за колите от англия с десен волан
Модератор: Общи модератори
44 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
dokie написа:Доколкото съм запознат (нека хората по-наясно от мен да дообяснят) - в англия има някакъв преглед (като годишния тука), на който не просто ти преглеждат колата, ами направо ти я оправят и после си заплащаш услугата. Това излизало солено и предпочитали (явно и не само заради това) да си вземат нов, отколкото да наливат пари в стария... ама надали са по-зле от тези на зъболекари и 100-годишни баби германки или гаражни италианки![]()
А що се касае до десния волан - досега леките коли не са ме притеснявали, но тези бусове - един щеше да ме нацели челно по панорамния в Бояна (май си мислеше, че кара много вдясно), друг пък пе****ст ме изтласка в насрещното и дори не чуваше клаксона - чак в огледалото видях, че е с десен волан, докато изреждах родата му (добре, че нямаше кола, че не ми се мисли каква касапница щеше да стане)...
Не знам какво е станало с буса , но точно като си с десен волан виждаш по-хубаво дясната линия и лично аз карам винаги малко по-вдясно,точно защото по-хубаво преценявам "бордюра"
А за джипки с десен - виждаш над колите ама над бусовете,камиоони и автобуси които са основни кандидати за изпреварване , не можеш . А икато добавим че джипките на високите скорости ги няма , изпреварването не чак толкова лесно ....
- BMWPetar
- BMWPhotographer
-
- Кара: F10 530d xdrive LCI
- Мечтае да кара: Все по-хубави 5 серии
Не знам, не съм карал, но всички казват, че се свиква, имам приятели, които си карат коли с десен волан и изобщо не мислят за смяна на дирекцията.
Казват, че вместо някакви сложни акробатики е много по-лесно където пътните условия и видимостта позволяват, да се изнесат вдясно за да видят дали има кола в насрещното.
Казват, че вместо някакви сложни акробатики е много по-лесно където пътните условия и видимостта позволяват, да се изнесат вдясно за да видят дали има кола в насрещното.
"Когато пътят стана мокър, Audi quattro-то беше по-бързо в завоите, но просто някакси усмивката на лицето на шофьора на BMW-то беше доста по-голяма..." Джереми Кларксън, сравнение между Audi RS6 и BMW M5, Top gear
BMW Navi Doctor - ъпдейт на навигационни карти и ремонт на всички видове навигационни системи BMW
****F10 530d+ xdrive M-sport 2014
Gone, but not forgotten:
*E60 525d+ LCI M-sport 2008
*E60 530d+ 2004
*E39 540iA Individual 1998
*E39 523i 1997
*E34 520i M20 1990
BMW Navi Doctor - ъпдейт на навигационни карти и ремонт на всички видове навигационни системи BMW
****F10 530d+ xdrive M-sport 2014
Gone, but not forgotten:
*E60 525d+ LCI M-sport 2008
*E60 530d+ 2004
*E39 540iA Individual 1998
*E39 523i 1997
*E34 520i M20 1990
- AGT
- старши ентусиаст
-
- Кара: Каквото ми попадне .
- Мечтае да кара: Поне 790 iL xaxaxa
- Детайли за колата: Лачена 39_ка .
Явор написа:с тва за ръждата не съм съгласен7-8 мки съм докарал от там и ни една нямаше ръжда,дори всички болтове се развиват за разлика от немските си събратя/които са бод сяква критика
/.направи ми впечатление,че бяха намазани навсякъде обилно със една златиста грес
Абе Яворе ти М_ките с другите им ръждясали дръгели ли сравняваш

Ако искаш мога да ти документирам

Съвет от КАТ !
"Не можеш ли да караш не си купувай книжка "
- saleen
- старши ентусиаст
-
- Кара: Тъпата кака да маа с черпака
- Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
- Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....
h4ckED написа:"Возещия кара"
Така е, изпреварването на натоварен път е на отговорността на "навигатора". Няколко пъти се возих така по подбалканския път в един Воксхол и гледах да не съм отпред

Никой не мое ма връне на селу!
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
feel написа:Аз пък чух,че обръщали дирекцията за към 1000лв,има ли такова нещо и ефективно ли е?
Има нещо такова,това обаче е само за труд,а сега сметни табло и тн. глупости,като под "глупости" имам в предвид окабеляване ,тоест удължаване на кабели и ще ти светне

Е.Димитров написа:feel написа:Аз пък чух,че обръщали дирекцията за към 1000лв,има ли такова нещо и ефективно ли е?
Има нещо такова,това обаче е само за труд,а сега сметни табло и тн. глупости,като под "глупости" имам в предвид окабеляване ,тоест удължаване на кабели и ще ти светне
Ебаси работата.....то излиза още една кола

- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
SAVKATA написа:един приятел в Благоевград прави всичко за 1500 леваоставяш колата и после само взимаш и от него знам,че на БМВ става най-лесно
Митове и легенди - на никой ли не му идва на главата , че за различна кола цената е различна - за голф 3ка може и 500 лева да е , но за някоя Е39ка или е46ца , минимум 2 бона и най-вероятно ще те пратятат да си търсиш списъка със части сам , който списък хич не е малък... или направо - търси си същатата блъсната кола , но със ляв волан... абе не е далавера .
Пък тези дето ползват навигатор - аз лично не го правя - просто оня до мен не може да прецени реално ситуацията , простото защото не кара . Абе автора на темата да земем да покара и ако не го бърка да си взема .
- AGT
- старши ентусиаст
-
- Кара: Каквото ми попадне .
- Мечтае да кара: Поне 790 iL xaxaxa
- Детайли за колата: Лачена 39_ка .
radenko написа:о да естествено че се свиква но исках да разбера само дали качеството е като германките
Същото е
Съвет от КАТ !
о
SAVKATA дай да правим пари с твоя човек.тук в Приморско ходят до Ямбол и се нашиват с по 3 бона
иначе както казват колегите-свиква се,но аз карах един лексус с дясна дирекция и не останах много впечатлен,иначе собственика си претръпна вече

Шумахер ми е вуйчо...
- ивчо3
- старши ентусиаст
-
- Кара: 318is, 1995 м42
Re: о
Малко off topic от мен, но нали темата е "извън темата". Никой не се запита защо когато правим регистрация в КАТ на автомобил с дясна дирекция няма минаване докато не се настроят, или сменят фаровете, сякаш това е най-важното. До тук от прочетените мнения болшинството са против управлението на тези автомобили в нашите условия и са напълно прави. Имаше интересно решение с перископа за повишаване ъгъла на видимостта Кой от застъпниците на тази "идея" би се доверил на показанията на монитора? Лично аз НИКОГА. На едно малко мониторче не може да се прецени нито скоростта, нито дистанцията. Според мен трябва на се наложи абсолютна забрана на внасянето на тези автомобили, освен за резервни части, с оглед запазване безопастността на движение, а не да ми гледат ъгъла на фаровете и да налагат всякакви ограничения в правилника за движение.
44 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3