Да те осъдят, защото си се защитил.....
Модератор: Общи модератори
55 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4
Re: :)
///peter написа:Maverick_VS написа:flame написа:///peter написа:С тая тръба за какво ли е дошъл? Сигурно да го соровака със здраве а? Малко мисли преди да коментираш.
Ти ако тръгнеш да крадеш със свалени гащи и вързани крака ли ще отидеш?! Напълно нормално (за един крадец) е да вземе нещо такова елементарно като тръгва да краде. И ако носи такива атрибути не значи, че отива, за да убива. Мисли много преди да коментираш.крив кюнец написа:Ти как би постъпил на потърпевшия на мястото? Може би ще изчакаш да те тресне по главата с тръбата за да не го нараниш или пък владееш магии и ще го обезвъоръжиш най-безболезнено, след което ще го изпратиш поживо поздраво?
Аз вече го казах, но специално за теб ще го повторя по-бавничко: в краен случай, ако нищо друго не помага и нападателя тръгне да ме атакува ще го прострелям в краката, след което ще извикам полиция.
Хахаха абе ти четеш ли си работите след като ги напишеш - нещо такова елементарно като тръба 1м - и като те прасне с нея в главата няма шанс да те убие, нали, щото е елементарна![]()
![]()
И значи някой като тръгне да ме напада посред нощ, у нас, с метална тръба 1м, да гледам да го целя в крака викаш - добре, добре - то нали щото всички сме професионални стрелци и можем да запазим хладнокръвие в такъв тип ситуация, че даже и да помислим, видиш ли, къде да го гръмнем! Да не говорим, че като го гръмнеш в крака и улучиш бедрената артерия ще умре за 1-2 минути - а да бе как не се сетих - ти ще му целиш ходилото
Важното е да се изпъкне, та и на колегата тая работа.
А сега прочетох, че и нож имал крадеца...
Е колега flame викаш нормално е да тръгнеш да крадеш с нож и тръба а? Ножа е да реже гъбки от градината.
Аве, Петре, има едни патрони дето им викат стоп-патрони. Аз имам такива. Първите три. Точно заради тази работа. А, да, има и едни, ама те са за по-големи пушкала. Патрони с бертолетова сол. Ама ти си начетен и ги знайш тез неща, ма сигур не си се сетил, както и този човечец, дето са го обирали Н-найси пъти. От друга страна дали с огнестрелно оръжие, бомби или ток (наскоро имаше един осъден пенсионер, че утрепал две циганки с ток по оградата и друг който осакатил некви с бомби), всеки има право да защити себе си, имуществото си или живота на другите. Ся, ония там "Стой шъ стрелям", "Тече ток", "Зло куче", "Стрелям на месо" и т.н. са само малка част от т.нар. превантивни мерки, макар че винаги, ама абсолютно винаги в такива случаи се излиза с номера "Ма, той клиента е неграмотен и не мой читье", но... все пак...
Бой до посиняване на мангалската сган

"Няма нищо по-хубаво от това да се изсереш на метеното и няма нищо по-лошо от това да метеш изсраното" - древна мъдрост
- ///peter
- старши ентусиаст
-
- Кара: Жи55АЕМЖИ
- Мечтае да кара: 911 turbo
- Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
rado_rf написа:Аве, Петре, има едни патрони дето им викат стоп-патрони. Аз имам такива. Първите три. Точно заради тази работа. А, да, има и едни, ама те са за по-големи пушкала. Патрони с бертолетова сол. Ама ти си начетен и ги знайш тез неща, ма сигур не си се сетил, както и този човечец, дето са го обирали Н-найси пъти. От друга страна дали с огнестрелно оръжие, бомби или ток (наскоро имаше един осъден пенсионер, че утрепал две циганки с ток по оградата и друг който осакатил некви с бомби), всеки има право да защити себе си, имуществото си или живота на другите. Ся, ония там "Стой шъ стрелям", "Тече ток", "Зло куче", "Стрелям на месо" и т.н. са само малка част от т.нар. превантивни мерки, макар че винаги, ама абсолютно винаги в такива случаи се излиза с номера "Ма, той клиента е неграмотен и не мой читье", но... все пак...
Бой до посиняване на мангалската сганНикаква смърт. Доживот на каменните кариери с едно око и отрязани кохонеси и така
Аве, Радо само нме разбрах защо ми казваш на мен за стоп патроните?

Иначе, надявам се знаеш, че са забранени за употреба за лично оръжие

- Mitaran
- младши ентусиаст
-
- Кара: Рейдж Ровър 4,4
дайте да идем и да опожарим циганската махала, или са се питам къде са ония с дебелите вратове и тените бригади с чукове и незнам си кво... що не пуснат една група да мачка наред. В бургас тоз дето замести Очите ходи с една бригада в циганската махала и мелят наред, квото докопат. А спомяте ли си началото на прехода 90 година едни Рокери дето влезнаха в циганската махала в Пловдив и сечаха наред с наточени ресори и тем подобни, всичко беше станало в кръв заради едно дете на един рокер от тамошната банда. Ама тука с писане по форумите няма да се оправим. Те си влизат.. ние ги гоним... други ги хващаме а Те ги пускат.
То се видя, че държавата защитава престъпниците а ние само я плюем лаем а кервана си върви... Е в другата тема за Апашите в Бояна си личи че никой не е спрял да краде, даже знаем кой ден в кой квартал са едва ли не и нищо, само статии по вестниците, това ме дразни най много.
Ама не си мислете, че този човечец ако беше с законен пистолет намаше да го осъдят
пак същата работа, затова май трабват други методи... по садистични и изтребващи ги 
То се видя, че държавата защитава престъпниците а ние само я плюем лаем а кервана си върви... Е в другата тема за Апашите в Бояна си личи че никой не е спрял да краде, даже знаем кой ден в кой квартал са едва ли не и нищо, само статии по вестниците, това ме дразни най много.
Ама не си мислете, че този човечец ако беше с законен пистолет намаше да го осъдят

- KON4ETO
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е34 М5
- Мечтае да кара: ВЕЧЕ МЕЧТАТА СИ Я КАРА
- Детайли за колата: БМВ М5 3.6 315 КОНЯ ЗЕЛЕН МЕТАЛИК
///peter написа:rado_rf написа:Аве, Петре, има едни патрони дето им викат стоп-патрони. Аз имам такива. Първите три. Точно заради тази работа. А, да, има и едни, ама те са за по-големи пушкала. Патрони с бертолетова сол. Ама ти си начетен и ги знайш тез неща, ма сигур не си се сетил, както и този човечец, дето са го обирали Н-найси пъти. От друга страна дали с огнестрелно оръжие, бомби или ток (наскоро имаше един осъден пенсионер, че утрепал две циганки с ток по оградата и друг който осакатил некви с бомби), всеки има право да защити себе си, имуществото си или живота на другите. Ся, ония там "Стой шъ стрелям", "Тече ток", "Зло куче", "Стрелям на месо" и т.н. са само малка част от т.нар. превантивни мерки, макар че винаги, ама абсолютно винаги в такива случаи се излиза с номера "Ма, той клиента е неграмотен и не мой читье", но... все пак...
Бой до посиняване на мангалската сганНикаква смърт. Доживот на каменните кариери с едно око и отрязани кохонеси и така
Аве, Радо само нме разбрах защо ми казваш на мен за стоп патроните?Аз лично сум За, показните разстрели на крадци
![]()
Иначе, надявам се знаеш, че са забранени за употреба за лично оръжиеИ то препоръките са да се стреля от не по-близо от 10-15 метра.
Тук колегата е абсолютно прав,стоп патроните са забранени за използване от цивилни лица,и това подреждане на патроните първо стоп после бойни е много неправилно.При една реална ситуация адреналина се покачва до краен предел,и почти е не възможно да прецениш кога и как да използваш тия три стоп патрона,а и като се има предвид ,че до 10-15 метра са си смъртоносни.На стрелби сме си правили експеримент и всеки трети стоп патрон на 20 метра си е още в капсулата и на практика си е опасен.Другата страна,оръжието си е една голяма отговорност,особено от страна на съхранение,а и в много случаи неудобство.Тук може много да се пише по тая тема и в оръжейните форуми сме я коментирали много пъти.

- _BmW_™
- Шами
-
- Кара: с 240 бавно из града
- Мечтае да кара: Е36 с V10....
- Детайли за колата: Много бързо V10
няма Българин които да не постъпи по същия начин ! и аз в това число,
естествено че ще го гръмна при положение че е с нож !!!
В щатите ако някои ти влезе в двора можеш да го думнеш без да го питаш кои е и от къде е и пак ще съм невинен
Но все пак живеем в АПСУРЛАНДИЯ !!!!
естествено че ще го гръмна при положение че е с нож !!!
В щатите ако някои ти влезе в двора можеш да го думнеш без да го питаш кои е и от къде е и пак ще съм невинен
Но все пак живеем в АПСУРЛАНДИЯ !!!!
///M

Maverick_VS написа:нещо такова елементарно като тръба 1м - и като те прасне с нея в главата няма шанс да те убие, нали, щото е елементарна
Колега, обзалагам се, че в радиус от 10м. от мястото, където седиш, има някакъв предмет, с който може да се убие човек (чаша, стол, точилка и т.н.). Да обяснявам ли още или ме разбра?
Maverick_VS написа:всички сме професионални стрелци и можем да запазим хладнокръвие в такъв тип ситуация, че даже и да помислим, видиш ли, къде да го гръмнем!

///peter написа:Е колега flame викаш нормално е да тръгнеш да крадеш с нож и тръба а? Ножа е да реже гъбки от градината.
Ти пък мангал без нож видял ли си бе колега? А между другото сигурно имаш интелигентни приятелчета, които си носят ножове тип пеперуда в тях - просто ей така, за да са по-уверени - аз поне имам такива и те нито са агресивни, нито им е минавало през главата да убиват. Нож носел - мале, мале - за малко сме се разминали с Хирошима и Нагасаки...
kiro_320 написа:утре като ти откраднат халогена, да не реваш.. "ако ги хвана", ако ги хванеш, ще те съдят за побой и ще си платиш като поп, защото живеем в България.
Нема бате

Mitaran написа:дайте да идем и да опожарим циганската махала, или са се питам къде са ония с дебелите вратове и тените бригади с чукове и незнам си кво... що не пуснат една група да мачка наред.
И после те ще дойдат да опожарят твоята къща от озлобление и жажда за мъст. Баси купона!

Vlados написа:Извинявайте, че ви се бъркам, но понеже ми стана любопитно искам да попитам къде се събрахте всички в този гараж, та успяхте да видите кой какво точно е направил - кой как е нападнал, какво е държал и т.н.? А дали има значение незаконния пистолет или къде точно е уцелен крадеца (отпред, отзад, отстрани, долу, горе и т.н.)?

Много малко хора обаче без да се поставят и от двете страни на барикадата говорят откровено расистки - мангала е виновен, щото мангалите са гадни

GVT написа:///peter написа:rado_rf написа:Аве, Петре, има едни патрони дето им викат стоп-патрони. Аз имам такива. Първите три. Точно заради тази работа. А, да, има и едни, ама те са за по-големи пушкала. Патрони с бертолетова сол. Ама ти си начетен и ги знайш тез неща, ма сигур не си се сетил, както и този човечец, дето са го обирали Н-найси пъти. От друга страна дали с огнестрелно оръжие, бомби или ток (наскоро имаше един осъден пенсионер, че утрепал две циганки с ток по оградата и друг който осакатил некви с бомби), всеки има право да защити себе си, имуществото си или живота на другите. Ся, ония там "Стой шъ стрелям", "Тече ток", "Зло куче", "Стрелям на месо" и т.н. са само малка част от т.нар. превантивни мерки, макар че винаги, ама абсолютно винаги в такива случаи се излиза с номера "Ма, той клиента е неграмотен и не мой читье", но... все пак...
Аве, Радо само нме разбрах защо ми казваш на мен за стоп патроните?Аз лично сум За, показните разстрели на крадци
![]()
Иначе, надявам се знаеш, че са забранени за употреба за лично оръжиеИ то препоръките са да се стреля от не по-близо от 10-15 метра.
Тук колегата е абсолютно прав,стоп патроните са забранени за използване от цивилни лица,и това подреждане на патроните първо стоп после бойни е много неправилно.При една реална ситуация адреналина се покачва до краен предел,и почти е не възможно да прецениш кога и как да използваш тия три стоп патрона,а и като се има предвид ,че до 10-15 метра са си смъртоносни.На стрелби сме си правили експеримент и всеки трети стоп патрон на 20 метра си е още в капсулата и на практика си е опасен.Другата страна,оръжието си е една голяма отговорност,особено от страна на съхранение,а и в много случаи неудобство.Тук може много да се пише по тая тема и в оръжейните форуми сме я коментирали много пъти.

"Няма нищо по-хубаво от това да се изсереш на метеното и няма нищо по-лошо от това да метеш изсраното" - древна мъдрост
- saleen
- старши ентусиаст
-
- Кара: Тъпата кака да маа с черпака
- Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
- Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....
Над 11 метра стоп-патроните не са смъртоности-гарантирам ви. Ако някой е отварял такъв-вътре има една кръгла платнена торбичка с рамер на капачка от лимонада в която има ситни сачми. При изсрел скоростта и е доста по- голяма от тази на боен патрон, но бързо намалява и хубавото е, че няма рикошети. До 5 метра е с ефект на куршум, от 5до 11 метра може да причини разкъсвания, а в идеалният вариант-11-20 метра се случва ето това: http://vbox7.com/play:6ff38b50 Важно е и с какво оръжие се стреля, защото при някои цеви торбичката не се отваря и ..... 

Никой не мое ма връне на селу!
- klintan66
- старши ентусиаст
-
- Кара: E34TDS , CL 500, Е65
flame , пак започна с дисекцията на мнения ...
За втори път ти пожелавам среща на живо с цигани след полунощ...
После ми дрънкай глупостите си !
Успешно заемаш мястото на Дзвер обаче .
За втори път ти пожелавам среща на живо с цигани след полунощ...
После ми дрънкай глупостите си !
Успешно заемаш мястото на Дзвер обаче .
- ///peter
- старши ентусиаст
-
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
flame написа:///peter написа:Е колега flame викаш нормално е да тръгнеш да крадеш с нож и тръба а? Ножа е да реже гъбки от градината.
Ти пък мангал без нож видял ли си бе колега? А между другото сигурно имаш интелигентни приятелчета, които си носят ножове тип пеперуда в тях - просто ей така, за да са по-уверени - аз поне имам такива и те нито са агресивни, нито им е минавало през главата да убиват. Нож носел - мале, мале - за малко сме се разминали с Хирошима и Нагасаки...
По-задръсно мнение не бях чел скоро

В нормалните държави, ако подобен индивид срещнеш в двора си, застрелваш го като куче между ушите и даже ще те наградят

- Simmargal
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E30 320i coupe
А, ми то и един с арбалет мина през женския пазар, уби някакъв човечец и си отиде, ма колкото и да си мисля теорията за арбалета и теорията да си носиш нож просто ей тъй ми изглеждат някак безумни. Но грешката е на всички ни. Когато убият мангал, цялата им махала се събира и ако те намерят си до там, а те ни нападат, грабят ни, убиват, носят ножове (няма да коментирам, че вечно са онеправданите, за това сметки, билети и такива неща за тях не съществуват), а ние какво правим ?! Бездействаме... Грешката си е наша и докато ние не ги поставим на място тея безчинства и безумия няма да престанат!!!
saleen написа:Над 11 метра стоп-патроните не са смъртоности-гарантирам ви. Ако някой е отварял такъв-вътре има една кръгла платнена торбичка с рамер на капачка от лимонада в която има ситни сачми. При изсрел скоростта и е доста по- голяма от тази на боен патрон, но бързо намалява и хубавото е, че няма рикошети. До 5 метра е с ефект на куршум, от 5до 11 метра може да причини разкъсвания, а в идеалният вариант-11-20 метра се случва ето това: http://vbox7.com/play:6ff38b50 Важно е и с какво оръжие се стреля, защото при някои цеви торбичката не се отваря и .....
saleen ,изкаш ли да пробваш един арсеналски стоп патрон на 15 метра?99% в бг се използват точно 9х18 арсеналски патрони.Да уточним какво представлява един стоп патрон.Както каза колегата по-горе патрона представлява стандартна гилза с капсул 5.95 g барут /g не е грам а "грейн"/ тапа платнена торбичка с съчми която е свита S образно,четри кръгли оловни пластини и отгоре бяла пластмасова ризница./това цялото е за арсеналски 9х18 но и при другите е същото с изключение на количеството барут/.При изтрелването на стоп патрона бялата ризница се разрушава при което торбичката се разтвара и получава въртеливо движение.Според производителите на 8-10 метър оловните пластини би трябвало да паднат но на практика се получава друго.Както казах в горния пост имали сме случаи на 25 метра патрона да не се е разпаднал и това автоматически го прави смъртоносен.Колегата Радо се смее но идеята стоп патрона да бъде забранен при цивилните лица е проста.В 99% от случаите на използване на огнестрелно оръжие при самоотбрана е на максимум 4-5 метра.А както казахме на това разтояние е смъртоносен,а и сами се сещате ,че от стоп патрона не могат да се направи балистична експертиза.

- Venko
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: корав барутарник
- Мечтае да кара: по-корав барутарник
Далеч съм от способноста да се изказвам интелигентно или разумно, но ако бях на мястото на г-н Мавриков бих застрелял цялата рода цигани и след това доброволно бих се предал на полицията. И то с показни изтрели м/у очите!
Спомних си случая с бившия шеф на РДВР Видин, който беше убит с бухалка при опита си да спаси студент от нападение от 2ма цигани. Лека му пръст на човека!
Ако някаде има подписка в защита на г-н Мавриков, моля колеги, публикувайте линк в първото мнение! Разписвам се с 2те ръце!
EDIT: Колеги, крайно неадекватно е да превръщате темата в тест по хладни оръжия.
Спомних си случая с бившия шеф на РДВР Видин, който беше убит с бухалка при опита си да спаси студент от нападение от 2ма цигани. Лека му пръст на човека!
Ако някаде има подписка в защита на г-н Мавриков, моля колеги, публикувайте линк в първото мнение! Разписвам се с 2те ръце!
EDIT: Колеги, крайно неадекватно е да превръщате темата в тест по хладни оръжия.

Последна промяна Venko на 11 Юни 2009, 22:21, променена общо 1 път
Митко Павлов - където и да отида анцузите ме преследват
- ///peter
- старши ентусиаст
-
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
GVT написа:saleen написа:Над 11 метра стоп-патроните не са смъртоности-гарантирам ви. Ако някой е отварял такъв-вътре има една кръгла платнена торбичка с рамер на капачка от лимонада в която има ситни сачми. При изсрел скоростта и е доста по- голяма от тази на боен патрон, но бързо намалява и хубавото е, че няма рикошети. До 5 метра е с ефект на куршум, от 5до 11 метра може да причини разкъсвания, а в идеалният вариант-11-20 метра се случва ето това: http://vbox7.com/play:6ff38b50 Важно е и с какво оръжие се стреля, защото при някои цеви торбичката не се отваря и .....
saleen ,изкаш ли да пробваш един арсеналски стоп патрон на 15 метра?99% в бг се използват точно 9х18 арсеналски патрони.Да уточним какво представлява един стоп патрон.Както каза колегата по-горе патрона представлява стандартна гилза с капсул 5.95 g барут /g не е грам а "грейн"/ тапа платнена торбичка с съчми която е свита S образно,четри кръгли оловни пластини и отгоре бяла пластмасова ризница./това цялото е за арсеналски 9х18 но и при другите е същото с изключение на количеството барут/.При изтрелването на стоп патрона бялата ризница се разрушава при което торбичката се разтвара и получава въртеливо движение.Според производителите на 8-10 метър оловните пластини би трябвало да паднат но на практика се получава друго.Както казах в горния пост имали сме случаи на 25 метра патрона да не се е разпаднал и това автоматически го прави смъртоносен.Колегата Радо се смее но идеята стоп патрона да бъде забранен при цивилните лица е проста.В 99% от случаите на използване на огнестрелно оръжие при самоотбрана е на максимум 4-5 метра.А както казахме на това разтояние е смъртоносен,а и сами се сещате ,че от стоп патрона не могат да се направи балистична експертиза.
Ти са що се бъркаш къде не ти е работа

55 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4