Акция "Светлина"
Модератор: Общи модератори
Re: Акция "Светлина"
deyan-enchev написа:5. Osram Silverstar,един авер кара пред мен и вика - ее хубави ксенони си сложил
кой е тоз заблуден тип бе

- ///M_Martin
- Любимец на Кралицата
-
- Кара: F85 X5M , Race ///M GTR V10 S85
- Мечтае да кара: M3 CSL
Пилев написа:Е какво пречи да се регулира китайския ксенон
Ами не знам какво пречи ама е много гадно как свети-супер гадна светлина нависоко и ти стопява очичките

- Projektzwo
-
-
- Кара: 200CE
Благодарности на хората с изчерпателните постове.
Някой дали има представа какви са цените в момента на тези крушки:
1. Philips X-treme Power
2. Osram Nightbreaker
3. Sylvania Silverstar (Ultra)

1. Philips X-treme Power
2. Osram Nightbreaker
- ///M_Martin
- Любимец на Кралицата
-
- Кара: F85 X5M , Race ///M GTR V10 S85
- Мечтае да кара: M3 CSL
Projektzwo написа:Благодарности на хората с изчерпателните постове.![]()
1. Philips X-treme Power
2. Osram Nightbreaker
Philips X-treme Power е около 50лв.цена в чужбина,предполагам и тук трябва да е толкова.Не те съветвам за другите две но това си е лично мое мнение

- Projektzwo
-
-
- Кара: 200CE
martin_g60 написа: Philips X-treme Power е около 50лв.цена в чужбина,предполагам и тук трябва да е толкова.Не те съветвам за другите две но това си е лично мое мнение
Намерих Philips X-treme Power по 18-19лв. бройката, предполагам и тук са ~ толкова

Projektzwo написа:Благодарности на хората с изчерпателните постове.![]()
1. Philips X-treme Power
2. Osram Nightbreaker
Помисли и за този вариант на Филипс.
Общо взето колкото е по-силна светлината на една крушка, винаги е за сметка на живота. Миналата година бях се обзавел с Osram Nightbreaker и наистина огромна разлика сравнено с обикновени крушки. Лошото е че изкараха има няма 3 месеца. Тогава се разтърсих за друг заместител, и аз като теб пренебрегнах ксенона като опция, понеже фаровете ми не са предназначени за такъв... След бая търсене и четене се спрях на модела на Филипс който освен че не отстъпва от Osram Nightbreaker, има доста по-дълъг живот. Скоро ще стане година откакто съм ги сложил.. Но както се сещаш и цената му е друга.. Моите крушки са Н7 и Осрам-а беше около 18лв/бр. , а Филипса е 34лв/бр...
- TouringInternational
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: M44 на газ
- Мечтае да кара: V10 Touring, e36 compact rally spec
- Детайли за колата: е36 compact "войнишко канче'' edition
Моите къси са Philips Blue Vision, с тях я купих, едната изгоря преди повече от половин година, купих друга за 32 лв (даже я нямаха налична
).
Светят доста бяло, като цяло съм доволен, мисля си, че трябва да отбележа и факта, че постоянно карам на фарове- зиме, лете, няма значение
Просто изказвам мнение

Светят доста бяло, като цяло съм доволен, мисля си, че трябва да отбележа и факта, че постоянно карам на фарове- зиме, лете, няма значение

Просто изказвам мнение

- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
bum_bum написа:
Що не може, цокъла не става или грешката на компа? А за почитателите на сток вида има и 3000к вече, който е същия цвят като обикновена халогенка.
Ами щото гори светлиният модул, който струва 508лв... и не ти излиза сметката после

Иначе Philips Xtreme Power също са добра идея... те би трябвало да са алтернативата на OSRAM NB... честно казано бих пробвал и XP от любопитство, ма тая цена от около 20лв за бройка ми се вижда нещо ниска... иначе NB струва между 15-16лв и 20-25лв за бройка, в зависимост от къде я намериш

- ditko1
- старши ентусиаст
-
- Кара: Bmw x5 4.4
- Мечтае да кара: Муха
Някой слагал ли е от този модел ксенон, да видя как свети?

Последна промяна Club BMW на 17 Окт 2009, 22:37, променена общо 1 път
- bace_martu
- ентусиаст
-
- Кара: колело
Mollov написа:bum_bum написа:
Що не може, цокъла не става или грешката на компа? А за почитателите на сток вида има и 3000к вече, който е същия цвят като обикновена халогенка.
Ами щото гори светлиният модул, който струва 508лв... и не ти излиза сметката после![]()
![]()
Иначе Philips Xtreme Power също са добра идея... те би трябвало да са алтернативата на OSRAM NB... честно казано бих пробвал и XP от любопитство, ма тая цена от около 20лв за бройка ми се вижда нещо ниска... иначе NB струва между 15-16лв и 20-25лв за бройка, в зависимост от къде я намериш
Колега пиши ми едно ЛС какъв ти е цокъла и ще получиш много добра цена за Филипса

- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
Абе аз съм нещо недоволен от моте ксенони на късите. С 6000К крушки съм, ама на мокро, малиииии, слабо. Мислил съм да турям ксенон на дългите, ама незнам системата на автомобила дали няма да ми прави проблеми със съобщения за крушки и т.н.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
Elesar74 написа:Абе аз съм нещо недоволен от моте ксенони на късите. С 6000К крушки съм, ама на мокро, малиииии, слабо. Мислил съм да турям ксенон на дългите, ама незнам системата на автомобила дали няма да ми прави проблеми със съобщения за крушки и т.н.
Сложи си 5000 или 4300 на 55В и ще виждаш и в мокрото. Каква е колата

- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Elesar74 написа:Абе аз съм нещо недоволен от моте ксенони на късите. С 6000К крушки съм, ама на мокро, малиииии, слабо. Мислил съм да турям ксенон на дългите, ама незнам системата на автомобила дали няма да ми прави проблеми със съобщения за крушки и т.н.
Ти не си мисли, че хенон-а не се губи (поне малко) по мокри пътища и в дъжд... ама хенон на дългите няма да ти реши проблема... само ще заслепяваш брутално тия срещу теб...
Единият вариант е да си вземеш 55W xenon (ама да са ти добре настроени фаровете!), а другият е да сложиш по-читав хенон, щото като нищо може да си с няква кофти китайска простотия...
- kriso85
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
- Мечтае да кара: BMW M
Не си давайте парите за глупости - скъпите крушки са от смотани , по-смотани. Ползвал съм Филипс Кристъл Брайт , Осрам Куул Блу и Найтбрейкър, някаква скъпа Нарва и т.н. простотии. (даже и тия на ПИАА ми ги докараха от хамерика, сините, и още се мотаят у дома в един шкаф - слагал съм ги точно за 2 дни и после си монтирах ксенона) и са пълен Т*ш*К. Много са скъпи, светят около 1% по-добре от най-обикновената крушка.
При сегашното положение на ксеноните (около 100 лв.) с електронни баласти, които и при Е90 не дават грешка не виждам логика да се слагат такива простотии.
А ксенона свети поне 3 пъти по-силно, което си е полезно в тези условия (дъжд и сумрак през целия ден)
ПП: И само да си знаете, че повечето скъпи крушки горят за един сезон, ако карате постоянно на фарове
При сегашното положение на ксеноните (около 100 лв.) с електронни баласти, които и при Е90 не дават грешка не виждам логика да се слагат такива простотии.
А ксенона свети поне 3 пъти по-силно, което си е полезно в тези условия (дъжд и сумрак през целия ден)
ПП: И само да си знаете, че повечето скъпи крушки горят за един сезон, ако карате постоянно на фарове

"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda