Краткотрайна радост-ще ни друсат с екотакси вместо с акциз

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Т-34
Мечтае да кара: F1 race car!
Детайли за колата: 1942; Length- 6.68 m; 76.2 mm (3.00 in) F-34 tank gun

Мнение от P1tbuL » 30 Апр 2009, 12:07

Мишу написа:ми добре прав си аз обаче продължавам да си карам акцизните коли и да си се кефя па всеки да се опрааа кои как намери за добре :winky: :winky: :winky: :winky: :winky:

не искам да те плаша или да те обидя по някакъв начин батка ест. ти си знаеш де но при евентуално птп мислил ли си какво ще прайш?

Сватбаря
Аватар
Кара: Opel Zafira А OPC

Мнение от Penchev » 30 Апр 2009, 12:13

В никакъв случай налога не може да бъде на такива адски високи нива както до сега , според мен . Те сега ще ни скълцат , всичко опира до пари , много по-добре ще им е на страните в които има доста постъпления от пазара на употребявани автомобили ,като Италия,Германия, Австрия , Англия и пр. да им се пазаруват със същата скорост и мощните употребявани автомобили , не само маломощните такива ;)

Каквото и да въведат няма да е страшно , не се плашете :D

Георги Пенчев
Изображение

Летящия холандец
Аватар
Кара: M3E30х2,M3E36х2,M3E92,M5E39х2 и др.

Мнение от ///Явор » 30 Апр 2009, 12:14

явно пак ще си има 316ки със шестаци :D
Изображение
С ЧАТ НА Л.С. НЕ МИ СЕ ЗАНИМАВА Работно време 10:00-18:00 тел:0887616782

старши ентусиаст
Аватар
Кара: буретата да пресъхват

Мнение от Alexi » 30 Апр 2009, 12:43

пушека от дизел без филтър за твърди частици( сажди ) е извънредно вреден за човека тъй като е доказано че саждите предизвикват рак на белия дроб ( а при раците човек ) :D дизелите с такъв филтър са много малко и си личат по лъскавата ламарина на аспуха отвътре .. инак дизела не отделя СО ,който е много вреден ,но и съвременния бензинов двг отдела малко такъв - катализатора го неутрализира .всички тези неща са стандартизирани на базата на евросертификати ( от 1 до 5 ,май вече и 6) Данъка трябва да е на тяхна база ,както е навсякъде в ЕУ .Караш кола с евро 1 - 1000 лв данък ,караш кола с евро 6 - 50 лв данък ,това е справедливо .Като си падаш по мощни коли няма проблем ,ще имат 50 лв данък ,ако са нови :D (цените са примерни)

ентусиаст
Аватар

Мнение от Мишу » 30 Апр 2009, 12:52

P1tbuL написа:
Мишу написа:ми добре прав си аз обаче продължавам да си карам акцизните коли и да си се кефя па всеки да се опрааа кои как намери за добре :winky: :winky: :winky: :winky: :winky:

не искам да те плаша или да те обидя по някакъв начин батка ест. ти си знаеш де но при евентуално птп мислил ли си какво ще прайш?

ми звъня на армеец и им казвам : абе аз си е.ах маиката еди си къде съм ко да праа? Ти какво предлагаш или мислиш ще треа да напраа ? :winky: :winky:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: МБ W140 V8

Мнение от sharksfin » 30 Апр 2009, 12:56

Мишу написа:
P1tbuL написа:

ми звъня на армеец и им казвам : абе аз си е.ах маиката еди си къде съм ко да праа? Ти какво предлагаш или мислиш ще треа да напраа ? :winky: :winky:

така е - звъниш и ЧАКАШ

младши ентусиаст
Аватар
Кара: от грешната страна

Мнение от martoto » 30 Апр 2009, 13:20

Alexi написа:...всички тези неща са стандартизирани на базата на евросертификати ( от 1 до 5 ,май вече и 6) Данъка трябва да е на тяхна база ,както е навсякъде в ЕУ .Караш кола с евро 1 - 1000 лв данък ,караш кола с евро 6 - 50 лв данък ,това е справедливо .Като си падаш по мощни коли няма проблем ,ще имат 50 лв данък ,ако са нови :D (цените са примерни)

Всичко това звучи много логично изказано от всеки нормално и логично мислещ човек. Ама да видим какво ще родят "експертните" им групи на ония малоумници в парламента. Щото като видях как сложиха абсолютно неадекватното ограничение по кубатура за младите шофьори (пример за добра идея но хипер калпаво изпълнение) не знам какво да очакваме сега.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E92

Мнение от jorkata3 » 30 Апр 2009, 13:38

“Има вероятност България да бъде осъдена да върне платения акциз на хората със задна дата от 1 януари 2007 г., откогато страната е член на ЕС“, допълни той. Подобен прецедент има по отношение на Полша.
А дано това да се случи!5000 лв които платих ще ми се отразят добре ако ми ги върнат :twisted:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: на китайско

Мнение от /ASTERIX/ » 30 Апр 2009, 13:46

jorkata3 написа:“Има вероятност България да бъде осъдена да върне платения акциз на хората със задна дата от 1 януари 2007 г., откогато страната е член на ЕС“, допълни той. Подобен прецедент има по отношение на Полша.
А дано това да се случи!5000 лв които платих ще ми се отразят добре ако ми ги върнат :twisted:

Добре би било да ги върнат,така леко да почнем 2010г.с едни 18000лв.напред.. :mhihi: :mhihi: :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Всичко що е BMW , баничарки
Мечтае да кара: M1

Мнение от laviatan » 30 Апр 2009, 13:51

вярвате ли си?Изображение
AUTO MOTOR PARTS GROUP LTD
Фирмата е специализирана за марката BMW .
ПОРЪЧКА НА ОЕМ ЧАСТИ ОТ БМВ ГРУП. ГОЛЯМА НАЛИЧНОСТ НА СКЛАД.
КАЧЕСТВО, КОРЕКТНОСТ, БЪРЗИНА - ВСИЧКО ЗА БМВ НА ЕДНО МЯСТО !

Обекти: Магазин и склад - София ул. Антим I 61 / склад ул. Антим I 63
ОБЯВИ В БМВ ФОРУМ : ЛИНК 1 / ЛИНК 2
Проверка история автомобил: http://www.automotorpartsgroup.bg/
Тел.: 0700 70 775
Facebook: https://www.facebook.com/AutoMotorPartsGroupLTD
E-mail: sales@automotorpartsgroup.bg
Понеделник - Петък от 9,30-17,30 часа / Събота от 10,00-14,00 часа

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: на китайско

Мнение от /ASTERIX/ » 30 Апр 2009, 14:36

laviatan написа:вярвате ли си?Изображение

Вярвам си затова карам М :weed:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36
Мечтае да кара: V8

Мнение от Cobb » 30 Апр 2009, 15:07

hemicharger написа:
sharksfin написа:Колеги, то не става хем душата в рая, хем х*я до края. Който иска мощна кола, да плаща тлъстия данък. Или по-добре всички да се качим на машини с по 300+ К.С. и всеки ден да гледаме по телевизията и да четем по вестниците как някой 20 годишен Фитипалди убил себе си още N на брой свои връстници, щото карал с 200 км/ч някъде си.

Тва няма нищо общо с акциза и данъците.. те келешите и с фиат брава развиват такива скорости и трепят хора

Стига с тия изказвания бе хора.Няма значение колко коня ти е колата.Като си идиот и с Трабант ще вдигнеш 100 и ще се размажеш някъде.Разликата е времето за което ускоряват, иначе зад геврека си остава същия боклук.То по тая логика, да качваме тротинетките и кеф ти - данъци, акцизи, винетки и т.н

Мисля, че на всички ни беше ясно, че нещата няма за изчезнат току-така и ще ги извъртят по същия начин по който и от началото са го измислили тоя акциз.
И все пак мисля, че даже много тънко минаваме, като си помисля по другите държави какви данъци и застраховки и к'во ли не имат.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Mr.E » 30 Апр 2009, 16:50

Не се коркайте, накрая всички ще подкараме колела. :mhihi:
Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3

ентусиаст
Аватар
Кара: e65

Мнение от Пилев » 30 Апр 2009, 17:16

Alexi написа:пушека от дизел без филтър за твърди частици( сажди ) е извънредно вреден за човека тъй като е доказано че саждите предизвикват рак на белия дроб ( а при раците човек ) :D дизелите с такъв филтър са много малко и си личат по лъскавата ламарина на аспуха отвътре .. инак дизела не отделя СО ,който е много вреден ,но и съвременния бензинов двг отдела малко такъв - катализатора го неутрализира .всички тези неща са стандартизирани на базата на евросертификати ( от 1 до 5 ,май вече и 6) Данъка трябва да е на тяхна база ,както е навсякъде в ЕУ .Караш кола с евро 1 - 1000 лв данък ,караш кола с евро 6 - 50 лв данък ,това е справедливо .Като си падаш по мощни коли няма проблем ,ще имат 50 лв данък ,ако са нови :D (цените са примерни)

Точно това е начина. Мушкат газоанализатора в ауспуха и като си изтърбушил катализатора за да не плащаш нов :1: . Като си на газ отделяш по-малко вредни емисии :arrow: по-малък данък, пък после да видиме дали няма да се увиличи броя на газовите бмв-та.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от k_remi » 30 Апр 2009, 18:19

jorkata3 написа:“Има вероятност България да бъде осъдена да върне платения акциз на хората със задна дата от 1 януари 2007 г., откогато страната е член на ЕС“, допълни той. Подобен прецедент има по отношение на Полша.

Ти можеш ли да си представиш колко автокъщи ще дръпнат напред с материала ако стане това ... :shock:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата