ТИР блъсна две BMW-та край Разград
Модератор: Общи модератори
67 мнения
• Страница 3 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
- SKISA
-
-
- Кара: комби...нация и Вайълет!
lozen_bmw написа:всички правим глупости на пътя!!! но правете разлика между тираджиите,които карат извън бг....и тези които карат вътрешно!! и още нещо тира изключва на 90!!
и ква е разликата ,че ми стана интересно!!??!
и тира изключва на 90 ,но тва не пречи да засили до 110-120 и отделно да му се свали ограничителя....
я обясни сега ква е разликата между тираджиите навън и тировете вътре в страната.....много искам да знам!
- RSxRacer
- вълкодав
-
- Кара: go na 3ki :)
SKISA написа:и ква е разликата ,че ми стана интересно!!??!
и тира изключва на 90 ,но тва не пречи да засили до 110-120 и отделно да му се свали ограничителя....
я обясни сега ква е разликата между тираджиите навън и тировете вътре в страната.....много искам да знам!
Що се занимаваш ?
20 кинта Рушвет,50 кинта Бензин, 100 кинта Задни Гуми - Да си в www.BMWPower-bg.net БЕЗЦЕННО
www.bizzart.info

www.bizzart.info

- lozen_bmw
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e60 само с десния крак
- Мечтае да кара: m5
- SKISA
-
-
- Кара: комби...нация и Вайълет!
lozen_bmw написа:скисе,знам че патуваш доста-не си ли разбрал???
освен ,че пътувам доста имам 28 шофьори ,дето паса и са само в българия на курсове и някакси не мога да приема да се обобщава за всички ,защото няколко ,които караха като бесни -видяха вратата на офиса!
отделно бях спедитор близо 15г и продължвама да работя с тираджии ,пътуващи навън -някои са ми лични приятели и пак не мога да кажа ,че еди коя си прослоойка кара лошо....!!
за тва питах не за друго....
п.с. може би единствено мотористите като процент от всички правят най-много нарушения ,но това е мое мнение -подкрепено от последните дни -топличко....
- lozen_bmw
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e60 само с десния крак
- Мечтае да кара: m5
ами това имах предвид от началото-не всички са еднакви,а и знаеш за новите тахографи!!
NE SI GO DAVAM BMW-to-MOE SI E!!!!
- sharksfin
- младши ентусиаст
-
- Кара: МБ W140 V8
Това с камионджиите ми е болна тема. Баща ми един тираджия го изхвърли от пътя преди години, баща ми е оцелял на магия. На мой много близък приятел баща му, майка му и сестричката му един камоинджия докато.... си върши работата ги засича и после лежаха с месеци по болници (живи, но не напълно здрави). И мен щеше да ме погуби един такъв камионджия. По принцип не слагам хората под общ знаменател, но пък от друга страна градя мнението си на базата на лиен опит (с други думи - няма как да ги уважавам поради простата причина, че от тях само лошо съм видял).
п.п.: доколкото знам влекачите са ограничени на 88 км/ч (новите). Ама като те цапне един 40 тонен прицеп (т.нар. ТИР), дали ще е с 50 или 150, шансът да оживееш е нулев. Има и друго - като тръгнеш да изпреварваш един бордови 13.60 (прицеп), движещ се с да кажем 80 км/ч извън града, е желателно да се движеш с поне 40ина км/ч, за да го изпревариш възможно най-бързо и да ти се маха от главата.
п.п.: доколкото знам влекачите са ограничени на 88 км/ч (новите). Ама като те цапне един 40 тонен прицеп (т.нар. ТИР), дали ще е с 50 или 150, шансът да оживееш е нулев. Има и друго - като тръгнеш да изпреварваш един бордови 13.60 (прицеп), движещ се с да кажем 80 км/ч извън града, е желателно да се движеш с поне 40ина км/ч, за да го изпревариш възможно най-бързо и да ти се маха от главата.
- ktv
- оптимист-неверник
-
- Кара: старо Е 34
- Мечтае да кара: ново Е 34
- Детайли за колата: най- добрата
Като се накарате, нека някой пусне повече инфо за пострадалите. Ако има такова инфо, разбира се. Бимите форумски ли са, освен единя шофьор, други пострадали има ли, много ли са пострадали колите? Освен от общочовешка гледна точка, интересувам се, щото има познат от Разград с тройка.
Едно е да искаш, второ е да можеш, а трето и четвърто е да го направиш!
lozen_bmw, мислиш доста глупаво. Какво означава 'всички правим глупости', като говорим за човешки живот (и)? Казваш го сякаш е нещо просто, елементарно, незначително.
Да не говорим, че има разлика между грешката и съзнателното опасно каране. Поне 90% от тираджиите са невероятно неадекватни и карат безразсъдно и рисково.

- КУНИ
- младши ентусиаст
-
Josefinne написа: Поне 90% от тираджиите са невероятно неадекватни и карат безразсъдно и рисково.
Аре пак сички под общ знаменател - аз карам постоянно влекачи които купувам от Англия и са с десен волан и са по 400-500 коня.....виждал съм кво ли не, и от водачи на леки автомобили, и от водачи на релсови ППС и от такива на животински впрягове и т.н! Няма да споменавам как се спират 40+ тона ако някой си блее по пътя! Каквото още да се каже по темата ще бъде вярно или не съвсем, но истината е че ако се кара по правилата ядове няма и тва е! Лично за мен управлението на камион изисква много повече умения от разни дрифтчета и донътчета (не говоря за практикуване на професионален автомобилен спорт), но все пак всяко начинание свързано с управление на МПС изисква вещина и определено количество клетки от мозъка, и колкото повече, по-добре.
- Мордехай
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: се на дъщеря си
Около десет години бях шофьор на "тир". Сред колегите ми наистина има много прости и глупави хора - като обиждате всички падате на тяхното ниво. Много от шофьорите на леки коли нямат представа какво е туй нещо "тир". Та "тир" може да бъде и микробус, и соло камион, и прицеп, и автовлак. "Тир" е конвенцията (законовата уредба) под която пътува дадено превозно средство. Един нормален прицеп (влекач с полуремарке) натоварен тежи около 40тона и ако се движи с 80км/час и има изправни спирачки - има спирачен път не по-малко от 150метра. Следващият път като решите да спирате пред "тир" си помислете как може да се спре във вас. Когато изпреварвате "тира", както казва един колега, изпреварвайте го колкото можете по-бързо, защото повечето камиони в Булгаристан са изпуснати откъм техническо състояние и във всеки един момент може да се откачи някоя кормилна щанга и "тирът" да кривне нанякъде или да гръмне гума (напомпани са с по 8-9атмосфери) и колата ви да изхвърчи нанякъде. За тези години съм навъртял 1,5 милиона км и нямам нито една катастрофа. Колегата, който казва че съм боклук - замисли се ти какъв си и колко километра си минал и дали си катастрофирал. Нека бъдем толерантни едни към други на пътя, имал съм случаи да застигна лека кола, която се движи с 85км/час, "тирът" има ограничител на скоростта, който се включва на 90км/час - опитвам да премигна на лекия автомобил да се задвижи по-бързо, но той не реагира, тръгна да го изпреварвам и той дава газ... и на мен ми идва да му дам урок и да го пратя в канавката. Тъй като повечето шефове на транспортни фирми са също доста простовати хора и не преценяват кой става и кой не става - още дълго време ще наблюдаваме неадекватни "тираджии". Много пъти ми е идвало да си продам камионите и пак да се кача само аз да си карам точно поради некадърността на шофьорите. Още много мога да ви кажа и напиша, но тука има много добри майстори на шофьорлъка и да не ги дразня повече... http://www.youtube.com/watch?v=GQccbq8VwyU http://www.youtube.com/watch?v=oaJ0EUyu2_Q
Мордехай написа:...

Само да допълня, че нокой май не се сеща какво е да имаш прост шеф и да трепериш за работата си. Като ти каже, че трябва да стигнеш от точка А до точка Б за Х часа и не приема не? И в същото време имаш лапе и жена, които трябва да ядат ...
Не оправдавам човекът с "ТИР"-а, още по - малко го обвинявам - не се знае какво, защо и как точно е станало.
П.П. Ако вместо БМВ-та бяха замесени Опели или Фолксвагени и случайно имаше тема, как ли щяха да реагират повечето?

Fear написа:А под "голфаджия", да се разбира човек, който е олигофрен зад волана, а не че кара Голф.
- Runnaway
-
Е46нтусиаст
-
- Кара: M3 E46
- Мечтае да кара: M3 E46
- Детайли за колата: BMW E46 M3 '03 - Carbon Black & Manual Gearbox
Аз питах дали момчетата с БМВ-тата са добре, а то до къде се стигна в тая тема .. УЖАС!!!
Спрете с глупостите и вината за войната по пътищата, плс!
Спрете с глупостите и вината за войната по пътищата, плс!
- vlado_78
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E36 320i/E46 320d
- ivan1590
- младши ентусиаст
-
- Кара: E34 520i, E30 318
До преди 2 седмици нямах лошо мнение за тираджиите, докато един не ме завря в насрещното.Наглия изрод просто реши да заобикаля нещо, веднага след тръгване на светофара на Княжево и без мигач, без нищо взе да ме притиска, а няма на къде да бягам освен в насрещното.Добре , че аз и тези срещу мен спряха та не стана мазало.Бях направо бесен, щото не може на път с две ленти, заети и двете от колони коли, да предприемаш маневра все едно няма никой.
Иначе, не мога да си кривя душата, лошо не съм видял от тираджия и като цяло ги имам за доста коректни на пътя.Мое мнение е , че карат доста разумно сравнени другите професионални шофьори, на баничарки и бусове , но говоря само на база личен опит.
Иначе, не мога да си кривя душата, лошо не съм видял от тираджия и като цяло ги имам за доста коректни на пътя.Мое мнение е , че карат доста разумно сравнени другите професионални шофьори, на баничарки и бусове , но говоря само на база личен опит.
67 мнения
• Страница 3 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5