PVC дограма и Конденз = Ужас !

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Disco 300Tdi

Re: PVC дограма и Конденз = Ужас !

Мнение от 6inline » 18 Дек 2009, 12:22

Аз купих електрически абсорбатор за влага.
има ги в Метро, Бриколаж - малките са около 150-60, по-големите 200-250...малко бръмчи, ама не е фатално, консумация като за една крушка (60-70вата)
Като се напълни резервоара - спира сам.
Това ни реши проблема
'...engage your brain before difflocks...'

ентусиаст
Аватар
Кара: Е60 525d
Мечтае да кара: това ,което кара

Мнение от shnitzera » 18 Дек 2009, 12:25

http://www.bezvlaga.com/

аз така реших проблема или поне така изглежда

баварски фанатик
Аватар
Кара: нещо...
Мечтае да кара: McLaren F1 LM

Мнение от Dimo » 18 Дек 2009, 21:51

купуваш си 5 камерниа саламандър и си готов :winky:
Изображение

мечтател
Аватар
Кара: Е30 М3 реплика

Мнение от lamas » 18 Дек 2009, 22:48

аз съм с алуминиева дограма и нямам грам конденз :yes:

Потребител
Аватар
Кара: Лопел
Детайли за колата: кЮмбе

Мнение от slav40 » 19 Дек 2009, 16:46

От тази точка няма абсолютно нищо вярно и нищо общо с конденза!
aureus_gold написа:
...........
7.Некачествен монтаж на дограмата(липса или запушен водоотвеждащ отвор)

За да няма или поне да се намали до минимум конденза, дограмата трябва да е задължително с КА стъкло(няма толкова голямо значение дали дограмата е с 16,35 или 168 камери, а пакета(пакета винаги има значение,но тава е друга тема)),външна изолация и постоянно отопление.Ако е нарушено постоянното отопление,по Алуминия ще текат реки от конденз.Влагоотдаването в стаята трябва да се намали до минимум(ако и доколкото е възможно). Има и доста дограми с обикновено стъкло, които нямат такъв проблем ,но там влагата е значително по-ниска.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus IS200

Мнение от Mind_Control » 19 Дек 2009, 16:50

Next написа:Тези дупчеци ще проверя ама няма вариант да открехна прозореца защото леглото ми е под него и тогава ще съзна като куче :mhihi: А тази дограма много добре прилепя и грам не се чува отвън какно става. В кухата имаме ама тя не са я направили като хората и неможе да прилепне хубаво и там прозорците не стават така.

Точно там е проблемът- в доброто уплътнение на дограмата! Ти цяла нощ като дишаш отделяш доста голямо количество влага, което няма къде да отиде. А особено като си под процореца ефекта се увеличава. Топлия влажен въздух се докосва до студеното стъкло и кондензът е неизбежен. Това абсолютно не значи, че дограмата е кофти, а точно обратното! Решение на проблема има- от някъде трябва да се проветрява. Как да стане това зимата? Първо не си затваряйте вратата на спалнята към останалите части на апартамента. Второ проветрявайте преди да легнтете хубаво.

С други думи температурата на вътрешната повърхнина на дограмата и стъклопакета трябва да е над температурата на конденз. Или влагата е е под определени стойности. Мога да ви го обясня по H-X диаграмата, но тогава нещата стават дебели..

Потребител
Аватар
Кара: Лопел
Детайли за колата: кЮмбе

Мнение от slav40 » 19 Дек 2009, 17:11

Mind_Control написа:

......... Мога да ви го обясня по H-X диаграмата, но тогава нещата стават дебели..

Може ли на мен ,че ми стана интересно. :ok:
А и какво е нужно за да се определи влажността на въздуха , точната температура на стъклото и т.н........
А ма ми го обясни така ,че да го разбера,а не просто да се постне диаграмата и всеки сам да се дзвери и да се самообучава. :bchug:

ентусиаст
Аватар
Кара: Семейното комби
Мечтае да кара: M5 touring

Мнение от dinkomg » 20 Дек 2009, 0:24

И при нас проблема с влагата се забеляза след като времето застуди. Лятото се нанесохме и не предполагах че тези новите дограми ще създават проблеми, та нали всички ги хвалят. В стария апартамент си беше добрата стара дървена дограма и проблем с кондензи нямаше. Така и не знам дали един влагоабсорбатор ще свърши работа ама днес купих един и ще споделя впечатленията си ако поработи и сутрин не правя физарядката с пачавричката.
Има много коли и ....BMW
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: Е36

Мнение от Escape » 20 Дек 2009, 10:41

shnitzera написа:http://www.bezvlaga.com/

аз така реших проблема или поне така изглежда

Eто още 1 ;) И аз го дадох точно същия сайт
Засега изглежда че няма проблем. Замъгляват се прозорците сутрин (при -3 отвън и 24 вътре), ама преди правеха направо локва дори при +5/+10 градуса отвън

ентусиаст
Аватар
Кара: Touring

Мнение от nakoone » 20 Дек 2009, 12:02

Ако дограмата е изработена и монтирана добре+работещ климтик на по-ниски градуси(щом не можеш да спиш на топло)би трябвало да нямаш конденз.
Недей да дупчиш дограмата,ще имаш повече неприятности.
Точно тези канали(отводнителни отвори)от там влиза студен въздух,който когато се срещне с топлия въздух от стаята се получава конденз.
Точно защото не се отоплява стаята постоянно и има променлива температура това е предпоставка за конденз,а оттам и за мухъл.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: модерен ВАЗ

Мнение от _r3sp3c7_ » 20 Дек 2009, 13:33

Така, нека ви споделя при нас как се реши проблема. Сложихме си 1во алуминиева дограма...Хубаво ама, както и при вас яко конденз, няколко години, яко мизерия, мухъл и прочие. Преди 2 години направихме саниране на целия блок. Под нас хората си затвориха балкона, но комшийте отгоре не си го. И какво се получи целия вход саниран, а пак конденз... егати майтапа..на следващата година комшийте огоре си санираха и затвориха и те балкона и всичко сега е "Спи градо и селяните в него". Правете си елементарните изводи, кога ще оима ефект ;)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 Coupe 328i , Е36 Sedan 316i
Мечтае да кара: E36 M3 , E30 M3 , E31 850csi и все такива гадни стари кочини

Мнение от DirtySouth » 21 Дек 2009, 1:12

Next написа:В къщи сме с PVC дакрама и уж е по добра от алуминиевата. Както и да е проблема е там ,че като работи климатика през деня е добре ,но вечерта като си легнем без климатик и като станем на сутринта прозорците са буквално във вода на прагчето на прозореца също има вода голям ужас е всеки ден да бършиш прозорци те се замацват после с препарати и таква работи абе играчка си е и то голяма а и влага ми се струва ,че ще почне да има с тая вода около дограмата. Пробвахме с Церазит ,но резултата с него и минимален да не кажа никакъв :| . Ако имате такива проблеми и сте се справили с тях ще се радвам да чуя вашите съвети.

Трябва да се разглоби стъклопакетеа и да се почистят отводнителните тапи и всичко ще е ОК

Иначе ПВЦ дограмата далеч не е най-добрата най-добрата е дървената след това алуминиевата и пвцто на 3то място
I'm slowly drifting
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: каквото изпадне...
Мечтае да кара: safety car, самолет, мотор
Детайли за колата: тотална щета...

Мнение от stozashto » 21 Дек 2009, 15:29

Яро написа:...Другото е вземаш една пачавричка :mhihi: /от тия попивателни кърпички за кухнята/ и сутринта за физ-зарядка обираш влагата. ;)

Вместо "пачавричка" можете да си сложите възглавнички-бонбони. ;) Едно време са ги ползвали против течението, а сега против липсата му - за да попиват каквото се стича... :mhihi:
Иначе проветряване и търпение е решението. :)
"... _ _ _ ..."

ентусиаст
Аватар
Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3

Мнение от Демирев » 21 Дек 2009, 16:01

Затова се купува само ПВЦ Рехау и се монтира от кадърни!
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"

Дакела
Аватар
Кара: 02 525dA & 07 E90 N46B..
Мечтае да кара: F-22 Raptor
Детайли за колата: Стоковица със Стептроник и кожена гарнитура.

Мнение от DAEL » 21 Дек 2009, 16:50

Решението е стъклопакет от КА-стъкло пълен с аргон.
Пробвано при мен и действа.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата