"Голямото шофиране" дава 100 000 лв на най-добрите
Модератор: Общи модератори
65 мнения
• Страница 3 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
radio_manbg написа:Поредната безумна глупост.... че чак реалити.... за 2 дни ... това ако не е пирамида.... те па на...
че и плащания от този порядък.... кои ще си бастиса морето... че и с голяма вероятност и кножката.... за ??? всъщност за нищо....
Предпочитам да се съберем с приятели и да си го направим ние че и по малко пари ще излезе и няма да се състезавам с още 400 и незнам колко коли дето да искат да ме убият.... Писта БЪЛГАРИЯ е последното място на което искам да се състезавам и то срещу нагли мутри... пияни цигани... некадърни селяндури и други подобни болни мозъци... цена живота си повечко и тея 600 лева са си нещо много хубаво за баварият или за мен

- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
Това първо че е нереално, второ че е нагласено и трето незаконно !!!!!!!!!!
Ако някой не схваща това са си потенциални
убийци и самоубийци на пътя !!!! Тъпа държава измислена !!!!

убийци и самоубийци на пътя !!!! Тъпа държава измислена !!!!

Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

Да и уж трябва да се спазва правилник за движение по пътищата.. Без ограничение в коли, кубатура и т.н Ще е доста тъпичко.. !00% никой няма да спазва правилника и ще има хора с коли по +250кс.
Да не говрим, че вярно ще се изсипят сульо и пульо да се състезват..
Все пак толкова много каране си ме влече..

Да не говрим, че вярно ще се изсипят сульо и пульо да се състезват..
Все пак толкова много каране си ме влече..

социална-безотговорност - докато тече състезанието къде да се крият нормалните водачи? или викат по-добре изобщо тия дни докато трае състезанието да избягват да карат по пътищата за да не ги отнесе някое камикадзе.
тези неща не се правят така.
рали канонбол се състоя точно веднъж в америка и беше спряно по горе-посочените причини. след това се създаде "1 лап ъф америка" което е много по-смислено. идеята е из цялата държава да има разпръснати "упражнения по майсторско каране" и екипите да пътуват от една дестинация до друга (като им се дава достатъчно време да стигнат от едно мероприятие до другото, но не повече... и да се състезават на място във упражненията... дали е каране на писта, или драг рейсинг или майсторско каране между конуси на паркинг... според организацията.
печелившия е екипа със най-много точки от състезанията.
евтиния вариант на това състезание е "булрън" и то беше направено на реалити шоу...
а това дето са го замислили- браво. ще стимулират точно това което е един от основните бичове на карането в родината...
тези неща не се правят така.
рали канонбол се състоя точно веднъж в америка и беше спряно по горе-посочените причини. след това се създаде "1 лап ъф америка" което е много по-смислено. идеята е из цялата държава да има разпръснати "упражнения по майсторско каране" и екипите да пътуват от една дестинация до друга (като им се дава достатъчно време да стигнат от едно мероприятие до другото, но не повече... и да се състезават на място във упражненията... дали е каране на писта, или драг рейсинг или майсторско каране между конуси на паркинг... според организацията.
печелившия е екипа със най-много точки от състезанията.
евтиния вариант на това състезание е "булрън" и то беше направено на реалити шоу...
а това дето са го замислили- браво. ще стимулират точно това което е един от основните бичове на карането в родината...
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- ACCELERATOR
- младши ентусиаст
-
- Кара: E34
- Мечтае да кара: E34
На пръв прочит идеята изглежда готина и интересна.
На втори обаче изникват следните въпроси:
- Какво общо има „автомобилният спорт“ с „каране по правилника“?
- Ако всички карат по правилата, състезанието ще се превърне в състезание по ориентиране с МПС..
- Как ще се следи дали се спазват ограниченията?
- Ще имат ли другите шанс, ако аз се явя със Субару Импреза ВеЕрХикс, оборудвано с радар-детектор или антирадар + навигатор с GPS?
- Ако го има спортният момент, как ще се гарантира сигурността на останалите (явно е, че „пилотите“ ще летят на своя глава), без да се отцепват участъци от пътната мрежа (което явно няма как да стане)?
Въобще, страхувам се, че хубавата идея в българската си интерпретация ще прилича повече на нещо като Gumball, само че 80% от участниците ще са до 25-годишни, каращи „тунинговани" Е36-ци и Голф 3-ки. Което е равносилно на... касапница. Та въпроса ми е - как реално ще се предотврати това? Някак си не ги виждам нещата, още повече, че през уикенда пътната мрежа е доста натоварена дори и по второстепенните пътища (доста пътувам, и избягвам магистралите, така че имам наблюдения), като по тях се движат лятото каруци, трактори, по околните ниви пасе добитък...
Ако във всяка кола организаторите поставят GPS (без карта), с който може лесно да се следи кой спазва ограниченията и кой не, и в същото време се забрани използването на такъв за навигация, някак по ги виждам нещата, но иначе си е пълно безумие.
На втори обаче изникват следните въпроси:
- Какво общо има „автомобилният спорт“ с „каране по правилника“?
- Ако всички карат по правилата, състезанието ще се превърне в състезание по ориентиране с МПС..
- Как ще се следи дали се спазват ограниченията?
- Ще имат ли другите шанс, ако аз се явя със Субару Импреза ВеЕрХикс, оборудвано с радар-детектор или антирадар + навигатор с GPS?
- Ако го има спортният момент, как ще се гарантира сигурността на останалите (явно е, че „пилотите“ ще летят на своя глава), без да се отцепват участъци от пътната мрежа (което явно няма как да стане)?
Въобще, страхувам се, че хубавата идея в българската си интерпретация ще прилича повече на нещо като Gumball, само че 80% от участниците ще са до 25-годишни, каращи „тунинговани" Е36-ци и Голф 3-ки. Което е равносилно на... касапница. Та въпроса ми е - как реално ще се предотврати това? Някак си не ги виждам нещата, още повече, че през уикенда пътната мрежа е доста натоварена дори и по второстепенните пътища (доста пътувам, и избягвам магистралите, така че имам наблюдения), като по тях се движат лятото каруци, трактори, по околните ниви пасе добитък...
Ако във всяка кола организаторите поставят GPS (без карта), с който може лесно да се следи кой спазва ограниченията и кой не, и в същото време се забрани използването на такъв за навигация, някак по ги виждам нещата, но иначе си е пълно безумие.
- drift_streets
-
-
- Кара: Кольо
- Мечтае да кара: Параход с шпер
- Детайли за колата: ///М паркети
add1cted написа:Аз мисля да почна да приемам залози колко коли ще има ударени, тоталки и т.н. за тези два дни.. може и някой лев накрая да изкарам!

- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
.
Последна промяна steeN на 28 Сеп 2019, 11:30, променена общо 1 път
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- dinkomg
- ентусиаст
-
- Кара: Семейното комби
- Мечтае да кара: M5 touring
Голямо състезание няма що, КАТ и те в организационния комитет, в смисъл че ще се състезаваш спазвайки всички ограничения, например безмислени забравени пътни знаци от рода на 20 км/ч ограничение. Тогава и 24 000 часа няма да ти стигнат за да стигнеш в крайна точка
- Александър Георгиев
- младши ентусиаст
-
- Детайли за колата: смръщена,четириока,двуврата мръсница,с вечно недоволен изруд под капака,влачеща се по земята и проблясващи в тъмното 4 диска,тясна и неудобна вътре...JUST E30
- shengi
- ентусиаст
-
- Кара: E46 320d 136
- Мечтае да кара: e30 m3
Поредната нагласена пародия. Присъствал съм на подобно нещо но не толкова мащабно и които има пари той печели
а за нормалниа гражданин нищо.

- aureus_gold
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: колкото може
- Мечтае да кара: докато може
Аз мисля,че всеки има шанс.Това са много километри и тук е важно да е издържлив екипажа и комфортен автомобила.Също така уменията за ориентиране и познаване на основните пътища.Незнам дали,GPS ще е от полза.В големите градове и по магистралите да , но по села и паланки...
Всъщност все още не съм наясно с правилата на съсрезанието.Ако някой има инфо да пише.А иначе бих се пуснал ,защото навремето съм правил подобни изпълнения с приятели и повярвайте голям кеф е.Вярно ,че не се състезавахме но си беше тръпка.А пък ако се замислим защо не си направим BMW поход из страната?
Всъщност все още не съм наясно с правилата на съсрезанието.Ако някой има инфо да пише.А иначе бих се пуснал ,защото навремето съм правил подобни изпълнения с приятели и повярвайте голям кеф е.Вярно ,че не се състезавахме но си беше тръпка.А пък ако се замислим защо не си направим BMW поход из страната?
От всички педали най-много харесвам на газ-та!
- nikoror
- кандидат ентусиаст
-
alx написа:рали канонбол се състоя точно веднъж в америка и беше спряно по горе-посочените причини. след това се създаде "1 лап ъф америка" което е много по-смислено. идеята е из цялата държава да има разпръснати "упражнения по майсторско каране" и екипите да пътуват от една дестинация до друга (като им се дава достатъчно време да стигнат от едно мероприятие до другото, но не повече... и да се състезават на място във упражненията... дали е каране на писта, или драг рейсинг или майсторско каране между конуси на паркинг... според организацията.
cannonball всъщност се провежда 4 пъти +1 път е пробното каране на Brock Yates, сина му и още няколко приятеля в един модифициран бус (да не говорим, че една добра част от участниците са карали чужди коли на принципа - аз си купувам кола от ню йорк, но живея в лос анджелис и давам на някой от ню йорк който идва насам да ми я докара като по този начин аз си спестявам пари за доставка, а той си спестява пари за билет)
оригиналния 1 lap of america - 1984 - е бил обикаляне на америка (май всички "долни" 48 щата) и целта е била кой ще познае колко мили е минал Брок с най-голяма точност...
1985-1991 формата е рали из държавата от чек пойнт до чек пойнт като има зададено време и който е максимално близо до него печели най-много точки (т.е. не трябва да се кара бързо и не трябва да се кара бавно)
1992-сега формата е 8 дни, 4000+ мили, 9+ писти. от писта до писта времето е пре-достатъчно да се стигне с нормална скорост ако НЕ искаш да спиш...
за съжаление 1 lap вече се е променило малко от оригиналния замисъл да бъде за любители шофьори и сега има доста професионални състезатели/race shops/tuner companies които ползват състезанието за реклама (поради почти пълната липса на ограничения по модификациите)... и 2 коли заблудени колежани

иначе по темата, ако се организира качествено и състезанието насърчава коректно каране, като се изисква повече ориентация и постоянна скорост от колкото бързина може да бъде много интересно.
65 мнения
• Страница 3 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5