млад шофиор !!!

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E36 325 Coupe

Мнение от Larii » 06 Апр 2009, 23:39

Да спазвам ги!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E36

Мнение от Macros » 06 Апр 2009, 23:45

Мисля че двамата колеги трябва да си продължите спора на лични тва не е чат :mhihi: А отделно мисля че и двамата не сте ма хич прави ма това друга работа и без това цялата тема е :OT: Първо че колегата bogibmw ти ако искаш си карай колата ако приемат закона, пък като ти вземат книжката не идвай да пишеш тема "Колеги взеха ми книжката помощ". Иначе и аз съм млад шофьор и още 6 месеца ще съм в тази графа, а карам е36 320 демек няма да мога да я карам ако се приеме евентуално. Може да ползваш търсачката също така преди да пускаш теми според мен- точно за тая има тема 5 страници вече сигурно която се дискутира оживено. А според мен и Larii не е съвсем прав, тъй като 60 коня е малко прекалено извращение според мен- мисля че 90-100 коня е приемливо като за млад шофьор, ма за това вече не сме ние хората които ще решават!

ентусиаст
Аватар
Кара: триста двайсе и пеш

Мнение от h4ckED » 06 Апр 2009, 23:46

Те се чудят вече за какво да глобяват. Скоро по новините гледах че младите шофьори до 25 г. нямат право да шофират нощно време от 23:00h до 6:00h :evil: Трябва да карат със 10 km/h по-малко от общоприетото. Немогат да возят непълнолетни ако сред пасажерите няма поне 1 пълнолетен (нещо такова беше). Да не карат кола над 1600 кубика.......... глупости една камара. А иначе ако си взел книжка на 27г. примерно тези ограничения не важат за теб. :X

Апък ти си карай е30-ската за твоя си сметка. Само гледай да не утрепеш някой. Мен ме чака 25-ца ... какво ще правя и аз нз :(
Изображение
M - The most powerful letter in the world

BMWPhotographer
Аватар
Кара: F10 530d xdrive LCI
Мечтае да кара: Все по-хубави 5 серии

Мнение от BMWPetar » 07 Апр 2009, 0:06

Момче, спазвай някакъв благоприличен тон и не пускай по 78 мнения едно след друго :!:
Темата е разисквана поне 3 пъти, че е тъп закона, е така.
Изобщо няма да помогне за ограничаване на ПТП.
Стимулират ни да вадим по 200 коня от 316-ки. Щом искат, добре.
Да не говорим за момчетата с гоуфовете.
Вечер май трябва да си с придружител, и също абсурдно е да караш с 10 км/ч под ограничението. Демек-при ограничение 30, аз трябва да карам с 20 - то по-добре да сляза да бутам...

Дано да осъзнаят колко глупаво е всичко и да внесат промени...
"Когато пътят стана мокър, Audi quattro-то беше по-бързо в завоите, но просто някакси усмивката на лицето на шофьора на BMW-то беше доста по-голяма..." Джереми Кларксън, сравнение между Audi RS6 и BMW M5, Top gear

BMW Navi Doctor - ъпдейт на навигационни карти и ремонт на всички видове навигационни системи BMW

****F10 530d+ xdrive M-sport 2014

Gone, but not forgotten:

*E60 525d+ LCI M-sport 2008
*E60 530d+ 2004
*E39 540iA Individual 1998
*E39 523i 1997
*E34 520i M20 1990

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E34TDS , CL 500, Е65

Мнение от klintan66 » 07 Апр 2009, 1:14

bogibmw написа:ти никога ли не си бил млад шофер плюс тва и кола 5000 кубика може леко да се кара бе
Покрай сухото ,гори и мокрото....Дори минимален ефект да има , пак е по-добре от нищо. Не мислиш ли ?

ентусиаст
Аватар
Кара: E36 M52b20 Touring

Мнение от Сондьора » 07 Апр 2009, 9:53

BMWPetar написа:........
Вечер май трябва да си с придружител, и също абсурдно е да караш с 10 км/ч под ограничението. Демек-при ограничение 30, аз трябва да карам с 20 - то по-добре да сляза да бутам...

Дано да осъзнаят колко глупаво е всичко и да внесат промени...

Е тва за 10те км не е глупаво, до колкото си спомням за моторите важи тва за 10 км, не че се спазва ама...И като гледам пищят само новобранците, единственото глупаво е тва за 1.6, както хиляди пъти се писа в тоя форум тряя ограничението да е на к.с.
И къде има ограничение 30, тва не съм го виждал с години, а и в кварталите е трудно дори да караш с 20 някой път.

BMWPhotographer
Аватар
Кара: F10 530d xdrive LCI
Мечтае да кара: Все по-хубави 5 серии

Мнение от BMWPetar » 07 Апр 2009, 10:41

Да, нелогично е на кубатурата, трябва да е на конските сили, но това означава, че до всяка кука-динамометър :mhihi:
"Когато пътят стана мокър, Audi quattro-то беше по-бързо в завоите, но просто някакси усмивката на лицето на шофьора на BMW-то беше доста по-голяма..." Джереми Кларксън, сравнение между Audi RS6 и BMW M5, Top gear

BMW Navi Doctor - ъпдейт на навигационни карти и ремонт на всички видове навигационни системи BMW

****F10 530d+ xdrive M-sport 2014

Gone, but not forgotten:

*E60 525d+ LCI M-sport 2008
*E60 530d+ 2004
*E39 540iA Individual 1998
*E39 523i 1997
*E34 520i M20 1990

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: `97 528i; '01 W220

Мнение от kasa_bira » 07 Апр 2009, 18:21

Колеги, не че искам да се заям с някой, но на мен първата кола ми беше e34 530i и честно казано ме беше страх от нея за това си я карах леко. Газих я само при изпреварване и все си мисля, че ако имах някакъв кокошарник 70-100кс щях да си го мачкам яко, защото и без това си знам, че неще да върви (не че не мога да се отрепа с него, но на 18 години дали съм щял да мисля за това?). Според мен по-мощен автомобил се кара по-лесно от от бавен автомобил, можеш да разчиташ на изпреварване и за това е по-безопасен. А пък ако караш примерно Форд Ескорт дизел 60кс и ако ти се наложи да изпревариш ТИР трябва да си търсиш летище ;) за това и аз мисля че въпросният закон за младите шофьори е глупав и няма да помогне да се намали сакатлъка по улиците. Мисля че всеки трябва да си кара каквото му се кара, пък ако няма РАМ м/у ушите да си носи последствията.

Поздрави :)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bogibmw » 07 Апр 2009, 18:33

така е не трябва да има ограничения нито на кубатура нито на конски сили А НАИ ВЕЧЕ ТРЯБВА ДА ЗИМАТ КНИЖКИТЕ НА ШОФЬОРИТЕ НАД 70 ГОДИНИ ТЕ СА ПО ОПАСНИ И ОТ МЛАДИТЕ ШОФЬОРИ !!!
BMW E 30

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: M44 на газ
Мечтае да кара: V10 Touring, e36 compact rally spec
Детайли за колата: е36 compact "войнишко канче'' edition

...

Мнение от TouringInternational » 07 Апр 2009, 18:52

Офф чудих се въобще дали да пиша... то се е видяло, че всички, които пишем в темата сме си потенциални БАНанаджии ама айде... :D

На кратко- имам книжка от има- няма 3 месеца, 318ти компакт карам, и главно градско.
Оня ден ми се наложи да изляза малко извън града, за около 200 км се нагледах на какви ли не селянии и простотии... :help:
Нямам думи хора, гледам как някви дърти копторници се гонят с по 150 км/ч на междуградски път, един моторист пък мина между мене и мантинелата докато изпреварвах ( дали имаше и половин метър разстояние и мина с около 200 км/ч предполагам :shock: )
За съвсем кратко карах и на 'магистрала', ей там вече си беше цяло преживяване :bgflag: , то не бяха бусове, баничарки летящи с някви скорости все едно ги гони някой дърт манаф...
Изпреварвания без никви видимости, лелеее какво друго да си каже човек освен :wtf:

И те така оставям изводите на вас, аз мисля, че имам поне малко акъл да знам къде мога да понатисна и къде не, то ако на 18 не те слуша главата на 25++ няма как да е по-различно.

Май след всички офтопик поне да кажа, че за мен лично закона е голяма недомислица и не е лошо най-накрая 'власт-имащите' да спрат да копират ей така квото им скимне от западните правни системи и да седнат да помислят сами кое и как трябва да се свърши...
Еми това е от мен и се извинявам за фермана, който ми се наложи да напиша :P
Последна промяна TouringInternational на 07 Апр 2009, 18:57, променена общо 1 път

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bogibmw » 07 Апр 2009, 18:56

единственото което съм съгласен за младите шофьори е да въведат 0 промила алкохол нищо друго
BMW E 30

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kdl » 07 Апр 2009, 19:40

И аз се чудех дали да пиша, ама се издразних.
Не че и аз не излязох от пубертета преди няколко години, ама...
bogibmw:
1. Дръж малко на елементарната култура. Ти щом в един форум не можеш да напишеш нещо свястно, какво остава на пътя, където зависи не само твоя живот. Някой като не ти даде път, кво... ще го сгазиш ли?
2. Ти до вчера си карал NFS. Днес голям шофер ли стана? Инстинкти нещо навици, отиграни маневри. Ти имаш нямаш 10-20к км. и вече шофер стана. Не че всички в този форум или където и да е не са минали по този път, ама дай малко по-леко.
3. Аз съм за ограничението. Една кола с по-малка кубатура e по-малко опасна за мен. В цяла Европа е така. Там обаче наказанието е застраховката. Като те накарат да си плащаш стойността на колата всяка година за ГО, ще те питам тогава кво ще караш. И отгоре на това каско.

Т.е. ако годишната ти гражданска, вместо 100лв, беше 3000 защото нямаш един месец опит и се промени закона застраховката да е поименна, а не на автомобила, щеше ли да си такъв патрон на какъвто се правиш в момента. "Ще карам квото си искам"... щеше да караш дедовия и да си вземеш една Фиестичка и да я кичиш с джантички и неонови цицки.

Нищо лично и не желая да става тема за дразги, но помисли си над по-горе написаното. Винаги има поне 2 гледни точки над всеки проблем.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: N42B20 с ръкавици
Мечтае да кара: Spitfire

Мнение от Archangel » 07 Апр 2009, 19:47

liloff написа:
Т.е. ако годишната ти гражданска, вместо 100лв, беше 3000 защото нямаш един месец опит и се промени закона застраховката да е поименна, а не на автомобила, щеше ли да си такъв патрон на какъвто се правиш в момента. "Ще карам квото си искам"... щеше да караш дедовия и да си вземеш една Фиестичка и да я кичиш с джантички и неонови цицки.

Нищо лично и не желая да става тема за дразги, но помисли си над по-горе написаното. Винаги има поне 2 гледни точки над всеки проблем.

Рядко съм виждал някой като се ядоса да сипва повече от мене 8) :bowdown: :yes:
Rainbow shaker,
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..

старши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: F32 M4

Мнение от ((:BuKcu:)) » 07 Апр 2009, 19:57

Понеже момчето пряко го засяга, за това се пали толкова.

Е в малкия талон нали не пише колко к.с е колата? Полицая тогава как ще разбере, ако се приеме ограничето да е с к.с?

Ама пак да кажа, че дали ще е млад, стар, пенсиониран, ветеран и т.н не е гаранция, че няма да стане някое ПТП. Ясно е, че младите не ги слуша главния, но съм била свидетел...хора на по 30-40 години какви дивотии правят...се едно са на 20.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от uCnaHeTcA » 07 Апр 2009, 20:13

Ако те ще ми я дадат тая кола до 1.6 , съм съгласен да си я джиткам още 7 месеца, ама тей аз да не взема каквото ми е гот (може да ми е гот някоя Мка, може пък да ми е гот някоя дизеларка , не говоря за конкретни модели, кубици, коне, но все пак и 1.9ТДи го лови закона, та то кво ни остана да караме) , не върви.... Тия не разбраха ли , че пътищата са най-големия убиец в България :!: Избягваш дупка със 100 на магистрала, оп , избягваш трета с 95, хоп , влязал си в трета с 90 и изведнъж те возят към болницата и чичко полицай до теб ти пише акт, че си се обърнал по таван, поради несъобразена скорост... Е ква да ми е съобразената скорост, като както си е хубав пътя и изведнъж докато ги видиш дупките, карайки си нормално... "дън-туп-тряс, ауч" и пак сме ние излизаме виновни... Бравоооо.....
П.С. Такава случка ми дойде наум, не е реална ;)
П.С.2 И сега какво... чакахме сумати и години за книжки и сега ако влезе този закон , хайде още близо годинка да си почакаме да караме нормално , като "бели" хора, каквото искаме... то пък тогава и друго ще ни измислят ... и става вече еднааааа :evil:
П.С.3 Нещата май отиват натам- коУеУета... оффф то пък и алеи нямаме за велосипедисти... ееееееее то нито тей, нито тей....
П.С.4 Разсъждавам си на клавиатурата просто :mhihi:
Real.Eyes.Realize.Real.Lies

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата