Автомобил VS. Картинг
Модератор: Общи модератори
45 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3
- DanielzZz
- старши ентусиаст
-
- Кара: М4
Re: Автомобил VS. Картинг
Картинга няма сравнение според мен.Освен с ariel atom и други такива радикални колички.
- tonito
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: баба си да му прави мекици
имаше в Бистрица една писта преди години,говоря за София....е невероятна:) минаваше се през една къща директно,пистата говоря 

DanielzZz написа:Зависи какъв е автомобила,ако е нещо като Ariel Atom,но нека бъдем практични.Кефи ме динамиката на го-карт-а,просто е уникално все едно караш малка формула
мне. аз съм карал компресирания атом и е абсолютен лунапарк сравнено с другите автомобили- самата истина. но един здрав карт на техична писта е.. друга планета.
мислите които на мене ми минават с атома на пистата са: "... баси окачването, баси контрола, газ... смяна, газ, смяна, още, още, още по-дълбоко в завоя... спирачки... газ... баси окачването... "
мислите които ми минават с карта: "баси майката.. 120км... завой иде... да спирам? няма спирачки- навивай волана... ще се пребиеш... я.. държи.... баси като дъвка на асфалта съм... дръж газта... още... баси май.та... ще ми откъсне ръцете... баси битката... "
да не говориме че с карта като нагазиш в тревата се хилиш като уплашена тиква...а с атома веднъж щях да изскоча (щото луд умора няма) и си беше памперс-момент както и да го погледна.
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
Само аз ли съм се контузвала на картинг, че чак кръв имах на коляното?
То и затва не ми се рискува пак там..

- DanielzZz
- старши ентусиаст
-
- Кара: М4
alx написа:...
От практична гледна точка си е кеф да излезеш с един атом на улицата и да разцепваш наред

Представям си тия с присажданите двигатели от пистаци.Все пак пауърбанда на 4тактовия двигател е много по-плавен от на 2тактовата пчела.А и звука е много по-добър.
- Feanor
- ентусиаст
-
- Кара: E39 535i '01
- Мечтае да кара: Mки, Ферарита и други глупости :)
krystal написа:Само аз ли съм се контузвала на картинг, че чак кръв имах на коляното?
Хайде да те водя на някоя по-смислена писта, че там дето си карала...

П.П.
alx, човече,

"Nothing gives one person so much advantage over another as to remain always cool and unruffled under all circumstances"
tonito написа:имаше в Бистрица една писта преди години,говоря за София....е невероятна:) минаваше се през една къща директно,пистата говоря
O, да пистата беше много готина, но и мизерна. : )) Но това и беше якото, защото хем беше евтино, хем нямаше много хора, хем човек можеше да се пребива и блъска както си пожелае. Жалко, че я затвориха..
- Face
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320Д(M47TUD20)
Карта си е адреналин,особено ако има и достоен конкурент на пистата,се въртя с часове.
Малко ми се понатъртват бъбреците,но си струва.
П.С. с колата отдавна съм се наиграл.
Малко ми се понатъртват бъбреците,но си струва.
П.С. с колата отдавна съм се наиграл.
- bivola
- E30 M3 Dreamer
-
- Кара: `90 E30 M50B20 , Fiat Punto Bertone
- Мечтае да кара: E30 M3
Кола, на картинга се наиграх вече 3 години тренировки и безброй обиколки за уводолствие 

Дилян Пенчев написа:МИнава се време, успокояваш се - караш супер лачена Е30-ка...която ти струва 20 бона![]()
![]()
И си викаш...аджеба аз що не си купих Е46... и в момента в който ти мине тая мисъл ти вече НЕ СИ МАНЯК
![]()

krystal написа:Само аз ли съм се контузвала на картинг, че чак кръв имах на коляното?
Аз именно на картинга в Бистрица си пукнах ребро, няма страшно.

Иначе с две ръце съм за картинг - няма база за сравнение с "нормални" автомобили.

DanielzZz написа:Escape написа:Да не говорим че дори 36 к.с. не са кой знае какво
Напротив,много са 36 к.с. на един картинг.Освен ако не си свикнал на суперкарт.
Стига бе, моя е 40-45 и се води слаб, а кине врат.
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
sonny написа:DanielzZz написа:Escape написа:Да не говорим че дори 36 к.с. не са кой знае какво
Напротив,много са 36 к.с. на един картинг.Освен ако не си свикнал на суперкарт.
Стига бе, моя е 40-45 и се води слаб, а кине врат.
Ти луд ли си бре

Si non confectus, non reficiat.
- Spit-Fire
- Scrapyard user
-
- Кара: Peugeot 3008 + Yamaha Tracer 9GT
Който не са го боляли ръцете жестоко след няколко обиколки с картинг, не знае какъв е кефа от сервото
Майтапа на страна, картинга е нещо страшно. Няма второ такова усещане за адреналин от толкова малка машинка.
Ето го отговора ми по темата
http://www.youtube.com/watch?v=PYREdEJLWyA

Майтапа на страна, картинга е нещо страшно. Няма второ такова усещане за адреналин от толкова малка машинка.
Ето го отговора ми по темата

The person who risks nothing, does nothing, has nothing, is nothing, and becomes nothing. He may avoid suffering and sorrow, but he simply cannot learn, feel, change, grow or love. Chained by his certitude, he is a slave; he has forfeited his freedom. Only the person who risks is truly free.
- ///M_Martin
- Любимец на Кралицата
-
- Кара: F85 X5M , Race ///M GTR V10 S85
- Мечтае да кара: M3 CSL
Нали говорим за усещане а не за скорост-защото аз като идкам скорост си качвам на 1000-та и 299кмч и после спокойно на дизелчето
А Ротакс са най-добрите двутактови мотори и 36кс си е много ако говорим за обикновен картинг а не за състезятелен
П.С.Вървете да покарате на пистата в Търговище и после ще си говорим за усещане

А Ротакс са най-добрите двутактови мотори и 36кс си е много ако говорим за обикновен картинг а не за състезятелен
П.С.Вървете да покарате на пистата в Търговище и после ще си говорим за усещане

45 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3