"Пирогов" се напълни с катастрофирали мотористи...
Модератор: Общи модератори
- Feanor
- ентусиаст
-
- Кара: E39 535i '01
- Мечтае да кара: Mки, Ферарита и други глупости :)
Не е въпросът в минаването напред. Въпросът е, че имат навик да изникват от абсолютно неочаквани места и после се вайкат, че не сме ги били пазили. Е, извинявай, ама wtf?!
Радари ли да си монтираме в колите за да предупреждават за тях ебаси?! Никойне може да те опази ако сам не се пазиш. Ей това трябва да го разберат, не да мрънкат непрекъснато как трябва да ги пазим. Иначе че има и шофьори на коли, които са неадекватни - има, спор няма. Ама все пак не са всички. И все пак мотористите често подлагат шофьорите на изпитание, при това абсолютно излишно. Така че, мислете когато карате, без значение на колко колелета сте 

"Nothing gives one person so much advantage over another as to remain always cool and unruffled under all circumstances"
изобщо не ми дреме за мотористите който се мислят че са със специален режим на движение.Няма да пазя никой само себе си!Мотора е участник в движението колкото колата камиона реиса и тн. и това не му дава право да си прави каквото иска на пътя и да профучава от всичките ти страни с страшни скорости в градски условия!
meto'o написа:Хората са го казали, путката е не женски полов орган а тип мъжки характер![]()
поздрави

Продавам шофъорско огледало за Опел Вектра
Съгласете се, че има и доста некадърни шАфьори, които правят страшни мизерии, а дори не го осъзнават. ПроблемЪТ на темата е, че всеки има его и никой няма да напише "да, аз съм смотан шофьор и трябва да внимавам повече" Но, според мен, темата няма за цел да провокира такива постове, а по-скоро да напомни на въпросните за проблема
А всички, които я прочетат и по една или друга причина имат нещо против мотористите (щях да напиша мотоциклетистите, ама много нАучно щеше да прозвучи), намират за необходимо да заявят на всеослушание как не ги е*е за никой друг. И накрая всички са прави, само че вместо да се обедините около тезата, че има куци мотористи и куци шофьори, вие се хващате за гърлат да си обяснявате един на друг как едните са перфектни, а другите боклуци ... и обратното ...

А всички, които я прочетат и по една или друга причина имат нещо против мотористите (щях да напиша мотоциклетистите, ама много нАучно щеше да прозвучи), намират за необходимо да заявят на всеослушание как не ги е*е за никой друг. И накрая всички са прави, само че вместо да се обедините около тезата, че има куци мотористи и куци шофьори, вие се хващате за гърлат да си обяснявате един на друг как едните са перфектни, а другите боклуци ... и обратното ...
In Ban We Trust!
И аз съм на същото мнение както сигурно 90% от форума, че правилата и ограниченията са за всички. И както на мен ми пишат акт за минаване през двойна непрекъсната, така и на мотористите трябва да им дънят актове. Да видим тогава как ще изпреварват колоната.
И от тях има свестни, спор няма.... днес даже един се беше наредил най културно в лентата пред мен и си караше нормално. Нито се вреше между колите, нито пък изрязваше мотора от светофар до светофар. Ама са голяма рядкост. 5 мин по късно един ме изпревари по банкета на цариградско с 200+++++++
И от тях има свестни, спор няма.... днес даже един се беше наредил най културно в лентата пред мен и си караше нормално. Нито се вреше между колите, нито пък изрязваше мотора от светофар до светофар. Ама са голяма рядкост. 5 мин по късно един ме изпревари по банкета на цариградско с 200+++++++
- Sharo
- старши ентусиаст
-
- Кара: или поне се учи ежедневно
- Мечтае да кара: М3 CSL, Z4М
аве вместо да се хабите да пишете що не прочетете темите от миналите години през пролетта ... Дет се вика тоя филм сме го гледали вече
иначе всяко стадо си има черните овци ...двете ми катастрофи с мотор са: Един ме отнесе на светофара отзад докато си чаках на червено щото не ме видял и 2рата почти челно в мойто си платно, и кво, изненада, пак не ме видял
иначе всяко стадо си има черните овци ...двете ми катастрофи с мотор са: Един ме отнесе на светофара отзад докато си чаках на червено щото не ме видял и 2рата почти челно в мойто си платно, и кво, изненада, пак не ме видял
ти ли клатиш или клати бас-а.. егати номера паднаа двата таса http://youtube.com/watch?v=NYchvWbcvf0&feature=related
Хайде да покараме малко кола
- SKISA
-
-
- Кара: комби...нация и Вайълет!
никой не говори за перфектност или кой е по-добрият водач на мпс!
говорим ,че като нарушаваш не искаш от другите да ти влезат в положението ,щото си решил да нарушаваш правилата и да си рискуваш живота и не само твоят! ако си преценил ,че можеш да нарушиш си носиш последствията сам и не се сърдиш на никой... че не бил си гледал в огледала ,или не бил си прежалил боята ,че си решил да се мушиш сред колоните!!!
идеята е ,че като правиш нещо забранено ,а карането с висока скорост над разрешената е забранено и задминаването от дясно е забранено и мушкането през колоните е забранено - не може да молиш останалите водачи да се съобразяват с тебе ,а в случая моторджиите точно това правят!! и ние с колите си нарушаваме ежедневно правилника ,но не пускаме теми-пазете се щото бързам или щото трябва да мина пред всички-просто караме и си носиме последствията и ако се удерим си плащаме-къде с пари ,къде с главите си!! същото важи и за моторджиите-просто те са по-крехки и пострадват повече ,но това не им дава правото да искат повече от останалите!!
говорим ,че като нарушаваш не искаш от другите да ти влезат в положението ,щото си решил да нарушаваш правилата и да си рискуваш живота и не само твоят! ако си преценил ,че можеш да нарушиш си носиш последствията сам и не се сърдиш на никой... че не бил си гледал в огледала ,или не бил си прежалил боята ,че си решил да се мушиш сред колоните!!!
идеята е ,че като правиш нещо забранено ,а карането с висока скорост над разрешената е забранено и задминаването от дясно е забранено и мушкането през колоните е забранено - не може да молиш останалите водачи да се съобразяват с тебе ,а в случая моторджиите точно това правят!! и ние с колите си нарушаваме ежедневно правилника ,но не пускаме теми-пазете се щото бързам или щото трябва да мина пред всички-просто караме и си носиме последствията и ако се удерим си плащаме-къде с пари ,къде с главите си!! същото важи и за моторджиите-просто те са по-крехки и пострадват повече ,но това не им дава правото да искат повече от останалите!!
- VesoPesa
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше кола, а я смени за кенеф... :(
- Мечтае да кара: E24 650csl, E34 550csl, E31 850csi, 2002tii turbo
SKISA написа:...задминаването от дясно е забранено и мушкането през колоните е забранено...
само за мушкането между колоните не разкрах къде пише че е забранено?

ако ми посочиш члена в ЗДВП който го забранява се извинявам публично че задавам този въпрос

- SKISA
-
-
VesoPesa написа:SKISA написа:...задминаването от дясно е забранено и мушкането през колоните е забранено...
само за мушкането между колоните не разкрах къде пише че е забранено?![]()
ако ми посочиш члена в ЗДВП който го забранява се извинявам публично че задавам този въпрос
извинен си ,че го задаваш!! колите пред светофара са наредени в колони и има маркировка между тях! маркировката е непрекъсната бяла линия и е забранено пресичането и в двете посоки независимо дали си със самолет,кола или мотор! не знам номера на члена ,но знам ,че е забранено и не ми е нужно да знам цифри! в една колона стои едно моторно превозно средство! като настъпиш линята между двете коли ,а ти няма как да не я настъпиш без да одереш колите си в нарушение! ако имаш други въпроси -питай не е срамно. не сме седнали тука да се караме , а да обсъждаме!
п.с. преминаването в насрещното платно преди кръстовище ,за да застанеш пред всички също е забранено.....! пак пресичаш непрекъсната линия....настъпването на линията пред кръстовището също е забранено,а за да застанеш пред всички трябва да я настъпиш! завиването от най-ляво в дясно също е забранено! преминаването от една лента в друга е разрешено при прекъсната линия като движещият се в лентата направо е с предимство пред престрояващият се в неговата лента! като искаш да влезеш в мойта лента -дори и да не е преди кръстовище и аз се движа в тази лента напред съм с предимство пред тебе..... а с предимство означава : аз да мина ,а ти да изчакаш след мен ,ако няма друг в лентата даго изчакаш и него....!
- t060
- ентусиаст
-
- Кара: Без книжка.
- Мечтае да кара: Тунинг Голф 2-ка с PK номер.
- Детайли за колата: Ускорител на елементарни частици.
SKISA прав си, че всеки си нарушава правилата на своя отговорност, но когато караш мотор и 100% от правилата да спазваш пак на 4км градско средно 1 път някой ще ти постави живота на карта, защото хората масово не спазват закона за движение по пътищата и не ги боли, знаят, че ако се "чукнат" с някой ще оправят тенекиите, да ама да те "чукне" кола, недай си боже нещо по-голямо докато си на мотор е меко кзано неприятно. Аз лично съм учуден как някой може да не ме види, когато карам нещо, което се чува повече от приземяващ се самолет и спазвам маркировка, ограничения значи и прочие, а ма на факт! Е за това няма се кача на мотор и да се возя вече, ще чакам да пенсионират след 2-3 години още няколко БТР-а и когато видя някой, дето си е подал половината кола от пресечката запушвайки мойта лента, вместо да си спре в нея и тогава да се оглежда, ще му направя предницата на палачинка и ще кажа същото, което те ми викат когато ме карат да си рискувам живота, защото мислят, че пътя е техен: "Съжалявам, пич, не те видях, нали си добре, к'во те боли!" и паля и си заминавам, пък ти се чуди как си се разминал на половин косъм със смъртта.
Та колеги, умолявам Ви на колкото и колела да сте, ако ще и на въздушна възглавница да карате, спазвайте го тоя закон, а не ползвайте сила с висше!
Та колеги, умолявам Ви на колкото и колела да сте, ако ще и на въздушна възглавница да карате, спазвайте го тоя закон, а не ползвайте сила с висше!
От тогава русото не е на мода.
- SKISA
-
-
t060 написа:SKISA прав си, че всеки си нарушава правилата на своя отговорност, но когато караш мотор ......
съгласен съм -всички трябва да спазват правилника ...! ако удариш моторист и си виновен си понасяш последствията! ако моторист се удари и е виновен си носи той последствията! и пешеходец да удариш ако е виновен си носи последствията той-мина времето щом изпереш некой пешак да си винаги виновен! така че не е въпроса да не внимаваме за мотористите ,а те да внимават също как карат -особено в града ,щото ако на едно кръстовище за един ден -50 коли нарушават правилника от 500 преминали ,от 100 преминали мотористи 99 го нарушават....!!!
- VesoPesa
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше кола, а я смени за кенеф... :(
- Мечтае да кара: E24 650csl, E34 550csl, E31 850csi, 2002tii turbo
SKISA написа:VesoPesa написа:SKISA написа:...задминаването от дясно е забранено и мушкането през колоните е забранено...
.....
отностно члена, ще си пояакам явно

относно мушкането, еми възможно е да смене без одиране на боята на колите

за завиването от най-ляво в дясно и обратното, смея да твърдя че е масово явление при всички ПС, главно управялвани от жени(справка прочети предните ми мнения в тази тема), колкото до престрояването има си мигачи, и в цивилизованите страни, е неписан закон че като някой ти даде мигач си длъжен да го пуснеш, естествено ако не затруднява твоето и на другите движение.

- Mitaka85
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39
- SKISA
-
-
VesoPesa написа:SKISA написа:VesoPesa написа:SKISA написа:...задминаването от дясно е забранено и мушкането през колоните е забранено...
.....
отностно члена, ще си пояакам явно![]()
![]()
относно мушкането, еми възможно е да смене без одиране на боята на колитеколкото до настъпването на линията няма да кажа нищо, относно движението в насрещното за да застанеш пред всички, съм съгласен, ама тва не само моторджийте го првят
![]()
за завиването от най-ляво в дясно и обратното, смея да твърдя че е масово явление при всички ПС, главно управялвани от жени(справка прочети предните ми мнения в тази тема), колкото до престрояването има си мигачи, и в цивилизованите страни, е неписан закон че като някой ти даде мигач си длъжен да го пуснеш, естествено ако не затруднява твоето и на другите движение.
никога няма да те пусна щото си дал мигач! тва е решение ако преценя !! ако ще и жълт фар да мигаш не си с предимство и нямаш права да се престроиш ,само защото си пуснал мигач! да в белите страни те пускат като мигнеш ,но в белите страни ако излетиш от съседната лента с 100 при положение ,че ограничението е 50 си те свалят от мотора като стай ,та гледай....!!! ако двете коли са застанали точно в средата на лентата преди кръстовището ,а така е правилното заставане -няма как да минеш без да настъпиш лентата или да одереш едната кола!! и никой не е длъжен да се мръдне в едната страна на лентата ,за ад мине мотора!!! не казвам ,че колите не нар,шават правилника не е тва спора!! спора е ,че вие искате права някакви си ваши пред другите участници в движението ,а ние не сме съгласни да ви ги дадем ,защото не сте повече от другите! и задминаването /а тва да се мушнеш пред колите в колоните е задминаване се извършва в лявата свободна лента ,а не в моята! и при прекъсната линия или ако не пречиш на срещните коли....!! така че да се мушкаш между колоните на светофар е забранено и като е забранено -не съм длъжен и няма да ти направя място!
аз не казвам ,че само вие-моторджиите го правите тва нарушение ,но като го направите и тупнете на земята не се сърдете ,че некой не бил ви видял ,щото нарушителя сте вие в случая...
- asasin18
- ентусиаст
-
- Кара: е70 sd
Като цяло моето мнение е че всички правим нарушения, но стига те да не застрашават чужд живот или здраве не е проблем!!!
А за мотористите не могат да очакват някой да ги пази повече от другите, както каза Скиса - всеки си носи последнствията. Който го е страх от мечки да се си купи хамър и да си пърпорка на спокойствие
А за мотористите не могат да очакват някой да ги пази повече от другите, както каза Скиса - всеки си носи последнствията. Който го е страх от мечки да се си купи хамър и да си пърпорка на спокойствие

Последна промяна asasin18 на 07 Апр 2009, 12:16, променена общо 1 път
- Sharo
- старши ентусиаст
-
- Кара: или поне се учи ежедневно
- Мечтае да кара: М3 CSL, Z4М
aве както и да го гледаме движението ще става по-зле и по-зле. Повече коли, повече дупки, по-малко места за паркиране, липса на сякакви маркировки, малоумно противоречащи си знаци, офроуд магистрали....
ти ли клатиш или клати бас-а.. егати номера паднаа двата таса http://youtube.com/watch?v=NYchvWbcvf0&feature=related