Честито откриване на мото сезона
Модератор: Общи модератори
43 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3
- nCuXoHeBpo3eH
- Потребител
-
- Кара: CBR 900RR
sonny написа:ACCELERATOR написа:
затова и казах, че аз моторист през този сезон, няма да подкрепя
После искате колегиалност и добри отношения по пътищата.. Ми искайте си

- Stanchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 7er
пак ще го кажа - закона за движението по пътищата важи за всички участници!
не ме ебе че някой е с мотор с кош, ремърке, с триколка и с петколка!
няма да мърдам на някъде дори и за малко. след като се е включил в движението ще се съобразява с участниците и със закона!
няма да мърдам на някъде дори и за малко. след като се е включил в движението ще се съобразява с участниците и със закона!

Stanchev написа:пак ще го кажа - закона за движението по пътищата важи за всички участници!
Кой да чете бре, то секи седнал у некво Моторно Превозно Средство е велик

- kiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: сребърна звезда
- Мечтае да кара: RAUH
абе то самата идея да подкерепяме мотористите ми звучи тъпо ама аре,кви са че ще ги подкрепям??линеика пожарна,полиция да!не стига че почти на веки светофар ми се бутат на 1см от огледалото че да изелзнат първи,форсират се все едно сам на Ф1 ами и да ги подкрепям хихи да не паднат случаино,аре нема нужда!!ако карат като хората никои няма да ги застрашава напротив,но видиш ли аз сам голяма батка и по цариградското с 250 кои ще го пази като тои сам не се пази!ето днеска патувам за офиса в средната лента по цариградско и един по буслентата лети и ме задминава от дясно за да мине в наи лява лента е да ама едни по напред се изпреварват и оня газ между тях хаха е кои кого да пази аз не знам!
- kasa_bira
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: `97 528i; '01 W220
Колеги, не искам да обиждам никой с този си пост надявам се ида не успея. По повод казаното до тука виждам че сме се делили на два лагера и едните плюят другите. Към колегата sonny прав си до някаде защото цените на моторите паднаха и полуделите селяни зеха да си копуват да джиткат през лятото и да се прават на рацери и аз не толерирам тяхният начин на каране, но има хора като мене който си карат нормално, аз не карам пистарка а си карам чопарията бавно и спокойно и това ми доставя удоволствие. В София като карам в трафика се вра м/у колите НО само ако мога да мина, ако не мога спирам и чакам, ако колегата с колата ми направи път му махвам за благодарност и заминавам. Извинявай че ти го казвам това но се чувствам обиден, защото никога никой не сам застрашил с карането ми а са ме засичали безброй пъти както в града така и извън града. Относно изпреварването от дясно аз никога не го права независимо дали с кола или мотор но много колеги го прават с коли не само с мотори, за пример Цариградското бус лентата бай бакшиш най-редовно лети с 300
. Аз от никой не искам да ме толерира (тая дума не мога да я кажа камо л ида я напиша
) на пътя защото дори и с колата да карам, а аз дали с кола или мотор винаги карам на фарове, винаги ще се намери кой да ме засече, който кара много всеки ден знае. С мотора въпреки че сам на фарове все пак е малак и може да не ме видат, слувало се е но да чукна на дърво не е било фатално, но с колата да не ме видят не мога да си представа как става това и пак ме засичат. Така че колеги мотористи (това само кам тези които си карат мотора като хората) не искайте по-специялно отношение на пътя, защото така или иначе няма да го получите, карайте винаги на фарове и се пазете колкото можете пък другото каквото сабя покаже 

Последна промяна kasa_bira на 31 Мар 2009, 22:56, променена общо 1 път
- _BmW_™
- Шами
-
- Кара: с 240 бавно из града
- Мечтае да кара: Е36 с V10....
- Детайли за колата: Много бързо V10
kasa_bira написа:...
На теб колега ще ти отговоря културно, защото и ти така се обръщаш, пиша този пост и просто спирам да пиша в тази тема, а най-вероятно и в много други. Май ще стана и аз кат още една шепа да не пиша и кат втора шепа да си пиша само в обявките, демек да ми върви търговииката, щото този форум затова само става вече.
Та, да прав си, има хора и хора, има шофьори и шофьори, дори има цигани и цигани, има бакшиши и бакшиши. Проблема обаче е, че на 100 шофьора 10 са шкарт, но при мотористи, маршруткаджии и бакшиши на 100 едва 10 са готините, дори и по-малко. Не искам да ги слагам под един знаменател, но е факт. Аз съм човек на скоростта, на тръпката, на адреналина, признавам си, че има случай в които карам като луд за да си вдигна адреналина, опитвам се да внимавам и да не застрашавам околните, това е най-важното. Досега, винаги, когато карам и видя моторист, му правя път, пускам мигачи, много от тях ми отвръщат с някакъв знак, радвам им се, ако са спрели група мотори някъде на стоянка, мигам им светкам им. демек отнасям се приятелски. Но определено ме издразни оняденшното им поведение, може да са били само шепа от всички, но от тази шепа 100% правеха негативно впечатление, скутеристи, чопъристи, пистарки, кросарки и всичко де що бе на 2 гуми. Ок откриване на мотосезона, ок, чакали го цяла зима ок, ама да се злоупотребява и с това, че да се бъркат на хората дефакто в личното пространство, не съм съгласен. Ако имаха ескорт от Полицията, ок, няма да се сърдя, защото ще е организирано. Обичам моторите, обичам адреналина, но тези които го правят и които карат мототрите буквално прекаляват. Може тук във форума да има от 100 моториста 99 които да карат като по учебник, макар, че се съмнявам, но извинете ме, ако сте от другата страна ще мислите като мен. Същото е и с пешеходците, понее ние не сме и ни боли, че когато си паркираме колите на тротоара, пешеходците няма откъде да минат и като ни одерат колите и почваме да пищим, че ще бием, бесим и прочие. Преди да се реагира, първо да се поставим на отсрещната страна. питвам се да се поставя на мястото на един моторист, минаващ между колите в насрещното платно, карайки с 60-80км и не мога да вдена, как нормален човек ще направи това, аз немоога.
sonny написа:Проблема обаче е, че на 100 шофьора 10 са шкарт
Винаги съм намирал мисъл и с интерес съм ти чел постовете ама понякога
говориш странни неща.
Иначе акъла не ми го побира как така няма да пазите мотористите

Бъркали ви се между колите, изпреварвали, карали с 200. Това някаква
типично българска завист ли е или .... наистина не мога да го разбера.
- kasa_bira
- кандидат ентусиаст
-
sonny написа:kasa_bira написа:...
На теб колега ще ти отговоря културно, защото и ти така се обръщаш, пиша този пост и просто спирам да пиша в тази тема, а най-вероятно и в много други. Май ще стана и аз кат още една шепа да не пиша и кат втора шепа да си пиша само в обявките, демек да ми върви търговииката, щото този форум затова само става вече.
Та, да прав си, има хора и хора, има шофьори и шофьори, дори има цигани и цигани, има бакшиши и бакшиши. Проблема обаче е, че на 100 шофьора 10 са шкарт, но при мотористи, маршруткаджии и бакшиши на 100 едва 10 са готините, дори и по-малко. Не искам да ги слагам под един знаменател, но е факт. Аз съм човек на скоростта, на тръпката, на адреналина, признавам си, че има случай в които карам като луд за да си вдигна адреналина, опитвам се да внимавам и да не застрашавам околните, това е най-важното. Досега, винаги, когато карам и видя моторист, му правя път, пускам мигачи, много от тях ми отвръщат с някакъв знак, радвам им се, ако са спрели група мотори някъде на стоянка, мигам им светкам им. демек отнасям се приятелски. Но определено ме издразни оняденшното им поведение, може да са били само шепа от всички, но от тази шепа 100% правеха негативно впечатление, скутеристи, чопъристи, пистарки, кросарки и всичко де що бе на 2 гуми. Ок откриване на мотосезона, ок, чакали го цяла зима ок, ама да се злоупотребява и с това, че да се бъркат на хората дефакто в личното пространство, не съм съгласен. Ако имаха ескорт от Полицията, ок, няма да се сърдя, защото ще е организирано. Обичам моторите, обичам адреналина, но тези които го правят и които карат мототрите буквално прекаляват. Може тук във форума да има от 100 моториста 99 които да карат като по учебник, макар, че се съмнявам, но извинете ме, ако сте от другата страна ще мислите като мен. Същото е и с пешеходците, понее ние не сме и ни боли, че когато си паркираме колите на тротоара, пешеходците няма откъде да минат и като ни одерат колите и почваме да пищим, че ще бием, бесим и прочие. Преди да се реагира, първо да се поставим на отсрещната страна. питвам се да се поставя на мястото на един моторист, минаващ между колите в насрещното платно, карайки с 60-80км и не мога да вдена, как нормален човек ще направи това, аз немоога.
Колега за всичко съм съгласен, само за това че откриването не беше организирано не съм съгласен

има и снимано клипче и патрулката се вижда ясно http://www.youtube.com/watch?v=BDFUnw2ymHE
ако ти е прозвучало като заяждане предварително ти се извинявам, пък така или иначе сме колеги може да заровим томахавката с некоя и друга бира и всички да са щастливи

- ivan1590
- младши ентусиаст
-
- Кара: E34 520i, E30 318
Аз мисля, че е достатъчно да спазвам правилата за движение.Нямам намерение да толерирам никого, още по-вече някакви келеши, които не спазват нито маркировка, нито ограничение за скорост, абе с една дума нищо.Ако нищо не ми пречи, пускам всеки който иска да ме изпреварва било то с кола, мотор и пр., но нямам намерение да се качвам по бордюри, да карам в дупки , по банкети заради който и да е.Аз съм за колегиалност на пътя, примерно да пусна някой да се престрои , да се включи в движението или нещо подобно, но ако някой си мисли , че може да прави рискови маневри, а аз да мисля вместо него и да предвиждам неадекватните му действия просто няма да стане.Мотора не е превозно средство със специален режим и нямам намерение да го третира като такова, та като го видя в огледалата да отбивам в дясно или да спирам.Ще ме изпревари, когато може и когато пътя и обстановката позволят.Ако не иска да чака да си носи последствията.
Ако ще го караме така, аз се обръщам към водачите на бусове, камиони и рейсове да спират така, че да мога да минавам между тях на кръстовищата , а като ме видят да идвам , веднага да отбиват или спират, за да не ме бавят и да мога да ги изпреваря.По тази извратена логика и аз искам специално отношение като карам, а не според правилника за движение .
Ако ще го караме така, аз се обръщам към водачите на бусове, камиони и рейсове да спират така, че да мога да минавам между тях на кръстовищата , а като ме видят да идвам , веднага да отбиват или спират, за да не ме бавят и да мога да ги изпреваря.По тази извратена логика и аз искам специално отношение като карам, а не според правилника за движение .

- kasa_bira
- кандидат ентусиаст
-
sonny написа:Томахавка с бира се не зарая, заравя се с капи или фанта кен![]()
Полиция видях само след макдоналдса, 3 мотора спрели и си ровеха в носа нищо повече.
ПС Пожелавам ти безпроблемен и безавариен сезон и карайте умно
Благодаря ти колега, тъпкано да ти се връща

43 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3