Eдна тема, много извън темата - Alfa Romeo 8C Competizione

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

клавиатурен мунингист
Аватар
Кара: E39 520i 1997
Мечтае да кара: E36 323ti

Re: Eдна тема, много извън темата - Alfa Romeo 8C Competizione

Мнение от amd » 12 Ное 2009, 21:25

Moeто лапешко мнение е, че е интересна екзотика, която разбира се с огромно удоволствие бих покарал, но ако са моите пари, по-скоро бих предпочел Maserati - същата италианска страст, но по-добре направена. Друг е въпроса, че е възможно да погледна доста практично и да се задоволя със 997 турбо :mhihi:
BMW only!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Fear » 12 Ное 2009, 22:06

BMW_RIDER написа:Е ти си пуснал ревюто на Top Gear в което не я хранят много. Има още едно от филма Thriller на Джереми. Ще цитирам няколко нещас превод.
1" няма заобиколен начин да го кажа затова ще съм прям - 8C е ужасна"
2" Как може да е толкова мека на завойте и толкова твърда като минеш през бабуна"
3" като дръпнеш лостчето за превключване някакъв древен механизъм се задейства и водопад пада върху трансмисията и тогава става смяната :lol:
4" отдавна имах алфа В6 която ръмжеше като ранено животно, това просто крещи"
5" усеща се като американска кола(само дето стръва 5 пъти повече)
6" Мразя те(колата) :mrgreen:
7" тази алфа е много красива но е само това"
Всичко това са думи на Джереми Кларксън
Моето мнение е ,че наистина дизайна и е уникален - долавя се лека нотка на фераритата от 60те, но останалото е нищо специално за тези пари.
И аз незнам кой би я предпочел пред ферари. Който търси екслузивност ще си купи Зонда или Спайкър.
Иначе ,че нетунинговани М3 ше и гледат задницата, ми то има много коли и за повече и за по малко пари дето е същото положението.

Имам го филма, но не можах да намеря линк из Нет-а, иначе щях да го постна.
Иначе е много забавно, там точно докато обяснява как окачването е супер твърдо, ама това хич не върши работа където трябва (на пистата), минава през някаква малка дупка и се чува ужасен трясък, а Кларксън се обърща към камерата и казва "Това усетихте ли го?!". :mhihi:

Както и да го погледнем обаче, колата си е екзотика отвсякъде - и с цена, и с ексклузивност (егати думата), и с недостатъците си. :D

Сега се сещам, че аз не съм споделил своето мнение, а то е, че с удоволствие бих притежавал тази кола и с удоволствие бих я карал, но ако имах пари само за една кола от този клас, изборът ми най-вероятно няма да е Аlfa Romeo 8C Competizione. :oops:

Иначе колата ми харесва много. :bowdown:

П.П.
Намерих частта от филма с 8C. Хич не е приятна. :mhihi:
Можете да я гледате ТУК

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39 520 I Touring
Детайли за колата: 2.2 i ; 170 PS ; 09.2003

Мнение от ned_gm28 » 13 Ное 2009, 1:12

Между тези 3 коли,Алфата ми е най-грозна :| Зная,че Алфата е "бащата" на Ферарито,но.....често синът превъзхожда бащата.Иначе нямам против Алфите,дори честно казано се замислям,дали да не покарам в близко бъдеще Алфа 156.В тази кола,не ми харесва само предното предаване-иначе е готина ;)
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E90 330D
Мечтае да кара: ///M power
Детайли за колата: BMW - Bought My Wife

Мнение от Next » 13 Ное 2009, 1:57

И на мен ми харесва тази Алфа и всички останали италиянски коли. За никой не е тайна ,че италиянците са най добрите дизайнери в света :lalala: На панайра в Пловдив се влюбих в черната алфа 159 това е уникално красива кола откъдето и да я погледнеш
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 520i, Suzuki GSXR 750 (K7)

Мнение от DjFace » 13 Ное 2009, 4:45

Красив и стилен ретро дизайн, харесва ми! Това е автомобил за милионери, те имат различни изисквания за един автомобил, не са като нас. Предполагам, че повечето хора, които ще го притежават, имат и Ферари и Мазерати и... каквото си поискат! Където и по света да спреш с този автомобил, ще направиш впечатление.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: М4

Мнение от DanielzZz » 13 Ное 2009, 9:05

Уникална визия и звук.Наистина както казва Джеръми,звука наподобява американски V осмак :shock: ,за съжаление обаче трансмисията е мека като дъвка...а за окачването - нали знаете,че Джеръми я кара тая кола както трябва в завойте,при нормално каране не е лош хендлинга.
Иначе бих си я купил - винаги съм уважавал Alfa.

Аватар
Кара: на изпарения
Мечтае да кара: Countach, Diablo, F40, 348, 355

Мнение от xpl0d » 13 Ное 2009, 9:52

DjFace написа:... Това е автомобил за милионери, те имат различни изисквания за един автомобил, не са като нас...

Именно! Единственото им изискване е колата да струва 6 цифрена сума.
Сега, повечето тука разбираме от хубави коли, в смисъл ако някой ни даде промерно по 100к за да си купим една част ще се нахвърлят на М3-ки, други на американски зверове, трети на японски бегачки, все коли които "богаташите" или не са чували или не ги вълнуват. За тях единственото изискване е да е колкото се може по-скъпа, пък ако ще да мяза на... аре да не казвам на кво, че ше се повторя. С две думи тва за мен си кола за тъпи и/или чудещи се къде да си изхарчат парите хора :no:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39 520 I Touring
Детайли за колата: 2.2 i ; 170 PS ; 09.2003

Мнение от ned_gm28 » 14 Ное 2009, 1:41

Next написа:И на мен ми харесва тази Алфа и всички останали италиянски коли. За никой не е тайна ,че италиянците са най добрите дизайнери в света :lalala: На панайра в Пловдив се влюбих в черната алфа 159 това е уникално красива кола откъдето и да я погледнеш

Alfa 156 ми харесва,ама 159 :bowdown: Да,обаче не знаеш как ми намирисва левия крак за такава...... :confused:
Изображение

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 14 Ное 2009, 2:27

аз тази кола съм я карал. веднъж. на пр сесия за около 15-тина минути... с "инструктор".

за мене е ... страшно красива от 90% от гледните точки... от останалите 10 е доста грозна. и вокална. но за парите за които струва мисля че е абсолютно издънване. отговор на въпрос които никои не е задавал.

всъщност като се замисля- нямам представа защо изобщо са я родили... всъщност знам - за "гвоздей" кола при интродукцията на фирмата в северна америка... ама... така са я позиционирали като пари, че ще има много очудени физиономии...
алекс
трабант 601с
разни други возила

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Тъпата кака да маа с черпака
Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....

Мнение от saleen » 14 Ное 2009, 7:29

uricatoli написа:Ако е със задно и ми я подарят ще се прежаля :mhihi:

Със задно е :D
Никой не мое ма връне на селу!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Fear » 14 Ное 2009, 12:09

alx написа:аз тази кола съм я карал. веднъж. на пр сесия за около 15-тина минути... с "инструктор".

за мене е ... страшно красива от 90% от гледните точки... от останалите 10 е доста грозна. и вокална. но за парите за които струва мисля че е абсолютно издънване. отговор на въпрос които никои не е задавал.

всъщност като се замисля- нямам представа защо изобщо са я родили... всъщност знам - за "гвоздей" кола при интродукцията на фирмата в северна америка... ама... така са я позиционирали като пари, че ще има много очудени физиономии...

В Alfa форума стигнахме до заключението, че е имиджов автомобил, което и ти затвърждаваш с мнението си. :)

ентусиаст
Аватар
Кара: e65

Мнение от Пилев » 14 Ное 2009, 12:49

Eми чесно казано не я възприемам като супер кола. 159 ми харесва повече на външен вид. Таблото и е гадно. Нито съм виждал нито съм карал нито имам желание чесно казано. Обаче ако я видя на светофар ще се обърна защото ще знам колко струва :) . Успеха и е единственно защото е в много малки бройки и е доста скъпа. Всеки с повечко пари иска скъпо уникално нещо :) .

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Без таван !
Мечтае да кара: E9

Мнение от best_buy » 14 Ное 2009, 14:33

А в Алфа форума има ли тема за БМВ з8 :conf:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 14 Ное 2009, 17:06

alx написа:аз тази кола съм я карал. веднъж. на пр сесия за около 15-тина минути... с "инструктор".

Въпроса си е задаван много пъти , от феновете на Алфа , както и от феновете на БМВ - защо марка със спортен дух , няма суперспортист ? На Ауди им угодиха на феновете , на Алфа също . БМВ още не им се влагат пари (ГТС не е точно този клас) . Какво значение има къде са я позиционирали , след като се разпродаде като топъл хляб , дори много хора не бяха ОДОБРЕНИ (бахти да даваш 200 000 евро за Алфа и да не ти ги вземат) . Сега Спайдера е на ред със баснословната цена , но и неговите 500 бройко сигурно ще се разпродадът бързо . Евала на феновете :driving: Евала на конструкторите , че успяха да извлекат пари от тази кола ... честно казано аз не вярвах , че ще има някой да я купи ...

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 14 Ное 2009, 17:30

не бъркай разпордаване на дилъри с разпродаване на крайни потребители.

всички алфи са "разпордадени" на дилърите. да. и после всичките ще ги видиш на ебей.

така както всичките сл65 "черна серия" бяха разпродадени.. и сега иди виж на ибей как се опитват да ги продават с 20% намаление. почти всичките.
алекс
трабант 601с
разни други возила

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата