Възрастова граница за шофиране

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Re: Възрастова граница за шофиране

Мнение от vicho » 23 Ное 2009, 16:45

djvisage написа:
alx написа:аз лично съм на мнение че под 21 години (да не кажа 27 ама дори и аз знам че е малко пресилено) книжки не трябва да се раздават- защото уважението към живота е... често нулево на тази възраст.

Според мен няма разлика дали ще се взимат книжка на 18,19,20 или 21. Един човек като е прост и безрасъден на 18 едвали ще се промени до 21.

не си прав ... по един начин караме на 18, по друг на 21, а нагоре дори по трети ;)
You said: "Time will change!" What if it changes you?

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 23 Ное 2009, 18:01

vicho написа:
djvisage написа:
alx написа:аз лично съм на мнение че под 21 години (да не кажа 27 ама дори и аз знам че е малко пресилено) книжки не трябва да се раздават- защото уважението към живота е... често нулево на тази възраст.

Според мен няма разлика дали ще се взимат книжка на 18,19,20 или 21. Един човек като е прост и безрасъден на 18 едвали ще се промени до 21.

не си прав ... по един начин караме на 18, по друг на 21, а нагоре дори по трети ;)

да.. безотговорното каране има много лица.. на 18 е едно.. на 21 е друго... но все е безотговорно каране. аз лично най-страшните глупости съм правил между 25 и 30...

както казах- застрахователите статистически са го решили- до 27 сте/сме опасни... има си изключения, но генерално е така.
алекс
трабант 601с
разни други возила

младши ентусиаст
Аватар
Кара: каквото изпадне...
Мечтае да кара: safety car, самолет, мотор
Детайли за колата: тотална щета...

Мнение от stozashto » 23 Ное 2009, 18:16

Ето ви пример за разсъждения - 78 години, над 50 години шофьорски стаж, книжка с всички категории без Тм, в зависимост от времето кара и мотор. ( Е, не пистов, де, но мотор!) Знае слабите си места и се съобразява с тях... в повечето случаи - и той е човек... ;) Прави основателни забележки на по-младите и по-неопитните и набляга на сигурността преди бързината. Дава практични и много полезни съвети.
Е, на градско в София не му е много лесно, но това е сериозно изпитание за много от добрите шофьори, тъй че му е простено. :)
И все пак срещу природата няма как да се опълчим и не само заради себе си, а и заради другите с нас или край нас, е редно, дори задължително (!), да има контролни изпити. На всеки 10 години от издаването на книжката, независимо от възрастта. Че освен годините се променят и законите...
"... _ _ _ ..."

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ferdy » 23 Ное 2009, 18:28

Тъпа е тази дискриминация по възраст, професионалните шофьори и на триста години да станат, пак ще карат по-сигурно от всеки 20 годишен келеш.

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 23 Ное 2009, 21:29

pampo написа:
Какво ви става с тея теми, сякаш не четете в новините кой прави всичките золуми по пътищата. Колкото по-бързо и нахъснао и рейсърски караш толкова по-малко е вероятно да реагираш на някое неочаквано изникнало препадствие, дете, животно и каквото и да е. И не ми излизайте с номера "ти спазваш ли закона" и "тъпите куки, дето зимат рушвети" и такива подобни ала бала работи. Когато караш споко, намаляваш десетки пъти шанса да се случи нещо непредвидено. Иначе знам колко големи фенове сте на гевреци, понички, баници, дрифт и куп други безопасни дейности за останалите участници в пътното движение. Също забравих и колко е скапана държавата, дето не ви е осигурила места за въпросните забавления (не вярвам повече от 20-30% от всички дрифтъри да продължат да го правят само по евентуално направените писти, понеже там 1во ще се плаща и 2ро няма да има достатъчно зрители на невероятните ви шофьорски умения)

Хайде със здраве и карайте разумно : ))
:yes: :yes:
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

Предишна

Назад към Извън Темата