Ха на Бас !!!

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Полковника
Аватар
Кара: мухите да се лепят по лявото стъкло

Мнение от TheBoss » 10 Фев 2005, 6:57

Sami99 написа: Именно АБС е направен за некадърници-цепеняци, които като видят крива ситуция и веднага скачат на спирачките :shock: Ето точно от такива шофиори посерковци ме е най-яд :evil:

П.С. Това си е лично мое наблюдение, на който не му харесва :1:

:bowdown: :bowdown: :bowdown: :bowdown: :bowdown: ОООООО, ВЕЛИКИ ШОФЬОРЕ :bowdown: :bowdown: :bowdown: :bowdown: :bowdown:

Аман от разбирачи.
Изображение

баварски фанатик
Аватар
Кара: нещо...
Мечтае да кара: McLaren F1 LM

Мнение от Dimo » 10 Фев 2005, 9:47

Аз залагам на машината, все пак АБС-то е система тествана на какви ли не повърхности за да докаже ефективността си и не случайно се вгражда във почти всички автомобили, ако не и всички вече!
Иначе тва дето човек може да си симулира АБС е пълна измислица, няма как да знаеш в кой момент точно коя гума е блокирала за да я отпуснеш, нито може да се направи толкова бързо! :lol:
Е за скорости по ниски от 30км/ч може и по добре да е с човек, просто защото ще кове на място :roll:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от marti the pi4 » 10 Фев 2005, 9:48

абе от моя скромен опит през изминалите години бих могъл да кажа следното: абс на БМВ е доста умничък и по принцип на мен лично почти не ми се задействал сам нарочно съм го карал за да го чекна дали работи .... но аз лично без абс не желая да карам сори не мисля ,че съм лош шофьор нито шубе но по добре е да знаеш , че има и още един помощник в кризисни ситуации по пътя......

Street Disorder Workshop
Street Disorder Workshop
Аватар

Мнение от Sami99 » 10 Фев 2005, 10:50

АБее еиии написал съм го много ясно и отчетливо :arrow: това си е лично мое наблюдение и на който не му харесва да лапа и да се потапя :mhihi:
street disorder workshop
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от WOLFCUD » 10 Фев 2005, 12:24

Ееееее де Сами карай по полека.
Че си е лично твое мнение си прав само не прекалявай с тона.

Та по темата.
Абе с ABS не е лошо, ама да може и да се изключва та да може и да си пързаляш. :mhihi: Не да слизам да махам бушони и т.н.
Стана дума и за BAS системата.Мисля че я измислиха от Мерцедес или поне в такъв бе вградена за първи път.Тва е система която автоматично преценява при кризисни ситуации или така нареченото скачане на педала, автоматично донатяга спирачките.(Незнам доколко разбираемо го обясних, но общо взето се усеща че педала под кракът ти потъва се едно нямаш спирачна течност, а всъщност колата спира двапати по-бързо)
Lud umora nemaaaa.

води статистиката
Аватар
Кара: '07 X3 LCI 3,0sd
Детайли за колата: '93 318is
'95 328Ti
'95 318is
'00 328Ci
'04 330xd
'07 X3 3.0d
'07 X3 3.0sd
'01 730d

Мнение от LuBo1 » 10 Фев 2005, 13:04

значи аз съм се блъскал 3 пъти заради АБС и кофти гуми и много пъти съм се разминавал заради АБС с хубави гуми.
Пресен случаи караме с 20км/ч , сфетофара зелен , улицата заледена , леко нанадолнище, тоя пред мен решава да спре на зелено аз почвам да се суркам към него с натиснати спирачки и пулсираще педал , ядосах се навъртях пълен ляв да не се ударя , колата зави леко , и аз да изляза невредим дадох сичката газ. Равносметката по моита кола нищо и няма :arrow: на 19ската пред мене и падна бронята и са счупи стопа, а аз въобще не спрях :mhihi:
Тоест 2те ми коли на един и същ завои по един и същ начин едно и също нещо им чупя без други щети- фар и мигач. Заради кофти гуми и АБС :(
ИзображениеИзображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от sith » 10 Фев 2005, 14:03

Позволете и аз да се намеся :)
Мисля ,че трябва да се кара така все едно нямаш АБС, а не да се натиска педала до край при всяко спиране, да се демонстрира и да се разчита на антиблокиращата система, защото така се губи усета за спиране и може да ти изиграе лоша шега ако не дай си боже тази доказала се система откаже.
Специално за мойта кола с АБС имам чуството че се включва малко по рано от колкото е необходимо и това малко ме дразни, на сух и чист асфалт мисля, че се спира по бързо без АБС за сметка на управляемоста но и това си има начини за преодоляване.
Аиде със здраве и безаварийно :driving:

Turbo Pilot
Аватар
Кара: X5 F15 m50d,E30 TURBO
Мечтае да кара: Това което си карам

Мнение от Cobra » 10 Фев 2005, 15:34

Я само SAMI ли къв е по-леко с тона ако обича че нещи прекали, некви пръсти лапане, наща фирма не обича такива думи да не стане после темата друга-казваш твое мнение ама без такива на които не му харесва че като гледам маи и не само аз го приемам лично

ВЕЛИКИ ШОФЬОРЕ :mhihi:

Street Disorder Workshop
Street Disorder Workshop
Аватар

Мнение от Sami99 » 10 Фев 2005, 15:43

Ама приемайте го както искате това си е ваша работа :mhihi:

А за шоферлъка, мерси за комплиментите от всички ;)

Явно наистина съм добър 8)
street disorder workshop
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: си Е65-цата.

Мнение от ///M Power » 10 Фев 2005, 16:56

а аз ще кажа нещо друго с АBS без АBS довечера правите теста и млъквате всички-резултата ще е този който ще говори....

и момчета по-леко ще се избиете заради един АBS :mhihi: :mhihi: :mhihi:
"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
- Mario Andretti

Street Disorder Workshop
Street Disorder Workshop
Аватар

Мнение от Miler » 10 Фев 2005, 21:04

само ще омоля господата кобра и да бос да не се нахвърлят върху хората така.които не е прочел да прочете това си е лично негово мнение :cop:
Последна промяна Miler на 11 Фев 2005, 0:56, променена общо 1 път
ИзображениеИзображение
E-21 Team Bulgaria
http://milerr.data.bg

старши ентусиаст
Аватар
Кара: буретата да пресъхват

Мнение от Alexi » 10 Фев 2005, 22:28

Ъпсурт да спираш без АБС толкова добре в екстремни ситуации и без да губиш контрол над автомобила .. мене АБСа ме е спасявал от леки удари 3-4 пъти ,главно на лед и сняг ,най пресния случай е вчера ,заледени като стъкло коловози от които няма излизане и отсреща изкочи един бус ,и той не мое излезе от коловоза ,скочих на спирачките и успях да се размина ,АБСа се задейства моментално и колелетата не блокираха ..

ентусиаст
Аватар

Мнение от bravo » 11 Фев 2005, 13:39

Sami99 написа:Ама приемайте го както искате това си е ваша работа :mhihi:

А за шоферлъка, мерси за комплиментите от всички ;)

Явно наистина съм добър 8)

Sami99
колега някакси ми се струва че си сгрешил датата на регистрация с датата си на равдане а ?
Брех да му се невиди какви светила на автомобилния спорт сме имали в БГ и то БМВ ентусиасти ауууууу .
моля те съвсем друзелюбно да смекчиш тона .
А сега по темата . Ей голямо обсаздане на тоя АБС бе още от време оно , имам чувството че вече 1/3 от темите са свързани с АБС , ама то си е така де вазна тема е все пак .
Много кратко пак ще питам тия които са толкова добри че спират по-добре от АБС (щото то такива няма дефакто)
Нали АБС се задейства при екстремно спиране и някое от колелата приплъзне . ами дефакто винаги спираме все едно че нямаме АБС с " майсторски усет към настилката , със свалени прозорци да слушаме шума на гумите и т.н." . И ако евентуално се осерем някъде и гумите припързалят АБС ни спасява гъза . Приликата мезду майстори шофьори с АБС и майстори шофьори без АБС е че и на двете групи от хора не им се задейства изобщо , защото едните го нямат но те така или иначе спират без да приплъзват а другите го имат но също спират без да приплъзват , а разликата е че в тоя 1 път от 100 в които на майстора шофьор му приплъзне колелото ако той е тоя с АБС ще спре ако не НЕ !
ще се потретя сигурно : Нали АБС се задейства при преплъзване а не при натискане на педала , ех нима тогава с и без АБС до момента на преплъзване не е спирането абсолютно еднакво ???
8)
sorry за шрифта !!!
Най-мразя да съм прав!!!

Street Disorder Workshop
Street Disorder Workshop
Аватар

Мнение от Sami99 » 11 Фев 2005, 14:55

Аз догодина като взема книжка ше взема на кака пежото и тогава ше видите вие 8)
street disorder workshop
Изображение

...и то хидравличен :)
Аватар
Кара: джата
Мечтае да кара: на Ринга
Детайли за колата: Двете 2и2ки

Мнение от krika » 11 Фев 2005, 15:54

bravo ти няма няма и се изкажеш зверски неподготвен.Как го постигаш :?:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата