Голям Проблем!!!!
Модератор: Общи модератори
- hemicharger
- старши ентусиаст
-
- Кара: всичко на колела
- Детайли за колата: E38 IAL 07.2001
Re: Голям Проблем!!!!
sannikolaus написа:Колеги, проблема не е в колата, а в задкормилното устройство!Проблемът е, че ми взеха книжката. Някой знае ли за 0.94 промила колко време ще съм без документи и дали не може по някакъв начин да направя врътка да си я взема?
0,94 на кръв или на дрегер?
във всеки случай очаквай над 3 месеца и над 300лв
Drugs... rock 'n' roll... bad-ass vegas whores... late-night booty calls... shiny disco balls...
- speeder88
- младши ентусиаст
-
- Кара: кошара!
- Мечтае да кара: BMW M3 E46
Elesar74 написа:Прегрешил си, изтърпи си наказанието, само тогава ще има ефект от него и после и ти ще си доволен.
колега, казваш начин на мислене, обаче нали се сещаш че ти мислиш така, има такива, които си изтърпяват наказанието, междувременно пак си карат, след това продължават да си карат, правят си същите нарушения и въобще боли ги фара. мн от санкционираните, не си взимат поука изобщо

SKISA написа: ти си ебати ///M-склададжията
Elesar74 написа:Колега, знам( или се надявам) че ще си вземеш поука, но все пак има един мъничък проблем. Той се казва начин на мислене. Как мислиш ти значи. Ето как: Има ли някаква врътка и т.н. Ключовата дума тук е врътка. Трябва да се престане с този начин на мислене. Има наказание, търпиш го. Аз стоях без книжка един месец и наистина не си карах колата, беше за превишена скорост. Но на мен ми подейства много отрезвяващо този месец, купих си колело и си джитках с него, ама мисълта че не мога да си карам колата ме изяде. И на края на месеца си имах нужните изводи, пожелавам го същото и на теб. Прегрешил си, изтърпи си наказанието, само тогава ще има ефект от него и после и ти ще си доволен. То колега, на всеки нещо му е за първи път, при някой много боли, на други има харесва, тъй че не е събитие. Също и 50 лв./8т. ме сдобриха с колана, имам колеги дето имат познати в полицията и правят врътката ако ги хванат. И аз имам, но не правя врътка с колана. Тъй че всичко е до начин на мислене, пожелавам ти да работиш в тази посока.

- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
speeder88 написа:Elesar74 написа:Прегрешил си, изтърпи си наказанието, само тогава ще има ефект от него и после и ти ще си доволен.
колега, казваш начин на мислене, обаче нали се сещаш че ти мислиш така, има такива, които си изтърпяват наказанието, междувременно пак си карат, след това продължават да си карат, правят си същите нарушения и въобще боли ги фара. мн от санкционираните, не си взимат поука изобщо
Да, знам че е така. Това е жалко. И аз ще ти кажа що не си зимат поука, щото не ги е страх и нямат респект от КАТ, съд и т.н. Сега какво е, хващат те пил, зимат ти книжката, някакви пари, ма ако си връзкар, може и да ти я върнат, ако не, а си по ербап, караш без книжка с риск да те хванат и какво става? Нищо. Я те хаванат, я не. Пък и винаги съществува възможността да бутнеш нещо на полицая. Защото ефективността на наказанията и контрола върху тях е много слаб, да не кажа никакъв. Аз съм на мнение, че човек с над 1 промил в кръвта, директно по бързото производство и влиза в затвора за 1 година. Ай да го видя как ще си кара колата. За под 1 промил, да кажем от 0.5 до 1 промил. глоба 500 лв. и половин година без книжка. Никакви от 250 до 500, а 500. Под 0.5 промила, 250 лв. И ако не бъдат внесени до един месец примерно, санкцията да е още 50 лв. за всеки просрочен месец. Да го видя тоя отворко дето ще издържи на такъв режим. А ако бъде хванат да кара без книжка, независимо на какво основание е отнета, в затвора веднага за една година. Ма това са само моите мечти. Имам колеги дето карат с актове отпреди 6-7 месеца, за някакво си нарушение там и нито ги плащат, нито ги подновяват, то и няма как де. Кой ги търси тези хора? Никой. Какво правят тия в системата на КАТ по цял ден, административен персонал, оперативни служители, ръководство? Не могат да си съберат вземанията. Или са тъпи или са корумпирани, а може и двете. Аз съм дълбоко убеден в две неща. Българина разбира само когато му теглиш един як бой или когато му бръкнеш по-дълбоко в джоба. Понеже първото е малко първобитно, второто може и законно да е и по-ефективно. Ама няма кой.
- Ogi
-
Плевен тийм
-
- Кара: 323ti
- Мечтае да кара: 332ti
- Детайли за колата: сива
аз само да направя една добавка...
дори и да не си беше дал книжката ( да беше излъгал че не е в теб) на следващата проверка щяха да ти я вземат и да ти наложат глоба м/у 300 и 500 лв.
дори и да не си беше дал книжката ( да беше излъгал че не е в теб) на следващата проверка щяха да ти я вземат и да ти наложат глоба м/у 300 и 500 лв.

10 точки, лишаване от правоуправление от 1 месец до 1 година и глобичка от 200 до 500лв- това е наказанието. Поне така пише в правилника.
Друг път не карай пил, защото по този начин поставяш в опасност не само твоя живот, но и живота на другите в колата и този на останалите участници в движението!!!!
Друг път не карай пил, защото по този начин поставяш в опасност не само твоя живот, но и живота на другите в колата и този на останалите участници в движението!!!!
Последна промяна Bojidar на 01 Сеп 2009, 15:55, променена общо 1 път
- speeder88
- младши ентусиаст
-
Elesar74 написа:...
кефиш ме как мислиш, въпреки че както казах по-горе и аз често шофирам след 1 бира

- Helix
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS;E30 325i
- Мечтае да кара: Самолет
sannikolaus написа:Колеги, проблема не е в колата, а в задкормилното устройство!Проблемът е, че ми взеха книжката. Някой знае ли за 0.94 промила колко време ще съм без документи и дали не може по някакъв начин да направя врътка да си я взема?
Дано никога не я видиж повече тая книжка!

- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
speeder88 написа:Elesar74 написа:...
кефиш ме как мислиш, въпреки че както казах по-горе и аз често шофирам след 1 бира
Веднъж ме спират в Разград, ей тъй, за нищо. Излизам навън, помолиха ме естествено и айде да духам. Духам аз, 0.29 ли 0.30 ли беше. Вика полицая: какво си пил? Аз: една бира. Верно беше. Толкоз, ми отговаря оня и ме пуснаха. Оттогава знам, че една бира е долу горе толкова промила. Много често ходим с едни авери насам натам и се с моята кола. Те сядат, пият, аз ги гледам, пия кола, фанта, к'вото дойде. Нямам афинитет да пия непременно, а работя в един Винпром

- horhef
- младши ентусиаст
-
- Кара: каручки
- PNR
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW e36 318is COUPE M42
LiTtLeRoCk написа:Аз лично бих ти пожелал повече книжка да не видиш.Не мога да разбера с какъв акъл се качвате зад волана след употреба на алкохол.Що за човек рискува освен своя живот(не,че ми дреме) но и на други невинни жертви по пътя.sannikolaus написа:Колеги, проблема не е в колата, а в задкормилното устройство!Проблемът е, че ми взеха книжката. Някой знае ли за 0.94 промила колко време ще съм без документи и дали не може по някакъв начин да направя врътка да си я взема?
аз също съм на това мнение кофти е да го кажа за коелга от форума ни но не ни трябват такива хора дето не мислят лично мнение може би ще се засехнеш но вината си е твоя
Трябва да го направят така че като вземат книжка за АЛКОХОЛ специално глобите да са много големи преиода без книжка да е също дълъг да се явяваш наново на изпитателни курсове за правоспособност за шофиране и полагане на обществено полезен труд както се говореше примерно в спешнотот отделение или в моргата при умрелите та така може по да им дойде акула на ПИЯНИТЕ шофери
ОТНАСЯ СЕ ЗА ВСИЧКИ дето са пили не специално към колегата ни
Аман от простотия в тази страна аман наистина имам един познат дето треска едн бутилка и пали камиона и заминава за Варна
- djpamboss
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е36 318is M42 Passat B5.5 131hp
- speeder88
- младши ентусиаст
-
още един си призна доброволно
дано не се повтаряло оттогава

дано не се повтаряло оттогава

- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
Колеги да споделя с вас една случка.Имам един познат който има 4 катастрофи по негова вина и всички са докато е трезвен.А доста често си кара на 1-2 аперитива
Какъв е извода ли?Ами тези които причиняват катастрофи трябва да се наказват повече отколкото тези които пият 2 бири и си приберат колата на 2-3 пресечки до вкъщи.Лично мнение
п.п.С това не искам да ви карам да пиете и да карате а да помислим за тежестта на проишествията и причината за тях.Поздрави на всички колеги!

п.п.С това не искам да ви карам да пиете и да карате а да помислим за тежестта на проишествията и причината за тях.Поздрави на всички колеги!

Колега, напълно си прав, аз също познавам хора, който могат да изпият 1/2 бутилка концентрат и да карат, но не е там въпроса. Важното при алкохола е, че колкото и добър да си, той ти забавя реакцията, също така намаля вниманието. Според мне, глобите тук трябва да станат като глобите в Германия, и нека не започваме спора със заплатите там и тук. Глобата трябва да се усети!Ivo_Borisov написа:Колеги да споделя с вас една случка.Имам един познат който има 4 катастрофи по негова вина и всички са докато е трезвен.А доста често си кара на 1-2 аперитиваКакъв е извода ли?Ами тези които причиняват катастрофи трябва да се наказват повече отколкото тези които пият 2 бири и си приберат колата на 2-3 пресечки до вкъщи.Лично мнение
![]()