Еба.и и лекарите и медицинските сестри
Модератор: Общи модератори
- Macros
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E36
Re: Еба.и и лекарите и медицинските сестри
Според мен тези, които така хулите лекарите и сестрите хич не сте прави
. Като цяло може би има много от тях,които не се държат човечно, но кажете не се ли сблъскваме навсякъде с това в нашето увълчано време- катастрофа на магистралата-смазана преди 5 минути кола-никой не се сеща да спре поне да види има ли живи?!
Иначе това за кражбите по болниците за жалост е вярно.. За да не бъда голословен да разкажа и аз: Моя много близка роднина лежи в едно от отделенията(състоянието е много тежко, в кома е).Та решихме да й сложим на ръката един пръстен, дето се води талисман на родата и го имаме в смейството от едно 50-60 години. Та той златен с някакъв камък-колко да е скъп, 50-60 лева да му земат в заложна най-много не знам и аз. Та един от дните отивам на свиждане и кво да вида пръстена го няма
. Със сигурност не е бил откраднат от друг пациент- в това отделение всеки пациент в много тежко състояние, отделно че беше в самостоятелна стая... Изключвам тотално да е бил някой от лекарите (страшно човечни хора и ни обясняваха съвсем подробно и търпеливо като на идиоти
). Тя впоследствие почина, ма не съм тръгнал да се вайкам пред всички, че са я уморили лекарите-за жалост някой път нещата са необратими
.А и според мене, както каза един колега по-горе, абсурдно е да се сравняват лекарите с катаджиите
. Що за мозък трябва да имаш за да го кажеш това не знам! Именно пациентката от случката, за дето писах, беше лекарка и мога да ви кажа че постоянно вкъщи четеше литература, образоваше се за новите лекарства (защото за разлика от повечето други професии добрият лекар трябва да е постоянно в час с новите медикаменти и видове лечения). А гарантирам ви че има едно най-много 10% от хората които е лекувала,които да са били недоволни- и тва не щото е "уморила" някой, ами именно поради изперкалото време и хора!
Ей, егати дългия пост стана, ма простотията е всеобща в наща държава- 1 път човек не е доволен от нещо и после всички дето се занимават изобщо с въпросния занаят не стават
. Ма тва е БГ действителността за жалост- докат се пускат през ден теми с оплаквания "докога така" ше сме си в калта! Ма аз затва предпочетох да си остана тука, а не да отпраша по китната чужбина -
.
И, последно само да вметна- колкото пъти аз съм лежал там, както и роднини- винаги сме били доволни от отношението и работата на хората!

Иначе това за кражбите по болниците за жалост е вярно.. За да не бъда голословен да разкажа и аз: Моя много близка роднина лежи в едно от отделенията(състоянието е много тежко, в кома е).Та решихме да й сложим на ръката един пръстен, дето се води талисман на родата и го имаме в смейството от едно 50-60 години. Та той златен с някакъв камък-колко да е скъп, 50-60 лева да му земат в заложна най-много не знам и аз. Та един от дните отивам на свиждане и кво да вида пръстена го няма

Ей, егати дългия пост стана, ма простотията е всеобща в наща държава- 1 път човек не е доволен от нещо и после всички дето се занимават изобщо с въпросния занаят не стават

И, последно само да вметна- колкото пъти аз съм лежал там, както и роднини- винаги сме били доволни от отношението и работата на хората!
- Николай Занчев
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E34 touring
- Мечтае да кара: М5
Значи аз съм убеден на 100% че е някой от персонала не знам дали е лекар,медицинска сестра или санитар.Въпросът е че е някой от служителите.
- SKISA
-
-
- Кара: комби...нация и Вайълет!
и аз съм убеден ,че човека ,дето го е направил е българин!!! тва значи ли ,че трябва да излеза и да кажа: всички българи са крадци и мародери!!!???
- radio_manbg
- младши ентусиаст
-
Малко афектиран от наскорошната загуба на близък човек поради лекарско (тук вече не знам точно какъв епитет да кажа...)
Та викате да се защитават медеците щото виждате ли тяхната не била лесна и малко пари им давали а голяма част от живота изкарали в учене и така нататък... Че от вчера ли е такова здравното положение в България от вчера са недостатъчни заплатите не само не медиците... това сега ли го разбрахте или си мислиха че като се изучат не заплатата а това под масата ще ги храни...
Ако човек знае че дадена професия не е добре платена то или не се захваща или приема нещата и се бори за подобрение... Но иначе гледам колегата dokie е споменал че ако искаш при операция да избереш екип е нормално да си платиш ... обясни ми моляте кое е нормалното в цялата работа. Веднъж си плащам всеки месец като поп за да мога веднъж като ми се наложи да изисквам най-доброто за това срещу което аз ВСЕКИ месец давам пари...
Също така ще споделиш ли защо болниците имат прекрасната практика да не приемат за лекуват човек с диагноза "пътник" или пък по големият парадокс ако един лекар е поставил дадена диагноза в някоя болница то в друга болница се отказва дори да бъде изследван пациента защото видиш ли щели да развалят реномето на предишният лекар ако се установи че поставена диагноза е била неверна...
Скоро загубих чичо си след неправилно лечение... човек постъпи в болница с нива на билирубини 48 ( при норма 6-8 )
Благодарение на "ПРАВИЛНО" лечение с антибиотик черният му дроб беше съсипан и беше изписан от болницата с нива около 500 .... при все че освен грешна диагноза беше и грешно лечение... в картона нищо от нещата не беше описано, че дори не дадоха да видим картона та трябваше да се правя на маимуна за да стигна дотам....
Благодарение на квалитетната намеса човека живя още няколко дни защото всички болници отказаха да го приемат за лечение, а под масата си ни казаха че нямам как да стане щото виждаш ли бил го лекувал няква звезда...
Та кое да им е в час че аз вече в пирогов катоми се наложи да отиде все едно отивам на воина щото коридорите пълни с потрошени хора а великите светила си пият кафето.
И пак медиците потъревши че лоши условия ... малки заплати .... а колко лекарства се крадат.... че и над това имам поглед...
За да завърша само ще спомена че дори личните лекари го карат през просото за последната седмица 5 мой приятели ги хвана лек грип, посетиха ДЖИ ПИ-то си за 3 минути и всички си тръгнаха с рецепти за антибиотици... Всеки които знае поне малко какво е антибиотика и колко е полезно за нищо да се пие ще разбера на къде бия...
Та ако имам право да избирам да не ми прихващат от заплата за здравно осигуряване но да си плащам като поп няма да се замисля защото когато ми се наложи недай боже то поне като си платя ще е за какво трябва.
И какво излиза веднъж си плащаш за да получават заплати веднъж за да избереш кои да те лекува да те лекуват и още веднъж за да започне да те лекува...
То трябва да говоря с шефа да плаща веднъж за да идвам на работа... още веднъж за да си я върша работата и още един път за да я върша правилно работата....
Тя работата с медиците като с голфаджиите - те не всички са ...... ама пък тия дето неса са като митовете всички си мислим че ги има ама никой не ги е виждал....
Та викате да се защитават медеците щото виждате ли тяхната не била лесна и малко пари им давали а голяма част от живота изкарали в учене и така нататък... Че от вчера ли е такова здравното положение в България от вчера са недостатъчни заплатите не само не медиците... това сега ли го разбрахте или си мислиха че като се изучат не заплатата а това под масата ще ги храни...
Ако човек знае че дадена професия не е добре платена то или не се захваща или приема нещата и се бори за подобрение... Но иначе гледам колегата dokie е споменал че ако искаш при операция да избереш екип е нормално да си платиш ... обясни ми моляте кое е нормалното в цялата работа. Веднъж си плащам всеки месец като поп за да мога веднъж като ми се наложи да изисквам най-доброто за това срещу което аз ВСЕКИ месец давам пари...
Също така ще споделиш ли защо болниците имат прекрасната практика да не приемат за лекуват човек с диагноза "пътник" или пък по големият парадокс ако един лекар е поставил дадена диагноза в някоя болница то в друга болница се отказва дори да бъде изследван пациента защото видиш ли щели да развалят реномето на предишният лекар ако се установи че поставена диагноза е била неверна...
Скоро загубих чичо си след неправилно лечение... човек постъпи в болница с нива на билирубини 48 ( при норма 6-8 )
Благодарение на "ПРАВИЛНО" лечение с антибиотик черният му дроб беше съсипан и беше изписан от болницата с нива около 500 .... при все че освен грешна диагноза беше и грешно лечение... в картона нищо от нещата не беше описано, че дори не дадоха да видим картона та трябваше да се правя на маимуна за да стигна дотам....
Благодарение на квалитетната намеса човека живя още няколко дни защото всички болници отказаха да го приемат за лечение, а под масата си ни казаха че нямам как да стане щото виждаш ли бил го лекувал няква звезда...
Та кое да им е в час че аз вече в пирогов катоми се наложи да отиде все едно отивам на воина щото коридорите пълни с потрошени хора а великите светила си пият кафето.
И пак медиците потъревши че лоши условия ... малки заплати .... а колко лекарства се крадат.... че и над това имам поглед...
За да завърша само ще спомена че дори личните лекари го карат през просото за последната седмица 5 мой приятели ги хвана лек грип, посетиха ДЖИ ПИ-то си за 3 минути и всички си тръгнаха с рецепти за антибиотици... Всеки които знае поне малко какво е антибиотика и колко е полезно за нищо да се пие ще разбера на къде бия...
Та ако имам право да избирам да не ми прихващат от заплата за здравно осигуряване но да си плащам като поп няма да се замисля защото когато ми се наложи недай боже то поне като си платя ще е за какво трябва.
И какво излиза веднъж си плащаш за да получават заплати веднъж за да избереш кои да те лекува да те лекуват и още веднъж за да започне да те лекува...
То трябва да говоря с шефа да плаща веднъж за да идвам на работа... още веднъж за да си я върша работата и още един път за да я върша правилно работата....
Тя работата с медиците като с голфаджиите - те не всички са ...... ама пък тия дето неса са като митовете всички си мислим че ги има ама никой не ги е виждал....

БЪЛГАРИЯ Е ВЕЛИКА ДЪРЖАВА
БЪЛГАРИТЕ - ВЕЛИК НАРОД
- SKISA
-
-
ми не ходете на лекари бе! що ходите!??? ходете на врачки или на баячки-може там да оправят някой по-добре!
да се опростяват така нещата е глупаво. всеки е губил роднина или близък,или приятел. ясно е ,че афекта е голям и шока пречи на правилната преценка. ако се изпреметате с кола и сте в западната част на страната познайте къде ше ви докарат и кой ше ви сглоби кокалите ако стават да сглобяване.
мародерството няма нищо общо с кадърността или некадърността на лекарите,както и начина за здравно осигуряване. плащането на вноски и плащане в болниците е държавно решение и трябва да се промени от бойко и сие ,а не от докторите,които го изпълняват. и темите на недоволни от пирогов не съм сигурен дали ще сда повече от темите на благодарни,щото смъртността там е около 2 на 100 минали през болницата. 98 са си заминали здрави....
да се опростяват така нещата е глупаво. всеки е губил роднина или близък,или приятел. ясно е ,че афекта е голям и шока пречи на правилната преценка. ако се изпреметате с кола и сте в западната част на страната познайте къде ше ви докарат и кой ше ви сглоби кокалите ако стават да сглобяване.
мародерството няма нищо общо с кадърността или некадърността на лекарите,както и начина за здравно осигуряване. плащането на вноски и плащане в болниците е държавно решение и трябва да се промени от бойко и сие ,а не от докторите,които го изпълняват. и темите на недоволни от пирогов не съм сигурен дали ще сда повече от темите на благодарни,щото смъртността там е около 2 на 100 минали през болницата. 98 са си заминали здрави....
- White 1913 Power
- младши ентусиаст
-
- Кара: carefully
SKISA написа:ми не ходете на лекари бе! що ходите!??? ходете на врачки или на баячки-може там да оправят някой по-добре!
бате не те знам лекар ли си некой близък ли имаш който е лекар но пишеш пълни глупости-а и тук говорим по специално за пирогов а не за всички лечебни заведения щото ако отидеш в правителствена болница ще видиш че всичко от до е перфектно организирано и изпипано
- SKISA
-
-
ми не съм лекар и нямам близък ,но по стечение на обстоятелствата съм доста често в пирогов и имам виждане не за ден -два като некои тука върху тва ,дето става там !работата ми изобщо не е свързана с лекуване или с болницата.отделно откакто съм се родил знам ,че за софия като стане беля се казва:"карай в пирогов!!" не се казва "карай в медицинска академия!" или "карай в правителствена болница"
и тва ,че има там гадове е истина ,но не значи ,че сички са гадове...! във всяка болница има мърша.
а дали са глупости или не....! да решат тия ,дето са били там. бил съм в правителствена и да те питам там как точно ше влезеш да те лекуват ако не си с връзки или да си платиш солено!???? щото в пирогов и бойко да докарат и най-големия измикяр -циганин да докарат ше го поемат и ше го сглобят! там е за всички!
и тва ,че има там гадове е истина ,но не значи ,че сички са гадове...! във всяка болница има мърша.
а дали са глупости или не....! да решат тия ,дето са били там. бил съм в правителствена и да те питам там как точно ше влезеш да те лекуват ако не си с връзки или да си платиш солено!???? щото в пирогов и бойко да докарат и най-големия измикяр -циганин да докарат ше го поемат и ше го сглобят! там е за всички!
- Macros
- кандидат ентусиаст
-
White 1913 Power написа:
бате не те знам лекар ли си некой близък ли имаш който е лекар но пишеш пълни глупости-а и тук говорим по специално за пирогов а не за всички лечебни заведения щото ако отидеш в правителствена болница ще видиш че всичко от до е перфектно организирано и изпипано
Да ти кажа само една проста сметка : 2 пъти са ме оперирали в пирогов (неизбежно), 1 път успях да не легна под ножа ( благодарение на тях), и още 1 път си отидох със счупена ръка и след 40 минути вече си се прибирах гипсиран и доволен от живота (колкото може със строшена ръка де

С всичко това не твърда че няма големи мародери и такива с тотална липса на хуманност- но те със сигурност не са повече от средностатистическото по принцип!
Както Скисата каза, всички дето толкоз плюят- що верно не одите по врачки да видиш те как ще ви кажат как "звездите им го говорят"

А, като толкоз говорим за пари и заплати...Еми в днешният материален свят всичко е стока-включително и здравето. Така че в тоя дух на размисли не виждам коя стока е по ценна от здравето и живота....
А, на който не му се плащат осигуровки-ми да не плаща- после да видиш ако недай боже ви се наложи 1 рентгенова снимка кво става- филма ужасен

- radio_manbg
- младши ентусиаст
-
SKISA написа:ми не ходете на лекари бе! що ходите!??? ходете на врачки или на баячки-може там да оправят някой по-добре!
Виж аз не говоря специялно за Пирогов... Масовката е такава че създава общо впечатление на непрофесионализъм и мародерство.
По скоро имах предвд че да станеш лекар е въпрос на личен избор и дали ти се отдава, а предвид това че на всички ни е ясна ситуацията с заплащенето на труда и материялната база на лечебните заведения, то всички новопопълнения в тази сфера са опорачени още преди да са влезли в системата....
Относно смъртността - изнесените данни (официялни) съвсем не съответстват на истината именно заради порочната практиката да не се приемат най-тежките случай за което не веднъж са пищяли медиите. Когато в една болница смъртността е висока то тя става обект на проверки и тн. а повярвай повечето държавни учреждения най-малко биха изкали проверки че доста тор ще се изрине на бял свят и ще замирише сериозно. Ето например защо според теб Токуда (една от най-модерните като оборудване) е с най-висока смъртност за София... за справка това е единственната болница в София в която приемат Пациенти с "диагноза пътник" след като е имало лечение в друга болница...
Да прав си все още съм в състояние на афект. И няма как след като нещата не се променят и адсурда се задълбочава...
и пак ти казвам в момент здравната каса за мен е един неоправдан рекет - плащаш принудително за услуга която не ти се извършва.
А дори не захващам темата за отношението на този персонал към хората ...
Че дори полицайте не са толкова нагли.
Не омаловажавам труда на хората работещи в тази сфера, но ако те уважават професията си и клетвите които са дали то трябва да са първите които да провокират медиите, правителството и колегите си за промяна на статуквото

БЪЛГАРИЯ Е ВЕЛИКА ДЪРЖАВА
БЪЛГАРИТЕ - ВЕЛИК НАРОД
- White 1913 Power
- младши ентусиаст
-
нима ще избереш пирогов защото е по-евтино ? И като са толко големи спецове защо тогава ме пращат в правителствена болница котато стана напечено?Защо на един познат човек 20 дена не могат да открият кво му е и го пращат във военна болнца а като отива там му казват че е с рак на жлъчката и поради неправилното лечение в пирогов са го доубили?Човече пожелавам ти никога да не ти се налага да посещаваш лечебни заведения по здравословни причини защото ако стане ще си промениш тотално мнението
- SKISA
-
-
аз също не искам да плащам осигуровки за пенсия ,която я доживея -я не и здравни,които не покриват кой знае колко. има закон ,обаче и щъ не щъ го спазвам донякъде. тва не е ,обаче прерогатива на лекаря! той трябва да лекува ,а не да прави политика.
токуда приема пътници,щото взима пари за хоспис и има възможност да го прави!
пирогов със сигурност е болница с много смъртни случаи ,щото ,както казах там пристига куцо и сакато и кой оправят-оправят,кой не успеят -заминава....!! в пирогов работят едни от най-добрите за спешни случаи...! тва е факт от 40г насам и няма алтернатива. просто като ти минат педесе счупвания неска през ръцете и най-големия дебил да си ше се научиш и ше почнеш да ги оправяш. сега имат много нова апаратура и ще оправят още повече. ако некой си мисли ,обаче че нема да има катафалки да излизат от там се лъже! а и аз съм патил от санитари ,дето искат пет лева , за да ти сменят чаршаф или 10лв ,за да бута количката до кабинета. използват шоковото състояние и тва ,че мислиш за близкия си и не ти пука за парите в тоя момент, но и тва е част от нашата действителност....за съжаление....!
но да се говори,че всички доктори са корумпирани и идиоти е ....бе не ми се казва кво е.
токуда приема пътници,щото взима пари за хоспис и има възможност да го прави!
пирогов със сигурност е болница с много смъртни случаи ,щото ,както казах там пристига куцо и сакато и кой оправят-оправят,кой не успеят -заминава....!! в пирогов работят едни от най-добрите за спешни случаи...! тва е факт от 40г насам и няма алтернатива. просто като ти минат педесе счупвания неска през ръцете и най-големия дебил да си ше се научиш и ше почнеш да ги оправяш. сега имат много нова апаратура и ще оправят още повече. ако некой си мисли ,обаче че нема да има катафалки да излизат от там се лъже! а и аз съм патил от санитари ,дето искат пет лева , за да ти сменят чаршаф или 10лв ,за да бута количката до кабинета. използват шоковото състояние и тва ,че мислиш за близкия си и не ти пука за парите в тоя момент, но и тва е част от нашата действителност....за съжаление....!
но да се говори,че всички доктори са корумпирани и идиоти е ....бе не ми се казва кво е.
- White 1913 Power
- младши ентусиаст
-
Macros написа:White 1913 Power написа:
Да ти кажа само една проста сметка : 2 пъти са ме оперирали в пирогов (неизбежно), 1 път успях да не легна под ножа ( благодарение на тях), и още 1 път си отидох със счупена ръка и след 40 минути вече си се прибирах гипсиран и доволен от живота (колкото може със строшена ръка де). С роднини има едно 10ина ходения, като може би мога да кажа че не сме били доволни в 2 най-много..
С всичко това не твърда че няма големи мародери и такива с тотална липса на хуманност- но те със сигурност не са повече от средностатистическото по принцип!
Както Скисата каза, всички дето толкоз плюят- що верно не одите по врачки да видиш те как ще ви кажат как "звездите им го говорят". Това беше майтап разбира се-надявам се никой не е чак толкова отчаян че да го направи...
А, като толкоз говорим за пари и заплати...Еми в днешният материален свят всичко е стока-включително и здравето. Така че в тоя дух на размисли не виждам коя стока е по ценна от здравето и живота....
А, на който не му се плащат осигуровки-ми да не плаща- после да видиш ако недай боже ви се наложи 1 рентгенова снимка кво става- филма ужасенМа да не дойде след тва да пусне тема Здравеопазването в БГ много скъпо
начи викаш благодарение на тях си се спасил от 1 операция-аз пък благодарение на тях получих още 2 към 4те които ми бяха направили до този момент за периода от месец и половина (и не става въпрос за счупена ръка)смех нали?
- SKISA
-
-
ми секи избира къде да иде. ти щом си решил ,че не ти харесва -не ходи в пирогов. те хората така правят и със сервизите! като не му оправят колата не стъпва повече там и ходи другаде. ма като глеам ква е върволица през вратата на пирогов май повечето не мислят като тебе....
- Macros
- кандидат ентусиаст
-
White 1913 Power написа:начи викаш благодарение на тях си се спасил от 1 операция-аз пък благодарение на тях получих още 2 към 4те които ми бяха направили до този момент за периода от месец и половина (и не става въпрос за счупена ръка)смех нали?
Ако наистина са ти направили 2 допълнителни операции по тяхна грешка са за линчуване точно тия лекари явно

- White 1913 Power
- младши ентусиаст
-
а още нещо един лекар на име Трифонов от вътрешни болести ми каза че съм болен от вирус,изписа ми едно леко антибиотиче и ме прати у дома като каза че до 4 5 дена всичко ще отшуми пък впоследствие не отшумя и се оказа че съм получил БТЕ(белодробна тромб емболия)тромби в белия дроб.Още ли мислиш че са много добри и ерудирани в пирогов-питай патило не питай старило