Eдна тема, много извън темата - Alfa Romeo 8C Competizione
Модератор: Общи модератори
49 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4
- amd
- клавиатурен мунингист
-
- Кара: E39 520i 1997
- Мечтае да кара: E36 323ti
Re: Eдна тема, много извън темата - Alfa Romeo 8C Competizione
Moeто лапешко мнение е, че е интересна екзотика, която разбира се с огромно удоволствие бих покарал, но ако са моите пари, по-скоро бих предпочел Maserati - същата италианска страст, но по-добре направена. Друг е въпроса, че е възможно да погледна доста практично и да се задоволя със 997 турбо 

BMW only!
BMW_RIDER написа:Е ти си пуснал ревюто на Top Gear в което не я хранят много. Има още едно от филма Thriller на Джереми. Ще цитирам няколко нещас превод.
1" няма заобиколен начин да го кажа затова ще съм прям - 8C е ужасна"
2" Как може да е толкова мека на завойте и толкова твърда като минеш през бабуна"
3" като дръпнеш лостчето за превключване някакъв древен механизъм се задейства и водопад пада върху трансмисията и тогава става смяната![]()
4" отдавна имах алфа В6 която ръмжеше като ранено животно, това просто крещи"
5" усеща се като американска кола(само дето стръва 5 пъти повече)
6" Мразя те(колата)![]()
7" тази алфа е много красива но е само това"
Всичко това са думи на Джереми Кларксън
Моето мнение е ,че наистина дизайна и е уникален - долавя се лека нотка на фераритата от 60те, но останалото е нищо специално за тези пари.
И аз незнам кой би я предпочел пред ферари. Който търси екслузивност ще си купи Зонда или Спайкър.
Иначе ,че нетунинговани М3 ше и гледат задницата, ми то има много коли и за повече и за по малко пари дето е същото положението.
Имам го филма, но не можах да намеря линк из Нет-а, иначе щях да го постна.
Иначе е много забавно, там точно докато обяснява как окачването е супер твърдо, ама това хич не върши работа където трябва (на пистата), минава през някаква малка дупка и се чува ужасен трясък, а Кларксън се обърща към камерата и казва "Това усетихте ли го?!".

Както и да го погледнем обаче, колата си е екзотика отвсякъде - и с цена, и с ексклузивност (егати думата), и с недостатъците си.

Сега се сещам, че аз не съм споделил своето мнение, а то е, че с удоволствие бих притежавал тази кола и с удоволствие бих я карал, но ако имах пари само за една кола от този клас, изборът ми най-вероятно няма да е Аlfa Romeo 8C Competizione.

Иначе колата ми харесва много.

П.П.
Намерих частта от филма с 8C. Хич не е приятна.

Можете да я гледате ТУК
- ned_gm28
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 520 I Touring
- Детайли за колата: 2.2 i ; 170 PS ; 09.2003
Между тези 3 коли,Алфата ми е най-грозна
Зная,че Алфата е "бащата" на Ферарито,но.....често синът превъзхожда бащата.Иначе нямам против Алфите,дори честно казано се замислям,дали да не покарам в близко бъдеще Алфа 156.В тази кола,не ми харесва само предното предаване-иначе е готина 

- Next
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330D
- Мечтае да кара: ///M power
- Детайли за колата: BMW - Bought My Wife
И на мен ми харесва тази Алфа и всички останали италиянски коли. За никой не е тайна ,че италиянците са най добрите дизайнери в света
На панайра в Пловдив се влюбих в черната алфа 159 това е уникално красива кола откъдето и да я погледнеш

- DjFace
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е39 520i, Suzuki GSXR 750 (K7)
Красив и стилен ретро дизайн, харесва ми! Това е автомобил за милионери, те имат различни изисквания за един автомобил, не са като нас. Предполагам, че повечето хора, които ще го притежават, имат и Ферари и Мазерати и... каквото си поискат! Където и по света да спреш с този автомобил, ще направиш впечатление.
- DanielzZz
- старши ентусиаст
-
- Кара: М4
Уникална визия и звук.Наистина както казва Джеръми,звука наподобява американски V осмак
,за съжаление обаче трансмисията е мека като дъвка...а за окачването - нали знаете,че Джеръми я кара тая кола както трябва в завойте,при нормално каране не е лош хендлинга.
Иначе бих си я купил - винаги съм уважавал Alfa.

Иначе бих си я купил - винаги съм уважавал Alfa.
- xpl0d
-
-
- Кара: на изпарения
- Мечтае да кара: Countach, Diablo, F40, 348, 355
DjFace написа:... Това е автомобил за милионери, те имат различни изисквания за един автомобил, не са като нас...
Именно! Единственото им изискване е колата да струва 6 цифрена сума.
Сега, повечето тука разбираме от хубави коли, в смисъл ако някой ни даде промерно по 100к за да си купим една част ще се нахвърлят на М3-ки, други на американски зверове, трети на японски бегачки, все коли които "богаташите" или не са чували или не ги вълнуват. За тях единственото изискване е да е колкото се може по-скъпа, пък ако ще да мяза на... аре да не казвам на кво, че ше се повторя. С две думи тва за мен си кола за тъпи и/или чудещи се къде да си изхарчат парите хора

- ned_gm28
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 520 I Touring
- Детайли за колата: 2.2 i ; 170 PS ; 09.2003
Next написа:И на мен ми харесва тази Алфа и всички останали италиянски коли. За никой не е тайна ,че италиянците са най добрите дизайнери в светаНа панайра в Пловдив се влюбих в черната алфа 159 това е уникално красива кола откъдето и да я погледнеш
Alfa 156 ми харесва,ама 159

аз тази кола съм я карал. веднъж. на пр сесия за около 15-тина минути... с "инструктор".
за мене е ... страшно красива от 90% от гледните точки... от останалите 10 е доста грозна. и вокална. но за парите за които струва мисля че е абсолютно издънване. отговор на въпрос които никои не е задавал.
всъщност като се замисля- нямам представа защо изобщо са я родили... всъщност знам - за "гвоздей" кола при интродукцията на фирмата в северна америка... ама... така са я позиционирали като пари, че ще има много очудени физиономии...
за мене е ... страшно красива от 90% от гледните точки... от останалите 10 е доста грозна. и вокална. но за парите за които струва мисля че е абсолютно издънване. отговор на въпрос които никои не е задавал.
всъщност като се замисля- нямам представа защо изобщо са я родили... всъщност знам - за "гвоздей" кола при интродукцията на фирмата в северна америка... ама... така са я позиционирали като пари, че ще има много очудени физиономии...
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- saleen
- старши ентусиаст
-
- Кара: Тъпата кака да маа с черпака
- Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
- Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....
uricatoli написа:Ако е със задно и ми я подарят ще се прежаля
Със задно е

Никой не мое ма връне на селу!
alx написа:аз тази кола съм я карал. веднъж. на пр сесия за около 15-тина минути... с "инструктор".
В Alfa форума стигнахме до заключението, че е имиджов автомобил, което и ти затвърждаваш с мнението си.

Eми чесно казано не я възприемам като супер кола. 159 ми харесва повече на външен вид. Таблото и е гадно. Нито съм виждал нито съм карал нито имам желание чесно казано. Обаче ако я видя на светофар ще се обърна защото ще знам колко струва
. Успеха и е единственно защото е в много малки бройки и е доста скъпа. Всеки с повечко пари иска скъпо уникално нещо
.

- best_buy
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Без таван !
- Мечтае да кара: E9
А в Алфа форума има ли тема за БМВ з8 

- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
alx написа:аз тази кола съм я карал. веднъж. на пр сесия за около 15-тина минути... с "инструктор".
Въпроса си е задаван много пъти , от феновете на Алфа , както и от феновете на БМВ - защо марка със спортен дух , няма суперспортист ? На Ауди им угодиха на феновете , на Алфа също . БМВ още не им се влагат пари (ГТС не е точно този клас) . Какво значение има къде са я позиционирали , след като се разпродаде като топъл хляб , дори много хора не бяха ОДОБРЕНИ (бахти да даваш 200 000 евро за Алфа и да не ти ги вземат) . Сега Спайдера е на ред със баснословната цена , но и неговите 500 бройко сигурно ще се разпродадът бързо . Евала на феновете

не бъркай разпордаване на дилъри с разпродаване на крайни потребители.
всички алфи са "разпордадени" на дилърите. да. и после всичките ще ги видиш на ебей.
така както всичките сл65 "черна серия" бяха разпродадени.. и сега иди виж на ибей как се опитват да ги продават с 20% намаление. почти всичките.
всички алфи са "разпордадени" на дилърите. да. и после всичките ще ги видиш на ебей.
така както всичките сл65 "черна серия" бяха разпродадени.. и сега иди виж на ибей как се опитват да ги продават с 20% намаление. почти всичките.
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
49 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4