... не ми е за 20-те лева ама поне ми направете улиците...
Модератор: Общи модератори
58 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4
- Stoqnov_1979
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: тази
- Мечтае да кара: онази
Re: ... не ми е за 20-те лева ама поне ми направете улиците...
Малко са им на Софиянци. То там колите в пъти повече от хората. Бях доста време в Австрия и там кола пред дома си неможеш да паркираш освен ако нямаш двор. Не вярвам тези кибритени кутийки-панелките да разполагат и с двор.
- alpina-ma6inata
-
'2002' fanatic
-
- Кара: '08 Swift Sport, '73 BMW 2002tii
ME4KY написа:alpina-ma6inata написа:Айде това да ме накарат да го направя...Ако трябва горе по стълбите и в нас ще си я парикрам колата...
Още малко, за да имаш кола трябва да си ебати играча... Това е данък на държавата, ГО, винетка, синя, бяла, червена зона и безбожно скъпото гориво, което постоянно се вдига абсолютно неоправдано... Към това причисляваме и каското, което разбира се не е задължително, но при мисълта как някой може да те вземе като чекпойнт или да ти разбият колата на иначе платената "Бяла зона"...
И къде забравихме и джантите, които се налага да правим всеки месец... И евентуално автомивката, която трябва да я правиш по 2 пъти в седмицата, защото просто няма толкова прашен град като София... И оттук вече си правете изводите колко пари трябва да взимаш, че да поддържаш една кола..
![]()
заради това хората си одят навънка![]()
Това го изключвам като вариант поне за мен си, защото аз лично много го мразя.

'73 2002 tii Golf #2719550
2x Alpine white E30's
-------------------------------------
The BMW 2002 tii VIN 2719550 was manufactured on July 3rd, 1973 and delivered the same day to the BMW dealer Zeiss & Schwärzel in Mannheim. The original colour was Golf, paint code 070.
The BMW 320i touring VIN EA91537 was manufactured on September 14th, 1990 and delivered on September 19th, 1990 to the BMW dealer Autohaus Bärwald in Lampertheim (Germany). The original colour was Alpinweiß 2 (Alpine White), paint code 218.

2x Alpine white E30's
The BMW 2002 tii VIN 2719550 was manufactured on July 3rd, 1973 and delivered the same day to the BMW dealer Zeiss & Schwärzel in Mannheim. The original colour was Golf, paint code 070.
The BMW 320i touring VIN EA91537 was manufactured on September 14th, 1990 and delivered on September 19th, 1990 to the BMW dealer Autohaus Bärwald in Lampertheim (Germany). The original colour was Alpinweiß 2 (Alpine White), paint code 218.
- Burningparis
- ентусиаст
-
- Кара: 320 I
Stoqnov_1979 написа:Малко са им на Софиянци. То там колите в пъти повече от хората. Бях доста време в Австрия и там кола пред дома си неможеш да паркираш освен ако нямаш двор. Не вярвам тези кибритени кутийки-панелките да разполагат и с двор.
на кое ни е малко бе колега? ти де живееш освен в австрия и от къде падна да сравняваш австрия с Бг ???? а като ни емалко ти знаеш разликата в цената на това да живееш в софия или пловдив например.. и мислиш ли, че бг ще е австрия някой ден .. и какво австрииците ходят пеш по 3 км в снега да си вземат колите ли или заплатите са им като в бг??
- N.Mihaylovski
- Е30 Fanatic
-
- Кара: Ford Ranger 2019
- Мечтае да кара: corvette c7 zr1
Имах гости от САЩ Сан франциско,и ми казха,че там всички плащат,неможе да паркираш пред гаража си,на всякъде се плащало ( може и да не съм разбрал правилно)
Тук да направат да се плаща навсякъде мисля е доста рано,някои споменаха,че срещу тези 30 лева искал да има гарантирано място за спиране ХАХАХАХАХАХАХ стига глупости.
Аз мисля,че е по важно да засилят контрола за ГТП,да не минаваме само с талоните,тогава ще има резултат.
Но хората който мислят тези закони не ги мислят с цел да ни ебават мамата,а да направат нещо по добро за България,ние винаги ще мрънкаме,но предпочитам Бойко пред Станишев,независимо какви закони приема,тои не ги измисля а ги взима от работещи държави
Тук да направат да се плаща навсякъде мисля е доста рано,някои споменаха,че срещу тези 30 лева искал да има гарантирано място за спиране ХАХАХАХАХАХАХ стига глупости.
Аз мисля,че е по важно да засилят контрола за ГТП,да не минаваме само с талоните,тогава ще има резултат.
Но хората който мислят тези закони не ги мислят с цел да ни ебават мамата,а да направат нещо по добро за България,ние винаги ще мрънкаме,но предпочитам Бойко пред Станишев,независимо какви закони приема,тои не ги измисля а ги взима от работещи държави

Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3
- Burningparis
- ентусиаст
-
да и в NY също плащат ама там работят за пари дето това не ги тормози ... ама айде и тук 30 лв на година са...а къде отиват?
- DirtySouth
- старши ентусиаст
-
- Кара: E36 Coupe 328i , Е36 Sedan 316i
- Мечтае да кара: E36 M3 , E30 M3 , E31 850csi и все такива гадни стари кочини
liloff написа:A сега някой да ми дефинира "пред нас".
По документи съм на един адрес, реално живея на друг. От време на време мачкам чаршафи по кварталите... кво правим?
Ами ако си бях със старата лична карта... ич ни пиши София ф нейъ.
Ами със Студентски град какво правим?
Аз там бях шокиран като видях C55 AMG W204. Студентчета някви...
Ай стига глупости.
Трябва доста успешно да задължат всички да си правят временните адресни регистрации навреме с "proof of address" като в Англия или просто да забравят за този проект. Ще има плачи земльо от съдебни искове спрямо която и да е инстанция, която ще налага глобите.
Айде малко реализъм. Иначе нямам никакъв нищо против... ама първо едното, после другото
Ами както е в Германия бате на улиците има машини дето си вадиш талон за съответното време и престоя на колата и се паркира само и единствено в най-дясно дясната лента и то само в определен ред колите ,а не муцуна в муцуна , задница в задница и тн ... В Европа е така от много време незнам защо негодувате ? Аз лично съм твърде ЗА ! Понеже с тея пари се правят ежегодни ремонти на пътищата , почистваня , разширения и тн ! Това че в БГ тези пари ще хванат бързо крачета незнайно къде и междукварталните ни улици ще са кратери е друга бира .
I'm slowly drifting

- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
май-ще си изкарвам нови регистрационни номера + книжка от друга държава, а защо не и гражданство, та поне да ми намалеят нервите на половина...

- Веселин|Василев
- М3 Пристрастен
-
- Кара: E38 735i
Абстрахирайте се от тези факти като данъци и тн, и порасъждавайте върху въпросите "Как една държава се управлява без пари????" "Как ще имате хубави улици като няма пари", "Как ще живеете нормално в криза без пари, а и държавата ги няма", "Как ще се намесят КАТ и МВР в обществото с упражняване на законите като няма пари, а само корупция". Вие мрънкате за абсурдите по улиците, че няма къде да се спре, че всеки спира където си иска, че е задръстване постоянно и накрая като някой иска да направи нещо за града Ви вие пак мрънкате за 20-30 лв. Е няма как да стане.
Живота е прекалено кратък за лоша музика, грозни жени, бавни коли и проблемни връзки!!!
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Значи и да направят такава система,нищо няма да се промени в потока на коли,защо ли,ето защо:
През седмицата идват хора от провинцията за да работят в софия,е кой и по какъв начин ще ги накара да плащат?
Голяма част от колите имат регистрации от провинцията,живеят тук под наем и правят задръствания-кой ще ги накара и на какво основание да плащат???
Само софииските коли са около 15-20 % от целия поток автомобили,те ако спират на околовръсното тея с провинциалните номера и ги качват на метро и рейсове,софия ще стане като аутобан,няма да има задръствания
През седмицата идват хора от провинцията за да работят в софия,е кой и по какъв начин ще ги накара да плащат?
Голяма част от колите имат регистрации от провинцията,живеят тук под наем и правят задръствания-кой ще ги накара и на какво основание да плащат???
Само софииските коли са около 15-20 % от целия поток автомобили,те ако спират на околовръсното тея с провинциалните номера и ги качват на метро и рейсове,софия ще стане като аутобан,няма да има задръствания
- Dimo
- баварски фанатик
-
- Кара: нещо...
- Мечтае да кара: McLaren F1 LM
err0r написа:Любе, това няма как да се случи, спокойно.
Пред нас например, бил си много пъти, на улицата нямаш право да паркираш (не са обособени паркоместа), на тротоарите нямаш право да паркираш, ама ние там си спираме. Другото е, че местата за паркиране пред блока ако са 30 (да речем условно), то живущите, които са и собственици на автомобили са три пъти повече. Съответно аз ще си платя за едно място, което кой ще ми пази? На следващата вечер ще се прибера и на моето място ще е колата на съседа, а на неговото място ще е някой трети, който изобщо не живее тук, ама си е хвърлил трошката.
Добре де ако съм разбрал правилно ще трябва да можеш да се обадиш да дойдат и да го вдигнат пришалеца и толкоз, ама друг въпрос е че не се знае дали ще се обозначава точното ти място за паркиране, което си платил.
Ако се пбозначава и има кой да викна за да вдигне навлека ще съм съгласен. Съгласен съм и да затворят центъра за коли, ама тогава с това строящо се околовръстно ще стане страшно, а и защо да нямам привилегии за спиране в центъра където ми е жилището на мен и семейството ми от около 100 години и където си плащам солените и без тва данъци като поп?

- Cobb
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36
- Мечтае да кара: V8
Веселин|Василев написа:Абстрахирайте се от тези факти като данъци и тн, и порасъждавайте върху въпросите "Как една държава се управлява без пари????" "Как ще имате хубави улици като няма пари", "Как ще живеете нормално в криза без пари, а и държавата ги няма", "Как ще се намесят КАТ и МВР в обществото с упражняване на законите като няма пари, а само корупция". Вие мрънкате за абсурдите по улиците, че няма къде да се спре, че всеки спира където си иска, че е задръстване постоянно и накрая като някой иска да направи нещо за града Ви вие пак мрънкате за 20-30 лв. Е няма как да стане.
Е ще мрънкаме за 20-30 лева.
Какво означава да се абстрахираме от факти като данъци и т.н ?!
Тия данъци, граждански, винетки...сигурно изпускам нещо, нали са за да влизат пари в държавата, да има пари за улици, да ги има държавата.Имало само корупция...еми...да...какво по-различно е станало, че като си дам 20-те лева, освен всички други, те да не отидат в джоба на някой, ами на пътя ?

- Burningparis
- ентусиаст
-
Е.Димитров написа:Значи и да направят такава система,нищо няма да се промени в потока на коли,защо ли,ето защо:
значи едни от многото пари дето се даваха от ЕС бяха за интеграция , пътища етц..ква беше схемата ...някой взима пари от банките за да строи, обезпечава ги с вземания от Ес и духва с парите.... Паркинги и гаражи дето толко време взимат кинти от синята зона е цитирам в.СТАНДАРД : http://www.standartnews.com/news/details/id/18923/ http://dnes.dir.bg/2008/06/18/news3113001.html
и кво ? къде ли са отивали парите от паркинги и гаражи????
а колко са като този случай? "Софийската фирма “Паркинги и гаражи” ЕАД беше осъдена да заплати обезщетение за незаконното вдигане на кола. "
....прочетете малко медии, поогледайте се и стига сте сравнявали развити европеиски държави с мизерията тук. Че те нещата нямат аналог ...
пък, хазната няма от де да я напълнят е ясно ... с тия Бентлита...
- Веселин|Василев
- М3 Пристрастен
-
- Кара: E38 735i
Cobb написа:Веселин|Василев написа:.
Е ще мрънкаме за 20-30 лева.
Какво означава да се абстрахираме от факти като данъци и т.н ?!
Тия данъци, граждански, винетки...сигурно изпускам нещо, нали са за да влизат пари в държавата, да има пари за улици, да ги има държавата.Имало само корупция...еми...да...какво по-различно е станало, че като си дам 20-те лева, освен всички други, те да не отидат в джоба на някой, ами на пътя ?
Искам да се абстрахираш и да ми кажеш как се управлява държава без пари, като предишните правителства са ти крали парите от данъците които плащаш, а сегашното правителство трябва да запълва дупки в икономиката, здравеопазването и тн с парите от всякакви данъци. Тъй че отговори си пак на другите въпроси и после мрънкай за 20-30 лв.
Колегите където писаха за провинциалистите. Мислите ли, че ако страната ни беше икономически стабилна и има работа по останалите градове някой ще дойде до София от майната си да работи при вас - няма такова нещо. Аз предпочитам да си работя в собствения си град и да си харча парите тук, а не да бъхтам по 100км на ден и да си троша нервите. Ако всичко беше наред в Перник щяхме да си имаме кино, молове, развлекателни комплекси, магазини и тн и хората нямаше да карат голфове, а ще карат други по-хубави коли, защото ще могат да си позволят поддръжката им и разхода им, ама и вие обръщате бедноста на града ни в ебавка което не е никак правилно.
Живота е прекалено кратък за лоша музика, грозни жени, бавни коли и проблемни връзки!!!
- Cobb
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36
- Мечтае да кара: V8
Така е, съгласен съм, но не е ли по-добре просто да се изчака и да се запълнят дупките и после парите да си тръгнат по предназначение, вместо да се искат нови и нови пари.
Щото то така всяко правителство се оправдава със старото и накрая...измъкнат се, дойде ново и те кажат дайте други пари
Щото то така всяко правителство се оправдава със старото и накрая...измъкнат се, дойде ново и те кажат дайте други пари

- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Веселин|Василев написа:Абстрахирайте се от тези факти като данъци и тн, и порасъждавайте върху въпросите "Как една държава се управлява без пари????" "Как ще имате хубави улици като няма пари", "Как ще живеете нормално в криза без пари, а и държавата ги няма", "Как ще се намесят КАТ и МВР в обществото с упражняване на законите като няма пари, а само корупция". Вие мрънкате за абсурдите по улиците, че няма къде да се спре, че всеки спира където си иска, че е задръстване постоянно и накрая като някой иска да направи нещо за града Ви вие пак мрънкате за 20-30 лв. Е няма как да стане.
Е как да се абстрахирам като миналата година плащах данъци,по миналата и още 18 години назад,айде ти се абстрахирай като примерно плащаш за апартамент 18 години и на края ти кажат да се абстрахираш и наново да плащаш...
Аз да не съм дойна крава,постоянно плащам за нещо и накрая няма нищо на лице,не съм ги карал да стават депутати и после да се оправдават нямало пари,нали са спасители,да тикнат в затвора виновните и да върнат парите,какво ми разказват приказки за лека нощ,най добре е всички да откажем да плащаме данаци,докато за това което сме плащали него получим,те да мислят как,много е лесно само да искаш от народа
58 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4