Немската сила и руските крадци.

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Жи55АЕМЖИ
Мечтае да кара: 911 turbo
Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 16 Май 2009, 23:31

Гледайки подвига на американците ми става много мило....
Надявам се знаете, че малко над 15% от немската армия е отделена за тях, и то забележете, Hitler Jugent (Хитлерова младеж) са участвали активно във спирането на американците. Хайде сега пак да се сетим за драмите на редника Раян :mhihi:

Всички коментират "грешките на Хитлер", но никой не се поставя на негово място. Трудно е било срещу Русия, но нека не забравяме кампанията два пъти е била на косъм от падането на Сталин Град, а тогава, просто е нямало какво да спре немците.
Апропо, винаги съм смятал, че България ако беше оказала подкрепа със да кажем 500 000, сега щеше да е съвсем друго. Сега се сетих и за единтвената българска Waffen SS бригада. Имаше страшно куриозен случай, на единствения нарочно свален руски разузнавателен ил-2 с.... минохвъргачка... познайте от българин ;)

devildriver
Аватар
Кара: E30
Мечтае да кара: McLaren F1

Мнение от SlipKnoT » 16 Май 2009, 23:37

лошото е че много отдавна съм чел за тея неща и ми се губят, но като стана дума за СС и се сеитх. бях чел за едно подразделение (пак не помня името) в което влиза 1 от 100 СС'овци.. общо взето там трябва да си много зъл тип. суров подбор и сега си спомянм как пишеш в книгата, че наличието даже на 1 кариес значело, че неможе да си от тях. общо взето роботи които са само за супер специални мисии. :shock:

старши ентусиаст
Аватар
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 16 Май 2009, 23:40

SlipKnoT написа:лошото е че много отдавна съм чел за тея неща и ми се губят, но като стана дума за СС и се сеитх. бях чел за едно подразделение (пак не помня името) в което влиза 1 от 100 СС'овци.. общо взето там трябва да си много зъл тип. суров подбор и сега си спомянм как пишеш в книгата, че наличието даже на 1 кариес значело, че неможе да си от тях. общо взето роботи които са само за супер специални мисии. :shock:

Първа Waffen SS дивизия Leibstandarte, малко се попреъзнасят нещата, но това в началото е охраната на Фюрера. В последствие една от най-дивите дивизии във войната, заедно със трета Waffen SS дивизия Totenkopf.

devildriver
Аватар

Мнение от SlipKnoT » 16 Май 2009, 23:45

то винаги има нотка на превъзнасяне, но със всичко е така, важното е да четеш м/у редовете.
много ме яд, че вече няма как да намеря тези книги които бяха за танковете и въоще за оръжията и дивизиите не толкова за хронологията на войната.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: N42B20 с ръкавици
Мечтае да кара: Spitfire

Мнение от Archangel » 16 Май 2009, 23:47

Е ако ще говорим за куриозни случаи - ние сме си куриоз сами по себе си. От Балканската война, че и до днешни дни. Гледайки от същата страна - единственият начин нашите летци да свалят B-17(или Летящата крепост) било да се таранират в нея. Което е направил наш пилот и се е жертвал между другото.
Напредничавото мислене на немците е могло да им донесе съкрушителни победи, ако не беше войната на два фронта. Лошото планиране, лошата подготовка на немската армия за суровите климатични условия по време на руската зима ги сварват по долни гащи общо взето.
Но все пак - нека не забравяме, че историята не бива да се разглежда субективно. Тип "Са тия немци к'ви са гадове, че нападнали Русия" или "Нашите балъци ако се бяха присъединили към СССР отначалото, София нямаше да е била изравнявана със земята периодично от американците".
Историята е факт и би трябвало да се абстрахираме, или ако мога да кажа - да четем между редовете - защото повечето трудове от по-късни изследователи са пристрастни и следователно украсени. Тоя ас имал 20 кръста на BF-109-ката, значи е свалил 20 самолета на СССР. Ама дали те са захождали за излитане, дали са били вече повредени, дали са имали муниции - не се знае. Той е герой и "ас".
Хайде, че и аз се увлякох, а на мен авиацията ми е силата и ви размивам темата.
Rainbow shaker,
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..

ентусиаст
Аватар
Кара: Без книжка.
Мечтае да кара: Тунинг Голф 2-ка с PK номер.
Детайли за колата: Ускорител на елементарни частици.

Мнение от t060 » 16 Май 2009, 23:48

SlipKnoT написа:един от малкото начини руснаците да победят немските танкове е като без да искат им "скъсат" веригите и успеят да се приближат достатъчно близо. разбира се , ако не бъдат изкъртени докато го направят :)

Така е, но и това не е било лесно пантера от август 44. Както си личи, немците вече са започнали да слагат РПГ щитове, които стават задължителни за всяка тяхна разработка по-нататък във войната. Примерно яптангер един много добър танкоубиец, някои модели от който са били оборудвани с меанизъм за изваждане на кулата от корпуса, което си е тъпотия, да правиш от мобилно оръдие, стационарно, но явно е имало нужда. Между другото, шасито на панзер е толкова добро, че на негова основа се създават не само танковете, без то да бъде променяно, но и много други "спомагателни" машини.
SlipKnoT да не говориш за така нареченото след войната звено за паранормални бойни действия. Просто тия момчета са правели "невъзможни" за нормалните хора неща. Поне според чуждестранните наблюдатели и са ги набедили за нещо повече. Между другото те са прототипа на днешните black ops.
///peter я кажи за Waffen SS, може и на л.с. че ми стана интересно.
Изображение
От тогава русото не е на мода.

devildriver
Аватар

Мнение от SlipKnoT » 16 Май 2009, 23:56

[quote="Archangel"][/quote]

Мда и мен това ми беше идеята.. всичко писано след това по някакъв начин е пристрастно в една или друга посока (повечето случай към победилия във войната). това което аз съм чел и то силно казано чел защото беше отдавна и беше на немски, англииски и руски.. а аз се оправям само с англииския и беше с едни речници.. преводи чудесии.. не като сега.. чичко гугъл (макар че пък сега трудно се намира въпростната стоностна информация дори и в нета).

А за авиацията давай.. това е също толкова интересно.. аз там съм "бос".
кажи сега едно от малкото добро руско нещо - миг 29.. :D

старши ентусиаст
Аватар
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 16 Май 2009, 23:56

jagd серията изкъртва целия руски фаянс :mhihi: Аз най-уважавам JAGDTIGER, бронята е 250мм (!!!!!), а въоръжението е 12.5см (!!!)

Архангел, защо да я размиваш? Авиацията изключая бомбардировачите са били N1 на нацистка германия, Както BF-109(Me-109), така и Ju-87, Ме-262 и тн. Имаше уникални изработки на прототипи, които американците сега наричат Б-2

Тошо, какво по-точно, че там материята е ужасно дълга :)

ентусиаст
Аватар

Мнение от t060 » 17 Май 2009, 0:08

Намерих аз, комп-а чудеса прави и съм се зачел като книжен плъх.
А относно немските разработки на самолети късно във войната. Ракетния ми е любим, жалко че не са могли да изнамерят начин да се приземява с колесник, а трябва на крило и са се разбивали при кацане. Поне не са били сваляни в бой. Ама така е като си в пъти по-бърз от противника и му идваш от толкова високо, колкото са го учили, че самолет не може да се качи.

EDIT: От там произлиза Х серията на америнакците и в последствие совалките.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 17 Май 2009, 0:10

t060 написа:Намерих аз, комп-а чудеса прави и съм се зачел като книжен плъх.
А относно немските разработки на самолети късно във войната. Ракетния ми е любим, жалко че не са могли да изнамерят начин да се приземява с колесник, а трябва на крило и са се разбивали при кацане. Поне не са били сваляни в бой. Ама така е като си в пъти по-бърз от противника и му идваш от толкова високо, колкото са го учили, че самолет не може да се качи.

?!?! И ME-163 и ME-262 са се приземявали без проблем?

ентусиаст
Аватар

Мнение от t060 » 17 Май 2009, 0:19

При началните тестове на Me 163 колесникът не е бил вграден в корпуса и се е откачал с излитането. Поради големия брой разбити при приземявене самолети са намерили начин да го набутат в корпуса. С него самолета става малко по-тежък и тавана на полета пада с около 150-200 метра, но пак е по-висок от този на всичко друго, което е имало докогава, а и не се се губили толкова самолети и пилоти. Това имах в предвид. Бил е машина с чиста насоченост да лети бързо и високо (като американския u2, който обаче има колесник, но само 1 преден и 1 заден и се приземява като на въже, със съпровождащ автомобил, който напътства пилота.) Та думата ми беше, че се възхищавам на идеята и селостта на немците да направят такава машина като ракетния самолет и да я използват независимо от трудностите. Самата начална идея на Me 163 е все едно никога няма да се приземи.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от koko29 » 17 Май 2009, 0:20

Тези руснаци много загубени, а??? Не могат да направят нищо сами и всичко крадат. Интересно космическата станция, дето я потопиха от кой са я откраднали? Не мислите ли, че нация която строи космическа станция когато американци и немци са се чудили дали да летят със самолет или цепелин, може да направи добри оръжия. Само искам да кажа, че относно самолетите им, на няколко авиошоута съм бил и винаги има ли американски летци, Миг29 не лети. Просто ако покаже какво може, американските тъпаци трябва да си отидат наакани. Освен това не е зле да се погледне нещо и за пистолет "Гюрза". Адски грозен и прост (точно като танка Т34 и АК47, който си е чисто руски), но през 1991 г, никой не можеше да се похвали с нещо подобно.
http://www.pishtov.com/Russian/PM-gurza.htm

devildriver
Аватар

Мнение от SlipKnoT » 17 Май 2009, 0:20

1. Боеприпасът е идеално балансиран и не е съвпадение, че външната балистика на 7.62Х39 до голяма степен се припокрива с неговата. Това не е толкова сложно да се постигне, при условие, че се решава обратната задача - при известен балистичен коефициент, да се проектира нов куршум, т.е. двата куршума са различни на пръв поглед, обаче коефициентът им е доста близък. Тук някой може да каже, че има една идеална балистика, към която всички се стремят независимо, но на практика не е така и конкретно в тази област много рядко стават съвпадения.
2. Екипът на Шмайзер, цялата документация (най-вече резултатите от полевите изпитания) и инструментална екипировка от Хенел е прибрана от руснаците.
3. Три години по-късно се появява нещо, което има всички предимства на Щурмгевера - боеприпас (най-важното), компановка на автоматиката и на цялата схема, но няма недостатъците му - детайлите са произведени преобладаващо чрез щамповане (въпреки, че поради производствени трудности временно заместват щампования корпус с фрезован, докато си оправят екипировката), поради което теглото и себестойността падат драстично, въртящ се затвор, смъкната мерна линия и солиден приклад. Само, дето това нещо не се казва StG47, ами АК47.

:lol:

devildriver
Аватар

Мнение от SlipKnoT » 17 Май 2009, 0:25

koko29 написа:Тези руснаци много загубени, а??? Не могат да направят нищо сами и всичко крадат. Интересно космическата станция, дето я потопиха от кой са я откраднали? Не мислите ли, че нация която строи космическа станция когато американци и немци са се чудили дали да летят със самолет или цепелин, може да направи добри оръжия. Само искам да кажа, че относно самолетите им, на няколко авиошоута съм бил и винаги има ли американски летци, Миг29 не лети. Просто ако покаже какво може, американските тъпаци трябва да си отидат наакани. Освен това не е зле да се погледне нещо и за пистолет "Гюрза". Адски грозен и прост (точно като танка Т34 и АК47, който си е чисто руски), но през 1991 г, никой не можеше да се похвали с нещо подобно.

никои не казва че от 99.9% пияници имало 0.1% умни руснаци, но то и няма как да е иначе като са толковам ного все някои умен ще се пръкне. като цяло до едно време всчико е било или откраднато или любимото ми "след ВСВ еди кои си немец е ПОМОГНАЛ на руснаците за еди какво си".. :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 17 Май 2009, 0:28

koko29 написа:Тези руснаци много загубени, а??? Не могат да направят нищо сами и всичко крадат. Интересно космическата станция, дето я потопиха от кой са я откраднали? Не мислите ли, че нация която строи космическа станция когато американци и немци са се чудили дали да летят със самолет или цепелин, може да направи добри оръжия. Само искам да кажа, че относно самолетите им, на няколко авиошоута съм бил и винаги има ли американски летци, Миг29 не лети. Просто ако покаже какво може, американските тъпаци трябва да си отидат наакани. Освен това не е зле да се погледне нещо и за пистолет "Гюрза". Адски грозен и прост (точно като танка Т34 и АК47, който си е чисто руски), но през 1991 г, никой не можеше да се похвали с нещо подобно.

Колега, надявам се знаеш от къде стартира както Американската, така и руската ракетни програми :mhihi:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата