Театър / Българина и културата

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Колко често ходите на театър?

Не пропускам
3
3%
Веднъж в месеца
8
7%
По-рядко
68
61%
Не съм ходил
33
29%

Общо гласове : 112
младши ентусиаст
Аватар

Re: Театър / Българина и културата

Мнение от pampo » 05 Окт 2009, 14:14

acho.rs написа:Еее забавихте се да споменте колко са прости , хората посещаващи рак-так дискотеките . И едно и другото е забавление .Как ще замниш дискотеката - едно динамично забавление със едно статично не знам-поне за мен , няма никаква база за сравнение. Театъра не е нищо повече от кино на живо - това може да е приятно и супер забавно , но как ще ме обогати културно и как ще ме накара да се почувствам тъп , че ходя по кръчми не знам ... или поне до сега не ми е действало .

Сподели какво те обогатява културно по принцип, че се излагаш яката с изказванията си?
Сега ще кажеш, че ходенето на симфоничен концерт, в който учавтват десетки музиканти, занимаващи се с музика цял живот, и ходенето на концерт на Галена, която се е занимавала най-вече с "духова" музика, обогатява културно по един и същ начин. И на двете места има музика, и двете са развлечения.

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 05 Окт 2009, 14:26

pampo написа:
acho.rs написа:Еее забавихте се да споменте колко са прости , хората посещаващи рак-так дискотеките . И едно и другото е забавление .Как ще замниш дискотеката - едно динамично забавление със едно статично не знам-поне за мен , няма никаква база за сравнение. Театъра не е нищо повече от кино на живо - това може да е приятно и супер забавно , но как ще ме обогати културно и как ще ме накара да се почувствам тъп , че ходя по кръчми не знам ... или поне до сега не ми е действало .

Сподели какво те обогатява културно по принцип, че се излагаш яката с изказванията си?
Сега ще кажеш, че ходенето на симфоничен концерт, в който учавтват десетки музиканти, занимаващи се с музика цял живот, и ходенето на концерт на Галена, която се е занимавала най-вече с "духова" музика, обогатява културно по един и същ начин. И на двете места има музика, и двете са развлечения.

Колега, не се излагай! Ей тия култургейти долу по 2 пъти на ден ходят на театър! А чалга не знаят какво е! И културата просто извира от тях!

ИзображениеИзображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от nazo1976 » 05 Окт 2009, 15:05

от дете не съм ходил :(

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 05 Окт 2009, 22:02

крив кюнец написа:Четете http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9A%D1%83%D0%BB%D1%82%D1%83%D1%80%D0%B0

преди да размишлявате.

Всичко друго е излишно - а комплексираните на тема чалга - ок - като ходя на кръчма и слуша народни песни , пак ли съм циганин или вие просто не занете за какво става на въпрос ?

Балканика лайф стаил - фор лайф :twisted: :twisted: :twisted:

ентусиаст
Аватар

Мнение от lubeto » 05 Окт 2009, 22:07

Аз обичам да ходя на театър,но проблемът е че мойте приятели не са така възпитани и предпочитат киното пред една добра пиеса.Дажи когато предложа ставам за смях!! Така е младото поколение днес.

баварски фанатик
Аватар
Кара: нещо...
Мечтае да кара: McLaren F1 LM

Мнение от Dimo » 05 Окт 2009, 23:52

flame написа:
acho.rs написа:Чалга и театър са синоними на развлеченич , но са от различно естество , което ти за съжаление не разбираш :winky: :winky: :winky: :winky: :winky: :winky: :winky: :winky:

Feanor написа:П.П. И сериозно... недей да слагаш "театър" и "чалга" в едно изречение. Излагаш се просто.

Аз нямам какво повече да добавя :mhihi:
:lol: :lol: :lol:

То аз затва спрях да пиша, че става наистина смешно, тва със синонимите си е направо за бисерите :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: E39 535i '01
Мечтае да кара: Mки, Ферарита и други глупости :)

Мнение от Feanor » 06 Окт 2009, 10:25

acho.rs написа:Всичко друго е излишно - а комплексираните на тема чалга - ок - като ходя на кръчма и слуша народни песни , пак ли съм циганин или вие просто не занете за какво става на въпрос ?

Не става дума за чалгата. Щом за теб е забавление, ОК, това си е твоя работа. Въпросът беше за театъра. Който е много повече от начин за забавление и това, че го класифицираш по този начин говори, че ти не знаеш за какво става въпрос. Много забавна ли е "Уестсайдска история", да речем?
"Nothing gives one person so much advantage over another as to remain always cool and unruffled under all circumstances"

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от acho.rs » 06 Окт 2009, 13:32

Feanor написа:
acho.rs написа:Всичко друго е излишно - а комплексираните на тема чалга - ок - като ходя на кръчма и слуша народни песни , пак ли съм циганин или вие просто не занете за какво става на въпрос ?

Не става дума за чалгата. Щом за теб е забавление, ОК, това си е твоя работа. Въпросът беше за театъра. Който е много повече от начин за забавление и това, че го класифицираш по този начин говори, че ти не знаеш за какво става въпрос. Много забавна ли е "Уестсайдска история", да речем?

Не може да ме убедиш , че театъра е нещо повече от КИНО НА ЖИВО ! Въпроса е , че сценария се подбира внимателно ( и обикновено е много на кино хитовете) , е друг . И да - театъра Е ЗАБАВЛЕНИЕ , кой както иска да си го приема . Дали ще ревеш,дали ще се смееш няма значение - забавление е , както и филмите в които се колят хора,гърмят градове и тн :winky:

ентусиаст
Аватар

Мнение от Feanor » 06 Окт 2009, 13:54

acho.rs написа:И да - театъра Е ЗАБАВЛЕНИЕ , кой както иска да си го приема . Дали ще ревеш,дали ще се смееш няма значение - забавление е , както и филмите в които се колят хора,гърмят градове и тн :winky:

За втори път ти казвам - престани да се излагаш.
Театърът е изкуство и това, че го разглеждаш само като развлечение показва, че имаш силно ограничено виждане върху него. Което при това се опитваш да наложиш с упорито повтаряне и главни букви. Жалка картинка.
"Nothing gives one person so much advantage over another as to remain always cool and unruffled under all circumstances"

ентусиаст
Аватар

Мнение от driver69 » 06 Окт 2009, 14:59

Feanor написа:
acho.rs написа:И да - театъра Е ЗАБАВЛЕНИЕ , кой както иска да си го приема . Дали ще ревеш,дали ще се смееш няма значение - забавление е , както и филмите в които се колят хора,гърмят градове и тн :winky:

Театърът е изкуство и това, че го разглеждаш само като развлечение показва, че имаш силно ограничено виждане върху него. Което при това се опитваш да наложиш с упорито повтаряне и главни букви. Жалка картинка.
:mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: Това ми хареса

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Angel_Baby » 06 Окт 2009, 15:56

Съвсем честно си признавам, че скоро на театър не съм ходила, а от друга страна обожавам постановките, дори мога да кажа, че театъра ми е много по-интересен отколкото киното. Сега сме се наканили с една от приятелките ми да ходим насам - натам, но да видим доколко ще го направим. :)
"...и виждаш: цялата земя не стига/едно сърце да погребеш."

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 06 Окт 2009, 16:44

Angel_Baby написа:Съвсем честно си признавам, че скоро на театър не съм ходила, а от друга страна обожавам постановките, дори мога да кажа, че театъра ми е много по-интересен отколкото киното. Сега сме се наканили с една от приятелките ми да ходим насам - натам, но да видим доколко ще го направим. :)

Хич не ви трябва :nono: Там ще срещнете едни темерути (някъде ги наричат джентълмени), облечени с едни смешни пардесюта (костюми иначе казано), които ще ръкопляскат на изпълненията на глупавите артистите, дето правят маймунджулъци! :kuku: Вместо като истински почитатели на културата да се качат по седалките, да си разкопчеят ризите, да хвърлят гюбеци и да свирят с уста като пъдари... ъъъ да се забавляват исках да кажа всъщност :mrgreen: :lol:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Angel_Baby » 06 Окт 2009, 17:00

flame написа:Хич не ви трябва :nono: Там ще срещнете едни темерути (някъде ги наричат джентълмени), облечени с едни смешни пардесюта (костюми иначе казано), които ще ръкопляскат на изпълненията на глупавите артистите, дето правят маймунджулъци! :kuku: Вместо като истински почитатели на културата да се качат по седалките, да си разкопчеят ризите, да хвърлят гюбеци и да свирят с уста като пъдари... ъъъ да се забавляват исках да кажа всъщност :mrgreen: :lol:

О, ти уби всичко детско в мен :mhihi: :winky: Надявам се сме надминали Бай Ганьо. :dunno: Така както описваш нещата, да продължа да си ходя в разните дискотеки и ето ти театъра. Колкото до актьорите - има много големи таланти, но има и такива, които определено не са за там (като част от участниците в "Забранена любов", също и част от екипа :kuku:). Нали сме се разписали за театъра, някой може ли да препоръча нещо, което да си заслужава (сега се сещам за "Албена" по Йордан Йовков - това, което видях много време ще ми е в съзнанието).
"...и виждаш: цялата земя не стига/едно сърце да погребеш."

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от acho.rs » 06 Окт 2009, 21:35

Feanor написа:

Аз просто повтарям , че тетъра е кино на живо и ако киното е прието за модерното изкуство , то тогава е нормално да ги съпоставям . НЕ се излагам , не говоря глупости . Но на много хора им е трудно да разберат , че най-сложните неща (като изкуство) се обясняват със най-простите думи :winky:
ПС:айде ти да не си тоя дето ще определя кой е жалка картинка , А ?!?

ентусиаст
Аватар

Мнение от Feanor » 06 Окт 2009, 21:58

acho.rs написа:Аз просто повтарям , че тетъра е кино на живо и ако киното е прието за модерното изкуство , то тогава е нормално да ги съпоставям.

Можеш да ги съпоставяш, разбира се. Киното също е изкуство и като такова, също е много повече от начин за развлечение. Разбира се, възможно е ти самият да го възприемаш само така - това обаче си е твой проблем.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата