летни размисли по една магистрала...

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E38 730dA 184Hp '00- Black Pearl :)
Мечтае да кара: X5 Le Mans :):):)

Мнение от ecko_becko » 04 Авг 2009, 18:42

Bogat-Beden написа:
Leon написа:
Bogat-Beden написа:
крив кюнец написа:Аз като карам с 90 км/ч (не се отнася за магистрала) на темпомат предимно от кой тип съм? С тази скорост доста (ама много) автомобили ме настигат и изпреварват!!! За мен всеки един е камикадзе, който минава границата от 90 км/ч. Не е ли така? И сега някой ако ми каже, че карам бавно и съм неделен, ами с каква скорост да карам? И как да карам с повече, като във всеки един момент може на излезе някой неразумно изпреварващ и ... За мен с увеличаването на скоростта се намалява шанса за оцеляване!
+1

За съжаление не сте разбрали смисъла на това, което написах. Няма място за спор в темата, тя е моментнта снимка на една типична за българските пътища постановка. Просто си написах впечатленията и призовах да караме адекватно на ситуацията, а не бързо или бавно. Не категоризирам никого и не претендирам да съм изчерпателен в определянето на категориите шофьори, има си ДАИ за тази работа ;)
Аз го разбрах смисъла,но за мен винаги си остават по-опасни хората,които летят и бързат за някъде и ограниченията са поставени за всеки друг,но не и за тях...-шото са най-великите шофьори,докато не стане..нали.. :confused: А за това ,което се случва по пътищата..не мисля ,че има спор... :roll:

+1 :yes:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 04 Авг 2009, 19:15

ecko_becko написа:...

По принцип си прав, че с Х-а не ме за сичат :twisted: .
...

:yes:

ето това ми беше мисълта, която колегата Мръсния Хари не разбра, келешите са много силни с колите си по 150 коня пред 100 коньовите газови комбита, но като видят Х5/МЛ/ГЛ/Х6/еС/7ер и се насират... може би това е единствения лек да пазиш себе си и семейството си най-добре! А не трябва да е така. :( :( :(

проста нация, слаба държава... кво да коментираме, картинката се вижда от космоса
You said: "Time will change!" What if it changes you?

ентусиаст
Аватар

Мнение от driver69 » 04 Авг 2009, 19:38

Ми да, ама на морето ако забележите какви хора се качват в X6тиците, ще ви стане ясно за какво говорим. 20-годишни, на който тате им е купил хубава кола и сега са богопомазани :confused: . А има и такива, аз лично познавам няколко, които си изкарват сами парите за Големите Черни Коли, и си ги карат, както биха карали и 20годишно газово комби.

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 04 Авг 2009, 19:43

Ryapoff написа: А има и такива, аз лично познавам няколко, които си изкарват сами парите за Големите Черни Коли, и си ги карат, както биха карали и 20годишно газово комби.
Вярно е ,и дай боже да стават все повече :)
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ecko_becko » 04 Авг 2009, 19:53

Bogat-Beden написа:
Ryapoff написа: А има и такива, аз лично познавам няколко, които си изкарват сами парите за Големите Черни Коли, и си ги карат, както биха карали и 20годишно газово комби.
Вярно е ,и дай боже да стават все повече :)

Дано!!!

:roll: :roll: :roll:

Каобой
Аватар
Кара: 318

Мнение от МРЪСНИЯТ_ХАРИ » 04 Авг 2009, 20:01

vicho написа:...ето това ми беше мисълта, която колегата Мръсния Хари не разбра,...

Щом казваш..., въпреки че остави друго впечатление с поста си ;)
Темата е друга....тип шофери, всичко опира до манталитет и ако винаги наказваш некоректните шофери, като им го връщаш -какво те прави различен..? :roll:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vicho » 04 Авг 2009, 23:09

МРЪСНИЯТ_ХАРИ написа:
vicho написа:...ето това ми беше мисълта, която колегата Мръсния Хари не разбра,...

Щом казваш..., въпреки че остави друго впечатление с поста си ;)
Темата е друга....тип шофери, всичко опира до манталитет и ако винаги наказваш некоректните шофери, като им го връщаш -какво те прави различен..? :roll:

за връщане и дума не може да става, то такава простотия е невъзможно да се върне, без човек да си рискува живота, а аз не бих го направил...

Иначе може да дам газ и да не може да ме изпревари и да си стои отзад и да псува! все пак изпреварващия си прави сметка, нали?

не се оправдавам, наистина мнението ти е правилно, просто няма как да противодействаш на такива... :(

истината е някъде там.

крив кюнец
Аватар

Мнение от крив кюнец » 04 Авг 2009, 23:22

vicho написа:Иначе може да дам газ и да не може да ме изпревари и да си стои отзад и да псува! все пак изпреварващия си прави сметка, нали?

Ми нямаш право да пречиш на изпреварващия да си направи маневрата, тоест трябва да го пуснеш без да повишаваш скоростта. Поне така пишеше в правилника :roll:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vicho » 04 Авг 2009, 23:32

крив кюнец написа:
vicho написа:Иначе може да дам газ и да не може да ме изпревари и да си стои отзад и да псува! все пак изпреварващия си прави сметка, нали?

Ми нямаш право да пречиш на изпреварващия да си направи маневрата, тоест трябва да го пуснеш без да повишаваш скоростта. Поне така пишеше в правилника :roll:

виноват, ще си взема забележка, наистина! :idea:
направи едно добро дело (съвсем сериозно)

BMWPhotographer
Аватар
Кара: F10 530d xdrive LCI
Мечтае да кара: Все по-хубави 5 серии

Мнение от BMWPetar » 04 Авг 2009, 23:55

Абсолютно прав си в това, което казваш...
"Когато пътят стана мокър, Audi quattro-то беше по-бързо в завоите, но просто някакси усмивката на лицето на шофьора на BMW-то беше доста по-голяма..." Джереми Кларксън, сравнение между Audi RS6 и BMW M5, Top gear

BMW Navi Doctor - ъпдейт на навигационни карти и ремонт на всички видове навигационни системи BMW

****F10 530d+ xdrive M-sport 2014

Gone, but not forgotten:

*E60 525d+ LCI M-sport 2008
*E60 530d+ 2004
*E39 540iA Individual 1998
*E39 523i 1997
*E34 520i M20 1990

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 05 Авг 2009, 2:36

вечер как е положението сега? миналата година след 12-1 нямаше грам човек и така можеше да се избегнат бездарниците.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ecko_becko » 05 Авг 2009, 9:31

steeN написа:вечер как е положението сега? миналата година след 12-1 нямаше грам човек и така можеше да се избегнат бездарниците.

Да и аз обичам нощните пътувания ма на последък ме хваща малко страх от алкохолните камикадзета нощем дето се движат като свободни електрони!!! Трябва да имаш вишУ образувание по Кармагедон(имаше такава игра на времето), за да стигнеш от точка А до точка Б ;) .

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Комбайн
Мечтае да кара: Фадрома

Мнение от ukelichko » 05 Авг 2009, 12:08

Аз пък съм склонен да опровергая всички мнения в тази тема. Щофирам рядко по Е79, само два три пъти годишно и тази година има подобрение. Като че ли камикадзетата са на изчезване и има повече толерантност по пътя. Говоря по пътя за морето, Тракия, Бургас-Созопол и останалата част от трасето. Казвам го от личен опит, тъй като не съм шофирал по трасето Хемус, Тракия, Бургас, Созопол от миналата година. Камикадзета няма, но скапаняците дето карат с 50 си стоят на дневен ред. Е ще дойде и техния край. Единствените които се опитваха да предизвикат състезание по Тракия бяха 4 тупана в един Голф двойка. А между Созопол и Приморко всички си спазваха ограниченията, които на моменти бяха 30. Има подобрение.
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 05 Авг 2009, 12:20

ukelichko написа:Аз пък съм склонен да опровергая всички мнения в тази тема. Щофирам рядко по Е79, само два три пъти годишно и тази година има подобрение. Като че ли камикадзетата са на изчезване и има повече толерантност по пътя. Говоря по пътя за морето, Тракия, Бургас-Созопол и останалата част от трасето. Казвам го от личен опит, тъй като не съм шофирал по трасето Хемус, Тракия, Бургас, Созопол от миналата година. Камикадзета няма, но скапаняците дето карат с 50 си стоят на дневен ред. Е ще дойде и техния край. Единствените които се опитваха да предизвикат състезание по Тракия бяха 4 тупана в един Голф двойка. А между Созопол и Приморко всички си спазваха ограниченията, които на моменти бяха 30. Има подобрение.

Пу, пу, пу! Пепел ти на устата! :mhihi:

Ако не си разбрал - тва е тема за скапаната държава, в която нищо не е наред и за скапаняците, които карат по-скъпи коли от нас и винаги ни изпреварват по пътя :mhihi:

А аз лично НА МАГИСТРАЛА нямам никви грижи - карам си със 130-140 в лявата лента, изпреварвам си бавните МПС-та и от време на време правя път на присвяткащи ми бързаци. :D

ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: М-ка деснячка с газова уредба Mimgas :D

Мнение от PIONEER » 05 Авг 2009, 15:57

vicho написа:
крив кюнец написа:

виноват, ще си взема забележка, наистина! :idea:
направи едно добро дело (съвсем сериозно)

Купи си правилник и го прочети.Защото оня ден заради някаква майна с каталясалия си Мерцедес 124-ка,който ми пречеше да го мина щях да се челосам с един ML.И бях с хора,за които се притесних.Както се влачеше със 60 реши до 120км/ч да си прави ташак с мене,да ми връща скорости и да натиска.И това е не един път.Направо ми се повдига от незидържали курортисти дето не издържат да си топнат потните задници в морето.Ще кажеш,че ще избяга шибаното море.
А другото е,че повечето с по 10-15-20 годишни бараки са пълни комплексари.Защо го казвам-защото като съм с 34ката и си карам 90-100 никой не ми кара в гъза,никой не ми се пъне и прочее.Като изкарам стария Москвич и се почва едно натискане отзад,5 минути изпреварване да ми се кокорят насреща...недай си боже аз ако го задмина това не може да остане така.На всяка цена трябва да бъда наказан,защото видиш ли срамно е да те задмине Москвич.Докато тия с новите коли си карат 120-130 минават и заминават.Опасни са ама си гледам в огледалата,правя им път да заминават да си чупят главите.Ама срещу тия комплексирани селяци с кошници от италиянските морги дето ми се натискат,връщат скорости,секат пътя,наказват след като са изпреварени какво да правя?
Нямам търпение да свърши шибания сезон цялата сган от антишофьори да се измаха :!:
Изображение
8.32

Предишна

Назад към Извън Темата