Без книжка..
Модератор: Общи модератори
58 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4
- Демирев
- ентусиаст
-
- Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3
((:BuKcu:)) написа:Защо думата "млади" - защото е адското безумие да определиш един шофьор на възраст м/у 18 и 25 год, туку-що взел книжка като такъв, а този който е на 26год. да речем, който пак туку-що е взел книжка - да не е "млад шофьор". Аз лично не виждам никаква, ама....никаква разлика, камо ли смисъл....????
И двамата са без опит и умение? Но този на 26год.
Смисълът е такъв, че голяма част от 26 годишите разсъждават, като същински мъже и могат да оценят всяка ситуация трезво, за разлика от 18-19 г. тийнейджъри с кипяща кръв. За тях е унизително да летят с по-малко от 90 км/ч в града и набора му на пасажерското място ще се смее ако спазва всички правила.
Ясно е че се предполага и двамата нямат достатъчно опит. Иначе, за съжаление има стабилна цифра хора шофиращи без шоф.книжка за кола.
Проблемът е много дълбок. Купуват се книжки. Затова и повечето тук дето сте взели книжки скоро мислите че книжката нищо не значела и едва ли и без нея може. За съжаление дори шофьорите явили се на курс нямат елементарни умения. Курсовете от 10 години насам не са това което бяха.
За годините и кубатура няма да го приемат защото не са малоумни и им беше разяснено още май в парламента от председателя на автоиструкторите че има много фабрични автомобили 1.6 по 150-170 коня и ограничението само за кубици е напълно безсмислено.
Ама както се радват младите септември могат да приемат ограничение до 1600 сс и 80 к.с.
Последна промяна Демирев на 13 Юни 2009, 23:49, променена общо 1 път
- penev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 332i
- Детайли за колата: E36 red coupe 3,2 stroker
За всеки е ясно че този закон е поредното недоносче. Да висим обаче практическите аспекти.
1. Дали самите ченгета ще вземат на сериозно факта че жена ми(евентуален млад шофер) кара 1,9TDI?
2. Вижте си малките талони. Никъде не пише кубатура.
1. Дали самите ченгета ще вземат на сериозно факта че жена ми(евентуален млад шофер) кара 1,9TDI?
2. Вижте си малките талони. Никъде не пише кубатура.
- Демирев
- ентусиаст
-
penev написа:2. Вижте си малките талони. Никъде не пише кубатура.
Носиш полицата за ГО при теб при останалите документи за колата - нали? Иначе 20 лв. глоба. Е там на полицата я има кубатурата.
- coupe
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е46
- Мечтае да кара: ///M Power
Демирев написа:((:BuKcu:)) написа:Защо думата "млади" - защото е адското безумие да определиш един шофьор на възраст м/у 18 и 25 год, туку-що взел книжка като такъв, а този който е на 26год. да речем, който пак туку-що е взел книжка - да не е "млад шофьор". Аз лично не виждам никаква, ама....никаква разлика, камо ли смисъл....????
И двамата са без опит и умение? Но този на 26год.
Смисълът е такъв, че голяма част от 26 годишите разсъждават, като същински мъже и могат да оценят всяка ситуация трезво, за разлика от 18-19 г. тийнейджъри с кипяща кръв. За тях е унизително да летят с по-малко от 90 км/ч в града и набора му на пасажерското място ще се смее ако спазва всички правила.
Ясно е че се предполага и двамата нямат достатъчно опит. Иначе, за съжаление има стабилна цифра хора шофиращи без шоф.книжка за кола.
Проблемът е много дълбок. Купуват се книжки. Затова и повечето тук дето сте взели книжки скоро мислите че книжката нищо не значела и едва ли и без нея може. За съжаление дори шофьорите явили се на курс нямат елементарни умения. Курсовете от 10 години насам не са това което бяха.
За годините и кубатура няма да го приемат защото не са малоумни и им беше разяснено още май в парламента от председателя на автоиструкторите че има много фабрични автомобили 1.6 по 150-170 коня и ограничението само за кубици е напълно безсмислено.
Ама както се радват младите септември могат да приемат ограничение до 1600 сс и 80 к.с.
ЧЕ няма да го приемат тва за 1.6 се лъжеш...вече е приет
Ако след каране на BMW не ти е замаяна главата значи само си се возил!
- ((:BuKcu:))
- старши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: F32 M4
Демирев написа:
Смисълът е такъв, че голяма част от 26 годишите разсъждават, като същински мъже и могат да оценят всяка ситуация трезво,
Ама ти да не каза вица на годината???!!! Не ме карай да се смея, моля те

Това какво значи....Голф от преди аз да се родя?? Фиеста от времето на баба ми???? Корса от ВСВ???
То даже и 116и е 122 к.с

Последна промяна ((:BuKcu:)) на 14 Юни 2009, 15:46, променена общо 1 път
- B.Tunchev
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 ///M5
- Детайли за колата: Eisenmann Exhaust
coupe написа:
ЧЕ няма да го приемат тва за 1.6 се лъжеш...вече е приет
Къде пише? Мен през последните 3 седмици, 6 пъти са ме спирали, никой нищо не ми е казал за кубатурата.
П.П.
((:BuKcu:)) написа:Демирев написа:
Това какво значи....Голф от преди аз да се родя?? Фиеста от времето на баба ми???? Корса от ВСВ???
То даже и 116и е 122 к.с
Мен ми е интересно, след като вече някой си има еди си каква кола над 80 коня и 1600 кубика и въведат тая простотия, въпросният човек какво трябва да направи? Да си продаде колата, за да си купи някой кощник със следните характеристики посочени от "закона"?
П.П.2 Аз наистина не мога да се сетя за един нормален, съвременен, безопасен автомобил с такъв двигател

Последна промяна B.Tunchev на 14 Юни 2009, 15:53, променена общо 1 път
- ((:BuKcu:))
- старши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: F32 M4
Gh0s7 написа:
П.П.2 Аз наистина не мога да се сетя за един нормален, съвременен, безопасен автомобил с такъв двигател
Това имах впредвид

- Демирев
- ентусиаст
-
Gh0s7 написа: Мен ми е интересно, след като вече някой си има еди си каква кола над 1600 кубика и въведат тая простотия, въпросният човек какво трябва да направи? Да си продаде колата, за да си купи някой кощник със следните характеристики посочени от "закона"?
Първо имаше предложения за ограничение до 1600 куб.см на кубатурата на возила шофирани от млади шофьори до 25 годишна вързаст. До излизането във ваканция на парламента, края на май, обаче така и не беше прието, никой не знае, какво ще стане средата на септември, когато заработи отново парламента. Може и нищо да не приемат. Всичко стои още на етап предложения.

Инак ако приемат закона, който е шофьор на под 25 г. възраст и има книжка за лек автомобил по-малко 12 месеца, шофира кола над 1600 сс - просто ще изчака да направи 12 месеца от датата на вземането на книжката и ще си кара. Не виждам причина да я продава.

А безопасен автомобил до 1600 сс има и той е прекрасен - Последното поколение Це Клас 180 версия седан или двуврато купе по избор - моторът е 1588 сс.
- Nik4oZ
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E36 Coupe Hellrot
И да влезе закона пак ще има хора които не го спазват. Всеки знае лафа "забраненото е най - сладко" . И аз съм млад шофиор. Но какво забелязах още първия ден като излязох с колата. Един снабдил щеще да ме отнесе защото неспря на СТОП. и не му направи изобщо впечатление. Преглътнах го и продължих. Но както си карам по 9 септември в Стара Загора със 50 км/ч и една S-класа W12 Amg нз колко си коня замалко да ме блъсне отзад защото карам бавно .И какво шофиора небеше по малко от 40 години. Така че не само младите шофиори правят глупости. Не го отричам , но все пак в тях има чувство на страх. Засилват се да влязат бързо в завоя и преди него намалят . Въртят гуми на всеки сфетофар но като стигнат ограниченито и до там. И какво имам един комшия на 60 и няколко години кара Audi A4 1.8t 150 hp нз точно . И този човек ми казвате че кара по добре от мене . Че тои неможе да закара до арматурното табло да види с колко кара. Стига глупости.
Lurking in the shadows
- don_mimo
- ентусиаст
-
- Кара: bmw e53 3.0d 218hp '04
- Мечтае да кара: bmw x5 '11
жалко ,че неприеха закона ...
всичко се прави за доброто на младите шофьори! за намаляването на смъртните случаи!
неможе да си взел книжка преди месец и да караш 150кс кола и да се юркаш из града без да спазваш ограниченията, колко смъртни случаи има причинени от водачи на по няколко месеца карайки вечерно време - я не спрели на знак стоп, отнели предимство....
одобрявам да се карам с придружител - малко или много ще ти помогне да реагираш по-добре в пътната обстановка, да избегнеш рисковите ситуации.
колежката "викси" се изсмя ,но наистина един млад шофиор на 25г разсъждава много по-добре от един келеш на 18г
мисля .4е няма база за сравнение , най-малкото се е возил повечко и попадал в повечко ситуации ...
за коланите немисля ,4е има какво да възразяваме... щом ги има в колата значи не са за украса ...
покарайте 1г по-кротко с по-бавна и смотана кола,защото така или иначе ще удерете броня, калник ще закачите... ще се си изградите навици на шофиране и опит,които със сигурност ще са ви от полза и могат да ви спасят живота.
като покарате 1г вече ако искате и кола за драг рейсинг карайте ....
и нека незбравяме ,че всички трябва да спазваме знаците и да бъдем по толерантни един към друг на пътя
всичко се прави за доброто на младите шофьори! за намаляването на смъртните случаи!
неможе да си взел книжка преди месец и да караш 150кс кола и да се юркаш из града без да спазваш ограниченията, колко смъртни случаи има причинени от водачи на по няколко месеца карайки вечерно време - я не спрели на знак стоп, отнели предимство....
одобрявам да се карам с придружител - малко или много ще ти помогне да реагираш по-добре в пътната обстановка, да избегнеш рисковите ситуации.
колежката "викси" се изсмя ,но наистина един млад шофиор на 25г разсъждава много по-добре от един келеш на 18г

за коланите немисля ,4е има какво да възразяваме... щом ги има в колата значи не са за украса ...
покарайте 1г по-кротко с по-бавна и смотана кола,защото така или иначе ще удерете броня, калник ще закачите... ще се си изградите навици на шофиране и опит,които със сигурност ще са ви от полза и могат да ви спасят живота.
като покарате 1г вече ако искате и кола за драг рейсинг карайте ....
и нека незбравяме ,че всички трябва да спазваме знаците и да бъдем по толерантни един към друг на пътя

- Nik4oZ
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E36 Coupe Hellrot
Досега несум се качвал на колата без да сложа колан. Несум се качвал дори и на 1 глъдка какъвто и да е алкохол. Нямам спомен да не сум спазвал знаци предимства. Винаги съм бил колегиален. Несъм против закона. Но някой от нещата са повече от глупости.
Lurking in the shadows
- coupe
- кандидат ентусиаст
-
Nik4oZ написа:Досега несум се качвал на колата без да сложа колан. Несум се качвал дори и на 1 глъдка какъвто и да е алкохол. Нямам спомен да не сум спазвал знаци предимства. Винаги съм бил колегиален. Несъм против закона. Но някой от нещата са повече от глупости.
хубаво е че го правиш това...съгласен съм с тва че повечето от новите работи дето искат да ги вкарат са много безсмислени..за колана съм сагласен... но ако ми обясните защо да немога да возя по малки през ноща няма да е лошо
- Archangel
- старши ентусиаст
-
- Кара: N42B20 с ръкавици
- Мечтае да кара: Spitfire
coupe написа:но ако ми обясните защо да немога да возя по малки през ноща няма да е лошо
Защото рискуваш живота на деца.
Rainbow shaker,
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..
- coupe
- кандидат ентусиаст
-
ми те да му мислат да несе качват при мене...па и по тая логика да некачвам никои да нерискувам живота на никои...
58 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4