Хоби: RC моделизъм...

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Аватар
Кара: 200CE

Мнение от Projektzwo » 12 Мар 2009, 17:36

Значи е точно както си го мислех, само не ми беше ясна технологията, но ако ги залепя да речем с Loctite или друго секундно, после как ще ги махам и няма ли да нараня и самата джанта?! :confused:
Иначе Субару-то е много приятно, мисля да си взема такова или следващата генерация. А ти това боди с модела ли си го взел или отделно е купувано, интересува ме дали ти си го боядисвал?
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: само черни класики!!!

Мнение от Pitbull_Germany » 12 Мар 2009, 17:50

Projektzwo написа:Значи е точно както си го мислех, само не ми беше ясна технологията, но ако ги залепя да речем с Loctite или друго секундно, после как ще ги махам и няма ли да нараня и самата джанта?! :confused:
Иначе Субару-то е много приятно, мисля да си взема такова или следващата генерация. А ти това боди с модела ли си го взел или отделно е купувано, интересува ме дали ти си го боядисвал?

Ами, ако ги залепиш с Локтайт няма проблеми, но просто после ще трябва бая да дърпаш, за да го разлепиш. В общи линии винаги си трябва после да минеш една фина шкурка, за да свалиш остатъците от лепилото, парченцата гума по борда и подложката. Най-добре си вземи едно лепило за РЦ гуми - хората са си измислили сместа и с него става най-добре! А и не е някакви жестоки пари да кажеш - 10-ина лева е, та да не кажа и по-малко!

Значи аз това съм го купувал допълнително и аз съм си го боядисвал. Ако стигнеш до боядисване на купе, драсни някой ред да ти обясня, че си е малко тънка работа и си има някои номерца.

Другото при купето трябва да внимаваш какъв размер е. 1/10 е ясно, но за електричките ширината на купето е 190 мм., докато при нитрото е 200 мм. Така че от електричка на нитро не става, а обратното седи като М3 с раздувки, но с метални джанти :mhihi:
--------------------------------------------------------
Fuck the Cola, fuck the pizza...all you need is 6 v redica!!!
Хубава кола, която не върви, е като хубава жена, която не прави секс!!!
http://www.metacafe.com/watch/181257/bmw_from_hell_2/

Аватар

Мнение от Projektzwo » 12 Мар 2009, 17:59

Относно размера на бодитата съм наясно, с боядисването ще видим по-нататък във времето какво ще излезе и определено ще ти пиша, защото мисля да си поръчам 1-2 чисти, че готовите боядисани са свински скъпи...
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от Pitbull_Germany » 12 Мар 2009, 19:13

Projektzwo написа:Относно размера на бодитата съм наясно, с боядисването ще видим по-нататък във времето какво ще излезе и определено ще ти пиша, защото мисля да си поръчам 1-2 чисти, че готовите боядисани са свински скъпи...

Еми разгледай на ХПИ - имат много добри, а и е лесно с доставката - отиваш в Стелди и ти го доставят.

Аватар

Мнение от Projektzwo » 12 Мар 2009, 20:33

Pitbull_Germany написа:
Projektzwo написа:Относно размера на бодитата съм наясно, с боядисването ще видим по-нататък във времето какво ще излезе и определено ще ти пиша, защото мисля да си поръчам 1-2 чисти, че готовите боядисани са свински скъпи...

Еми разгледай на ХПИ - имат много добри, а и е лесно с доставката - отиваш в Стелди и ти го доставят.

Аз ги гледам, а пък и незнам тук в БГ как вървят цените, но в ebay са доволно евтини... :mhihi:
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от Pitbull_Germany » 12 Мар 2009, 20:36

Projektzwo написа:
Pitbull_Germany написа:

Аз ги гледам, а пък и незнам тук в БГ как вървят цените, но в ebay са доволно евтини... :mhihi:

Сметни си и доставката, че да не се изненадаш после. В Стелди излизат към 50 лв.

ентусиаст
Аватар
Кара: E39 535i '01
Мечтае да кара: Mки, Ферарита и други глупости :)

Мнение от Feanor » 12 Мар 2009, 22:28

Pitbull_Germany написа:

За мое неудоволствие обаче, нямат F430-ка. :confused:
"Nothing gives one person so much advantage over another as to remain always cool and unruffled under all circumstances"

Аватар

Мнение от Projektzwo » 13 Мар 2009, 0:04

50лв., но са ето в такъв вид, нали -> http://i23.ebayimg.com/01/i/06/77/a2/3a_1.JPG

@Feanor - има и това, което търсиш... :winky:

цък

цък
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от Feanor » 13 Мар 2009, 0:18

Хм, да, не бях сигурен, че има съвместимост между шаситата на различните производители, но на втория линк пише, че става и за някои HPI-та.
"Nothing gives one person so much advantage over another as to remain always cool and unruffled under all circumstances"

Аватар

Мнение от Projektzwo » 13 Мар 2009, 1:00

Гледаш широчината, друго не те интересува, те вариантите са 190мм и 200мм... 8)
Последна промяна Projektzwo на 13 Мар 2009, 9:42, променена общо 1 път
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от Pitbull_Germany » 13 Мар 2009, 5:18

Feanor написа:Хм, да, не бях сигурен, че има съвместимост между шаситата на различните производители, но на втория линк пише, че става и за някои HPI-та.

Виж сега. Гледай само да е размер 1/10. Ако имаш електричка - 190мм. ширина! Ако си с нитро - 200мм. Това е. Не ги гледай тия съвместимости. После ти сам ще си направиш дупките за стойките. Ако си от София и не си го правил преди - звънкаш някоя събота или неделя, виждаме се, дупчиме, боядисваме и междувремено можем и некоя биричка да глътнеме...в крайна сметки кви майстори ше сме ние, бре???

Иначе верно нямат Ферарита...незнайно защо! На теб за какъв тип РЦ ти трябва - електро ли? Иначе разгледай ХПИ - имат много добри купета - Ламбота, ТВР...абе доста са - пише, че са към 200 модела ;)

ентусиаст
Аватар

Мнение от Feanor » 13 Мар 2009, 11:27

Pitbull_Germany написа:Иначе верно нямат Ферарита...незнайно защо! На теб за какъв тип РЦ ти трябва - електро ли? Иначе разгледай ХПИ - имат много добри купета - Ламбота, ТВР...абе доста са - пише, че са към 200 модела ;)

Аз ги разгледах, доста си харесах, ама точно Ферарита - тц. :)
Иначе понеже не съм се занимавал, мисля към електрическите модели да се ориентирам, поне за начало. :)

ентусиаст
Аватар

Мнение от Pitbull_Germany » 13 Мар 2009, 17:04

Feanor написа:
Pitbull_Germany написа:Иначе верно нямат Ферарита...незнайно защо! На теб за какъв тип РЦ ти трябва - електро ли? Иначе разгледай ХПИ - имат много добри купета - Ламбота, ТВР...абе доста са - пише, че са към 200 модела ;)

Аз ги разгледах, доста си харесах, ама точно Ферарита - тц. :)
Иначе понеже не съм се занимавал, мисля към електрическите модели да се ориентирам, поне за начало. :)

Абе ориентирай се към това, което ти харесва. Защото ще вземеш електричка и ще ти дойде бавна, ще почнеш да мислиш за по-хубав мотор, а с това идва и нова електроника и всичкото това никак не е евтино. В общи линии разликата в цените на електичките и нитрото е много малка. А и да не говорим, че ще трябва да си вземеш и хубава батерия, за да бръмчиш повече време, а за да изкараш 1 час с една батерия ти трябва хубава батерия, която е към 100+ лв. Ще отидеш някъде и ще искаш да караш повече от час, ама батерията ще се падне и тогава ще ти трябва бързо зарядно, което под 80-100 лв. пак няма. Докато нитрото хем има по-добър звук, хем е по-бързо (базовите модели), а и като ти свърши тунджата само доливаш и можеш да караш, колкото искаш.

А и да не говорим, че за мен това, че новаците са за електричките е пълна щуротия. На мен първия ми модел си беше нитро и никакви проблеми не съм имал с него. Отначалото трябва само някой да ти покаже как стават нещата и си капитан. Това е лично мое мнение, а и на мен просто нитрото повече ми харесва. Електричка си взех само заради дрифта, но пък при тях не можеш да се засилиш така, както с нитрото, защото са си правени за дрифт (разликата при пиньона и спъра са такива, че при дрифта се гони само ускорението и съответно вдигат около 25-30 км/ч, а едно нитро ги докарва до към 50, ако не е с по-специални настройки).

ентусиаст
Аватар
Кара: Е36

Мнение от Escape » 13 Мар 2009, 17:19

а един тъп въпрос от начинаещ любител.
Електричките стават ли да си пърпориш из хола на апартамента?

То ясно че на писта ще много по яко, ама няма как всеки път да биеш по 1ч път да поджиткаш малко

Другата опция нитро в къщи нещо не ми се вижда удачно

ентусиаст
Аватар

Мнение от Pitbull_Germany » 13 Мар 2009, 17:48

Escape написа:а един тъп въпрос от начинаещ любител.
Електричките стават ли да си пърпориш из хола на апартамента?

То ясно че на писта ще много по яко, ама няма как всеки път да биеш по 1ч път да поджиткаш малко

Другата опция нитро в къщи нещо не ми се вижда удачно

Нитро вкъщи после проветряваш и чистиш цял ден :mhihi: Иначе електричките стават за вкъщи (аз с мойта само в хола и коридора дрифтех...даже и веднъж не я изкарах, че беше пак зимата), ама не е такъв кеф. А и на теб писта не ти трябва - трябва ти един паркинг, училище или улица без дупки и си отиваш и почваш да разтриваш :)

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата