Да те осъдят, защото си се защитил.....

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Мафиозо!
Аватар

Re: :)

Мнение от rado_rf » 10 Юни 2009, 22:56

///peter написа:
Maverick_VS написа:
flame написа:
///peter написа:С тая тръба за какво ли е дошъл? Сигурно да го соровака със здраве а? Малко мисли преди да коментираш.

Ти ако тръгнеш да крадеш със свалени гащи и вързани крака ли ще отидеш?! Напълно нормално (за един крадец) е да вземе нещо такова елементарно като тръгва да краде. И ако носи такива атрибути не значи, че отива, за да убива. Мисли много преди да коментираш.

крив кюнец написа:Ти как би постъпил на потърпевшия на мястото? Може би ще изчакаш да те тресне по главата с тръбата за да не го нараниш или пък владееш магии и ще го обезвъоръжиш най-безболезнено, след което ще го изпратиш поживо поздраво?

Аз вече го казах, но специално за теб ще го повторя по-бавничко: в краен случай, ако нищо друго не помага и нападателя тръгне да ме атакува ще го прострелям в краката, след което ще извикам полиция.

Хахаха абе ти четеш ли си работите след като ги напишеш - нещо такова елементарно като тръба 1м - и като те прасне с нея в главата няма шанс да те убие, нали, щото е елементарна :evil: :!:

И значи някой като тръгне да ме напада посред нощ, у нас, с метална тръба 1м, да гледам да го целя в крака викаш - добре, добре - то нали щото всички сме професионални стрелци и можем да запазим хладнокръвие в такъв тип ситуация, че даже и да помислим, видиш ли, къде да го гръмнем! Да не говорим, че като го гръмнеш в крака и улучиш бедрената артерия ще умре за 1-2 минути - а да бе как не се сетих - ти ще му целиш ходилото :mhihi:

Важното е да се изпъкне, та и на колегата тая работа.
А сега прочетох, че и нож имал крадеца...
Е колега flame викаш нормално е да тръгнеш да крадеш с нож и тръба а? Ножа е да реже гъбки от градината. :banghead:

Аве, Петре, има едни патрони дето им викат стоп-патрони. Аз имам такива. Първите три. Точно заради тази работа. А, да, има и едни, ама те са за по-големи пушкала. Патрони с бертолетова сол. Ама ти си начетен и ги знайш тез неща, ма сигур не си се сетил, както и този човечец, дето са го обирали Н-найси пъти. От друга страна дали с огнестрелно оръжие, бомби или ток (наскоро имаше един осъден пенсионер, че утрепал две циганки с ток по оградата и друг който осакатил некви с бомби), всеки има право да защити себе си, имуществото си или живота на другите. Ся, ония там "Стой шъ стрелям", "Тече ток", "Зло куче", "Стрелям на месо" и т.н. са само малка част от т.нар. превантивни мерки, макар че винаги, ама абсолютно винаги в такива случаи се излиза с номера "Ма, той клиента е неграмотен и не мой читье", но... все пак...

Бой до посиняване на мангалската сган :evil: Никаква смърт. Доживот на каменните кариери с едно око и отрязани кохонеси и така :twisted:
"Няма нищо по-хубаво от това да се изсереш на метеното и няма нищо по-лошо от това да метеш изсраното" - древна мъдрост

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Жи55АЕМЖИ
Мечтае да кара: 911 turbo
Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 11 Юни 2009, 7:42

rado_rf написа:Аве, Петре, има едни патрони дето им викат стоп-патрони. Аз имам такива. Първите три. Точно заради тази работа. А, да, има и едни, ама те са за по-големи пушкала. Патрони с бертолетова сол. Ама ти си начетен и ги знайш тез неща, ма сигур не си се сетил, както и този човечец, дето са го обирали Н-найси пъти. От друга страна дали с огнестрелно оръжие, бомби или ток (наскоро имаше един осъден пенсионер, че утрепал две циганки с ток по оградата и друг който осакатил некви с бомби), всеки има право да защити себе си, имуществото си или живота на другите. Ся, ония там "Стой шъ стрелям", "Тече ток", "Зло куче", "Стрелям на месо" и т.н. са само малка част от т.нар. превантивни мерки, макар че винаги, ама абсолютно винаги в такива случаи се излиза с номера "Ма, той клиента е неграмотен и не мой читье", но... все пак...

Бой до посиняване на мангалската сган :evil: Никаква смърт. Доживот на каменните кариери с едно око и отрязани кохонеси и така :twisted:

Аве, Радо само нме разбрах защо ми казваш на мен за стоп патроните? :shock: Аз лично сум За, показните разстрели на крадци ;)

Иначе, надявам се знаеш, че са забранени за употреба за лично оръжие ;) И то препоръките са да се стреля от не по-близо от 10-15 метра.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Рейдж Ровър 4,4

Мнение от Mitaran » 11 Юни 2009, 9:18

дайте да идем и да опожарим циганската махала, или са се питам къде са ония с дебелите вратове и тените бригади с чукове и незнам си кво... що не пуснат една група да мачка наред. В бургас тоз дето замести Очите ходи с една бригада в циганската махала и мелят наред, квото докопат. А спомяте ли си началото на прехода 90 година едни Рокери дето влезнаха в циганската махала в Пловдив и сечаха наред с наточени ресори и тем подобни, всичко беше станало в кръв заради едно дете на един рокер от тамошната банда. Ама тука с писане по форумите няма да се оправим. Те си влизат.. ние ги гоним... други ги хващаме а Те ги пускат.
То се видя, че държавата защитава престъпниците а ние само я плюем лаем а кервана си върви... Е в другата тема за Апашите в Бояна си личи че никой не е спрял да краде, даже знаем кой ден в кой квартал са едва ли не и нищо, само статии по вестниците, това ме дразни най много.
Ама не си мислете, че този човечец ако беше с законен пистолет намаше да го осъдят :evil: пак същата работа, затова май трабват други методи... по садистични и изтребващи ги :twisted:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 М5
Мечтае да кара: ВЕЧЕ МЕЧТАТА СИ Я КАРА
Детайли за колата: БМВ М5 3.6 315 КОНЯ ЗЕЛЕН МЕТАЛИК

Мнение от KON4ETO » 11 Юни 2009, 9:49

Абе Аз да го пипна в двора ще му шчупа крайниците верваитеми па нека ме съди :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от GVT » 11 Юни 2009, 10:16

///peter написа:
rado_rf написа:Аве, Петре, има едни патрони дето им викат стоп-патрони. Аз имам такива. Първите три. Точно заради тази работа. А, да, има и едни, ама те са за по-големи пушкала. Патрони с бертолетова сол. Ама ти си начетен и ги знайш тез неща, ма сигур не си се сетил, както и този човечец, дето са го обирали Н-найси пъти. От друга страна дали с огнестрелно оръжие, бомби или ток (наскоро имаше един осъден пенсионер, че утрепал две циганки с ток по оградата и друг който осакатил некви с бомби), всеки има право да защити себе си, имуществото си или живота на другите. Ся, ония там "Стой шъ стрелям", "Тече ток", "Зло куче", "Стрелям на месо" и т.н. са само малка част от т.нар. превантивни мерки, макар че винаги, ама абсолютно винаги в такива случаи се излиза с номера "Ма, той клиента е неграмотен и не мой читье", но... все пак...

Аве, Радо само нме разбрах защо ми казваш на мен за стоп патроните? :shock: Аз лично сум За, показните разстрели на крадци ;)

Иначе, надявам се знаеш, че са забранени за употреба за лично оръжие ;) И то препоръките са да се стреля от не по-близо от 10-15 метра.

Тук колегата е абсолютно прав,стоп патроните са забранени за използване от цивилни лица,и това подреждане на патроните първо стоп после бойни е много неправилно.При една реална ситуация адреналина се покачва до краен предел,и почти е не възможно да прецениш кога и как да използваш тия три стоп патрона,а и като се има предвид ,че до 10-15 метра са си смъртоносни.На стрелби сме си правили експеримент и всеки трети стоп патрон на 20 метра си е още в капсулата и на практика си е опасен.Другата страна,оръжието си е една голяма отговорност,особено от страна на съхранение,а и в много случаи неудобство.Тук може много да се пише по тая тема и в оръжейните форуми сме я коментирали много пъти.
Изображение

Шами
Аватар
Кара: с 240 бавно из града
Мечтае да кара: Е36 с V10....
Детайли за колата: Много бързо V10

Мнение от _BmW_™ » 11 Юни 2009, 13:55

няма Българин които да не постъпи по същия начин ! и аз в това число,
естествено че ще го гръмна при положение че е с нож !!!
В щатите ако някои ти влезе в двора можеш да го думнеш без да го питаш кои е и от къде е и пак ще съм невинен

Но все пак живеем в АПСУРЛАНДИЯ !!!!
///M
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 11 Юни 2009, 17:19

Maverick_VS написа:нещо такова елементарно като тръба 1м - и като те прасне с нея в главата няма шанс да те убие, нали, щото е елементарна

Колега, обзалагам се, че в радиус от 10м. от мястото, където седиш, има някакъв предмет, с който може да се убие човек (чаша, стол, точилка и т.н.). Да обяснявам ли още или ме разбра?

Maverick_VS написа:всички сме професионални стрелци и можем да запазим хладнокръвие в такъв тип ситуация, че даже и да помислим, видиш ли, къде да го гръмнем!

:yes: Тук си прав - ако човек се панира не знае какво прави.

///peter написа:Е колега flame викаш нормално е да тръгнеш да крадеш с нож и тръба а? Ножа е да реже гъбки от градината. :banghead:

Ти пък мангал без нож видял ли си бе колега? А между другото сигурно имаш интелигентни приятелчета, които си носят ножове тип пеперуда в тях - просто ей така, за да са по-уверени - аз поне имам такива и те нито са агресивни, нито им е минавало през главата да убиват. Нож носел - мале, мале - за малко сме се разминали с Хирошима и Нагасаки...

kiro_320 написа:утре като ти откраднат халогена, да не реваш.. "ако ги хвана", ако ги хванеш, ще те съдят за побой и ще си платиш като поп, защото живеем в България.

Нема бате ;) От опит говоря - крали са ми, ядосвал съм се, но никога не съм смачквал от бой някой за това. Щото знам, че не само в БГ, ами и в цяла Европа ще ме съдят за побой след това ;) А и може би щото не си падам по такива изпълнения.

Mitaran написа:дайте да идем и да опожарим циганската махала, или са се питам къде са ония с дебелите вратове и тените бригади с чукове и незнам си кво... що не пуснат една група да мачка наред.

И после те ще дойдат да опожарят твоята къща от озлобление и жажда за мъст. Баси купона! :evil: Омразата води до омраза, насилието да насилие. Жалко, че някои хора са умни, но говорят по инерция, без преди това да са помислили.

Vlados написа:Извинявайте, че ви се бъркам, но понеже ми стана любопитно искам да попитам къде се събрахте всички в този гараж, та успяхте да видите кой какво точно е направил - кой как е нападнал, какво е държал и т.н.? А дали има значение незаконния пистолет или къде точно е уцелен крадеца (отпред, отзад, отстрани, долу, горе и т.н.)?

:yes: Едно от най-точните изказвания! :clap: Може и в петата да го е прострелял, а циганина да е умрял от нещо си. Ние обаче не знаем, само гадаем.

Много малко хора обаче без да се поставят и от двете страни на барикадата говорят откровено расистки - мангала е виновен, щото мангалите са гадни :kuku: Колеги, представете си, че ваш много добър приятел или близък роднина нахлуе с едно дърво в някоя колиба в Столипиново и циганина, който е вътре, го простреля така че да умре. Ще има ли тогава "Бахти гадния българин-убиец - то с тая сопа да брули джанки ли е влязъл вътре или да убива!"?. Или по-скоро "ХХХ ХХХ ХХХ и долния мангал - как ще утрепе някой само щото му е влязъл в жилището със сопа?!" :evil: :dummy:

Мафиозо!
Аватар

Мнение от rado_rf » 11 Юни 2009, 18:09

GVT написа:
///peter написа:

Тук колегата е абсолютно прав,стоп патроните са забранени за използване от цивилни лица,и това подреждане на патроните първо стоп после бойни е много неправилно.При една реална ситуация адреналина се покачва до краен предел,и почти е не възможно да прецениш кога и как да използваш тия три стоп патрона,а и като се има предвид ,че до 10-15 метра са си смъртоносни.На стрелби сме си правили експеримент и всеки трети стоп патрон на 20 метра си е още в капсулата и на практика си е опасен.Другата страна,оръжието си е една голяма отговорност,особено от страна на съхранение,а и в много случаи неудобство.Тук може много да се пише по тая тема и в оръжейните форуми сме я коментирали много пъти.

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
"Няма нищо по-хубаво от това да се изсереш на метеното и няма нищо по-лошо от това да метеш изсраното" - древна мъдрост

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Тъпата кака да маа с черпака
Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....

Мнение от saleen » 11 Юни 2009, 18:26

Над 11 метра стоп-патроните не са смъртоности-гарантирам ви. Ако някой е отварял такъв-вътре има една кръгла платнена торбичка с рамер на капачка от лимонада в която има ситни сачми. При изсрел скоростта и е доста по- голяма от тази на боен патрон, но бързо намалява и хубавото е, че няма рикошети. До 5 метра е с ефект на куршум, от 5до 11 метра може да причини разкъсвания, а в идеалният вариант-11-20 метра се случва ето това: http://vbox7.com/play:6ff38b50 Важно е и с какво оръжие се стреля, защото при някои цеви торбичката не се отваря и ..... :hitit:
Никой не мое ма връне на селу!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E34TDS , CL 500, Е65

Мнение от klintan66 » 11 Юни 2009, 19:41

flame , пак започна с дисекцията на мнения ...
За втори път ти пожелавам среща на живо с цигани след полунощ...
После ми дрънкай глупостите си !

Успешно заемаш мястото на Дзвер обаче .

старши ентусиаст
Аватар
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 11 Юни 2009, 20:12

flame написа:
///peter написа:Е колега flame викаш нормално е да тръгнеш да крадеш с нож и тръба а? Ножа е да реже гъбки от градината. :banghead:

Ти пък мангал без нож видял ли си бе колега? А между другото сигурно имаш интелигентни приятелчета, които си носят ножове тип пеперуда в тях - просто ей така, за да са по-уверени - аз поне имам такива и те нито са агресивни, нито им е минавало през главата да убиват. Нож носел - мале, мале - за малко сме се разминали с Хирошима и Нагасаки...

По-задръсно мнение не бях чел скоро :shock: Даже го четах няколко пъти барем нещо си се объркал, ама уви... Като ходели така мангалите, тва било нормално. Ти чуваш ли се кви ги плещиш? Ако човека беше излезал без пистолета, какво ли щеше да стане с него?
В нормалните държави, ако подобен индивид срещнеш в двора си, застрелваш го като куче между ушите и даже ще те наградят :twisted:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E30 320i coupe

Мнение от Simmargal » 11 Юни 2009, 20:42

А, ми то и един с арбалет мина през женския пазар, уби някакъв човечец и си отиде, ма колкото и да си мисля теорията за арбалета и теорията да си носиш нож просто ей тъй ми изглеждат някак безумни. Но грешката е на всички ни. Когато убият мангал, цялата им махала се събира и ако те намерят си до там, а те ни нападат, грабят ни, убиват, носят ножове (няма да коментирам, че вечно са онеправданите, за това сметки, билети и такива неща за тях не съществуват), а ние какво правим ?! Бездействаме... Грешката си е наша и докато ние не ги поставим на място тея безчинства и безумия няма да престанат!!!

ентусиаст
Аватар

Мнение от GVT » 11 Юни 2009, 21:49

saleen написа:Над 11 метра стоп-патроните не са смъртоности-гарантирам ви. Ако някой е отварял такъв-вътре има една кръгла платнена торбичка с рамер на капачка от лимонада в която има ситни сачми. При изсрел скоростта и е доста по- голяма от тази на боен патрон, но бързо намалява и хубавото е, че няма рикошети. До 5 метра е с ефект на куршум, от 5до 11 метра може да причини разкъсвания, а в идеалният вариант-11-20 метра се случва ето това: http://vbox7.com/play:6ff38b50 Важно е и с какво оръжие се стреля, защото при някои цеви торбичката не се отваря и ..... :hitit:

saleen ,изкаш ли да пробваш един арсеналски стоп патрон на 15 метра?99% в бг се използват точно 9х18 арсеналски патрони.Да уточним какво представлява един стоп патрон.Както каза колегата по-горе патрона представлява стандартна гилза с капсул 5.95 g барут /g не е грам а "грейн"/ тапа платнена торбичка с съчми която е свита S образно,четри кръгли оловни пластини и отгоре бяла пластмасова ризница./това цялото е за арсеналски 9х18 но и при другите е същото с изключение на количеството барут/.При изтрелването на стоп патрона бялата ризница се разрушава при което торбичката се разтвара и получава въртеливо движение.Според производителите на 8-10 метър оловните пластини би трябвало да паднат но на практика се получава друго.Както казах в горния пост имали сме случаи на 25 метра патрона да не се е разпаднал и това автоматически го прави смъртоносен.Колегата Радо се смее но идеята стоп патрона да бъде забранен при цивилните лица е проста.В 99% от случаите на използване на огнестрелно оръжие при самоотбрана е на максимум 4-5 метра.А както казахме на това разтояние е смъртоносен,а и сами се сещате ,че от стоп патрона не могат да се направи балистична експертиза.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: корав барутарник
Мечтае да кара: по-корав барутарник

Мнение от Venko » 11 Юни 2009, 22:07

Далеч съм от способноста да се изказвам интелигентно или разумно, но ако бях на мястото на г-н Мавриков бих застрелял цялата рода цигани и след това доброволно бих се предал на полицията. И то с показни изтрели м/у очите!

Спомних си случая с бившия шеф на РДВР Видин, който беше убит с бухалка при опита си да спаси студент от нападение от 2ма цигани. Лека му пръст на човека!

Ако някаде има подписка в защита на г-н Мавриков, моля колеги, публикувайте линк в първото мнение! Разписвам се с 2те ръце!

EDIT: Колеги, крайно неадекватно е да превръщате темата в тест по хладни оръжия. :help:
Последна промяна Venko на 11 Юни 2009, 22:21, променена общо 1 път
Митко Павлов - където и да отида анцузите ме преследват

старши ентусиаст
Аватар
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 11 Юни 2009, 22:10

GVT написа:
saleen написа:Над 11 метра стоп-патроните не са смъртоности-гарантирам ви. Ако някой е отварял такъв-вътре има една кръгла платнена торбичка с рамер на капачка от лимонада в която има ситни сачми. При изсрел скоростта и е доста по- голяма от тази на боен патрон, но бързо намалява и хубавото е, че няма рикошети. До 5 метра е с ефект на куршум, от 5до 11 метра може да причини разкъсвания, а в идеалният вариант-11-20 метра се случва ето това: http://vbox7.com/play:6ff38b50 Важно е и с какво оръжие се стреля, защото при някои цеви торбичката не се отваря и ..... :hitit:

saleen ,изкаш ли да пробваш един арсеналски стоп патрон на 15 метра?99% в бг се използват точно 9х18 арсеналски патрони.Да уточним какво представлява един стоп патрон.Както каза колегата по-горе патрона представлява стандартна гилза с капсул 5.95 g барут /g не е грам а "грейн"/ тапа платнена торбичка с съчми която е свита S образно,четри кръгли оловни пластини и отгоре бяла пластмасова ризница./това цялото е за арсеналски 9х18 но и при другите е същото с изключение на количеството барут/.При изтрелването на стоп патрона бялата ризница се разрушава при което торбичката се разтвара и получава въртеливо движение.Според производителите на 8-10 метър оловните пластини би трябвало да паднат но на практика се получава друго.Както казах в горния пост имали сме случаи на 25 метра патрона да не се е разпаднал и това автоматически го прави смъртоносен.Колегата Радо се смее но идеята стоп патрона да бъде забранен при цивилните лица е проста.В 99% от случаите на използване на огнестрелно оръжие при самоотбрана е на максимум 4-5 метра.А както казахме на това разтояние е смъртоносен,а и сами се сещате ,че от стоп патрона не могат да се направи балистична експертиза.

Ти са що се бъркаш къде не ти е работа :mhihi:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата