Съвет за кученце

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ваноса да пее одата на радостта

Мнение от Avramov » 29 Юли 2009, 14:10

+1 за Голдънредривър
Aim to be the best, live with the rest!
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от suki » 29 Юли 2009, 17:46

NeoPrint написа:За апартамент няма по-подходящо куче от цвергшнауцера! Не правят бели като лабрадорите, хъскитата и много други не миришат и не пускат косми!!! Жена ви ще е доволна.
Други много важни плюсове са, че не страдат от типични за много породи заболявания (тазобедрена дисплазия и загуба на зрение, например). Не сумтят, не хъркат и не пърдят което е важно за собствения ви комфорт и здрав сън.
Не са опасни и не се бият с други кучета така, че да се притеснявате в парка за деца и кучета и да ви влачи насам-натам някакъв агресивен питбул, например. Агресивните кучета в града са извор на много тревоги питайте ме имал съм каракачанци.
Много са умни и дори се водят най-малката служебна порода, което на прост български означава, че подлежат на обучение.
Заради компактния размер можете да си позволите с лекота най-скъпата и качествена храна, да го возите в колата без да пречи и да го водите с вас по хотели, плажове и изобщо навсякъде без проблеми. Това е важно и много съществено удобство! Забравяте за ядове с кучешки хотели и не се налага да се чудите на кой да натресете кучето докато сте на почивка или в чужбина!
Има ги бели, черни, сол-пипер и черно-сребърни като моя (вижте линка в подписа ми). Въпрос на личен вкус и избор.
Цената за кученце е м/у 300 и 700 евро, но си заслужава всяка стотинка!!!
Нуждаят се от триминг имайте го предвид! Един добър развъдник за черно-сребърни цвергове:
http://www.housekazak.com/

П.С. Много е лесно да препоръчате на човека куче което ви харесва най-много, но какви са минусите и проблемите на дадената порода ги премълчавате, нали друг ще му бере гайлето ;)
П.С.2. Аз самия ако живеех в къща с двор до сега да съм се сдобил с Алабай (средноазиатска овчарка). Невероятни кучета и моя любима порода! Само,че аз съм на 40 и от 20 години гледам кучета, живея в София и искам да се кефим взаимно с кучето вместо да се чудя къде и по кое време да го извеждам или да рина косми целогодишно из къщи.

препоръчвам лабрадор защото гледам такова куче,в апартамент и знам какво е!и определено не мирише,но наистина да за тях е често срещана дисплазията..но тъй като е толкова дружелюбен изобщо не мога да се притеснявам да пускам сред хора,деца и други кучета!мога да кажа че и моето куче също не хърка..за бели,то кое ли малко куче не прави,моя вече ги израсна..скимтеше и лаеше само в началото,а сега е повече от ангелче,за космите само 2 пъти годишно си се скуби интензивно,но все пак е куче,как без косми???? ...а за уменията на лабрадорите просто да не говорим,всички знаем за какво се използват...просто възприемат толкова бързо,от собствен опит го казвам..до сега сами сме си го учили на елементарните неща,но сега ще го заведем и малко на учител..всеки си има собствено мнение и колегата за това пита,за личния поглед на всеки...то от човек до човек има разлика,така и от куче до куче...за всяка порода си има типични черти!!! :winky:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e60 & ML320CDI

Мнение от Transporter.e60 » 29 Юли 2009, 18:02

Ммм живея в къща... Мисля да си взема лабрадорче :D
burnout

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 94
Мечтае да кара: X5

Мнение от sladkotobeb4e » 29 Юли 2009, 19:24

Аз имам чао-чао но бих го сменила с питбул .
Вземи си немска овчарка умни кучета са :)

Пантерчо
Аватар
Кара: WBS нов внос
Мечтае да кара: Е30 от скъпите

Мнение от Bavarcho » 29 Юли 2009, 19:37

От години гледам хъскита и ще продължавам, за мен това е породата!
Не е злобно куче, добро е... Малко е своенравен, но с подход всичко става... Пък и зимата ти дърпа шеината вместо ти да си я дърпаш :mhihi:
Изображение

Е46 Fanatic
Аватар
Кара: Е46 330d; GLK 320

Мнение от Hito » 29 Юли 2009, 19:59

Имам немска овчарка...,НО какво ли не бих дал и за един Голден :confused:
Великите умове обсъждат идеи.
Средните умове обсъждат събития.
Дребните умове обсъждат хората.
Убий глупака с мълчание ;)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от jordanov » 29 Юли 2009, 20:03

Голдъна печели, начи си взимаш голдън рийд ривър :)

http://www.youtube.com/watch?v=_-QVYrwhj9M

http://www.youtube.com/watch?v=eLYOuTG_ ... re=related

BMWPhotographer
Аватар
Кара: F10 530d xdrive LCI
Мечтае да кара: Все по-хубави 5 серии

Мнение от BMWPetar » 29 Юли 2009, 20:26

Земи си английски булдог, бате
просто тази физиономия...

Изображение
"Когато пътят стана мокър, Audi quattro-то беше по-бързо в завоите, но просто някакси усмивката на лицето на шофьора на BMW-то беше доста по-голяма..." Джереми Кларксън, сравнение между Audi RS6 и BMW M5, Top gear

BMW Navi Doctor - ъпдейт на навигационни карти и ремонт на всички видове навигационни системи BMW

****F10 530d+ xdrive M-sport 2014

Gone, but not forgotten:

*E60 525d+ LCI M-sport 2008
*E60 530d+ 2004
*E39 540iA Individual 1998
*E39 523i 1997
*E34 520i M20 1990

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Transporter.e60 » 29 Юли 2009, 20:30

Ъъъ как съм умореннннннн и ми се лежиииии :D:D:D
burnout

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e46 328ci

Мнение от zigo » 30 Юли 2009, 11:31

Кавказка овчарка :winky:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 30 Юли 2009, 11:32

Човека търси куче, не магаре :mrgreen:
Винаги ми е било чудно псе с дълга козина и над 20- тина кила как се гледа в апартамент..
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: 'Е36'
Мечтае да кара: e92 m3

Мнение от Garribaldi » 30 Юли 2009, 11:45

Колега вземи си Мобс.. няма по яко кученце :):):) (ако си гледал мъже в черно е от там кучето е Мобс) една приятелка има такова... много е сладко и мн приятно за гледане и игра .. :mhihi:
rrrrryyyyyymmmmm...
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: `04 M3 CSL, Audi TT 1.8T

Мнение от Alex_GT3 » 30 Юли 2009, 17:37

Препоръчвам ти Доберман. Преди време имах невероятно куче. Всеки път ми става тъжно като се сещам за него. Изключително умно куче, което никога няма да те предаде. Просто с думи немога да ти го опиша, трябва да имаш такова куче, за да усетиш разликата между него и всяко друго. Цяла атракция си е. Успех с избора :winky:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e46 328ci

Мнение от zigo » 30 Юли 2009, 17:48

bum_bum написа:Човека търси куче, не магаре :mrgreen:
Винаги ми е било чудно псе с дълга козина и над 20- тина кила как се гледа в апартамент..

Колега никаде не пише че ще се гледа в апартамент

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Transporter.e60 » 30 Юли 2009, 22:23

bum_bum написа:
    Човека търси куче, не магаре Mr. Green

Колега хич та няма :D
burnout

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата