Ужас!!!Ксенон на фарове без лупи!

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: 320 I

Re: Ужас!!!Ксенон на фарове без лупи!

Мнение от Burningparis » 13 Дек 2009, 21:33

NeoPrint написа:Тогава нека доуточним, че има фарове с рефлектор разработени специално за ксенон и те когато са регулирани правилно не заслепяат. Обаче това са изключения. Масово ксенона на фарове без лупи заслепява независимо от реглажа! +1

аз пък мога да ти кажа, че на повечето коли с рефлектор, на които съм слагал ксенон не е имало проблем със заслепяване освен ако фаровете не са вдигнати високо. Да не говорим, че има рефлекторни крушки :wave:. Досега само една корса не можа да стане нито да свети нито нищо.. само блестеше навсякъде и едно е46 на което му бяха слагани все крушки по "1000" вата и от топлината бяха променили геометрията на фара. Също така, повечето ксенони даже и за заводско вграждане се правят в Китай :) но има различно качество и от там различни цени. А как да видите елемнтарно дали на дадена кола са високи фаровете ? ми, че просто пуснете дългите и ако се сливат с късите е ясна работата. Много хора с ксенон си правят фаровете високи нарочно. Всеки фар дали дефлектор или лупа е сметнат така, че да не заслепява ако е в норми.

ентусиаст
Аватар
Кара: 320 I

Мнение от Burningparis » 13 Дек 2009, 21:38

Georgi написа:Вече съм на мнение ,че трябва да стане като в Германия-ксенони да се слагат само на фар с лупи и да мине техническа комисия след това.

да и да поправят пътищата и да спрат да ни крадат от колите и бензина да поевтинее и държавата да създаде условия за нормален бизнес и още куп неща...

E34 Маниак
Аватар

Мнение от Georgi » 13 Дек 2009, 21:41

wot написа:
Georgi написа:
wot написа:Пълни глупости... При мен на W220-ката ксенона е със рефлектор и до сега никого не съм заслепил или някой подобен модел да ме е заслепил.

Точно за такива като теб става въпрос.Как разбра,че не заслепяваш никой???
Пусни си фаровете и седни в друга кола отсреща на около 100м и тогава пак ще говорим.

:conf:
Ми много просто мойте са РЕГУЛИРАНИ! И съм абсолютно сигурен че не заслепяват никой. Ако не вярваш да ти покажа? :banghead:
+ това ксенона не съм го слагал аз, а си е така заводско заедно със авт. регулиране...

Тогава твоя фар макар и без лупа е направен за ксенон.Това е друго.
Всички знаят ,че иде реч за обикновените фарове за халогенни крушки на които впоследствие е сложен ксенона.
Няма начин да не ти е направило впечатление това масово заслепяване за което говоря.

Ангелинов
Аватар

Мнение от Ангелинов » 13 Дек 2009, 21:52

Аз до сега не съм видял ксенон , който да не ме заслепява :censored:

Отделно че хиляди прости селяци са с нерегулирани фарове. :bang:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Долното
Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.

Мнение от Elesar74 » 13 Дек 2009, 22:44

У наше село имаме една Жигула с ксенон :mhihi: . Майтапа настрана, но преди всичко май си говорим за нерегулирани фарове, а не за такива с ксенон или без. И обикновенна халогенна крушка ще ви извади очите, ако не е регулиран фара.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
Мечтае да кара: BMW M

Мнение от kriso85 » 13 Дек 2009, 23:18

Проблемът не е в ксенона , а в регулирането на самите фарове.
Аз също карам с ксенон на рефлекторен фар, но съм се постарал максимално да го регулирам за да не бие в очите на насрещно движещите се.
Някой обаче държат да ми "пуснат дълги" , разбираш ли защото съм с китайски ксенон, но тогава им става лошо , като видят 4-китайски ксенона :mhihi: :mhihi: :mhihi:
И вместо да гледате във фаровете на насрещнодвижещите се , по добре си гледайте у пътя 8)
"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda
Изображение

E34 Маниак
Аватар

Мнение от Georgi » 13 Дек 2009, 23:22

kriso85 написа:Проблемът не е в ксенона , а в регулирането на самите фарове.
Аз също карам с ксенон на рефлекторен фар, но съм се постарал максимално да го регулирам за да не бие в очите на насрещно движещите се.
Някой обаче държат да ми "пуснат дълги" , разбираш ли защото съм с китайски ксенон, но тогава им става лошо , като видят 4-китайски ксенона :mhihi: :mhihi: :mhihi:
И вместо да гледате във фаровете на насрещнодвижещите се , по добре си гледайте у пътя 8)

И как да гледаме пътя като не се вижда бре юнак????
От твоя мега ултра хипер як ксенон!

ентусиаст
Аватар
Кара: с Adaptive Drive
Мечтае да кара: F06 с B58

Мнение от 100imenov » 13 Дек 2009, 23:25

4-китайски ксенона
де докато загрят мойте ше са изгорели. :winky:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
Мечтае да кара: BMW M

Мнение от kriso85 » 13 Дек 2009, 23:40

Georgi написа:И как да гледаме пътя като не се вижда бре юнак????

Еми сложи си и ти , за да светиш по силно :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Шегата на страна - наистина ако фаровете не са регулирани добре в комбинация с ксенон е ужасно.
Но това е въпрос на регулиране , и с халогенна крушка пак заслепяват, просто ксенона подчертава нерегулираните фарове, което е основния проблем.
Ако при минаването на ГТП ти правят и реглаж на фаровете , положението по пътищата ще е доста по-добро. А не само да гледат как да вземат 30 лв. :confused:
"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: '99 E46 318i; '01 E53 3.0i

Мнение от Joro_Paveto » 13 Дек 2009, 23:56

Georgi написа:И как да гледаме пътя като не се вижда бре юнак????

Е сега ще ти кажа - вместо да ми гледаш У ултра хипер якия ксенон си гледай пътя пред теб, че ще се очистиш некъде от много запане по ксенони!
Как пък мен не ме заслепяват тия ксенони - както съм описал горе - гледам си шибания път щот той ми е по-важен!
ПС: потърси предишната такава тема там съм описал колко много ви съчувстваме на всички заслепени от ксенона на рефлектор!
Лека нощ, добър ден, пак съм с моя...

ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: М-ка деснячка с газова уредба Mimgas :D

Мнение от PIONEER » 14 Дек 2009, 2:12

Отново БГ реалност-всеки е сам на пътя и не му дреме за другия.То се е видяло,че няма оправия и си забодох 2 тир-аджийски халогена по 20 санта центровани право в очите на отсрещния.Много досега са си взели и още ще си вземат като смятат,че пътя е тяхна собственост.Като ще си играем на война има лесно ;)
Изображение
8.32

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Каквото ми попадне .
Мечтае да кара: Поне 790 iL xaxaxa
Детайли за колата: Лачена 39_ка .

Мнение от AGT » 14 Дек 2009, 3:12

Няма оправия в тая "държава" и това си е. :banghead: :banghead: :banghead: Всеки си е самостоятелна бойна единица прехвърчаща по "пътищата". А колко по-лесно щеше да е яко някой хора си регулират фаровете.Хем те ще виждат пред себе си хем няма да пречат на другите.
Съвет от КАТ !
"Не можеш ли да караш не си купувай книжка "

Любимец на Кралицата
Аватар
Кара: F85 X5M , Race ///M GTR V10 S85
Мечтае да кара: M3 CSL

Мнение от ///M_Martin » 15 Дек 2009, 0:05

Много е гадно и без ксенон нерегулираните са пълна смрад :banghead:

Летящия холандец
Аватар
Кара: M3E30х2,M3E36х2,M3E92,M5E39х2 и др.

Мнение от ///Явор » 15 Дек 2009, 0:12

ако ще става кат у гермнаско ще трябват и пръскалки за определените години :mhihi:
Изображение
С ЧАТ НА Л.С. НЕ МИ СЕ ЗАНИМАВА Работно време 10:00-18:00 тел:0887616782

ентусиаст
Аватар
Кара: осем цилиндрови

Мнение от .::Братоев::. » 15 Дек 2009, 0:55

Ангелинов написа:Аз до сега не съм видял ксенон , който да не ме заслепява :censored:

Отделно че хиляди прости селяци са с нерегулирани фарове. :bang:

еми да то има и без ксенон каде ти вадят очите :banghead: ама като го испраскат и тоя ксенон (понеже фаровете му не светели и тои бай кольо си помислил ,че хенона ше опраи нещата а не да ги регулира и да си сложи качествени крушки) картинката става чудна.
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата