Златен талон от КАТ???
Модератор: Общи модератори
51 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4
- saleen
- старши ентусиаст
-
- Кара: Тъпата кака да маа с черпака
- Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
- Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....
Е.Димитров написа:Те всички милиционери имат такива талони,щото "гарван гарвано око не вади"
Пак се изцепи

Никой не мое ма връне на селу!
еба*ти примерните шофьори се изкарахте ... нямам нарушение от 4-5-6-7 години кви са тея изказвания я се стегнете малко на ден сигурно правите толкова че да ви вземат книжката за 10 години няма просто начин да караш редовно колата и да не те резнат някъде колкото и да внимавашлимо толкова к*р капани по пътищата че трябва да си супер късметлия да те се размине и я кажете колко пъти давате подкуп да ви се размине и точно в тоя форум най -невинните душици

- AGD
- младши ентусиаст
-
- Кара: F15 xDrive30d N57T
- Мечтае да кара: 911 Turbo
miroslav4ev написа:Друго важно, което се сещам по темата:
Фишовете също са нарушаване на ЗДвП и се чака пак 6 години след последното. Т.е. като ти пишат фиш за неправилно паркиране (както на мен примерно), платиш глоба, без да ти отнемат точки - пак чакаш 6г. за златен талон.
Мисля че за фишовете не си прав. От 2003-та досега имам 2 или 3 фиша, като последния е от преди 2 години. Златният талон ме чака в КАТ-Бургас, но все не успявам да съм там в работен ден, за да си го взема.
nazo1976 написа:еба*ти примерните шофьори се изкарахте ... нямам нарушение от 4-5-6-7 години кви са тея изказвания я се стегнете малко на ден сигурно правите толкова че да ви вземат книжката за 10 години няма просто начин да караш редовно колата и да не те резнат някъде колкото и да внимавашлимо толкова к*р капани по пътищата че трябва да си супер късметлия да те се размине и я кажете колко пъти давате подкуп да ви се размине и точно в тоя форум най -невинните душици![]()
![]()
![]()
Пари не съм давал и няма да дам. Когато съм в нарушение си нося последствията.
George Carlin написа:Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac?
- miroslav4ev
- младши ентусиаст
-
- Кара: БМВ 325 ТД '93
- Детайли за колата: тъмно син металик
AGD написа:Мисля че за фишовете не си прав. От 2003-та досега имам 2 или 3 фиша, като последния е от преди 2 години. Златният талон ме чака в КАТ-Бургас, но все не успявам да съм там в работен ден, за да си го взема.
Преди 2 месеца ме хванаха в първото нарушение - бях спрал до знак паркирането забранено. Следва отнасяне с паяк, платих 31 лв.за вдигането + 30 лв.глоба в КАТ и 0 точки. Но жената от гишето ми обясни, че губя правото си на "Златен талон", тъй като вече имам в сила влязло законодателно постановление.

Друго: Минималните глоби и нарушения (тези за суми под 50лв.) - нямат право на обжалване.

- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Escape написа:vld написа:Начи ще трябва да чакам още няколко месеца +
щом е от дата на влизане в сила на постановлението...
Последния ми акт е от провинцията и го чаках няколко месеца да му....с тия плевенските няма оправия
Те плевенските си имат много любима стоянка на входа от към Ловеч - там ограничението наклон с ограничение 40 и дори и раздрънканите трабанти го превишават.... там сигурно за 1ч има по 200 нарушителя
В Златна панега ми написаха акт за настъпване на осевата линия, щото заобиколих един кокошарник от този тип:

А кокошарника излена от пряка (път без предимство без изобщо да спре и с ОГРОМНА предпоставка за ПТП, но явно са си партия с местнните полицаи, та аз го отнесъх...
Естествено писах възражение но нищо не стана, а после ме мързеше да обжалвам.

- Doberman_vas
- младши ентусиаст
-
единственото което ти помага е че полицаите по лесно се навиват да земат 20лв. На мен 4 пъти ме е спасявал за не много сериозни нарушения, даже и 3 пъти само със забележки си тръгвам
, така че нищо не губи автора на темата.
6 години е срока.

6 години е срока.
Ще ви отвеем с дизелите ей! Ако не ви отвеем, ще ви опушим, така че да ни запомните.
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
saleen написа:Е.Димитров написа:Те всички милиционери имат такива талони,щото "гарван гарвано око не вади"
Пак се изцепиАз примерно нямам, макар, че ми предложиха да ми извадят такъв-шофирам от 10 години и нямам акт засега. Има колеги, които са и лишени, така че..наистина не си прав. Айде да не отварям голямата тема за "закона Петканов" според който полицай участвал в ПТП с алкохол 0,1 промила
го гонят от работа за уронване престижа на МВР
-дори и без да има вина в ПТП-то Много хубаво си ги вадят оченцата, само се чудя защо са тия изхвърляници...
Истината е различна,моята истина е следната,тя се базира на реални събития и хора:
Преди живеех в полицейски блок в младост,не че беше на полицията блока ,ами почти всички бяха полицаи или бивши такива,един ден гледам си седнали на пейката пред блока и си беседват за заплати и тн полицейски неволи,аз споделих(дадох им шанс) че ако взимаха големи заплати,примерно 3-4 иляди лева ,няма да взимат...пък един от полицаите ми каза..."мммм,бе пак ще взимам ебаси",тези полицай ,повечето работят в кат,именно при тях за 1 ви път видях "златен талон".
Освен това имам още няколко познати полицай, които никога не са слагали колани,често съм виждал полицаи които говорят по телефона докато карат,да не говорил че съм виждал и полицаи дето нямат винетки,както и полицейски коли които нямат нито един стикер ,било то за преглед или за гражданска отговорност.
Какъв пример ще са те за мен,след като са най-неизрядните,така че моля те не ми говори за изхвърляне...
Аз имам нарушения,едно за превишена скорост,едно за разговор по телефон и едно че съм бил без винетка на околовръстнотои едно за това че не си носих талона за преглед на чисто нова кола,майната му,това е защото не давам пари на полицаи,и това е всичко от ...1992 година,когато съм си взел книжката.Имам над милион километра ,обиколял съм почти цяла европа с кола
- saleen
- старши ентусиаст
-
- Кара: Тъпата кака да маа с черпака
- Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
- Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....
С това не мога да не се съглася. Става дума за липса на всякаква колегиалност, или криворазбрана такава-все едно. Ами нали като го спре колегата му, ще се черви и ще се чуди какво да го прави и дали да си свърши работата
. На всеки може да се случи да забрави, че трябва да мине преглед, или че му изтича гражданската, но да смяташ, че щом си полицай тези правила не важат за теб значи не струваш нито като професионалист, нито като човек. Получава се все едно санкциите и глобите са чиста проба лицемерие
Но темата е много обширна, става дума за това какъв тип хора влизат в системата, с какви мотиви и пр.

Но темата е много обширна, става дума за това какъв тип хора влизат в системата, с какви мотиви и пр.
Никой не мое ма връне на селу!
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
saleen написа:С това не мога да не се съглася. Става дума за липса на всякаква колегиалност, или криворазбрана такава-все едно. Ами нали като го спре колегата му, ще се черви и ще се чуди какво да го прави и дали да си свърши работата. На всеки може да се случи да забрави, че трябва да мине преглед, или че му изтича гражданската, но да смяташ, че щом си полицай тези правила не важат за теб значи не струваш нито като професионалист, нито като човек. Получава се все едно санкциите и глобите са чиста проба лицемерие
![]()
Тежкото е че само Ти,аз и още няколко човека мислят така,тоест имаме някакво достоинство,каквото ТЕ,господа полицаите трябва да са най-достойните от обществото,независимо от заплатите дето получават,Дядо ми,беше кмет на едно село преди мнооого години,не е бил имотен,но винаги е бил чист,спретнат,уважаван заради честноста му и справедливоста му.
Мислиш ли че тези полицай се срамуват от извършените от тях нарушения и когато биват спирани от техни колеги,не си показват картата с такова самочуствие,все едно са спрели президента и се касае за недоразомение
Поздравеи
- Nukem
- старши ентусиаст
-
- Кара: e36 318is M44
- Мечтае да кара: камаро.
аз бях проверявал оставаха ми 2 месеца ама така и не си го взех ама като гледам сега близките 5 години няма да го получа Smile иначе цената му е 20лв поне мин година беше ,че незнам стрували си разправията ти с 20 лв и без розовия талон ще минеш за леко нарушение и няма да се разкараваш 2 пъти до Кат Wink
Колега няма такова нещо като 20лв помня че дадох 1-2лв. не повече,иначе е готино че имаш повод по-лесно да им бутнеш 20лв ,почваш е сега толкова време нямам нарушение аиде сега да направим компросмис и да почерпя,лошото е че дори и при най-малкото нарушение трябва да даваш пари защото ако ми го вземат трябва да ходя в работен ден в Хасково а аз бачкам от 8 до 5 часа всеки ден ама в София и ще си създам ебаси и разправията!
Иначе винаги с колан,не се говори по гсм и бавно каране му е маиката ,лошото е сега че с тези камери из София чакам всеки момент да ми пратят честитка!:(
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Абе ще взема да мина др. седмица през КАТ за тоя талон, пък да видим...
Si non confectus, non reficiat.
- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
Аз искам си направя моя лилаФ или оранжев. Ако може си го пребоядисам. Някой да знае ако го потопя в нещо дали ще стане ?
- ///M_Martin
- Любимец на Кралицата
-
- Кара: F85 X5M , Race ///M GTR V10 S85
- Мечтае да кара: M3 CSL
Колеги аз знам за златният талон,че съществува и не е мит
трябва да не си правил никакви нарушения в продължение на 5 или 6 години и ако това си случи,което малко вероятно имаш право на ЕДНО БЕЗПЛАТНО НАРУШЕНИЕ-това съвсем сериозно 

- nakoone
- ентусиаст
-
- Кара: Touring
nazo1976 написа:еба*ти примерните шофьори се изкарахте ... нямам нарушение от 4-5-6-7 години кви са тея изказвания я се стегнете малко на ден сигурно правите толкова че да ви вземат книжката за 10 години няма просто начин да караш редовно колата и да не те резнат някъде колкото и да внимавашлимо толкова к*р капани по пътищата че трябва да си супер късметлия да те се размине и я кажете колко пъти давате подкуп да ви се размине и точно в тоя форум най -невинните душици![]()
![]()
![]()
Аз подкуп не давам.Ако наруша си нося последствията.
Не знам как реши че на ден правим по "n" пъти нарушения.Това че караме BMW-та не значи че не можем да сме примерни водачи.
Ако ти не си примерен шофьор-то си е за теб,всеки сам си носи кръста.
От 5-6 години нямам нарушение-или поне не са ме хванали.Трябва да се ходи в КАТ тогава за този златен талон.

- slowtraveler
- кандидат ентусиаст
-
Аз имам такъв талон от около 4-5г....
Не съм примерен шофьор, но гледам да карам в границите на разумното....
За над 23г нямам акт по книжката, а единствения акт който са ми писали е за изтекла книжка (бях забравил, че срока на книжката не е от датата на изпита, а от датата на медицинското, а навремето курсовете бяха по три месеца).
Спирали са ме за превишена скорост и съм се оттървавал с глоби с фиш..
Пари на ръка не давам....
За километрите - средно правя между 35 и 60х.км на година... (последните години около 45-50х.км).
Задната страна на талончето изглежда така:
П.С. както се вижда в 'инструкциите', нарушението не е безплатно - акта си го плащаш като поп, но не ти отнемат контролни точки.... Което си е малка премия, защото щом си карал 6 г без нарушение, едно отнемане на контролни точки едва ли ще те събори...
Не съм примерен шофьор, но гледам да карам в границите на разумното....
За над 23г нямам акт по книжката, а единствения акт който са ми писали е за изтекла книжка (бях забравил, че срока на книжката не е от датата на изпита, а от датата на медицинското, а навремето курсовете бяха по три месеца).
Спирали са ме за превишена скорост и съм се оттървавал с глоби с фиш..
Пари на ръка не давам....
За километрите - средно правя между 35 и 60х.км на година... (последните години около 45-50х.км).
Задната страна на талончето изглежда така:

П.С. както се вижда в 'инструкциите', нарушението не е безплатно - акта си го плащаш като поп, но не ти отнемат контролни точки.... Което си е малка премия, защото щом си карал 6 г без нарушение, едно отнемане на контролни точки едва ли ще те събори...
51 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4