалко за човека, абсолютно нелепа смърт.
George Carlin написа:Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac?
- Apassionata
- РазБОЙниКА
-
- Кара: го на тройки
- Мечтае да кара: Е92/3 и 6-та серия
- Детайли за колата: Черна
това са глупости. една бензинова кола със ръчни скорости може винаги да се спре независимо какво й е блокирало... има си ключ дето спира двигателя, има си изваждане от скорост (дори да е строшен съединителя)....
или младежа се е уплашил и е изгубил присъствие на духа или историята не е такава каквато я представят.
лека му пръст...
или младежа се е уплашил и е изгубил присъствие на духа или историята не е такава каквато я представят.
лека му пръст...
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
Много ми е съмнителня цялата история.
И през тези 50 мин. не е направил никъкви опити за нищо освем да си говори по тел.?!?!?
Ето и още от статията..
http://www.24chasa.bg/Default.asp?statid=121685&rubr=0&izd=1&fsize=&swidth=800&tr=1&im=02&id=27&iy=2009
Жалко за момчето
Мир на праха му!
Всички патрулки били вдигнати на крак, за да отклоняват автомобилите от пътя. Така безпроблемно мъжът преминал от Благоевград до Кулата за 50 минути.

И през тези 50 мин. не е направил никъкви опити за нищо освем да си говори по тел.?!?!?
Ето и още от статията..
http://www.24chasa.bg/Default.asp?statid=121685&rubr=0&izd=1&fsize=&swidth=800&tr=1&im=02&id=27&iy=2009
Жалко за момчето

Мир на праха му!

- Apassionata
- РазБОЙниКА
-
- Кара: го на тройки
- Мечтае да кара: Е92/3 и 6-та серия
- Детайли за колата: Черна
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
сега вече не вярвам и на 1 процент
какво е това 130 - 3-та прекъсвач, ако дава газ до долу (пълно отворен дросел)
или колата на 5-та се е движела с постоянна скорост (грешка в крууз контрола)
Не работи ръчната ,спирачките, съединителя? Всичко е отказало при 130?
Не съм сигурен, ама предполагам, че ако тръгнеш да се хлъзгаш по мантинелата, няма да се обърне колата.
Като гледам, цялата история смърди от далеч.
какво е това 130 - 3-та прекъсвач, ако дава газ до долу (пълно отворен дросел)
или колата на 5-та се е движела с постоянна скорост (грешка в крууз контрола)
Не работи ръчната ,спирачките, съединителя? Всичко е отказало при 130?
Не съм сигурен, ама предполагам, че ако тръгнеш да се хлъзгаш по мантинелата, няма да се обърне колата.
Като гледам, цялата история смърди от далеч.
You said: "Time will change!" What if it changes you?
- Mecho
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: по улици без дупки
- Детайли за колата: E36 m50b20
E36 M52B28
E39 M52B28
Да и аз разбрах сутринта защото бащата бачка в почарната.....ебати нелепото отказа ли са му на човека спирачки всичко и нема спиране 

допълнително сега като се замисля не мога да си представя авария при която ще му отидат и спирачките и дросела ще му заяде във отворено положение. двете системи нямат нищо общо... освен стелката под педалите
спирачките са на два кръга - шанса да си отидат и двата е много малък. дросела (предполагам механичен) е със двойна пружина за връщане във затворено положение.. освен ако не е бил "модифициран".
да не говориме че дори и да ти се скъсат пружините за връщане на жилото на газта, дизайна е такъв, че ако подпъхнеш крак (или дори се пресегнеш със ръка) под педала на газта и го дръпнеш обратно дросела ще се затвори... а момчето е имало достатъчно време да го направи...
както и да е.
жалко за момчето.

спирачките са на два кръга - шанса да си отидат и двата е много малък. дросела (предполагам механичен) е със двойна пружина за връщане във затворено положение.. освен ако не е бил "модифициран".
да не говориме че дори и да ти се скъсат пружините за връщане на жилото на газта, дизайна е такъв, че ако подпъхнеш крак (или дори се пресегнеш със ръка) под педала на газта и го дръпнеш обратно дросела ще се затвори... а момчето е имало достатъчно време да го направи...
както и да е.
жалко за момчето.
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- ///peter
- старши ентусиаст
-
- Кара: Жи55АЕМЖИ
- Мечтае да кара: 911 turbo
- Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
alx написа:допълнително сега като се замисля не мога да си представя авария при която ще му отидат и спирачките и дросела ще му заяде във отворено положение. двете системи нямат нищо общо... освен стелката под педалите![]()
както и да е.
жалко за момчето.
А ако отиде маркуча на сервото кво става и е автомат

- Cobb
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36
- Мечтае да кара: V8
Благоевград - Кулата със 130 без да може да намали ?!?! Тия от рали шампионата пасти да ядат пред тоя пич и полицаите.Аз се сещам за поне 5 места по пътя дето да се е направил на пастет с тая скорост ... и накрая се е затрил като е направил bull's eye в кабинката ?!?!?
Сега вярно, че от клавиатурата е лесно ама....нищо не се връзва.
Лека му пръст.
Иначе, аз защо знам, че ако завъртиш ключа в движение, двигателя блокира и щеш, нещеш колата спира ?!?
Сега вярно, че от клавиатурата е лесно ама....нищо не се връзва.
Лека му пръст.
Иначе, аз защо знам, че ако завъртиш ключа в движение, двигателя блокира и щеш, нещеш колата спира ?!?