Подсушавате ли си колите(след дъжд) преди вкарване в гаража?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Подсушавате ли си колите (след дъжд/сняг) преди вкарване в гаража?

Да, винаги !
6
5%
Да, но само понякога.
20
16%
Не, никога !
97
79%

Общо гласове : 123
ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 /Е39 дизел, Е46-автомат,Е60-530
Мечтае да кара: Да се разхожда пеша

Мнение от Vasko » 21 Апр 2009, 1:20

Ех, преди малко прочетох онзи готеният разказ за Борко и бях в много готино настроение, защото беше крайно време някой да напише тук нещо хубаво,ама явно не ми било писано дълго да остана в това еуфорично настроение .След като прочетох поредната тема за подсушаването на автомобила :(( Леле..............Аз ли ще му слугувам или той на мен? Не стига дето му сменям масла и консумативи по него ,а сега остава и да легна след всеки дъжд с кърпа в ръка и да го подсушавам .Аве що за глупости ? Моета си стои нонстоп отвън и лято и зимата и кво? Остава да взема и да е пастирам,че иначе ще изгори боята ли? ТЦ, аз няма цял живот да карам само е34-ка нито съм се оженил за нея пък и предвид,че всеки ден се кара по минимум 70-100 км -ама въобще нямам време за глупости . Това ми е работна кола все пак - колкото изкара толкова. Редки са случайте даже когато ми остава време да е измия -най-много в седмицата по веднъж и то събота или неделя, а ако го дават да вали даже и това не правя, защото на другият ден пак ще е мръсна . Пък и както казах всеки ден е карам ,а не като някой да е изкарват само събота или неделя за разходка . Моета евридейка няма нужда от тези глупости -за мен е по-важно сутрин като се кача и врътна ключа да запали от раз или пък да ме закара от т. А до т. Б предвид,че разстоянието между тези две точки понякога е повече от 300 км и все пак когато слезна от нея да бъда с широка усмивка на устните :)) .

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от k_remi » 21 Апр 2009, 2:29

Едва ли въпроса опира само до ръждата - тя е още една причина да се забърсва....но като цяло има и други фактори заради които си я подсушавам - капките които остават, пепелта и т.н. - както каза един колега тук, и моята е винаги "лъскава" и би ме подразнил факта да я оставя просто така.Колкото до това че отнема време - има силиконови "пера" които вършат цялата работа за много малко време.
И това е въпрос на личен избор - щом като има къде да я прибирам значи полагам максимални усилия да я поддържам.

ентусиаст
Аватар

Мнение от Fking » 21 Апр 2009, 3:21

Подсушавам я и й пускам класическа музика. Понякога и чета и приказка за лека нощ.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Evelin Cotsev » 21 Апр 2009, 5:20

Мен жената ме мързи да подсуша , та кво остава за колата :D
It`s party time !

ентусиаст
Аватар

Мнение от add1cted » 21 Апр 2009, 5:33

Мързи ме да изчета цялата тема, но това което мога да кажа аз - колата е за да ми служи и да ми доставя удоволствие, а не да и ставам роб ;)
There is no replacement for displacement

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 21 Апр 2009, 9:30

Абе ако имах гараж,щях да имам и паросруйка,преди да я метнеш в гаража и меташ една пароструйка и е ок,ама чак да я подсушавам,тя ше иска и при мен под одялото да влезне после

старши ентусиаст
Аватар
Кара: всичко на колела
Детайли за колата: E38 IAL 07.2001

Мнение от hemicharger » 21 Апр 2009, 9:48

Аз лично, имам късмет че абонатната станция на блока се намира под гаража ми и постоянната температура вътре е над 26 градуса.
Дори и да не беше така, едва ли щях да правя такива упражнения на всяко прибиране и то за 12 годишна кола ;)
Drugs... rock 'n' roll... bad-ass vegas whores... late-night booty calls... shiny disco balls...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39

Мнение от Mitaka85 » 21 Апр 2009, 11:18

Да, но само понякога

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Svetlix » 21 Апр 2009, 11:19

Момчета, колите трябва да ни робуват на нас, а не ние на тях!
Нека сме толерантни един към друг на пътя, независимо кой какъв автомобил кара!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: '03 E53 X5, '00 E38 730d

Re: Подсушавате ли си колите(след дъжд) преди вкарване в гар

Мнение от datcho » 21 Апр 2009, 17:46

BMW Addiction написа:От доста време ме дерзае един въпрос... струва ми се малко глупаво питане, но ме зачовърка.

Преди време един познат със сравнително новичък Мерцедес ми спомена, че винаги след дъжд/сняг си подсушавал колата при вкарване в гаража... Първонавално си казах "Е баси престараването", но след това почнах да си мисля дали не прави правилно момчето. Малко или много намаляваш шанса са ръжди и т.н.

Знам че по принцип ще кажете, че колите се правят за да може да ги вали, че 50% от тях изобщо не влизат в гараж... и все пак ?

Аз даже 2-3 пъти пробвах и аз да се подсушавам, но казано честно ми мина мерака (засега) - в повечето случаи се прибирам късно вечер и уморен и не ми е до това... да не говорим, че някой път така омазвам колата - ако е била прашасъла и след това размажа мокрото....

Наистина ще ми е интересно да прочета мнения дали подсушавате колите си с цел намаляване риска от излизане на ръжди и др.

Колега, иначе толкова интересния въпрос и още по-интересния ти начин да го зададеш под формата на анкета докара ли ти някаква полза? :) Успя ли да решиш дали да си подсушаваш колата след дъжд или не? :roll:

Потребител
Аватар

Мнение от GorillaZoe » 21 Апр 2009, 17:53

Тия дето си подсушават колата след дъжд сигурно се и събуват преди да влезнат в нея ..
CaHuTaPa написа:SORRY че не е измита но водата скочи с 4% и е скапо Удоволствие :)

Yordanovv написа:Има ракаро седялки , къстъм боя , оборотомер , подлакатник колони "aico", цд , мислих и турбо да и слагам ма се отказах

ЦЪК

ентусиаст
Аватар

Мнение от AcOrP » 21 Апр 2009, 19:20

Чета тая тема и немога да повярвам просто.
След дъжд колата не се подсушава за да не ръждясва.
А за да се предпази боята от киселиността на дъжда и тези така наречените "waterspots" Аз я подсушавах(преди да ми я усерат скапаните хора в София) но е много важно колата да е била идално чиста преди дъжда... Не да се получи кална баня и да се появят "swirls" но това е една друга тема за разговор в БГ повечето неща са не приложими или поне не за ежедневният автомобил. Буквално колата прашасва за 30 минути след измиването да не говориме за всичките останали хора които не пазят.

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 21 Апр 2009, 19:57

по принцип никога..

но ако се прибирам с някакъв мотоциклет на които циферблатите не са уплътнени както трябва и ако не ги обърша ще влезе вода в електрониката.... може със салфетка да ги забърша ама толкоз..

това е все едно дали аз се пазя от дъжд - да не съм от захар баси...
алекс
трабант 601с
разни други возила

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от biohazard » 21 Апр 2009, 20:30

Мойта не само че я бърша,ами си я вкарвам при мен в апартамента да си спи на топло.Да не съм луд да я оставя самичка навънка,да я вали,вее или гепи някой!В коридора я обръщам ребром и така си спи. :mhihi:

Е30 Fanatic
Аватар
Кара: Ford Ranger 2019
Мечтае да кара: corvette c7 zr1

Мнение от N.Mihaylovski » 21 Апр 2009, 20:39

А къде е отговора нямам гараж ?"
Иначе като вкарвам колата в гаража ако е валял сняг го почиствам мксимално,ако вали дъжд направо я вкарвам в гаража
Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата