Самолет на Air France с 228 души на борда...

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от hard2kill » 02 Юни 2009, 23:08

Демирев написа:Нищо не си мисля че е достатъчно. Самолет изгубен насред Атлантическия океан е с под 1% вероятност да бъде открит. Не виждам шанс да го открият.

Те за това имат някакви устройства излъчващи сигнали.... а мисля, че и черните кутии имат такова чудо
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Gamena » 02 Юни 2009, 23:09

тва пази самолета от гръмотевици
http://www.aerospaceweb.org/question/de ... -wicks.jpg

ма не може да го спаси от т'ва
http://www.google.bg/search?hl=bg&q=Cum ... 0%B5&meta=

Демирев написа:Нищо не си мисля че е достатъчно. Самолет изгубен насред Атлантическия океан е с под 1% вероятност да бъде открит. Не виждам шанс да го открият.

всеки самолет трябва да е снабден с
ELT-emergency locator transmitter
ма к'ъф е случеят тука и тия що не могат да го засекът не знам :confused:
И да го открият май вече е късно :confused:
дано да греша тука :!:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: N42B20 с ръкавици
Мечтае да кара: Spitfire

Мнение от Archangel » 02 Юни 2009, 23:13

Mollov написа:веднага мога да ти опровергая мнението с една история с един А340, който го е ковнала гръмотевица/мълния и е летял около 6 минути без почти никва електроника активна... общо взето пилота е летял на аналогови уреди... историята ми я разказа самия пилот преди години...

Принципно съм заинтересован от авиация и съм съгласен с теб. Мнението "ми" няма много да го опровергаеш, понеже както съм написал - това беше съобщено днес чрез медиите, не съм го казал аз 8)
Rainbow shaker,
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Ееее шейсе
Мечтае да кара: кънки

Мнение от E34 » 03 Юни 2009, 2:21

Айде и аз да вметна нещо по принцип, случайно може би....лично съм минавал по този маршрут по тва време на годината, налага се да се пътува дотам по служебни въпроси от време на време и имам някви наблюдения, както и да е......случвало ми се е почти да се изпусна от страх, такава турбуленция ни е тресяло, подскачаш две педи от седалката все едно пропадаш в зверска дупка на Цариградско с 200км/ч!!! Нямам думи в къв ужас изпада човек, така че просто за тези хорица които са го преживяли това.....огромна трагедия! Иначе доколко от светкавица може да се случи :shock: не съм наясно с управлението, но няма ли някакъв ръчен механичен режим на задкрилки, елерони ала бала, които да позволят на пилотите някакви маневри бах го,.....иначе река Хъдсън няма нищо общо с океана :confused: :confused:
" Акулата е най-добрия учител по плуване " - Тихоокеанска мъдрост

Аватар

Мнение от Хаос » 03 Юни 2009, 4:19

E34 написа:ръчен механичен режим на задкрилки, елерони ала бала

Аналогично е на автомобил без серво на волана и спирачките, ама в представи си какъв мащаб. Тоест, не е предвиден такъв вариант.

ентусиаст
Аватар
Кара: E36 M52b20 Touring

Мнение от Сондьора » 03 Юни 2009, 9:41

Хаос написа:
E34 написа:ръчен механичен режим на задкрилки, елерони ала бала

Аналогично е на автомобил без серво на волана и спирачките, ама в представи си какъв мащаб. Тоест, не е предвиден такъв вариант.

Точно този самолет неможе да си загуби хидравликата, ако има спад в налягането или ел. проблем, излиза перка отдолу, която потдържа налягане в системата, и сумати байпасни линии.
А и май няма начин за ръчно управление понеже няма щурвал, фул електроника:
Изображение
Участието на пилота е сведено, до натискане на различни команди и до там, всички системи се управляват автоматично, то и за тва сама е изпратила сигнал до главната система в Париж.
На мен ми е много интересно какво се е случило, но надали ще намерят нещо, а и да намерят трудно ще го извадят, ако не се лъжа там някъде е марианксата падина. Атлант0ика е доста дълбок само 50-60 км навътре и вече е 1500-2000м. Лично мен, този самолет ме кефеше най много, изпитвал съм страх единствено с 747, ама тва е друга тема.
Бати сигурно голяма, част са били колеги :(

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше E36 320 Coupe

Мнение от Totogada » 03 Юни 2009, 10:45

Ужас...всичките пътници на борда са загинали :(
Лека им пръст :confused: :(

П.П. Марианската падина е във Филипинско море (някъде до Япония)
Изображение
R.I.P. Champion 1968 – 2007 Colin McRae

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Gamena » 03 Юни 2009, 11:01

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 03 Юни 2009, 11:15

Който се интрерсува повече и може да се справя с английския:

http://www.weathergraphics.com/tim/af447/

Доста интересен анализ на метеорологичните условия по време на полета... и вероятни причини за случилото се...

ентусиаст
Аватар

Мнение от Сондьора » 03 Юни 2009, 11:35

Totogada написа:
П.П. Марианската падина е във Филипинско море (някъде до Япония)

така е.

Сега по нови данни намерени са останки на 2000-3000м:
http://dnes.dir.bg/2009/06/03/news4550962.html
Последна промяна Сондьора на 03 Юни 2009, 15:36, променена общо 2 пъти

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Ееее шейсе
Мечтае да кара: кънки

Мнение от E34 » 03 Юни 2009, 13:53

Mollov написа:Който се интрерсува повече и може да се справя с английския:

http://www.weathergraphics.com/tim/af447/

...

Много интересен сайт, браво! Доста пилоти се изказват, аз обаче изпитах ужас като прочетох, че на Боинг 767 чат пат му се палили двигателите и се оправяли като се рестартирали :shock: :shock:
" Акулата е най-добрия учител по плуване " - Тихоокеанска мъдрост

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от uCnaHeTcA » 03 Юни 2009, 15:11

"Френският Еърбъс изчезнал в нов Бермудски триъгълник?
Нов Бермудски триъгълник е погълнал френския самолет с 228 души на борда.

Това е най-сензационната версия за мистериозното изчезване на супермодерния Еърбъс А330 на компанията „Ер Франс” в нощта срещу понеделник.
Машината, пътуваща от Бразилия за Франция, се загуби от радарите над Атлантическия океан. Два дни спасителни екипи по въздух и вода напразно издирват останки от еърбъса. Той е изчезнал в район, известен на пилотите и моряците като един от най-опасните в света, твърди "Монд".
Там се пресичат мощни въздушни течения и силата на вятъра достига 200 км в час. За тази зона са типични ураганите, циклоните с мълнии, а дъждовните облаци се издигат до 18 000 м височина, което прави избягването им трудно. Същата зловеща слава има и прочутият триъгълник на смъртта край Бермудските острови, където чезнат самолети и кораби. "

А сега де... :roll: Много версии станаха вече :confused:
Последна промяна uCnaHeTcA на 03 Юни 2009, 16:58, променена общо 1 път
Real.Eyes.Realize.Real.Lies

ентусиаст
Аватар
Кара: G02 ///M40d

Мнение от blacksapphire » 03 Юни 2009, 15:32

Сондьора написа:ако не се лъжа там някъде е марианксата падина.

Марианската падина (11 022m) е засега най-дълбоката известна океанска падина, както и най-дълбокото място в земната кора. Намира се в Тихия океан, между Япония и Папуа Нова Гвинея, в непосредствена близост източно от Северните Мариански острови.

ентусиаст
Аватар

Мнение от Сондьора » 03 Юни 2009, 15:35

blacksapphire написа:
Сондьора написа:ако не се лъжа там някъде е марианксата падина.

Марианската падина (11 022m) е засега най-дълбоката известна океанска падина, както и най-дълбокото място в земната кора. Намира се в Тихия океан, между Япония и Папуа Нова Гвинея, в непосредствена близост източно от Северните Мариански острови.

Дабе човек горе писах, че съм в грешка, в атлантика е само 8500м, соррка батка.

Има нещо обаче, значи самолета според Бразилците излита в 19:30 според Air France 19:03. Казват, че полета траел 3:30 мин. Обаче последният регулярен контакт със самолета по време на пресичането континент/окен е след 3:30мин. Сигналите за повреда започват след 40 мин, и траят 4 мин, или самолета е на почти половината път /4:20 мин полет/. Самолета отдавна е в круизна скорост и височина. Цялата информация, че самолета е навлезнал в буря и турболенция се подава от Air France, след като самолета е напуснал
бразилския радар. Kak Air France знае, че самолета навлиза в такава зона.
По начало самолета си имат радар за бури и турболенции, защо не са променили курса???

Е46нтусиаст
Е46нтусиаст
Аватар
Кара: M3 E46
Мечтае да кара: M3 E46
Детайли за колата: BMW E46 M3 '03 - Carbon Black & Manual Gearbox

Мнение от Runnaway » 03 Юни 2009, 16:43

"Съборът" >>> ЦЪК!
"Поредният работен ден" - до Част 7 >>> ЦЪК!
"Разходката" >>> ЦЪК!

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата