Да се построят ли писти за гонки?!

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар

Мнение от slatanic » 02 Юни 2009, 21:24

Идеята е идеална,ама реалзацията ни куца лекинко!
За да даде някой толкова много пари трябва да има много да пере,а за да пере и никой да му не обръща внимание се строят молове,а не писти.Събирането на пари с такава цел от обикновенните юзъри на 1 форум няма да оправи нещата.Нужно е действително да се напише и предаде където е нужно дали петиция,дали молба,дали друг документ(юристите ще кажат)и да се прати там нейде горе по парламента.
И колкото по-навреме се направи толкоз по-добре!
Сега са избори драги ми юзъри и онез горе гледат да ни се харесат!
Да ги изберем тях да лапат,а не опозицията им!
Като кажат 100000 човека,че ще гласуват за този който направи нещо по въпроса с пистата на някой ще му светне лампата там горе,че гласоподаватели няма нужда само да им се казва,че околовръстното е със завършен мост,а онзи ден пак го бяха затворили,а имат и други желания и нужди.
Та дайте някоя и друга идея и да се опитаме да развием въпроса не само на ниво нашия форум,а във всички възможни мото и авто форуми!
Прави се една шаблонна тема и се копира по форуми и така!
Оттам насетне каквото сабя покаже! :roll:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
Мечтае да кара: "samodelna" kola

Мнение от BMW_RIDER » 02 Юни 2009, 21:34

Чудя се също що просто не сложат 3- 4 камери на Бояна и да решат нещата генерално щом гонките са такъв проблем.

Щото преди време ходех на Бояна(резиденцията) почти всеки ден, и аз съм ги вършил някой просотий като задни гуми и алабала, и мога да ти кажа ,че тия камери и да ги сложат ще стават единствено за някой мото клип. Мотористите които са там или са без номер или номера им е под опашката, а и да имат нормален номер като изправи мотора на задна гума ,тая камера освен цепката на г"за да му снима или как кара с една ръка на задна а с другата сочи среден, друго неможе да снима. С колите донякъде би се решил проблема ама донякъде, веднага ще почната да си цапат номерата като идат там :mhihi: Даже си спомням ,че камерата на ОМВ се бяха опитвали с въздухна пушка да я махат.

ентусиаст
Аватар
Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3

Мнение от Демирев » 02 Юни 2009, 21:39

Тази логика; "ще си караме с 220 км/ч в града, защото няма писта, където да се трепем" е типична за рейсърчетата.
Недай си Боже да разсъждават и ловците така - Ми има всяка година 4 мес. забрана за лов - докато не я махнете ще излизаме на лов пред НДК да трепем минувачите. ;)

Старши Алкохолик
Аватар
Кара: E60 LCI 535d
Мечтае да кара: E24 635CSi
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Мнение от zAcK » 02 Юни 2009, 21:42

Просто в България всичко друго е наред и само такава писта липсва.
Никой не гладува. Никой не живее на ръба на мизерията. Пътищата
не са разбити. Не се возим в автобуси, които са движещи се гробници,
не са ни заринали от боклуци, парковете не са занемарени,
домовете за деца не са пълни с хиляди изоставени дечица.
Всичко ни е наред. Само писта си нямаме. Аз предлагам бюджета на
държавата да се преразгледа и да се отделят средства за писта :evil: :evil: :evil: :evil:

Просто понякога имам чуство че искам тука да падне една бомба
и да ни разчисти. Не сме хора, честно. Писта :kuku: :kuku: :kuku: :kuku:

Винаги съм знаел че България има някакъв голям проблем и все се чудех
какъв е, а то писта сме нямали :evil:

Демирев написа:Недай си Боже да разсъждават и ловците така - Ми има всяка година 4 мес. забрана за лов - докато не я махнете ще излизаме на лов пред НДК да трепем минувачите. ;)

Мани скоро си взех нова карабина .308 уинчестер. Викам да я пробрам
че кога да го чакам сезона за едрия лов още 5 месеца :evil: :evil: :evil:

P.S. Забраната е по 7-8 месеца ;)
Последна промяна zAcK на 02 Юни 2009, 21:53, променена общо 2 пъти
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real :mhihi:

Obergruppenführer
Аватар
Кара: Е 36

Мнение от MOGY » 02 Юни 2009, 21:49

Значи срамота е че БШТА(пистовия шампионат) се кара по градски трасета и пътни възли,при положение че се организира от БФАС,в следствие на което и онзиден си отиде човек(лека му пръст) вие искате за гонки да се направи писта.Толкова време не се обръща внимание на професионалния спорт,камо ли на любителския
ИзображениеИзображениеИзображение
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
100% етнически НЕ толерантен!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Банго » 05 Юни 2009, 1:30

MOGY написа:.Толкова време не се обръща внимание на професионалния спорт,камо ли на любителския

Да и порадитази причина ще продалжиме да се избиваме вдин друг Много е жалко ама това е истината.с която НЕ искам и НЕ трябва да се примиряваме А трябва ДА се пазиме ВЗАИМННО.
ПИШЕТЕ НА КИРИЛИЦА

Потребител
Аватар
Кара: ше Е30, ся го возят
Мечтае да кара: E39,ама от онези бързите..М5 ли как бяха?

Мнение от BumTrqs » 31 Авг 2009, 23:18

Естествено, че ДА!

кандидат ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: BMW-M

Мнение от bmwkrezo » 31 Авг 2009, 23:54

момчета много ентусизиазъм има във вас,но явно не сте си направили труда да се поровите и разберете как се прави едно такова съоражение:
1.земя-колко декара мислите,че сави нужни за писта,
мин.100дка.,най-малко
2.тази земя ще бъде земеделска,което ще рече,че трябва
да се смени статута,на мен в Ловеч само за 30дка ми поискаха
97 000лева
3.проект,узаконяване,строително разрешение,строителен надзор
ипосле започваме със сметките по изграждането на самото съоражение.
Повярвайте бюрокрацията в България е най-кошмарното нещо с което
всеки един от нас може да се сблъска.
Като цяло тази идея сме я мислили много пъти с Роко,но така и си остана само мечта.
:bgflag: :bchug:

Колкото повече приятели имаш, толкова по-малко истински приятели ти остават.

кандидат ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: ///M

Мнение от Koz » 01 Сеп 2009, 0:38

Кучетата лаят кервана си върви...

В България нищо подобно няма да се направи относно моторния спорт (мое мнение).Ще си има пак състезания като в Калояново time attack и т.н но...нищо по-сериозно.Както спомена един от колегите всичката ни наред,че пистата ни е кусур.нека да си оправим пътищата нека се махне безработицата нека ''куките'' да не са толкова алчни и може ми ще дойде ред на подобна писта.(пак повтарям МОЕ МНЕНИЕ)
Ако говорим за провинция, питай Хемингуей ...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E36 compact

Мнение от Benedetto » 01 Сеп 2009, 1:06

Явор написа:и после всеки ще драпа,че е негово и щe се прави на ощипан за 5лв вход като някои индивиди на бмв-събор Изображение

Но ме радва колко много хора в този форум вярват в "ДОБРОТО". Дай да съберем по 20 кинта от всички от форума, преведи ги в една хубава (достъпна за мен :) ) сметка и почвам пистата ... ъъ "после" :twisted:

Иначе таквиз теми и идеи е имало, и ще има сигурно. Но инвестицията наистина е голяма, а възвращаемоста доста съмнителна (и бавна). да не говорим, че политическата ситуация кара хората да са доста скептично настроени за дългогодишни инвестиции. :(

Ноооо аз съм оптимист в дългосрочен план. Нашите деца кат станат на възраст да имат деца, може й да се радват на такваз писта. :mhihi:

Плевен тийм
Плевен тийм
Аватар
Кара: 323ti
Мечтае да кара: 332ti
Детайли за колата: сива

Мнение от Ogi » 01 Сеп 2009, 9:40

ще си позволя да цитирам едно мнение от дрифтинга.. дано трафиканта няма нищо против...

El_Traficante написа:Изображение

Изображение
:P

Споменах в другата тема за тази строяща се писта - Арканзас Моторспорт Ранч - 3.4 км писта, 4 големи прави, 5 малки, 15 завоя, 15 метра платно.

Един от хората, занимаващи се с реализацията на проекта беше постнал следната груба сметка за цена:

Here is what it is costing us:

2 million for land
+
1 million per mile of racetrack, so 2 million for 2 mile road course
+
1 million for parking lot and other infrastructure elements
+
1 million for clubhouse facility (read, large metal building with a cantina and lockerooms)
+
4 million for engineers, designers, architects, safety inspections, EPA inspections, insurance, safety, and other miscellaneous contruction and expense

grand total = 10 million and this is a really bare bones setup.

Всичко това - за горната конфигурация! :idea:

хайде смятайте си самички :)

Брррръм!
Аватар
Кара: на стъклопласт ...

Мнение от NeedHead » 01 Сеп 2009, 12:20

абе,че писта няма да има-НЯМА, ама вижте ги тез кво пишат цитирам:

" На тези гонки се развиват сигурно много над разрешените скорости?
- Да, така е. При тези състезания има голяма доза адреналин и скоростите са много високи и още по-опасни. Често участниците са пияни или употребили наркотици."

:kuku: :wtf: :kuku:
Life is Better SIDEWAYS!
Изображение
bigmurzi написа:малко танкче :twisted:

Потребител
Аватар
Кара: на гребена на вълната
Мечтае да кара: 1997 BMW 328is Widebody turbo

Писта

Мнение от sunrise~drift » 06 Сеп 2009, 14:37

Ми за съжаление това в БГ няма как да стане.Иначе ще е много добре да има някоя узаконена писта само за такива поводи,но това изисква доста солидна кешовица... :|
Не карай по бързо от колкото може да лети твоят ангел хранител!

Предишна

Назад към Извън Темата