пътуване в италия....впечатления!

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Аватар
Кара: комби...нация и Вайълет!

Мнение от SKISA » 07 Апр 2009, 23:52

ще се възползвам от всичките ви съвети...!! благодаря на всички! продължава да ги друса там ,но докато не полее везувий пътищата няма да се откажа....!!!

Аватар
Кара: Кво ли не...

Мнение от Nasti » 08 Апр 2009, 8:57

След Пиза ако е станало по-късно, няма какво да си даваш зор за да спиш във Фиренце, защото и на следващия ден да тръгнеш, пътя е 30мин...

Може да се чуем преди да тръгнеш защото има вероятност да съм в Тоскана по времето когато ще пътуваш, може да вечеряме заедно...
Предпочитам да сера на метеното, отколкото да мета насраното...

Аватар

Мнение от SKISA » 08 Апр 2009, 10:37

дай телефон -ако искаш и на ЛС и като запристигам ше се чуем....

Аватар

Мнение от SKISA » 27 Апр 2009, 22:53

наближава вече ...!!! бе разпраат ,че били страшни задръствания в италия-тва по всеко време ли е или само през уикендите и гепенето там като спорт щом е толко разпространено дали да не си измагера нещо мое си подръчно за превенция на гепене на колата - да не ме карат да се прибирам пеша....!?!?
и тая обиколка венеция-милано фиренце рим и обратно като пътни такси горе-долу колко биха били като разход....!?!?

Аватар

Мнение от SKISA » 12 Май 2009, 11:56

находих се ,наснимах се и са се окопитвам....!!!
талянците са големи жабари и цигани-иначе страната им е убава...
малките градчета са много по-хубави от големите.
от видяното накратко мога да кажа следното:
венеция-да! много приятно не смърди както разпраат и е хубаво за разходка...
верона-много приятно! има дух и ми хареса градчето!
милано-не!! твърде нашенско и нищо за гледане освен катедралата и то отвън само...
флоренция-ми ако не си обръгнал вече на картини и статуи е добре! иначе самият град не ми покри очакванията!
сан джиминияно-задължително! супер градче с много приятна атмосфера! адски ми хареса....!
сиена -много приятен стар град със свой дух! красиво!
рим-става ма не за толко дни колкото отделих! един за рим и един за ватикана сгитат! адски шумно и задръстено! има много за гледане но на мен фонтаните ми стигат!
манджата им е отврат-ние правиме по-хубави пици! за сметка на тва кафето им е убиец! просто няма такова!
доста е скъпичко-повече от австрия и германия!
магистралите са си бая пари! карането по тях е подредено-моторите не минават като самолети и колите си дижткат полека само дето задминават без мигачи! за сметка на тва в градовете моторетките са ужас!! ма див ужас! сигурно загиват по 10 на ден!
самите италианци са си бесни мангали с розови педалски ризки и гелчета и като боцнати отзад! италианките за мръснишки моменти стават ма иначе са си циганки! сека е с шалче ! общо взето са адски шумни и невъзпитани . мръсно е по градовете-големите и го правят те ,а не туристите!
жените им според мен имат по две или три усти некъде....!!! с едната ядът или пушат, с другата говорат като латерни и евентуално с третата праат свирки...!!! в един ресторант ми заглъхна левото ухо ,че една беше седнала до мене и не млъкна за секунда близо час и нещо!! в трамвай или рейс само некой недай си боже да попита нещо или да каже и гракват като квачки и не спират и докато слизат....!!
общо взето тва е-скъпичко е ! бих отишъл пак но само на юг или в малките градчета без големите центрове!
картините са им красиви ,но икони като наще немат! иконите са им гола вода! статуите за сметка на тва са им страхотни!
микелето-анджелото някои от статуите са му много добри ,но има и пълни бози ,а па картините на мене специално не ми харесаха неговите -включително и сикстинската капела и не знам си кво там страшният съд!
берлини ми хареса много!
караваджо-не!
рафаело-бе горе-долу!
като си сваля снимките ше кача някои и ше гледам да дам и инфо за разходите и някои неща за колата и така.........
паркирането е адски скъпо- близо 15-20 до 40 евра на ден е паркинг! на час е между 1евро до 2....!!!на синя зона е 1,5евра на час до вечерта и през нощта няма ,но колата си е на улицата!
за цял рим за 4 дни видях 4 хубави коли-нямат хубави може би дупница им ги е изкрала....!!мойта я проверяваха на триест близо половин час по некви телефони и компютри да не е крадена....

Аватар

Мнение от SKISA » 12 Май 2009, 12:48

целата дандания излезе доста ! за НАП и съмуан-800лв ,за андро-350лв от тях дадени 150 на "Евангелистите от 7мия ден на 8мата лунарна седмица преди Сатурн " за дарение ,за останалите -некъде по над 300-350евра на ден за 11дни със се спането ,бензин ,магистрални такси ,ядене и глезотии....!!!

оптимист-неверник
Аватар
Кара: старо Е 34
Мечтае да кара: ново Е 34
Детайли за колата: най- добрата

Мнение от ktv » 12 Май 2009, 20:40

Опа, значи си начеса крастата :winky: Сигурен съм, че си много доволен от воаяжа и че ще ти трябва време да преболедуваш завръщането. Аз като се прибирам отвън ми трябва седмида да се адаптирам към нащо, българското. Пусни некоя снимка, де :D
Едно е да искаш, второ е да можеш, а трето и четвърто е да го направиш!

Новият ПИКАСО
Новият ПИКАСО
Аватар
Кара: The Dark Side of the Force
Мечтае да кара: S
Детайли за колата: E30 325i - RIP
E30 320is - RIP,sold
E24 635csi - sold
E36 316i coupe - sold
E46 320d sedan- sold
E36 325i coupe - sold
E36 318tds SW - sold
E36 316i sedan - sold
E39 525d sedan - sold
E46 320d SW - sold
E61 530xd LCI - sold
E30 318is coupe - sold
E46 320dA SW - sold
MB CLK270-sold
Е46 320Ci
E87
E30 320 cabrio

Мнение от madpetio » 12 Май 2009, 21:59

За задръстванията е ясно...
С БМВ-та е така само проблеми и проверки да не ти разправям как се минава тва всичкото с Х5 ;)
За навалицата също - ходил си на места каде ходят всички ... аз за тва обикалям като има време там каде другите не ходят.
Като Santa Maria di Leuca или Краят на Земята!
"В крайна сметка влезнах в този спорт, защото обичам да карам коли, но не само да ги карам, а да ги карам възможно най-бързо! Ако трябва да искам да бъда запомнен с нещо, то нека нещото да бъде това!" Колин Макрей

Аватар

Мнение от SKISA » 13 Май 2009, 0:16

твъърде надолу не ми се ходеше -все пак времето беше ограничено ,но аз и не съм казал ,че съм разочарован -имаше и страхотни места...!!
ясно че като идеш за първи път -отиваш по туристическите дестинации -все пак треаше да видя папата и давид във венеция и там балконите на жулиета.....!! но имаше и малки градчета ,които ме изумиха-бяха страхотни!!! верона и сиена също много ми харесаха....
другият път ще е вече подбрано -знам какво да правя.
снимки ще има като подбера от 1500 кадъра в два харда и две карти от апарата..... ;)

Аватар

Мнение от Nasti » 13 Май 2009, 8:17

Абе ходете си като мене по автокъщи и нощни клубове и ще ви е екстра...

Аватар

Мнение от SKISA » 13 Май 2009, 11:11

Nasti написа:Абе ходете си като мене по автокъщи и нощни клубове и ще ви е екстра...

аз кола от там не бих си взел-имам снимков материял как паркират и кво карат.....!!! както и котка и жена и ....!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: сребърна звезда
Мечтае да кара: RAUH

Мнение от kiko » 13 Май 2009, 11:11

Nasti написа:Абе ходете си като мене по автокъщи и нощни клубове и ще ви е екстра...

е тва си го имаме и тука,за кво трябва да маам до жабарите, готиното е да отидеш да видиш света и тои теб да те види :winky:

ентусиаст
Аватар

Мнение от vlad0 » 13 Май 2009, 12:37

SKISA написа:...и там балконите на жулиета.....!!

Като цяло нищо особенно :) Случайно да си снимал стената с имената, защото ми е интересно на колко време я боядисват ...

Ще те помоля, ако имаш да ми пратиш снимки на самата стена :)

Венецията, обаче е уникална :)

Аватар

Мнение от SKISA » 13 Май 2009, 14:07

vlad0 написа:
SKISA написа:...и там балконите на жулиета.....!!

Като цяло нищо особенно :) Случайно да си снимал стената с имената, защото ми е интересно на колко време я боядисват ...

Ще те помоля, ако имаш да ми пратиш снимки на самата стена :)

Венецията, обаче е уникална :)

сичко съм снимал-стената беше пълна-препълнена. явно отдавна не е боядисвана. нямам достатъчно време да подбера снимки и да кача-ще стане тия дни...!
бе има кво да се види не казвам ,че няма но ходенето по музеи и църкви е само и единствено за първия път като ходи човек-после е безсмислено да се вреш по големите градове....!!! слудващата ми обиколка там ще е посока монте карло и крайбрежието и некои острови...!! по ботуша нема кво да права вече...!!!

Аватар

Мнение от Nasti » 14 Май 2009, 8:24

SKISA написа:

аз кола от там не бих си взел-имам снимков материял как паркират и кво карат.....!!! както и котка и жена и ....!

Шегувах се бе пич, Италия уникална част от Европа...

Предишна

Назад към Извън Темата