За Триене

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Poki » 29 Май 2009, 23:08

майката си е ебало с тея дупки. напрао немам думи, положението е много зле...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 29 Май 2009, 23:10

GRINGO написа:Ако имаш хубави амортисьори ще ги прелетиш без проблем.
Нали това им е една от задачите на амортисьорите.

не съвсем. задачата на амортисьорите е да гасят трептенията на пружината и да определят скоростта с която тя се сгъва и разгъва. т.е. след като прелетиш и кацнеш колата да не продължи да се люлее още 100 метра (примерно). и естествено не са вечни. ти и без хубави амортисьори ще прелетиш, но кацането ще е забавно (особено в завой).
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

младши ентусиаст
Аватар
Кара: `81 E21 335

Мнение от GRINGO » 29 Май 2009, 23:32

[steeN] написа:

не съвсем. задачата на амортисьорите е да гасят трептенията на пружината и да определят скоростта с която тя се сгъва и разгъва. т.е. след като прелетиш и кацнеш колата да не продължи да се люлее още 100 метра (примерно). и естествено не са вечни. ти и без хубави амортисьори ще прелетиш, но кацането ще е забавно (особено в завой).

Не си ли си задавал въпроса защо амортисьорите бързо се свиват и бавно се разгъват.
За да се згъне веднага при преминаване през издатина ,за да не подскочи колата.
И при преминаване през дупка с висока скорост да не потъне гумата веднага в дупката ами да я прелети.
The power is nothing without control.
Изображение

моторспорт
Аватар
Кара: 332

Мнение от KIM » 29 Май 2009, 23:33

дееба и дупките все ги пълниш и все по големи стават :mhihi:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Fr33Styl3r » 30 Май 2009, 0:31

То вече не е и за коментар ..... Какви амортисиори трябва да има една кола не знам . И това е един от малките проблеми като минеш през някой трап/шахта през какъвто е минал колегата на момента в същата дупка хвърляш и парите за ремонт дето вадиш от собствения си джоб. Като дойде време за данъци пак си вадиш от джоба за да ги няма тия работи ама уви в България сме :puke:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 30 Май 2009, 1:00

GRINGO написа:
[steeN] написа:

Не си ли си задавал въпроса защо амортисьорите бързо се свиват и бавно се разгъват.
За да се згъне веднага при преминаване през издатина ,за да не подскочи колата.
И при преминаване през дупка с висока скорост да не потъне гумата веднага в дупката ами да я прелети.

зависи от вида на амортисьора ;) един направен за комфорт ще се сгъне по-бързо/повече от твърд направен за спорт. т.е. мекия ще следи по-добре по-неравен път, а твърдия ще кара колата да подскача по дупките, но при рязко свиване на волана колата няма да клекне. и колкото повече ги караш да правят такива големи промени в състоянието си толкова повече ще ги износваш ;) идеята на окачването е гумата да има контакт с пътя през максимална част от времето. прелитането над дупките не е "хубаво" нещо за стабилността на колата.

а и мисля, че точно обратното. compression rate < rebound rate винаги.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

старши ентусиаст
Аватар
Кара: всичко на колела
Детайли за колата: E38 IAL 07.2001

Мнение от hemicharger » 30 Май 2009, 11:01

Веселин|Василев написа:Миналата седмица на Княжево малко след трамвайните линии посока центъра има един ров който го заобикалят всички каращи в тази посока, е и аз го заобиколих и се набих в една изрезка между релските, което автоматично довете до 2 жабки от лявата страна на предната и задната гума. Ужас е тая София в Перник няма толкова дупки :mhihi:

И аз паднах там преди около седмица и утре ще правя 2 джанти и един балон
Drugs... rock 'n' roll... bad-ass vegas whores... late-night booty calls... shiny disco balls...

Аватар
Кара: комби...нация и Вайълет!

Мнение от SKISA » 30 Май 2009, 11:04

връщайки се от пътувания в чужбина винаги се изненадвам от дупката след светофара на околовръстното към орион! караш си 2500км ,минаваш още 40 от калотина и изведнъж -неподготвен попадаш в дъ риъл урлд ъф дъ софия-сити!! ужасна работа.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Кенеф за великани
Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo

Мнение от Zubcho » 30 Май 2009, 11:24

liloff написа:Ще спираш много ясно, въобще не ме интересува какво става зад мен.
На трамвайните релси на 5те кьошета редовно си спирам по средата на кръстовището, за да мина бавно. То хубаво, че не е дупка, но минеш ли бързо, правиш колата на мармалад. Въобще не ме интересува дали зад мен има трамвай, камион, дядо с Москвич или Папата.

На това кръстовище дебна да мина по вдясно на линиите и няма проблеми ;) Пробвай. Там линиите са по гладки и не удря така в лявата гума. По същия начин се минава по в дясно като идваш от Р. Паметник и влизаш в тунела. Минаваш плътно в дясно до островчето от където минават тролеите и маршрутките. Там също е по-равно и не се лашкаш като чувал с картофи.

Поздрави
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.

Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?

старши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: F32 M4

Мнение от ((:BuKcu:)) » 30 Май 2009, 11:25

SKISA написа:връщайки се от пътувания в чужбина винаги се изненадвам от дупката след светофара на околовръстното към орион! караш си 2500км ,минаваш още 40 от калотина и изведнъж -неподготвен попадаш в дъ риъл урлд ъф дъ софия-сити!! ужасна работа.

Оправена е...ако става дума за тази на кръстовището при Карулката?!

ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 /Е39 дизел, Е46-автомат,Е60-530
Мечтае да кара: Да се разхожда пеша

Мнение от Vasko » 30 Май 2009, 19:08

Колеги, гледам ,че се ядосвате за дупките -така е навсякъде из България. Аз пътувам много и се нагледах на толкова много дупки ,че.....Онзи ден на връщане от Търново като минавахме през прохода Шипка бяха затворили за тези,който слизаха и се минаваше през Бузлуджа. Е, направо се изкефих на пътя, а сигурно асфалта е правен още по времето на Бай Тошо .Ей-така като си се спусках по този готин път и гледайки перфектният асфалт какъвто слагаха преди и започнах да си припомням за времето когато бях малък и как карах колело и колко готин асфалт имаше из всички улици на града ни .Този асфалт ,който е настелен там по пътя за Бузлуджа е точно от онзи от времето на Бай Тошо. Тогава си спомням ни взимаха по 10 стотинки за членски внос когато го правиха пътя,но както виждате тези 10 стотинки не са отишли за вилата на някой или за нечия скъпа кола, а са били вложени в наистина нещо стойностно. Ако някой скоро е минавал по този път знае за какво говоря.... Не мога да разбера как е възможно преди 20 години да е по-качествен асфалта, а сега уж с по-съвършенна технология, по-напред сме с техниката и т.н., а всичката ни работа и всичко,което правят едва издържа едно лято...:(( Не знам ама лично на мен ме обхвана носталгия по онова време докато карах по този готин асфалт. И след това когато слезнах долу в Казанлък и започнах да карам по изпъстреният с дупки път подобно на лунен пейзаж ми стана едно болно и тъжно,а вътрешно си задавах въпроса до кога бе колеги ще ги търпим да ни тъпчат ,да ни мачкат , да ни лъжат ...?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E30 Е38
Детайли за колата: Не бие много на очи

Мнение от Transportera » 30 Май 2009, 19:17

То по Шипка е класика да се кара :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ferdy » 30 Май 2009, 19:46

sineok_pi4_ написа:Колеги, гледам ,че се ядосвате за дупките -така е навсякъде из България...

Има и райони, където не е така. Пътувам пределно много и познавам почти всяка пътечка в страната. В Хасково, областта, например, пътищата са перфектни. Няма една дупка, една пукнатина по пътя. Трагедията там е когато се минава през някое село или град, тогава кратерите са зловещи. Хасково град ми е любим обаче. Там е сигурно три пласта асфалт, кой от кой е по-нов и карането е направо удоволствие.

Някой се оплакваше от шахтите. Не е само на запад красотата в тази насока, в Плевен, например, шахтите по главните пътища са изравнени с нивото на настилката, около тях има и гумени уплътнения ли са, какви са. Не можеш да разбереш, че минаваш през канал.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: БАГЕР
Детайли за колата: 4 ВРАТА

Re: ДЕБА и Дупките по Тая София

Мнение от m3 metanoviq » 30 Май 2009, 20:17

Bmw325is написа:баси майката днеска в ква дупка влзнах ...,на ботевградско посока центъра и въче съм почти стигнал до подуяне и в неква шахта ли беше дупка ли беше незнам, спрех и гледам че гумата се е спукала ,псувах псувах ама... са требва да си сменим двете предни гуми 18-ки и са се чуда кой да напсувам и от кой да си търсим 1000 лв за гуми?

не си само ти аз ги отсякох и двете 17ки от лявата страна
Изображение

оптимист-неверник
Аватар
Кара: старо Е 34
Мечтае да кара: ново Е 34
Детайли за колата: най- добрата

Мнение от ktv » 30 Май 2009, 20:44

А аз дупките във Варна! :evil:
Едно е да искаш, второ е да можеш, а трето и четвърто е да го направиш!

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата