Нов закон... няма талонче -> няма книжка
Модератор: Общи модератори
38 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3
Ogi написа:...............от кога трябва да платиш всички задължения към кат за да си прибереш талона?? нали до скоро трябваше да платиш само акта с който са ти взели талончето ???
да,но можеш да караш само един месец със специален фиш докато не си платиш старите задължения-после май ти взимат книжката което значи нито каско(при птп) нито гражданска важат

- djvisage
- младши ентусиаст
-
- Кара: Ford Galaxy
- Мечтае да кара: ///M
Миналата година ме спряха с изтекъл акт и ми взеха нкижката. После бяха едни разпшравий.
THE POWER IS NOTHING WITHOUT CONTROL!!!

- BMWALPINA
- и аз незнам
-
- Кара: E36 325i
djvisage написа:Миналата година ме спряха с изтекъл акт и ми взеха нкижката. После бяха едни разпшравий.
Да бе???? Аз вече няколко месеца си карам с изтекъл акт, но за щастие само веднъж са ме спирали и нещо ги лъгах там и ме пуснаха.
Dimo написа: ... И това се лекува, въпрос на време да се сетят как, например с 2-3 елементарни промени:
1. Ефективни присъди за корупция на длъжностни лица независимо от размера на подкупа.
2. Удвояване на глобите
3. Тези 50% от удвоените глоби да ги прибират директно полицаите и да отчитат документално пред държавата само втората половина от парите. ...
По първа точка съм съгласен (както впрочем и да се увеличат значително санкциите за длъжностните престъпления, т.е. извършените от служебни лица)
По втора не съм съгласен - не може всичко в BG да се оправя с ограничения, забрани и глоби!
- Няма места за паркиране (говорим не за затруднения с паркирането, а за пълна невъзможност да се намери място, та дори и не в центъра, а по безобразно застроените квартали) а глобите валят и "паяците" не спират
- Пътищата са като след бомбардировка, но при инцидент ако нама за какво друго те глобяват за "несъобразена скорост"
- и т.н.
По трета точка пък въобще не съм съгласен

И катаджии и полицаи и всички останали длъжностни лица като са кандидатствали за работа и са подписвали договорите си са знаели точно с какво се захващат и какво възнаграждение ще получат за това!
По тая логика всеки работник/служител трябва да си получава редовната заплата само заради това, че се е явил в службата/офиса, а ако реши евентуално и да свърши някаква работа за която е назначен и да не открадне нищо да получи и 50% бонус за "усърдието" си
- Dimo
- баварски фанатик
-
- Кара: нещо...
- Мечтае да кара: McLaren F1 LM
tsb_bg написа:Dimo написа: ... И това се лекува, въпрос на време да се сетят как, например с 2-3 елементарни промени:
1. Ефективни присъди за корупция на длъжностни лица независимо от размера на подкупа.
2. Удвояване на глобите
3. Тези 50% от удвоените глоби да ги прибират директно полицаите и да отчитат документално пред държавата само втората половина от парите. ...
По първа точка съм съгласен (както впрочем и да се увеличат значително санкциите за длъжностните престъпления, т.е. извършените от служебни лица)
По втора не съм съгласен - не може всичко в BG да се оправя с ограничения, забрани и глоби!
- Няма места за паркиране (говорим не за затруднения с паркирането, а за пълна невъзможност да се намери място, та дори и не в центъра, а по безобразно застроените квартали) а глобите валят и "паяците" не спират
- Пътищата са като след бомбардировка, но при инцидент ако нама за какво друго те глобяват за "несъобразена скорост"
- и т.н.
По трета точка пък въобще не съм съгласен![]()
И катаджии и полицаи и всички останали длъжностни лица като са кандидатствали за работа и са подписвали договорите си са знаели точно с какво се захващат и какво възнаграждение ще получат за това!
По тая логика всеки работник/служител трябва да си получава редовната заплата само заради това, че се е явил в службата/офиса, а ако реши евентуално и да свърши някаква работа за която е назначен и да не открадне нищо да получи и 50% бонус за "усърдието" си
ОК, това е просто идея, но понеже опровергаваш всичко със замах, давай да чуем какви са твоите предложения за оправяне на олелията по пътищата в БГ или викаш така си е добре?
Съг;асен съм и за паркоместата и за паяците и за застрояването и за "хубавите" пътища, но за мен лично пъро трябва да си оправим културата на шофиране, защото в момента при преминаване в населено място 90% от шофьорите например минават с поне 80км/ч и се изпреварват един друг като на състезание и това при разбити пътища, а като ги оправят ще се минава с колкото може да вдигне талигата и ще се изпреварва и по тротоарите, щото и те ще са равни! Така, че всяко нещо с времето си. Когато поне 90% започнат да спазват законите, тогава може да се иска нещо да се промени, до тогава сме в джаза и тва е!

- Dimo
- баварски фанатик
-
- Кара: нещо...
- Мечтае да кара: McLaren F1 LM
feel написа:Dimo написа:ivan1590 написа:Закона "10-20 лева" , отменя всички гореизброени закони, затова нямам особени притеснения.
И това се лекува, въпрос на време да се сетят как, например с 2-3 елементарни промени:
2. Удвояване на глобите
3. Тези 50% от удвоените глоби да ги прибират директно полицаите и да отчитат документално пред държавата само втората половина от парите.
Демек като минеш на червено ако глобата е примерно 50лв сега, ше стане 100, държавата си взима своите 50, а полицаят взима своите 50лв и пробвай да му дадеш 20лв да видиш какъв цирк ще е, даже и 60-70 да му даваш няма да иска да рискува.
Така хем ще се реши проблема с недисциплинираните шофери, хем с проблема в заплащането на полицаите и няма да ревът, че са им малки заплатите.
А за да не прекаляват полицаите с измислени глоби в случай на оборване на даден акт, полицаят да връща взетата сума в двоен размер.
Идейката ми се струва добра.
За подобно нещо сме бая назад,пари в кеш не могат да се дават на полицаи.Всяка полицейска кола трябва да е обурудвана с фискални апарати, а пък хората масово да имат дебитни/кредитни карти в себе си за да могат да плащат на момента.
П.С. Аз мисля,че е трудно да се наложат у нас практики от запада,ама КАТ поне може да вземе пример от СКГТ как те успяха да се справят с корупцията на контролните органи.
Всъщност така е, но не мисля, че евро съюза би отказал финансиране на подобна идея (разбира се добре развита, а не просто нахвърляна, както тук). Едва ли е проблем да се монтират фискални устройства в колите, а и айде да не се лъжем, знаем в кво село живеем, варианта да имаш в себе си дебитни кредитни карти, а да нямаш пари в брой е 0,1%, оливате се, ние да не сме щатите, нещо не си представям.
Освен това се сетих за един много хубав закон в Англия според който ако те хванат да караш с над 100 мили където и да е на територията на кралството казваш сбогом на книжката за 18 месеца, при повторно нарушение ако не се лъжа има ефективна присъда.
Ама съм сигурен, че нали сме интелигентни Българи сега ще му намерим цаката и на тва и после пак ще ревем в ква държава живеем. Ми ще живеем, ние си го правим, не някой друг.

- Ogi
-
Плевен тийм
-
- Кара: 323ti
- Мечтае да кара: 332ti
- Детайли за колата: сива
BMWALPINA написа:djvisage написа:Миналата година ме спряха с изтекъл акт и ми взеха нкижката. После бяха едни разпшравий.
Да бе???? Аз вече няколко месеца си карам с изтекъл акт, но за щастие само веднъж са ме спирали и нещо ги лъгах там и ме пуснаха.
правете разлика м/у изтекъл акт и изтекло постановление...
за изтекло постановление веднага прибират книжката...
но вече явно ще бъде и за изтекъл акт

- drift_streets
-
-
- Кара: Кольо
- Мечтае да кара: Параход с шпер
- Детайли за колата: ///М паркети
38 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3