Театър / Българина и културата
Модератор: Общи модератори
50 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4
Re: Театър / Българина и културата
acho.rs написа:Еее забавихте се да споменте колко са прости , хората посещаващи рак-так дискотеките . И едно и другото е забавление .Как ще замниш дискотеката - едно динамично забавление със едно статично не знам-поне за мен , няма никаква база за сравнение. Театъра не е нищо повече от кино на живо - това може да е приятно и супер забавно , но как ще ме обогати културно и как ще ме накара да се почувствам тъп , че ходя по кръчми не знам ... или поне до сега не ми е действало .
Сподели какво те обогатява културно по принцип, че се излагаш яката с изказванията си?
Сега ще кажеш, че ходенето на симфоничен концерт, в който учавтват десетки музиканти, занимаващи се с музика цял живот, и ходенето на концерт на Галена, която се е занимавала най-вече с "духова" музика, обогатява културно по един и същ начин. И на двете места има музика, и двете са развлечения.
pampo написа:acho.rs написа:Еее забавихте се да споменте колко са прости , хората посещаващи рак-так дискотеките . И едно и другото е забавление .Как ще замниш дискотеката - едно динамично забавление със едно статично не знам-поне за мен , няма никаква база за сравнение. Театъра не е нищо повече от кино на живо - това може да е приятно и супер забавно , но как ще ме обогати културно и как ще ме накара да се почувствам тъп , че ходя по кръчми не знам ... или поне до сега не ми е действало .
Сподели какво те обогатява културно по принцип, че се излагаш яката с изказванията си?
Сега ще кажеш, че ходенето на симфоничен концерт, в който учавтват десетки музиканти, занимаващи се с музика цял живот, и ходенето на концерт на Галена, която се е занимавала най-вече с "духова" музика, обогатява културно по един и същ начин. И на двете места има музика, и двете са развлечения.
Колега, не се излагай! Ей тия култургейти долу по 2 пъти на ден ходят на театър! А чалга не знаят какво е! И културата просто извира от тях!

- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
крив кюнец написа:Четете http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9A%D1%83%D0%BB%D1%82%D1%83%D1%80%D0%B0
преди да размишлявате.
Всичко друго е излишно - а комплексираните на тема чалга - ок - като ходя на кръчма и слуша народни песни , пак ли съм циганин или вие просто не занете за какво става на въпрос ?
Балканика лайф стаил - фор лайф

Аз обичам да ходя на театър,но проблемът е че мойте приятели не са така възпитани и предпочитат киното пред една добра пиеса.Дажи когато предложа ставам за смях!! Така е младото поколение днес.
- Dimo
- баварски фанатик
-
- Кара: нещо...
- Мечтае да кара: McLaren F1 LM
flame написа:acho.rs написа:Чалга и театър са синоними на развлеченич , но са от различно естество , което ти за съжаление не разбираш![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Feanor написа:П.П. И сериозно... недей да слагаш "театър" и "чалга" в едно изречение. Излагаш се просто.
Аз нямам какво повече да добавя![]()
![]()
![]()
То аз затва спрях да пиша, че става наистина смешно, тва със синонимите си е направо за бисерите

- Feanor
- ентусиаст
-
- Кара: E39 535i '01
- Мечтае да кара: Mки, Ферарита и други глупости :)
acho.rs написа:Всичко друго е излишно - а комплексираните на тема чалга - ок - като ходя на кръчма и слуша народни песни , пак ли съм циганин или вие просто не занете за какво става на въпрос ?
Не става дума за чалгата. Щом за теб е забавление, ОК, това си е твоя работа. Въпросът беше за театъра. Който е много повече от начин за забавление и това, че го класифицираш по този начин говори, че ти не знаеш за какво става въпрос. Много забавна ли е "Уестсайдска история", да речем?
"Nothing gives one person so much advantage over another as to remain always cool and unruffled under all circumstances"
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
Feanor написа:acho.rs написа:Всичко друго е излишно - а комплексираните на тема чалга - ок - като ходя на кръчма и слуша народни песни , пак ли съм циганин или вие просто не занете за какво става на въпрос ?
Не става дума за чалгата. Щом за теб е забавление, ОК, това си е твоя работа. Въпросът беше за театъра. Който е много повече от начин за забавление и това, че го класифицираш по този начин говори, че ти не знаеш за какво става въпрос. Много забавна ли е "Уестсайдска история", да речем?
Не може да ме убедиш , че театъра е нещо повече от КИНО НА ЖИВО ! Въпроса е , че сценария се подбира внимателно ( и обикновено е много на кино хитовете) , е друг . И да - театъра Е ЗАБАВЛЕНИЕ , кой както иска да си го приема . Дали ще ревеш,дали ще се смееш няма значение - забавление е , както и филмите в които се колят хора,гърмят градове и тн

- Feanor
- ентусиаст
-
acho.rs написа:И да - театъра Е ЗАБАВЛЕНИЕ , кой както иска да си го приема . Дали ще ревеш,дали ще се смееш няма значение - забавление е , както и филмите в които се колят хора,гърмят градове и тн
За втори път ти казвам - престани да се излагаш.
Театърът е изкуство и това, че го разглеждаш само като развлечение показва, че имаш силно ограничено виждане върху него. Което при това се опитваш да наложиш с упорито повтаряне и главни букви. Жалка картинка.
"Nothing gives one person so much advantage over another as to remain always cool and unruffled under all circumstances"
Feanor написа:acho.rs написа:И да - театъра Е ЗАБАВЛЕНИЕ , кой както иска да си го приема . Дали ще ревеш,дали ще се смееш няма значение - забавление е , както и филмите в които се колят хора,гърмят градове и тн
Театърът е изкуство и това, че го разглеждаш само като развлечение показва, че имаш силно ограничено виждане върху него. Което при това се опитваш да наложиш с упорито повтаряне и главни букви. Жалка картинка.

- Angel_Baby
- кандидат ентусиаст
-
Съвсем честно си признавам, че скоро на театър не съм ходила, а от друга страна обожавам постановките, дори мога да кажа, че театъра ми е много по-интересен отколкото киното. Сега сме се наканили с една от приятелките ми да ходим насам - натам, но да видим доколко ще го направим. 

"...и виждаш: цялата земя не стига/едно сърце да погребеш."
Angel_Baby написа:Съвсем честно си признавам, че скоро на театър не съм ходила, а от друга страна обожавам постановките, дори мога да кажа, че театъра ми е много по-интересен отколкото киното. Сега сме се наканили с една от приятелките ми да ходим насам - натам, но да видим доколко ще го направим.
Хич не ви трябва

- Angel_Baby
- кандидат ентусиаст
-
flame написа:Хич не ви трябваТам ще срещнете едни темерути (някъде ги наричат джентълмени), облечени с едни смешни пардесюта (костюми иначе казано), които ще ръкопляскат на изпълненията на глупавите артистите, дето правят маймунджулъци!
Вместо като истински почитатели на културата да се качат по седалките, да си разкопчеят ризите, да хвърлят гюбеци и да свирят с уста като пъдари... ъъъ да се забавляват исках да кажа всъщност
![]()
О, ти уби всичко детско в мен

"...и виждаш: цялата земя не стига/едно сърце да погребеш."
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
Feanor написа:acho.rs написа:И да - театъра Е ЗАБАВЛЕНИЕ , кой както иска да си го приема . Дали ще ревеш,дали ще се смееш няма значение - забавление е , както и филмите в които се колят хора,гърмят градове и тн
Аз просто повтарям , че тетъра е кино на живо и ако киното е прието за модерното изкуство , то тогава е нормално да ги съпоставям . НЕ се излагам , не говоря глупости . Но на много хора им е трудно да разберат , че най-сложните неща (като изкуство) се обясняват със най-простите думи

ПС:айде ти да не си тоя дето ще определя кой е жалка картинка , А ?!?
- Feanor
- ентусиаст
-
acho.rs написа:Аз просто повтарям , че тетъра е кино на живо и ако киното е прието за модерното изкуство , то тогава е нормално да ги съпоставям.
Можеш да ги съпоставяш, разбира се. Киното също е изкуство и като такова, също е много повече от начин за развлечение. Разбира се, възможно е ти самият да го възприемаш само така - това обаче си е твой проблем.
50 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4