Да си поговорим за асансьорите в сградите ни ...

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Сватбаря
Аватар
Кара: Opel Zafira А OPC

Re: Да си поговорим за асансьорите в сградите ни ...

Мнение от Penchev » 11 Дек 2009, 15:42

liloff написа:Асансьор като асансьор. Където живея е перфектен.
Единия от съседите ми е параноик... страх го е, ходи 7-8 етажа пеша. Синтетиката му изпи ума.
Иначе в старите блокове... жална майка, гняс и смрад от шахтите...

Пенчев, кажи ми моля те, че не си написал ти бележката в 9та сграда на Бизнес парка, когато сменяхте огледалото на единия от асансьорите. Нещо от типа: "Да са махни тиксуто след 48 часа" Аз го бях снимал, ама замина със стария телефон. :)

Ауууу :mhihi: :mhihi: :mhihi: Това е или шега на някой от сградата или вероятно от фирмата , които правят мениджмънта на сградата :roll: Аз доколкото познавам личния състав на фирмата ни никой не е толкова неграмотен ,сега проверих в регистъра ,разбрах кои колеги са го сменили ,но те и двамата са интелигентни младежи ,единия даже е от форума от самото му начало :smoke: леле леле :mhihi:

Георги Пенчев
Изображение

Сватбаря
Аватар

Мнение от Penchev » 11 Дек 2009, 16:02

cable написа:И един въпрос към ПЕНЧЕВ са мое успокоение.
Вярно ли ако някой асансьор скъса случайно въжета или каквото и да е спира авариино защото излизат вилици???
И втори въпрос - Като подмине посл. етаж сам ли спира или просто макарата вече няма въже и самата тя блокира???

Ако се причини движение на кабината в посока надолу със скорост 25% над номиналната ,която е 0,63 м/сек за всички хидравлични асансьори и същата скорост за асансьорите от соц. времената с едноскоростни машини и 1 м/сек за всички соц.асансьори ,които са двускоростни както и всички модерни електромеханични асансьори се задейства работната функция на скоростния ограничител ,който изтегля въже обикновенно ф 6,3 мм ,което пък изтегля тези "вилици" наричащи се клинов механизъм към водещите релси и кабината заклинва на място за да не продължи да се засилва надолу докато се разбие на фондаментната плоча/буфер :lol: Тук идва реда на хипотезата "а ако не заклини" ... Не може да не заклини ако сервизния техник не си гледа съвестно работата и не извършва профилактични прегледи отредени в една инструкция към наредба ! Отделен е въпроса ,че старите асансьори заклинват само в посока надолу а в днешно време в двете посоки задължително ,защото почти няма случай да е паднала кабина ,така както например в столичния квартал Зона Б5 , където в мебелна кабина в един от блоковете се къса единия детайл от редуктора , шнека - така се хуби куплирането между ел.двигателя и шайбата която движи въжетата и кабината - по-тежкото а в случая това са контра тежините тръгват надолу а кабината нагоре и всичко това в шахта око 60 м :paranoid: В посока нагоре тези старите рамки с клинове не заклинват тежините постоянно се ускоряват надолу (все пак в рамката им има поне 1 тон и отгоре чугунени блокове) и момента в който се забиват в дъното с адския трясък подобен на взрив кабината се забива в тавана на шахтата и човека вътре остава инвалид със счупен гръбнак за цял живот :( кабината рязко спира но тялото му продължава нагоре със същата скорост и се забива в тавана на кабината ... За това всички нови асансьори трябва да заклинват в двете посоки

При достигане на крайните спирки той си следи датчици ,които го спират както по другите етажи.Отделно на около метър и нещо преди достигане на най-долна и най-горна спирка има механични контакти ,които сигнализират в таблото за управление ,че асансьора навлиза в зоната на първа или последна спирка.Ако асансьора поради една или друга причина все пак продължи ход има аварийни прекъсвачи ,които разкъсват трайно веригата за безопасност и асансьора блокира само и само да не се забие горе или долу.Ако и това не е в ред кабината просто спира на пружинния буфер и в никакъв случай сътресението не е пагубно или извънредно силно :)

Абе в общия случай нищо не е страшно защото това е най-осигурения от към безопасност транспорт,дори и преди самолетите ,но стига някой да се грижи за него.

Георги Пенчев
Изображение

нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Мнение от Zagy » 11 Дек 2009, 16:57

liloff написа:Пенчев, кажи ми моля те, че не си написал ти бележката в 9та сграда на Бизнес парка, когато сменяхте огледалото на единия от асансьорите. Нещо от типа: "Да са махни тиксуто след 48 часа" Аз го бях снимал, ама замина със стария телефон. :)

:mhihi: :mhihi: :mhihi: ти да беше видял после какъв надпис сложихме на стъклото... много бързо го махнаха гадовете :ranting: но първия не е мое дело.

Пенчев, вярно ли твоята фирма отговарят за асансьорите в Биснес Парка?
Si non confectus, non reficiat.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 11 Дек 2009, 17:01

Zagy написа:
liloff написа:Пенчев, кажи ми моля те, че не си написал ти бележката в 9та сграда на Бизнес парка, когато сменяхте огледалото на единия от асансьорите. Нещо от типа: "Да са махни тиксуто след 48 часа" Аз го бях снимал, ама замина със стария телефон. :)

:mhihi: :mhihi: :mhihi: ти да беше видял после какъв надпис сложихме на стъклото... много бързо го махнаха гадовете :ranting: но първия не е мое дело.

Пенчев, вярно ли твоята фирма отговарят за асансьорите в Биснес Парка?

На мен любимия ми надпис от асансьора е - "Асансьора е по бърз то вас, защото тренира всеки ден" :mhihi: :mhihi: :mhihi:
м-у другото ти къде си в девета сграда, аз съм на 3-тия етаж, виндолс 2-ро :mhihi: :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Всичко що е BMW , баничарки
Мечтае да кара: M1

Мнение от laviatan » 11 Дек 2009, 17:20

Абе вие всички ли сте У бизнес парка :mhihi:
Относно асансьорите...
Ами в ми блок е соц- приятно изживяване :mhihi:
Няма стъкла на вратите по етажите, лашка те наляво-надясно-абе емоция...
В новия е на първа частна асансьорна фабрика/май е на екс-мъжлето на Радост Драганова :mhihi: /-абе още не се е раздундуркал,ама вози доста бързо и прилично...
Наи- ме кефи асансьора за гаражите/няма място за обръщалка в подземните гаражи и са се набутали с май-доста скъпо съоръжение :mhihi: / и си седиш в колата и си те дига и сваля.
AUTO MOTOR PARTS GROUP LTD
Фирмата е специализирана за марката BMW .
ПОРЪЧКА НА ОЕМ ЧАСТИ ОТ БМВ ГРУП. ГОЛЯМА НАЛИЧНОСТ НА СКЛАД.
КАЧЕСТВО, КОРЕКТНОСТ, БЪРЗИНА - ВСИЧКО ЗА БМВ НА ЕДНО МЯСТО !

Обекти: Магазин и склад - София ул. Антим I 61 / склад ул. Антим I 63
ОБЯВИ В БМВ ФОРУМ : ЛИНК 1 / ЛИНК 2
Проверка история автомобил: http://www.automotorpartsgroup.bg/
Тел.: 0700 70 775
Facebook: https://www.facebook.com/AutoMotorPartsGroupLTD
E-mail: sales@automotorpartsgroup.bg
Понеделник - Петък от 9,30-17,30 часа / Събота от 10,00-14,00 часа

ентусиаст
Аватар

Мнение от Eva* » 11 Дек 2009, 17:30

видях, че поне двама от темата си имат опит с асансьори до 20 етаж, както и с висене в него без ток... Такъв опит май мнозина имаме.
Никога няма да забравя, в Света Тройца като вдигнаха високите блокове и в един от тях се настани семейството на моя съученичка и не на кой да е, а на предпоследния етаж. :mhihi: И, ние вече 2 курс /днес 10 клас/ ще правим "освещаване" на апартамента. Е, няма такъв филм... как се качват каси бира, алкохол, вода за пиене, мезелъци, музики на батерии, абе каквото се сетите до предпоследния етаж - ПЕША! Та, ние изпихме половината бира и вода още по пътя. :mhihi: Та, хубаво нещо си е асансьора.
Да караш Peugeot е страст!

ентусиаст
Аватар
Кара: E36 M52b20 Touring

Мнение от Сондьора » 11 Дек 2009, 17:38

И по повод поприключването на работния ден, слизайте пеша, че се незнае :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от blackgod » 11 Дек 2009, 17:39

Eva* написа:видях, че поне двама от темата си имат опит с асансьори до 20 етаж, както и с висене в него без ток... Такъв опит май мнозина имаме.
Никога няма да забравя, в Света Тройца като вдигнаха високите блокове и в един от тях се настани семейството на моя съученичка и не на кой да е, а на предпоследния етаж. :mhihi: И, ние вече 2 курс /днес 10 клас/ ще правим "освещаване" на апартамента. Е, няма такъв филм... как се качват каси бира, алкохол, вода за пиене, мезелъци, музики на батерии, абе каквото се сетите до предпоследния етаж - ПЕША! Та, ние изпихме половината бира и вода още по пътя. :mhihi: Та, хубаво нещо си е асансьора.

Още пазя топли спомени от високите блокове зад Деницата в Младост... Във входа имаше 6 /шест/ асансьора, и нито един не бачкаше, а аз като голям мъж помъкнал 2 каси бира за 16 етаж :mhihi:

ентусиаст
Аватар

Мнение от driver69 » 11 Дек 2009, 17:53

Аз съм засядал в Шиндлер за един час. Ами не беше кой-знае какво, само проблема беше, че на голямото междучасие се бях качил :mhihi: .

Мечтае за Z3 M Coupe
Аватар
Кара: '99 530dА Touring

Мнение от err0r » 11 Дек 2009, 18:06

Вкъщи в Разсадника, асансоьрите са София - не знам дали това им е марката, това пише.
Там сме на 2-рия етаж и не го ползвам, но помня едно време как си качвах колелото с вдигната предна гума в малкия асансьор. Не знам защо всеки един от тия не спира на 2-ри етаж, ама аз си натисках стоп бутона, отварях вратичката към механизма, който трябва да освободи вратата и ръчно си отключвах. Оставях колелото и се качвах до 3-тия с асансьора, паркирах го и слизах пеш до втория да се прибера. :mhihi:

BMWPetar написа:Izamet, някакъв новичък, засега няма оплаквания.

И при приятелката е Izamet асансьорът. Малко флегматичен ми се струва и не мога да разбера защо ако си го качил на някой етаж, автоматично след 5 минути се самоизвиква на нулев етаж. Докато си пътувам се е случвало да се зачета в инструкциите за използване - толкова неграмотно са написани, че чак се чудя понякога как може такива хора да управляват цяла асансьорна уредба.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от GeDotz » 11 Дек 2009, 18:22

Пенчев, вярно ли твоята фирма отговарят за асансьорите в Биснес Парка?[/quote]

Ако е така, има ли вариант в БП в 10-та сграда асансьора да е експресен - да няма вариант да спира на 3 етаж :mhihi:
И без това са целите облепени като в кабинет при психиатър - единия в зелено, другия в жълто (ама жълто да ти види окото :kuku: ), та поне пътуването да се ядва :lol:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 11 Дек 2009, 18:26

GeDotz написа:Пенчев, вярно ли твоята фирма отговарят за асансьорите в Биснес Парка?

Ако е така, има ли вариант в БП в 10-та сграда асансьора да е експресен - да няма вариант да спира на 3 етаж :mhihi:
И без това са целите облепени като в кабинет при психиатър - единия в зелено, другия в жълто (ама жълто да ти види окото :kuku: ), та поне пътуването да се ядва :lol:[/quote]

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Изображение

Сватбаря
Аватар

Мнение от Penchev » 11 Дек 2009, 20:45

Близо половината от асансьорите там са при нас на подръжка.
GeDotz , кой вход А или Б ? :mhihi:

Най-страшния асансьор от към визия където каквото и да съм виждал е в Люлин 137-ми блок където някакъв луд една нощ е хванал и е боядисал всичкио асансьорни врати от вътрешната им страна барабар с междувратните разстояния с всевъзможни цветове бои , в какви ли не форми и докато човек се вози и се загледа в тях получава усещането ,че те го теглят ,завива му се свят 3 секунди след това а след още 5 секунди е готов реално да върне поръчката :mhihi: Това по панелките в най-големия квартал на страната какви неща могат да се видят ауауауау :mhihi:

Георги Пенчев
Изображение

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 11 Дек 2009, 20:49

Ний сме на хаспел... :mhihi: :mhihi:
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

младши ентусиаст
Аватар
Кара: кошара!
Мечтае да кара: BMW M3 E46

Мнение от speeder88 » 11 Дек 2009, 20:56

малко :OT: като заговорихте за надписи: в един соц. асансьор в 9бл. студ. град "в теб има хляб", а отдолу дописано "ама типов" за пръв път като го видях щях да легна от смях

по темата: в мусагеница пак някъв соц. асансьор се подмятка във входа, ама май не съм го ползвал
Изображение
SKISA написа: ти си ебати ///M-склададжията

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата