За и против за противогрипните ваксини ?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Т-34
Мечтае да кара: F1 race car!
Детайли за колата: 1942; Length- 6.68 m; 76.2 mm (3.00 in) F-34 tank gun

Re: За и против за противогрипните ваксини ?

Мнение от P1tbuL » 05 Ное 2009, 2:54

chl написа:Против.Пия си сутрин и вечер по 2 таблетки чесън от една немска фирма и нямам проблеми.

:yes: и аз ги пия... това е решението :yes:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от krystal » 05 Ное 2009, 3:22

Против разбира се.
Няма по добро лекарство за организма от това да каляваш тялото си. Повечко плодове, витамини...мед.., спорт.. ;)
Гриповете са толкова много и мутират страшно бързо. Всяка година са различни. По-скоро според мен това е една голяма спекула от страна на фармацевтичните компании. Трупат милиони именно от ваксини.
Ето ти няколко линка, които си струва да прочете и да се замисли човек.. ;)
http://hamaelleon.wordpress.com/2007/12/21/influenza_and_vaccine/
http://www.politika.bg/article?id=12481
http://www.bb-team.org/articles/3227
http://www.lekar.bg/news-10/info-2300/%D0%92%D0%B0%D0%BA%D1%81%D0%B8%D0%BD%D0%B8%D1%82%D0%B5.%D0%BC%D0%BE%D0%B3%D0%B0%D1%82.%D0%B4%D0%B0.%D0%BE%D1%82%D0%BA%D0%BB%D1%8E%D1%87%D0%B0%D1%82.%D0%B0%D0%BB%D0%B5%D1%80%D0%B3%D0%B8%D0%B8/
http://bulgaria.indymedia.org/article/21634
http://zdravejzdrave.com/?p=113
http://www.yosif.net/bg/med/index6.htm
Последна промяна krystal на 05 Ное 2009, 3:58, променена общо 3 пъти

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bmw_725 » 05 Ное 2009, 3:42

Аз сам за ваксините

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E36, 320i

Мнение от NKolev » 05 Ное 2009, 9:59

AcOrP написа:
NKolev написа:Твърдо против. Всяка година в офиса ни ваксинират безплатно, като аз отказвам. Резултата, аз съм на работа колегите тръшнати от грип. Ваксините са боза.

OMG в коя фирма работиш ? :) при нас няма такива неща :)
Иначе мен от години ме тъпчат с респивакс, и за мен си е БС... просто маркетингов трик на фармацевтичните компаниии и хората си дават парите...

:OT: Вярно че тая година си ги плащаха. :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 05 Ное 2009, 10:09

И в нашата фирма всяка година безплатно ваксинират,аз естествено отказвам,моята пък приятелка се ваксинира...и все е болнава

УмНаТа КаКа с чЕрпАка :)
Аватар
Кара: '96 BMW318 cabrio

Мнение от Eliana » 05 Ное 2009, 10:58

И аз реших тази година да се застраховам като се ваксинирам. И естествено преди да го направя исках да се запозная със съставките на тези ваксини... А те са: живак, алуминии, скуален. :shock: Не благодаря! Тези 25 лева, които щях да дам за ваксината, ще ги дам за имуностимулатори.
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от driver69 » 05 Ное 2009, 11:43

Eliana написа:И аз реших тази година да се застраховам като се ваксинирам. И естествено преди да го направя исках да се запозная със съставките на тези ваксини... А те са: живак, алуминии, скуален. :shock: Не благодаря! Тези 25 лева, които щях да дам за ваксината, ще ги дам за имуностимулатори.

Аз какви имуностимулатори съм си намерил :mrgreen: - един приятел пие от тях втора година, не съм го виждал носа да си избърше. Ваксина повече не мисля да си слагам. След няколко часа отивам към докторката ми, че днес е следобед и мисля да го мина без антибиотици този вирус. По-лошо от антибиотиците няма - по едно време имах чувството, че не мога да мина настинка без конски дози от тях. В пети клас през лятната ваканция, от морето съм хванал пневмония. Лекарката ми - уж най-добрата детска в Хасково, ми каза тва е настинка, вируса е такъв. Вдигнах 40 градуса температура, отидох на рентген, плевропневмония с излив в белия дроб. 16 дена в болница, исках да и отрежа главата (и още искам де). Взимаше по 25 лева, за да ми каже да се пазя повече. От тогава, докторката, която ме лекува в болницата ми е лична лекарка и нямам такива проблеми.

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 05 Ное 2009, 11:58

Ако щете вярвайте, но алкохолът е най-добрата противогрипна ваксина :mhihi: Специално съм си говорил с приятели - те не се бяха замисляли преди това, но като ги питах - "Брееей, верно бе - 1 и 2 курс пиехме като ненормални и обикаляхме кръчмите и дискотеките и си бяхме здрави. След това като намалихме пиенето почнахме да лежим болни!" :mhihi:

Другото най-добро средство е чесънът. Но приложението му е ограничено по обясними причини :lol: Може би колегите ще споделят за чесъна на хапчета?

Слави
Аватар

Мнение от © » 05 Ное 2009, 12:06

аз понеже съм леко хронично болен, преди години всяка есен правех противогрипни ваксини, но в последно време самите лекари ме отказват. Вече съм твърдо против. Има други безвредни начини за предпазване.

иначе за сега освен с Тамифлу, този грип май няма с какво друго да се лекува. А доколкото разбрах в момента върлува единствено свински грип.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: рожден ден
Мечтае да кара: Apassionata
Детайли за колата: ̿̿ ̿̿ ̿̿ ̿'̿'\̵͇̿̿\з= ( ▀ ͜͞ʖ▀) =ε/̵͇̿̿/’̿’̿ ̿ ̿̿ ̿̿ ̿̿

Мнение от EBEEMVACIA » 05 Ное 2009, 12:16

гълтайте скилидките без дъвчене :!: :idea: :mhihi: :arrow: за естетика ве
̿̿ ̿̿ ̿̿ ̿'̿'\̵͇̿̿\з= ( ▀ ͜͞ʖ▀) =ε/̵͇̿̿/’̿’̿ ̿ ̿̿ ̿̿ ̿̿BMW Flugelrad II V-2

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 05 Ное 2009, 12:31

© написа:аз понеже съм леко хронично болен, преди години всяка есен правех противогрипни ваксини, но в последно време самите лекари ме отказват. Вече съм твърдо против. Има други безвредни начини за предпазване.

иначе за сега освен с Тамифлу, този грип май няма с какво друго да се лекува. А доколкото разбрах в момента върлува единствено свински грип.
плюс Реленца и римантадин.
Иначе и аз съм против ваксините,прекалено много минуси имат,при това сериозни... :confused:
Грипът е нещо,коеот въобще не трябва да се подценява,било то свински,жирафски или най-"обикновен"..Нелекуван дава много сериозни усложнения,както и при хора,със хорнични заболявания..
Профилактиката е както каза колежката Кристъл- спорт(умерен),движение,плодове,зеленчукоВе,витамини,и да НЕ се пуши!!
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

младши ентусиаст
Аватар
Кара: на фотосинтеза

Мнение от ineedmoney » 05 Ное 2009, 12:33

Chapai написа:За и против относно противогрипните ваксини ? Ваксигрип ? Че жената ме е натиснала и едвали ще се отърва...

колега ваксините се правят когато си здрав още...преди грипната епидемия, а не когато настинеш и си почти сигурен
Стрелката на оборотомета сочи към цифри ,но всъщност изразява Ващето съкровенно ЖЕЛАНИЕ!
Изображение
╭∩╮(︶︿︶)╭∩╮
And the greatest rapper that dared to touch the mic, tattooed on his belly the words of "thug life".

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus IS200

Мнение от Mind_Control » 05 Ное 2009, 13:44

bivola написа:
martin_g60 написа:Аз съм за така или иначе няма да ти навреди :mhihi:

Не особено ;) ваксината представлява вид зараза от дадения вирус/грип и ако организма се пребори с него добре , ако не легаш и не ставаш 2 седмици :mhihi:
Против :)

Точно така- ваксината е чисто и просто вирус в малки количества. В повечето случаи организмът се преборва с вируса и тялото вече е имунизирано, но понякога просто се разболяваш.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от alexand » 05 Ное 2009, 13:45

Ваксините против грип са пълна простотия ! Дето викат колегите, ярки плодове, чесън, ракия !!!
Компанията "Chrysler" решила да поставя черна кутия в новите модели на джиповете "Grand Cherokee", която да записва последните думи на шофьора преди катастрофа. В Америка в 90% от случаите, последната дума е била "Shit!", докато в България, в 99% процента от случаите, последните думи на шофьора са били: "Пичове, скивайте к'во мо'а да напра'а с тоя джип!"

BMWPhotographer
Аватар
Кара: F10 530d xdrive LCI
Мечтае да кара: Все по-хубави 5 серии

Мнение от BMWPetar » 05 Ное 2009, 14:12

Ами за... Слагам си от 10 години и не съм имал особени проблеми, плюс тва преди да почнат да ме ваксинират всяка година съм бил с пневмонии и кво ли не...
"Когато пътят стана мокър, Audi quattro-то беше по-бързо в завоите, но просто някакси усмивката на лицето на шофьора на BMW-то беше доста по-голяма..." Джереми Кларксън, сравнение между Audi RS6 и BMW M5, Top gear

BMW Navi Doctor - ъпдейт на навигационни карти и ремонт на всички видове навигационни системи BMW

****F10 530d+ xdrive M-sport 2014

Gone, but not forgotten:

*E60 525d+ LCI M-sport 2008
*E60 530d+ 2004
*E39 540iA Individual 1998
*E39 523i 1997
*E34 520i M20 1990

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата