Автоматик или скоростен лост
Модератор: Общи модератори
- Kregec
- ентусиаст
-
- Кара: БМВ Е34 М50Б20
- Мечтае да кара: М....power
Автомата както писах по горе си е супер, но и подръжката си е солена. Давам пример смяна на маслото в кутията със всичко излиза около 200-250 лева. Това са цени с оригинални консумативи закупени от Дарукар...
- M2PR
- старши ентусиаст
-
- Кара: звездомобил
Re: Автоматик или скоростен лост

***BMW-FEN*** написа:Но предпочитам колите със скоростен лост

он - и аз съм за ръчните скорости
Последна промяна M2PR на 17 Мар 2009, 16:52, променена общо 1 път
АПНИ, БАБА, 'АПНИ
- igra4a-c2560xm
- младши ентусиаст
-
- Кара: 30 ки до гроб
- Мечтае да кара: на метан
- ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ
- старши ентусиаст
-
- Кара: 518
- Мечтае да кара: БМВ с кожен салон
Kregec написа:Автомата както писах по горе си е супер, но и подръжката си е солена. Давам пример смяна на маслото в кутията със всичко излиза около 200-250 лева. Това са цени с оригинални консумативи закупени от Дарукар...
Автоматика е като педерастията - опиташ ли веднъж връщане няма!
Който кара много градско знае за кво иде реч , а повечето които са против автомата не са карали такъв или са се качили за едно кръгче .
С една дума - Твърдо За автоматик.
Автоматика си е супер. Ако е с типтроник, пиптроник, или там какъвто му викате -троник още по добре. Номера обаче (дори и ръчка да е) е в това какво е прикрепено за скоростите отпред.
А относно разхода си мисля че си заслужава 2л. отгоре за сметка на автомата.
И това да си опитал автоматик, според мен, е да си го покарал повече от седмица, а не за едно кръгче.
Може, може, ама с прахосмукачките (малолитражките) е малко по трудно.
Е колко често го правиш това обслужване, и не забравяй че една смяна на съединител идва повечко пари.
А относно разхода си мисля че си заслужава 2л. отгоре за сметка на автомата.
И това да си опитал автоматик, според мен, е да си го покарал повече от седмица, а не за едно кръгче.
ivo_io написа:аз карам с ръчка,ма ми се ще и ще взема рано или късно автоматик,макр че с него май неможе да се дивее много
Може, може, ама с прахосмукачките (малолитражките) е малко по трудно.
Kregec написа:Автомата както писах по горе си е супер, но и подръжката си е солена. Давам пример смяна на маслото в кутията със всичко излиза около 200-250 лева. Това са цени с оригинални консумативи закупени от Дарукар...
Е колко често го правиш това обслужване, и не забравяй че една смяна на съединител идва повечко пари.
- DAEL
- Дакела
-
- Кара: 02 525dA & 07 E90 N46B..
- Мечтае да кара: F-22 Raptor
- Детайли за колата: Стоковица със Стептроник и кожена гарнитура.
- Sparco_Racing
- младши ентусиаст
-
- Кара: CoMPacT M54Б30
- Мечтае да кара: 645Ci
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
hemicharger написа:Apassionata написа:///Ivan написа:Само ръчка,никога автоматик!
Мдааа, според мен така мислят, хора, които не са карали малко по-продържително време кола, от тези, с последните усъвършенствани автоматици... или изобщо не са карали... или нон-стоп дрифтят като карат...
Нормално за по-неопитен шофьор мнение, но ... няма по-хубаво нещо от автоматика... и при градски, и при извънградски условия. Бяха ми казвали колко е ... удобно, но като се качих за първи път, направо не можех да повярвам...Изключително улеснено управление...
![]()
И още нещо... понеже има много врагове на автоматиците ми се струва...
Само едно нещо ще кажа: 95%, ако не са и повече, от последните модели на BMW, продавани у нас /нови и Премиум селекшън в Камор/ са автоматици! Правете си изводите![]()
Е, сигурно всички ги карат пенсионери18 годишни момиченца и мързеливци, хахахха
Автомата е най-големия приятел на задръстванията, а най хубаво е с комбинация типтроник за извънградско
Е че извънгадско със ръчка , да не би да те напряга - мен като не ми се прави на състезател , включвам 5та и си ми върви спкоино над 80 км/ч , изобщо не сменявам

Иначе за в града да , ама пък и вдига разхода със около 20% до 30% при малолитражките .
Всичко зависи от човека и това за какво си е взел колата - ако е състезател и шофирането му е в кръвта , той никога няма да избере автомат . Не съм карал тип и степТРОНИК , но си мисля ,че можеше да си избираш и да си сменяш скоростите сам - да ме поправи някой ако греша . В такъв случай вече не съществува въпроса кое от двете , защото и двете ги има в тези кутии .
Втора употреба автоматик - НИКОГА . Поне не на повече от 4-5 години иначе , вече има голяма вероятност да сменяш кутии или синхорнизатори . Старите автоматици , като цяло са много зле ...
- ***BMW-FEN***
- кандидат ентусиаст
-
незнам обаче мойта я купих с току що одремонтирана скоростна кутия и досега да чукаме на дърво нямам проблеми с автомата

- ***BMW-FEN***
- кандидат ентусиаст
-
© написа:автоматик - не мерси
карах, не ми хареса
аз дизел търсех с ръчни, пък за бензин направо ще е престъпление
Колега зависи от кой град си, ако живееш в софия знаеш какво е положението с трафика и задръстванията, при това положение автоматика е едно голямо облекчение

Принципно съм привърженик на ръчната смяна на предавките , но гласувах за автоматик , тъй като за ежедневно ползване в градски условия , смятам че е по-удачно. Същото мога да кажа и за извън града всъщност...
Удоволствието от пълния контрол на возилото е с ръчни скорости , това е ясно.
Видях че споменавате за Tiptronic и произходните му , карам вече втора кола с такъв режим на кутията в последните 4 години и трябва да си призная че се броят на пръстите ми случаите , когато съм се сещал за тази опция. Тотална безмислица всъщност...
Удоволствието от пълния контрол на возилото е с ръчни скорости , това е ясно.
Видях че споменавате за Tiptronic и произходните му , карам вече втора кола с такъв режим на кутията в последните 4 години и трябва да си призная че се броят на пръстите ми случаите , когато съм се сещал за тази опция. Тотална безмислица всъщност...
- vesko06
- старши ентусиаст
-
- Кара: F90 M5
С две ръце за автоматика или по-точно типтроника
Кеф ти автоматик, кеф ти ръчка..!
П.С Позициите за следните:
P-Parking-когато колата е паркирна...
R-задна
N-Neutral
D-Direct...! Наляво от D-то е спортен режим и ръчно сменяне на скоростите

П.С Позициите за следните: