ATI or NVIDIA?
Модератор: Общи модератори
69 мнения
• Страница 3 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
- LizarD
- ентусиаст
-
- Кара: **** ми янко
- Мечтае да кара: CL65 AMG
Re: ATI or nVIDEA?
djkita написа:Аз съм с такава + ZALMAN Пращя си Test Drive Unlimited, GRID RacedriverВажно е процесора да е DDR 3.
Колега DDR е вида на паметта на видеокартата, същата работа както и при РАМ паметта.![]()
Грешката е в моя телевизор. Позабравил съм ги нещата.

- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
Re: ATI or NVIDIA?
Значи колега, тия въпроси за тия карти са разисквани многократно да речем тук: http://hardwarebg.com/forum/forumdispla ... 8db8d&f=36
Елементарно да потърсиш и да получиш адекватна онформация, не че подценявам капацитета на колегите тук. После, за какво треба да стават тия карти, за свинско със зеле, боб чорба, забавления с телевизора......? Ако питаш дали тия карти стават за игри, да стават, за игрите от тяхното време, за съвременните не стават. Демек, 5 години назад във времето. Незнам колеги, защо намесвате 6600GT в отговорите си, човека пита за конкретни карти, не за техни алтернативи. И защо започвате дискусията ATi vs. NVIDIA? Моля ви, не и в тоя форум.
Елементарно да потърсиш и да получиш адекватна онформация, не че подценявам капацитета на колегите тук. После, за какво треба да стават тия карти, за свинско със зеле, боб чорба, забавления с телевизора......? Ако питаш дали тия карти стават за игри, да стават, за игрите от тяхното време, за съвременните не стават. Демек, 5 години назад във времето. Незнам колеги, защо намесвате 6600GT в отговорите си, човека пита за конкретни карти, не за техни алтернативи. И защо започвате дискусията ATi vs. NVIDIA? Моля ви, не и в тоя форум.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
Вижте ся... аз не купувам картата за мене, а за синчето... решило мойто че ще става съзтезател .... купи си даже и волан за компютъра
... обаче като превъртя и Карбон (голям фен е на НФС) ... каза че другите не тръгвали защото искали pixel shader 2.0+++ ... като глидам 6600 е с 3,0 което ме удолетворява напълно .. относно другите изисквания на игрите... бракмата покрива минималните.... въпроса ми е дали да давам 50 кинта за 6600 или има шанс и със 6600 пак да не тръгват новите НФС.
П.С. Моля темата да не се превръща в двубой м/у АТИ и нВИДИА ... също така да не пораждат спорове от типа кой е по-навътре в матеряла и терминологията...

П.С. Моля темата да не се превръща в двубой м/у АТИ и нВИДИА ... също така да не пораждат спорове от типа кой е по-навътре в матеряла и терминологията...
Едно е да се държи като отегчена съпруга, друго си е като ококорена комшийка.
- LizarD
- ентусиаст
-
- Кара: **** ми янко
- Мечтае да кара: CL65 AMG
Приятел, за новите NFS се искат 2 ядра, хубава видео карта (над 8800) и доста рам DDR2. Тея игри са направени, като излезне да си смениш системата
Какъв му е процесора? Потърси 7600 GS, GT ddr3( За GRID и Test Drive Unlimited) за новите NFS да не си и помисля.

- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Chapai написа: въпроса ми е дали да давам 50 кинта за 6600 или има шанс и със 6600 пак да не тръгват новите НФС.
Бръкни се една идея повече и вземи GF9600 GT... тоя 6600 поддържа Shader 3.0, ама.... новите игри искат нов хардуер... да се опитваш да ги подкарваш със стар хардуер си е компромис... не само с играта, но и със самото усещане и геймплей.
xpl0d написа:
Че хардуерни ентусиасти станахте всички тука амааааа.....![]()
Catoglyst...??? FX5000 било грешка на инженерната мисъл....пффф, ти като си по-инженер да беше отишъл да направиш по-добра карта. NV били зле...пффф. Кой има CUDA - nVidia, ATI кво има - к*р? Кой внедри SLI-то - пак nVidia. Ако си толкова фен на АТИ сигурно помниш колко бяха калпави първите СЛИ решения на АТИ. Кой има GeForce, Quaddro и TESLA - пак nVidia. АТИ да има 3 линии карти? За драйверите си е същото положението, каквото беше и преди няколко години. Глич-ове, гръмнали карти, направо дефектни карти. Тези неща не ти ги измислям. Аз лично съм имал АТИ, когато бях с АМД процесор. Продавал съм компютърни компоненти, знам колко човека пропищяха от АТИ и изобщо колко са проблемни АТИ. С нищо не са изпъквали преди, с нищо не изпъкват и сега. Няма кво да се лъжем. АТИ е за хора, които хал хабер си нямат от видеокарти или не им се дават 10лв повече за качествена nVidia.
Виж сега... много мразя да го казвам, ама.... "не ми обяснявай на мене за хардуер, компоненти, тестове и т.н.". Ама много те моля... Catoglyst значи Catalyst... това предполагам ти е ясно какво е (рекох да се пошегувам ,ама явно няма да стане). Че не съм инжинер - не съм... ама когато съм тествал FX5000 серията, ти не знам дали си продавал компютърни компоненти, но тази серия на NVIDIA (изключвам 5700 и 5800, като 5700 си беше особено сполучлива), като FX5200 и особено FX5500 са такъв майтап, че изобщо няма кво да говорим...
А пък последните ти две (три) изречения изобщо няма да ги коментирам... по-ламерски изказвания не съм чувал скоро... не се излагай, като говориш такива глупости (откровенни). Да кажеш, че ATI в момента не изпъкват с нищо е такова невежество, че направо ми става смешно. Кога ти какво лично си имал и какво е правел е едно, през последните две -три години какво могат и правят AMD и ATI е съвсем друго. Вземи да попрочетеш малко, че се излагаш.
- Phil
- ентусиаст
-
- Кара: G30 540xi, S1000r, EXC 450, R1300GS
Mollov написа: Бръкни се една идея повече и вземи GF9600 GT... тоя 6600 поддържа Shader 3.0, ама.... новите игри искат нов хардуер... да се опитваш да ги подкарваш със стар хардуер си е компромис... не само с играта, но и със самото усещане и геймплей.
Колега, само да ти подскажа, че от доста време NVidia не правят нищо за AGP, така че няма как да го вземе това 9600...ако иска нещо по-ново и мощно единствения му избор е Radeon

- Elesar74
- старши ентусиаст
-
Колега, за новите NFS-та, забрави с коя да е от тия карти. Освен да гледаш слайдшоу с такава карта на подобна игра....
P.S. Колега Mollov и да вземе 9600GT, на какво мислиш ще я забучи? Пък и да я забучи, аджеба, дали щe му стигне процесора да я обслужва? Компютъра не е само една видеокарта. Да не говорим, че 9600GT AGP няма. Пък ако се сложи по-яка карта, дали захранването ще стигне, особенно ако е noname някакво? Колегата вместо да купува карта, да даде малко повече пари и да смени цялата платформа, дъно, процесор и памет и да видиш на вградено видео 8200 примерно как вървят игри.....
P.S. Колега Mollov и да вземе 9600GT, на какво мислиш ще я забучи? Пък и да я забучи, аджеба, дали щe му стигне процесора да я обслужва? Компютъра не е само една видеокарта. Да не говорим, че 9600GT AGP няма. Пък ако се сложи по-яка карта, дали захранването ще стигне, особенно ако е noname някакво? Колегата вместо да купува карта, да даде малко повече пари и да смени цялата платформа, дъно, процесор и памет и да видиш на вградено видео 8200 примерно как вървят игри.....
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
- Mollov
- Мародератор
-
Ей, ей, полечка.... човека пита за видеокарта... кое според вас е по-добре - да вземе по-нова с цел да тръгнат малко по-добре игрите, или да не взима никва, щото трябва да смени целия комп?
Мен ми е пределно ясно, че новите ускорители искат и адекватен хардуер... ама при положение, че бюджета ограничава... взима само картата и толкоз... ясно е, че няма да стане the ultimate gaming machine, ама пак е по-добре от хич.
А за 9600GT изобщо не се сетих, че трябва да е AGP... в този случай има читави Radeon HD4650, които са на AGP и поддържат всичко, от което би се нуждаел тоя комп (ама са повече от 50 кинта)... а вграденото видео не ми го хвали, особено пък 8200IGP... ако ще да си и с Core i7 (то не е съвместимо, ама говоря хипотетично). Въпреки че 8200IGP сигурно е на нивото на 6600 като производителност... с тия умрели 8/16 шейдърченца...
Някой спомена 1950Pro/XT, което също е оферта... само дето не поддържа Shader 3.0...
Мен ми е пределно ясно, че новите ускорители искат и адекватен хардуер... ама при положение, че бюджета ограничава... взима само картата и толкоз... ясно е, че няма да стане the ultimate gaming machine, ама пак е по-добре от хич.
А за 9600GT изобщо не се сетих, че трябва да е AGP... в този случай има читави Radeon HD4650, които са на AGP и поддържат всичко, от което би се нуждаел тоя комп (ама са повече от 50 кинта)... а вграденото видео не ми го хвали, особено пък 8200IGP... ако ще да си и с Core i7 (то не е съвместимо, ама говоря хипотетично). Въпреки че 8200IGP сигурно е на нивото на 6600 като производителност... с тия умрели 8/16 шейдърченца...
Някой спомена 1950Pro/XT, което също е оферта... само дето не поддържа Shader 3.0...
Трябва ми точно отговор като на Молов... прост и ясен
... Идеята ми е не да направя нещо космическо, а да го направя годно да може детето да играе на Undercover и Pro Street ( не визирам Shift )...
така, ще мога ли да ги подкарам при следните изисквания:
CPU: Intel Pentium 4 2.8 GHz or AMD Athlon X2 3500 // имам 2.6
System RAM: 512 MB // имам 1 GB
Operating System: Windows XP SP2 or Windows Vista // туй всякак го имам
Video Card: NVIDIA GeForce FX 5600 or ATI Radeon 9550 // тук съм избрал да седи GeForce 6600
Кажете ... ако няма да тръгне да не давам 50 лв за картата... да му дам парите да се почери с приятели...

така, ще мога ли да ги подкарам при следните изисквания:
CPU: Intel Pentium 4 2.8 GHz or AMD Athlon X2 3500 // имам 2.6

System RAM: 512 MB // имам 1 GB
Operating System: Windows XP SP2 or Windows Vista // туй всякак го имам

Video Card: NVIDIA GeForce FX 5600 or ATI Radeon 9550 // тук съм избрал да седи GeForce 6600
Кажете ... ако няма да тръгне да не давам 50 лв за картата... да му дам парите да се почери с приятели...

- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Mollov написа:Някой спомена 1950Pro/XT, което също е оферта... само дето не поддържа Shader 3.0...
Поддържа, поддържа

Si non confectus, non reficiat.
- Mollov
- Мародератор
-
Да бе, верно... Х800 беше SM2.0 (R300), а тия са SM3.0 (DX9.0c) с R580....баааси, отдавна беше

Chapai, добави и още 1 GB RAM... 2 GB ще се чувстват доста по-мазно по време на работа.

Chapai, добави и още 1 GB RAM... 2 GB ще се чувстват доста по-мазно по време на работа.
Те бяха 2 гб
... ама като ми изгоря предишното дъно преди няа и месец ... ми сложижадъно с 2 слота.... а тия 4 по 512 мбг ми са нужни 4 слота за тва съм с 1гб .... та ще тръгне ли играта пи такаа конфигурация...

- Mollov
- Мародератор
-
Еми... то и с 1 GB ще работи, ама.... ще е зле... малко е 1 GB..
Я си напиши цялата конфигурация, с марки и модели... да видим какво може да се измисли...
Я си напиши цялата конфигурация, с марки и модели... да видим какво може да се измисли...
Дъно AsRock P4i65GV ... подържа Hyper-Trading ... Процесор Intel Pentium 4 CPU 2.6 GHZ... RAM: 1GB ... Videao card : nVIDIA GeForce 6600 suportting 3.0 pixel shader .... друго не мога да кажа..
- Elesar74
- старши ентусиаст
-
A ОС няма ли тоя компютър? Едно е 1GB на XP, друго на Vista и Win7.
P.S. Mollov, първо предлагаш нещо неадекватно (9600GT и като пари и като интерфейс), после скачаш като предлагам вградено видео и смяна на платформата (от бюджетна гледна точка), което ще смачка даже 6600 и не е никаква космическа конфигурация, ами даже офис машина, накрая ми викаш по-полека?! Нещо не разбирам логиката. Тъй както гледам, ползвана е вградената видеокарта. Със сигурност ще има полза от 6600 и със сигурност 6600 ще се мъчи на Undercover, но не се казва резолюцията на която се играе и т.н. подробности. За 1024x768 може и да стане. За мен е безмислено да се наливат пари в тази технология, макар и 50 лв., но колегата си знае и аз му пожелавам успех.
P.S. Mollov, първо предлагаш нещо неадекватно (9600GT и като пари и като интерфейс), после скачаш като предлагам вградено видео и смяна на платформата (от бюджетна гледна точка), което ще смачка даже 6600 и не е никаква космическа конфигурация, ами даже офис машина, накрая ми викаш по-полека?! Нещо не разбирам логиката. Тъй както гледам, ползвана е вградената видеокарта. Със сигурност ще има полза от 6600 и със сигурност 6600 ще се мъчи на Undercover, но не се казва резолюцията на която се играе и т.н. подробности. За 1024x768 може и да стане. За мен е безмислено да се наливат пари в тази технология, макар и 50 лв., но колегата си знае и аз му пожелавам успех.
69 мнения
• Страница 3 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5