Сблъсък-тема за гражданите и селяните

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: E36 M52b20 Touring

Мнение от Сондьора » 14 Юни 2009, 21:21

flame написа:Пък и поставете се на мястото на работодателя - все едно вие да си търсите работник и някой да ви каже "Няма да взимаш Пешо от Перник за 500 лева - трябва да вземеш Гошо от София за 1000 лева, нищо че продуктивността му е същата".

Виж продуктивността няма как да е същата, понеже има фактор опит. Точно ей тва е проблема, че Пешо от Перник, след една година ще е на дереджето на Гошо, ама ше има друг Стефчо от горно нанадолно..., да не говорим, че по този начин дадена фирма копае на едно място /тва вече е друг проблем/. И така се върти в един кръг, и вместо заплатата сега на Гошо да е 3000лв, на Пешо е 500лв. Ама на Гошо пак му е 3000, шото примерно е некъде на майната си, където той ще е проблем на други хора и т.н.

М/у другото тва е голям проблем и в ЕС, само че от страна на новите членки /Гошо/.

Олдскул фен
Аватар
Кара: Строявайки пешеходците по тротоарит
Мечтае да кара: E34 + s62 ]:)

Мнение от justboy » 14 Юни 2009, 21:27

///peter написа: ... Все още е опасно да караш със софииски номер в провинцията, защо ли?
...

Като цяло съм сългасен с нещата, които казваш, но това си дойде малко в повече, едва ли някой чака да види кола с регистрационен номер "С/СА" за да и направи нещо. несериозно ми звучи.
По-скоро бих повярвал "Софиянец" да направи нещо на кола в София с несофийска регистрация(кавичките и главната буква, не са случайни :mhihi: )
mitko_n1
A от тези 7 неварненци, дали поне 4ма не са студенти?
При наличието на толкова много ВУЗ-ове смятам, че е нормално донякъде, млади хора, нуждаещи се от пари, на квартири.
Недейте така...
Изображение
E34, E38

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Жи55АЕМЖИ
Мечтае да кара: 911 turbo
Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 14 Юни 2009, 21:37

justboy написа:
///peter написа: ... Все още е опасно да караш със софииски номер в провинцията, защо ли?
...

Като цяло съм сългасен с нещата, които казваш, но това си дойде малко в повече, едва ли някой чака да види кола с регистрационен номер "С/СА" за да и направи нещо. несериозно ми звучи.
По-скоро бих повярвал "Софиянец" да направи нещо на кола в София с несофийска регистрация(кавичките и главната буква, не са случайни :mhihi: )
mitko_n1
При наличието на толкова много ВУЗ-ове смятам, че е нормално донякъде, млади хора, нуждаещи се от пари, на квартири.
Недейте така...

Колега, повярвай ми така е... Можем да си направим експеримент, ще си разменим колите и може да скокнем до Кюстендил, Монтана, Враца насам натам да видиш :) До като в София, може да видиш различни номера, на никой не му пука толкова, даже и не се забелязват в големия трафик номерата ;)

ентусиаст
Аватар
Кара: е21

Мнение от magareto_yori » 14 Юни 2009, 21:40

къде видя, че тук се заключи за всички други, че са селяни не знам...

oще в първите 3 поста:

павката е пуснал тема граждани срещу селяни :arrow: аз питам да не става дума за София срещу провинцията :arrow: той отговаря "точно!"

тва е,аз претенции нямам към никой и към нищо,за мен София си е град кат сички останали
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 14 Юни 2009, 21:42

magareto_yori написа:

oще в първите 3 поста:

павката е пуснал тема граждани срещу селяни :arrow: аз питам да не става дума за София срещу провинцията :arrow: той отговаря "точно!"

тва е,аз претенции нямам към никой и към нищо,за мен София си е град кат сички останали

Аз питах, къде видя и един софиянец тук да заключи, че другите са селяни?

Е30 Fanatic
Аватар
Кара: Ford Ranger 2019
Мечтае да кара: corvette c7 zr1

Мнение от N.Mihaylovski » 14 Юни 2009, 21:44

Първо да кажа че хората от провинцията не са по-малко кадърни и умни от мен от Софиянци,но както каза колегата по горе работете за парите който се работи а не за колкото ви дадът и да сте съгласни,щото требва да сте тук и да работите У ГраДО
А за кой колко е кадърен да не почваме, че Софиянци сме мързеливи,да не ги чувам тези защото се нервирам много,ние не сме мързеливи просто знаем за какво работиме и като дойдете вие и кажете аз ще бачкам за половината пари само за да си намерите работа,а и после нямате претенции трайкате си и така ебавате мамата на всичко,ама на вас не ви дреме нали вече сте в Градо и всичко е ОК
Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3

Олдскул фен
Аватар

Мнение от justboy » 14 Юни 2009, 21:48

///peter написа:
justboy написа:
...

mitko_n1
Недейте така...

Колега, повярвай ми така е... Можем да си направим експеримент, ще си разменим колите и може да скокнем до Кюстендил, Монтана, Враца насам натам да видиш :) До като в София, може да видиш различни номера, на никой не му пука толкова, даже и не се забелязват в големия трафик номерата ;)

Става, тъкмо тея дни ми е чудно да разбера как върви 25цата на Е34, че все на Е36-ци го пробвам. :bchug:

Сега сериозно, мисля си така, защото аз примерно, като видя кола със софийска регистрация в нашия град, просто ми минава през погледа, забелязвам, че не е нашенска и толкова, нищо повече, та затова така си помислих(доколкото може да се каже, че съм от провинциата, все пак съм от Добрич :mhihi: :mhihi: :mhihi: ) макар че нещата опират и до човека, който както казах и по-горе навсякъде си е човек, както и в София, и във Варна, така и в Старо Оряхово :mhihi:
Изображение
E34, E38

Е30 Fanatic
Аватар
Кара: Ford Ranger 2019
Мечтае да кара: corvette c7 zr1

Мнение от N.Mihaylovski » 14 Юни 2009, 21:49

///peter написа:
magareto_yori написа:

oще в първите 3 поста:

Аз питах, къде видя и един софиянец тук да заключи, че другите са селяни?
Да вярно никой Софиянец не е нарекъл провинциалистите селяни а провинциалистите използват Селянин,селяни за себе си така се определяте явно знам ли

Аз мисля,че селянин не е човек от провинцията това е тип характер и мислене
Но бита определя културата и мисленето на човек
Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ги да пият мента
Мечтае да кара: за 6лв/100км
Детайли за колата: не върви и не гори

Мнение от павката » 14 Юни 2009, 21:50

еми така казаха по предаването на иван и андрей!
и аз съм в друг град,ама не кланям глава за пари!искам да се докажа и тогава да чакам ответното!като не ми приляга си тръгвам!
прецених,че развитието ми в родния град е невъзможно и няма да чакам 6-ца от тотото!
като съм ходил да питам за работа и като кажа откъде съм,следва странен поглед-идва от далеч,не трябва да има претенции!ама като си отворя устата и си кажа претенциите,а видя нищожните условия и им става тъпо!
един умен човек няма да гледа кой откъде е ,а колко работа върши и ако държи на бизнеса си,ще гледа да запази качествените кадри на всяка цена!

Олдскул фен
Аватар

Мнение от justboy » 14 Юни 2009, 21:52

Scott написа:Аз мисля,че селянин не е човек от провинцията това е тип характер и мислене

:shock: :help:

Ужас...
Изображение
E34, E38

младши ентусиаст
Аватар
Кара: пеш

Мнение от GTS » 14 Юни 2009, 21:56

Да вярно никой Софиянец не е нарекъл провинциалистите селяни а провинциалистите използват Селянин,селяни за себе си така се определяте явно знам ли

Аз мисля,че селянин не е човек от провинцията това е тип характер и мислене

и медиите, и медиите :help:
точно заради тях провинция има някакъв гаден подсмисъл

А това че живея в чалга бит пречи ли ми да им вдигам среден пръст и да слушам друго ;) И да си имам свои истини и разбирания извън "битовите" такива

и едно нещо винаги ме е дразнело супер много - всички новини говорят за Общината и за София като едва ли не единствения град в България, вярно столица е, ама писва някъде като станеш на 8 и вече ги разбираш за какво говорят :mhihi: :mhihi:
Последна промяна GTS на 14 Юни 2009, 21:58, променена общо 2 пъти
Изображение
Резултати 1 - 20 от около 1 780 000 за bmwpower-bg.net

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от MatriX_Fucked » 14 Юни 2009, 21:57

Не искам да се включвам в изключително малоумната "полемика", само за "номерата" и отношението по провинциалните градове да се изкажа, понеже имаше пряки твърдения! В Кюстендил над 60% от новите коли са на лизинг и по "незнайно" какви причини са със "СА" номера. :D

Така, че е малко тъпичко да твърдиш, че като "селяните" видим СА номера на "мегдана" литваме да правим мизерии! И въобще - наистина е имало случаи на поступани жители на София по дискотеките, но в никакъв случай не е било само и единствено заради това жителство, ами поради демонстрираното, както и тук, арогантно поведение спрямо провинциалистите!

Бре, май се включих в малоумната полемика... :uups: :mhihi: :mhihi:

Такива спорове са страшно излишни, защото ненужно пораждат напрежение! Въпроса няма да се реши във форумите, защо се насажда изкуствена омраза?

ПП. Нека моето местожителство остане тайна, за да видим как ще реагират ултрасите на 2-та лагера ( "тъп селянин" или "гражданче под прикритие") :D
Без страх, без спирачка!

старши ентусиаст
Аватар
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 14 Юни 2009, 22:01

MatriX_Fucked написа:Не искам да се включвам в изключително малоумната "полемика", само за "номерата" и отношението по провинциалните градове! В Кюстендил над 60% от новите коли са на лизинг и по незнайно какви причини са със "СА" номера. :D

Така, че е малко тъпичко да твърдиш, че като "селяните" видим СА номера на "мегдана" литваме да правим мизерии! И въобще - наистина е имало случаи на поступани жители на София по дискотеките, но в никакъв случай не е било само и единствено заради това жителство, ами поради демонстрираното, както и тук, арогантно поведение спрямо провинциалистите!

Бре, май се включих в малоумната полемика... :uups: :mhihi: :mhihi:

Такива спорове са страшно излишни, защото ненужно пораждат напрежение! Въпроса няма да се реши във форумите, защо се насажда изкуствена омраза?

ПП. Нека моето местожителство остане тайна, за да видим как ще реагират ултрасите на 2-та лагера ( "тъп селянин" или "гражданче под прикритие") :D

Умразата, тук се диктува от хората които не са от София, може да прочетеш от началото до края темата, до сега един софиянец не се включи в обидите... Докато хора от провинцията ни слагат думите в устата :) В това число и ти, примера ми беше с ченгетата, с тях имаме най-много проблеми, има доста градове който са ни доста тежки за преминаване. А от темата се вижда дали софиянците теькареят или хората от другите градове просто виждат такова нещо ;) А относно местожителството ти, трябва да сме доста тъпи за да не се досетим че си от Кюстейнджъл :roll:

ентусиаст
Аватар
Кара: е21

Мнение от magareto_yori » 14 Юни 2009, 22:02

Петре, темата е поставена така, че София е градът, а другото е село. Софиянци обвиняват пришълците за ниските заплати, а аз мисля, че причината за това не е само в тях. Това, че някой е неоценен адекватно на труда, който полага е по скоро проблем, който идва от работодателя, а не от работника.тва искам да кажа,кво толко се палите незнам :roll:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от MatriX_Fucked » 14 Юни 2009, 22:03

///peter написа:

Не реагирай първосигнално! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Без страх, без спирачка!

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата