потресен съм от бездушието на българина!

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Е46 Fanatic
Аватар
Кара: Е46 330d; GLK 320

Мнение от Hito » 17 Юли 2009, 11:35

flame написа:
Е.Димитров написа:Наркоманията е личен избор,както педерастията и алкохолизма,много мразя и 3 те прослойки,единствената помощ която бих им оказал е един здрав,класически,старовремен побой

И ако някое от твоите деца тръгне по този път вместо да го обичаш ще го пребиваш от бой? :|

Колегата Е.Димитров по горе каза че това е личен избор ,но според мен за този "личен" избор голяма роля играе и възпитанието на дадения човек........
Великите умове обсъждат идеи.
Средните умове обсъждат събития.
Дребните умове обсъждат хората.
Убий глупака с мълчание ;)

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 17 Юли 2009, 12:01

flame написа:
Е.Димитров написа:Наркоманията е личен избор,както педерастията и алкохолизма,много мразя и 3 те прослойки,единствената помощ която бих им оказал е един здрав,класически,старовремен побой

И ако някое от твоите деца тръгне по този път вместо да го обичаш ще го пребиваш от бой? :|

Това ще значи че късно си се сетил да го обичаш ;)
Когато един родител обръща внимание на децата си и наблюдава развитието и растежа им, няма как да не рабере ако дори само си помисли да кривне от правия път, камоли докато се стигне до положение пристрастяване ;)
Това разбирасе е мое мнение понеже съм имал доста съученици наркомани и много от тях вече са покойници, та общо взето си мисля, че това се случва на отвързани и прекалено освободени деца или пък другата крайност прекалено строги родители.....
Абе не е лесно да се даде определение...все пак психиката на човек е сложна и трябва да се изучава с години.
Аз съм на мнение, че за тези неща трябва да се говори от рано, да се показва на детето и да му се обяснява, още преди да се е подхлъзнало....
Дано не се случва на никого да си види детето в такова положение.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ваноса да пее одата на радостта

Мнение от Avramov » 17 Юли 2009, 12:06

Евала на колегата :clap: . Винаги трябва да се помага защото не знаеш кога и на теб ще ти е нужна.

Миналата седмица бях тръгнал да пия една биричка след работа и малко преди кафето направиха една нова кооперация на 3 етажа. Минавам покрай нея и някъв човек си гледа пощата пред входа не знам какво ме накара да погледна в огелдалото, но видях как човека си разбива главата в плочките пред входа. Веднага авариики почти в средата на улицата задна и се върнах. Някаква жена също беше видяла случилото се. Слизам от колата и тичам към човека от главата му течеше доста кръв но той като че ли спеше даже похъркваше, дигнах му главата и наклоних на една страна да не земе да повърне и да се задуши като си помислих, че е пиян. Помолих жената да звънне на звънеца с фамилията от писмата който бяха по земята, тя звънна каза нещо от типа заеби го тоя пияница и си тръгна. След около 1 мин. жената на човека слезе и се оказа, че човека е епилептик и че без да искам съм се справил по блестящ начин със ситуацията. Виканахме линейка да му зашият главата на човека. Всичко се размина с 6 шева на главата, но бях потресен от няколко коментара на минаващи на близо хора, повечето от който по- възрастни: "Глей го тоя как се напил"; "Така ли се спира бе селяк" (бях спрял почти в средата на улицита но имаше място да се минава) като най-потресаващото беше една баба с две деца от съседната къща "Може ли такива неща, приберете го тоя пияндурник все пак деца минават тука".
Aim to be the best, live with the rest!
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: МБ W140 V8

Мнение от sharksfin » 17 Юли 2009, 12:12

По принцип и аз презирам наркоманите, обаче когато човек е в ситуация на нужда, е редно да получи помощ. Кои сме ние да го съдим? А това че наркомани били крали безценните халогани е най-голямата глупост. Ми остави човека да си умре заради халогените, лошо няма. Ако не дай си Боже някой от нас зе забие с БМВто си някъде и е на умирачка и мине някой Голфаджия и си каже "а тоя келеш да се спасява", тогава може би бихте погледнали по друг начин. Човешкият живот е по-важен от всякакви етнически, футболни и каквито и да е други обществени разделения. И аз поздравявам колегата, пуснал темата, защото останаха малко като него.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39... :D
Мечтае да кара: платноходка

Мнение от eekset » 17 Юли 2009, 12:33

Hito написа:
flame написа:

Колегата Е.Димитров по горе каза че това е личен избор ,но според мен за този "личен" избор голяма роля играе и възпитанието на дадения човек........

избора е личен, точно така. Не ми е ясно защо има наркомани, които имат воля да седят "чисти", и такива дето се търкалят по улицата...
А и защо, тези дето се търкалят, будят съчуствие?
Изображение Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от blackgod » 17 Юли 2009, 12:41

Евала за постъпката колега... за съжаление са малко хората като теб, които биха помогнали на човек в беда, независимо дали става на въпрос за наркоман, пияница, педал и т.н. Като съдя по хората писали в темата тук, май човечеството прави обратен завой към животните и първобитния строй когато от племето са изоставяни или убивали болните и слабите... Преди около две седмици бях участник в подобна случка: в градинката м/у три блока и до нея оживен булевард, жена беше паднала на земята и надаваше писъци посред бял ден... Единствените които отидохме да помогнем на жената, бях аз и комшията ми (грък), а живеем в най-отдалечения блок от мястото и то на 10-я етаж.. Иначе сеирджии много..

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 17 Юли 2009, 16:49

браво за постъпката. разбирам те и одобрявам...

но... аз лично бих се обадил на бърза помощ и бих се погрижил да не го бутне някоя кола, но не бих го пипнал ако е възможно. наркоманите са непредсказуеми. може да те припознае с някой, да ти извади нож... никога не знаеш.

да не говориме че много от тях са носители на най-различни болести... особено ако тече кръв, лиги и тн. от него.

съжалявам, че звуча малко елитистки, но съм вадил с голи ръце хора от горящи коли, умирали са ми хора които ценя в ръцете, вадел съм давейки се давещи се... но за този (и такива като него) бих изразходвал минимално количество енергия.
алекс
трабант 601с
разни други возила

ентусиаст
Аватар

Мнение

Мнение от driver69 » 17 Юли 2009, 17:30

Добре е когато видиш човек в беда да му помогнеш, но не и ако това би коствали някакъв риск за теб. Може да кажете, че гледам едностранчиво на нещата и някой ден може да попадна на мястото на това момче, но не бих се хвърлил да го спасявам. Ако съм на мястото на колегата, да бих слязъл от колата и да го изправя(за което го поздравявам), но след като науча, че е наркоман и викна линейк, помощта свършва. Все пак има и един момент, че той трябва да е мислил преди да си забоде инжекцията, пълна с отровата, наречена наркотик. А колкото до това защо като липсват халогени най-често се набеждават нарккомани. Ми това не е съвсем вярно. В темите за кражби на части първите две мнения са, че това е работа или на наркомани или на цигани( от които има и хора ). Защо ги набеждават ли? Защото наркотиците и издържането на 20-членно семейство са скъпи, особено когато човек не работи!

Е46 Fanatic
Аватар
Кара: Е46 330d; GLK 320

Re: Мнение

Мнение от Hito » 17 Юли 2009, 18:07

Ryapoff написа:......... В темите за кражби на части първите две мнения са, че това е работа или на наркомани или на цигани( от които има и хора ). Защо ги набеждават ли? Защото наркотиците и издържането на 20-членно семейство са скъпи, особено когато човек не работи!

Кажи ми че съм те разбрал погрешно и не ги защитаваш,
защото съм готов да споря до без край.......,но ще се отклоним доста от темата :evil:
Великите умове обсъждат идеи.
Средните умове обсъждат събития.
Дребните умове обсъждат хората.
Убий глупака с мълчание ;)

нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Мнение от Zagy » 17 Юли 2009, 19:45

Пресен случай от днес - по обяд бях до офиса на клуба да си купя стикери за номерата, излизам, отключвам колата и тъкмо да влезна и чувам трясък и стържене зад мен. Обърнах се и гледам един моторист се пързаля по "Мадрид", зад него и скутера му... От многото хора наоколо само аз и един друг човек отидохме да помогнем и да видим какво е положението - ВСИЧКИ останали само се пулеха и гледаха като треснати (а по това време там има много хора). Много пъти съм имал чувството, че хората като видят, че някой помага на пострадалия и просто подминават.

За радост на човека нищо му нямаше с изключение на няколко ожулвания, които си личаха. Стиснахме си ръцете, пича благодари и си тръгнах.
Si non confectus, non reficiat.

нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Re: Мнение

Мнение от Zagy » 17 Юли 2009, 19:49

Hito написа:
Ryapoff написа:......... В темите за кражби на части първите две мнения са, че това е работа или на наркомани или на цигани( от които има и хора ). Защо ги набеждават ли? Защото наркотиците и издържането на 20-членно семейство са скъпи, особено когато човек не работи!

Кажи ми че съм те разбрал погрешно и не ги защитаваш,
защото съм готов да споря до без край.......,но ще се отклоним доста от темата :evil:

И аз, и аз. Колега Ryapoff, от поста ти излиза, че защитаваш наркоманите и мангалите с много деца, които крадат за дозата или издръжката - моля те кажи, че не е така и само ни се струва!
Si non confectus, non reficiat.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от blackrider » 17 Юли 2009, 21:02

Евалата на колегата Zagy.На доста хора се е случвало да попадат в такива ситуации както ние,но колко от тях са се притекли на помощ? Темата ми всъщност бе, колко сеирджий има между нас,колко злоба,завист и егоизъм сме натрупали и как с нехайство и присмех подминаваме понякога нуждаешите се! В това число не само хората но и животинките,а те са най-беззащитни!
В тази тема не се изтъквам ,че помогнах на момчето. А изразих мнението ми за нас като цяло -ние БЪЛГАРИТЕ тупайки се в гърдите с гордост ,че сме такива! А дали е съвсем така? :roll:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E34 touring
Мечтае да кара: М5

...

Мнение от Николай Занчев » 18 Юли 2009, 3:16

И аз имах подобен случай :confused: Пътувах за село с едно момиче :D Карам си аз в моита лента и един с една Вектра тръгва да изпреварва в насрещното.Обаче от там идва кола и колегата му присветка да се прибере някъде обаче няма накъде да иде и продължава,този който му присеткаше намали до около 30-40км(от към 100км грубо) и отзад едно Ауди Б4 комби пича не можа да спре и да не се удари в този който спря рязко върти волана на ляво и влиза в насрещното.Аз гледам какво става в огледалото и оттам кола и камион и за да не се удари челно в колата и камиона резко на дясно и като почна да се върти един пушек едни чудесий и си викам малии :shock: :shock: :shock: .Спрях на около 100-200 метра по натам и на тичане взех разстоянието да видя какво е станало дали им има нешо.А само един чичка спря и попита дали имат нужда от помощ.Всичките коли дето минаха нито една не спря и аз е така :shock: :shock: :shock: .Всеки намаля и зяпа като все едно има сувалка на пътя и си продължава :conf: :conf: :conf: Добре че им нямаше нищо на момчетата даже не се бяха ударили само са се въртяли като пумпали 3-4 пъти.
Изображение
Американски форум:питаш нещо и ти отговарят.Руски форум:питаш нещо и теб те питат.Български форум:питаш нещо и всички ти обясняват колко си тъп!

младши ентусиаст
Аватар

Re: ...

Мнение от Stoyan7777 » 18 Юли 2009, 6:37

[quote="Николай Занчев"][/quote]
не се засягай, но
страшно много обичам да чета разкази като твоя :mhihi:
аз така, и той, и после един чичка, пушек, аз викам малии...
Изображение

BMWPhotographer
Аватар
Кара: F10 530d xdrive LCI
Мечтае да кара: Все по-хубави 5 серии

Мнение от BMWPetar » 18 Юли 2009, 10:39

sharksfin написа:По принцип и аз презирам наркоманите, обаче когато човек е в ситуация на нужда, е редно да получи помощ. Кои сме ние да го съдим? И аз поздравявам колегата, пуснал темата, защото останаха малко като него.

Точно така. Първо, ти си постъпил нормално, за разлика от всички останали лайнари около теб, но...какво да се прави, повечето хора предпочитат да гледат сеир...

А по повод това, че е наркоман, не е толкова трудно - ако го хванете до колата ви го чупите от бой, но като е пред умиране...хора сме все пак.
"Когато пътят стана мокър, Audi quattro-то беше по-бързо в завоите, но просто някакси усмивката на лицето на шофьора на BMW-то беше доста по-голяма..." Джереми Кларксън, сравнение между Audi RS6 и BMW M5, Top gear

BMW Navi Doctor - ъпдейт на навигационни карти и ремонт на всички видове навигационни системи BMW

****F10 530d+ xdrive M-sport 2014

Gone, but not forgotten:

*E60 525d+ LCI M-sport 2008
*E60 530d+ 2004
*E39 540iA Individual 1998
*E39 523i 1997
*E34 520i M20 1990

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата