Беше ми съставен акт моля малко помощ

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ferdy » 03 Авг 2009, 0:04

Бе ние може и да сме карали преди да навършим годините, ама поне сме били по-умни, че да го правим там, където няма полицаи, респективно движение. :roll: И мен баща ми ме е учил да карам на 15-16, ама на село, където имаше само един трактор и човекът като ме видя как трагично се справям, излезе и си премести и трактора. :mhihi:

Все пак авторът си е виновен и трябва да си понесе последствията, за да не гледаме снимки по стълбовете.

'2002' fanatic
'2002' fanatic
Аватар
Кара: '08 Swift Sport, '73 BMW 2002tii

Мнение от alpina-ma6inata » 03 Авг 2009, 0:14

Е нали уж не ставаше въпрос какво е движението и дали има някаква опасност, а само че е карал без книга... :) Ама ето, че всички са го правили. Дали е на поле, дали е на село, дали в центъра на София, карал ли си без книга - карал си. Пък ако ще и един трактор да няма на пътя. :D

Така че престанете, всички сме опитвали от забраненото било то по един или друг начин, така че най-малко вие можете да ги съдите. 8)
'73 2002 tii Golf #2719550
2x Alpine white E30's
-------------------------------------
The BMW 2002 tii VIN 2719550 was manufactured on July 3rd, 1973 and delivered the same day to the BMW dealer Zeiss & Schwärzel in Mannheim. The original colour was Golf, paint code 070.
The BMW 320i touring VIN EA91537 was manufactured on September 14th, 1990 and delivered on September 19th, 1990 to the BMW dealer Autohaus Bärwald in Lampertheim (Germany). The original colour was Alpinweiß 2 (Alpine White), paint code 218.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ferdy » 03 Авг 2009, 0:18

Че кой го съди? Аз просто отбелязвам фактите. Него са го хванали, ще си понесе последствията. Естествено, че всички нарушаваме правилата още като запалим колите. Друг е въпросът кое действие е опасно за нечий живот.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е38

Мнение от maty_m » 04 Авг 2009, 12:56

motolov написа:
maty_m написа:Много се задълбочихте, колеги - пистолети, пушки, ако стане това, ако стане онова ... Ситуацията е следната :
1.Предварително ти се извинявам за това, което ще кажа, но май не си с всичкия си да даваш кола на някой без книжка, макар и най - добрия ти приятел. Явно не си виждал наживо катастрофа с убити хора (не ти го и пожелавам, гледката е меко казано потресаваща);
2.Акта ти трябва да е написан не по член 171, а по член 102 от ЗДвП (това е точния член за твоето нарушение), където глобата е от 100 до 300 лв., но няма лишаване, т.е. няма да ти вземат книжката;
3.При повторно нарушение (ако си имал вече един такъв акт) глобата е от 150 до 1500 лв. и пак няма лишаване;
4.Не си прави експерименти със съда, защото може да загазиш сериозно;
5.Наеми си адвокат, ако ще обжалваш - резултата ще е положителен когато му обясниш точно какво е станало и точно какво е написано в акта;

Мерси колега точно по 102 е написан акта бях се объркал ако е 100 лв няма да го обжалвам и няма да се занимавам с съдилища но ако е повече ще си наема адвокат обаче знам ли колко пари взимат ще видим дано да си прав .Повече няма да давам на човек без книжка да кара.
Вчера ми се случи доста странна случка но бояна един пич си даваше мотора кавазаки нинжа 1000 кубика на който иска да кара и един приятел го кара първо си мислих че се базика после му даде клучовете..След като го кара моя приятел тоя собственика мина цялата бояна на задна гума с над 200 км

Ако обжалваш със сигурност ще ти излезе по - скъпо, отколкото да си платиш само акта. Предполагам, че за по - малко от 100 - 200 кинта никой адвокат няма да се занимава да обжалва от твое име, после и на съдебните заседания да се явявва и т.н. А ако загубиш - плащаш и разноските по делото. Но избора си е твой. И имай вече едно наум - ако имаш следващ такъв акт глобата ще ти е от 150 до 1500 кинта. Поздрави от КАТ!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: нормално

Мнение от scipo » 04 Авг 2009, 13:28

LiTtLeRoCk написа:
motolov написа:Няма ли начин да се отърва :|

Дано не се отървеш и това да ти е за урок защото ей така стават катастрофите!

:!:

Предишна

Назад към Извън Темата